W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 22:22   #61
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Doby wieczór.
Zaliczyliśmy dziś odpust góralski i imprezkę w Poroninie. Jutro niewiem co, wszystko zależy do której nam zrobią samochód.

Marta tak myślalam nawet aby do Bielska zajechać i się z Tobą spotkać.No ale zobaczymy jak z czasem będzie. Mam nadzieję że mi się uda.
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej!
To zaczynamy nowy tydzień
Wczoraj mieliśmy gości - mój brat z synkiem. Bratowa nie przyszła bo się pokłócili. Ogólnie ich małżeństwo to niestety pomyłka. Zaczynam podejrzewać, że nie chce do nas przyjeżdżać, bo nawet na chrzciny szukała petekstu żeby się nie pojawić. Nie mam pojęcia czemu. Może się obraziła bo nie zaprosiliśmy ich zaraz po remoncie mieszkania Poza tym miała pretensje że brat robi zdjęcia na chrzcinach(interesuje się fotografią). Nie rozumiem jej zachowania.
Ona jest takim człowiekiem który wszystkim wokół źle życzy. Kiedyś myślała że nie możemy mieć dzieci (tylko dlatego że nie zaszłam w ciążę zaraz po ślubie). Nie pytała wprost. Miałam wrażenie że miała satysfakcję. Kiedy byłam w ciąży ona nagle chciała kolejne dziecko.
To tak pojechałam od razu na bratową z grubej rury na początek wątku

Mam pytanie: dna obiad dajecie dzieciom dwa dania?
Ja daję jedno danie, z tym że Boczek później je też z nami.
A bratowej współczuję.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Mamuśki czy Wasze szkraby też się nadal budzą w nocy na jedzenie ? bo Jaś cały czas jeszcze 2 razy
Mati ostatnio już się nie budzi w nocy.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

u nas złe wiadomości - moja babcia ma raka bardzo zaawansowanego i już niewiele czasu jej zostało
w sobotę jedziemy ją odwiedzić, bo jeszcze małej nie widziała - umawiałyśmy się na odwiedziny w wakacje a tu taka wiadomość
Bardzo mi przykro...

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochana
W przedszkolu już angielski ???
Jessssuss, niektóre ledwo po naszemu mówią jakoś, a tu jeszcze anglik
Oczywiśie że język już jest. Paula chodzi dwa lata i bardzo dużo już umie. Uważam że to super że już w przedszkolach jest wprowadzany język jakiś.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Kurcze, tez czytałam i zastanawiam się jak to będzie, podstawowe godziny są bodajże do 12 tak ? później płatne, my musimy do 16 minimum bo tak pracujemy więc trzeba liczyć 4h nadprogramowe, plus rytmika, angielski i nie wiem co jeszcze mają ciekawe ile to za miesiąc wyjdzie ....
czy u Was też od 2,5 roku przyjmują ?

Podstawa jest od 8 do 13, reszta godzin platna, u nas akurat 2,40 za godzinę. No i za jedzenie 5.20 dziennie. Rytmika 10 zł na miesiąc, angielki 29 ale w najmłodszej grupie nie było języka. Teraz na miesiąc od 8 do 15 wychodzi nam około 25 zl bez dodatkowych zajęć.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Edycja zrobiona
Jakby jeszcze któraś chciała to wiadomo do kogo uderzać

do usunięcia (jeżeli się mylę proszę o znakA ) :
spioszka - 0
zielona1911 - 0
katiaskaa - 0
Enigmama - 0
Bika83 - 0
aaliyah - 1
Kalpana - 1
Oprócz Katiaski jestem za usunięciem.

A teraz idę spać
Stary 2013-07-23, 00:15   #62
anesh_
Zakorzenienie

Weronika gratulacje.

Lewej wszystkiego najlepszego!

Iwoncia mam nadzieje,ze zma.a bedzie lepiej,ze.odzyska sluch.

Katiaska super,ze chrzciny udane.

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

bagHeera kciuki zacisniege

Gda masz naprawde kochanego meza.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 05:51   #63
Asiuulka89
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Witam sie i ja

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 06:22   #64
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Dzień dobry kobitki
Ja niewyspana dziś bo nogi palą mi sie no i maluch budził często ale zasypiał sam na szczęście

Słuchajcie co Wy podajecie jeszcze dzieciom na kanapki oprócz wędlinki lub serka naturalnego?
Nie wiem co mu moge dać innego bo już nudne to jedzenie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 06:51   #65
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cześć.

Lidka bardzo mi przykro z powodu babci

Gda Twój mąż to skarb! Chociaż na mojego nie mogę narzekać, bo jak jestem całą noc na dyżurze, to zajmuje się Jasiem. Mąz mojej koleżanki z pracy jak ona ma dyżur to oddaje dziecko do babci

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 07:13   #66
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
My od 6:10 na nogach teraz drzemka i później spacerek nas czeka
Dzisiaj mamy pierożki na obiadek i na deserek tarte jabłuszko z twarożkiem

Cytat:
Dziękuje

Oooo, moja synowa kochany klocuszek hihi super
Fajnie Ci śpi - u nas niedawno było że spał od 21:30 do 7-8, a od kilku nocy sie w nocy budzi czasem z płaczem, a czasem z powodu braku smoka... Chyba ząb bo widze druģą górną dwójke już jakby sie zabierała do wychodzenia poza dziąsło.
A ślini sie jak cholerka

Ale mnie nogi szczypią z tego słońca jutro powtórka z drugiej strony bo wyglądam jak nasza flaga narodowa

flaga narodowa powiadasz? to miłego opalanka pogoda dopisuje
Jak wyjdą to oby noce wróciły do normy

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
A ja jestem opalona nawet. Najbardziej opalam się na spacerach..ale na spacery chodzę w bluzkach z rękawkami i mam beznadziejnie opalone ręce z białymi rękawkami i dekolt opalony a reszta biała muszę to jakoś wyrównać do września bo mam sukienkę na takich grubych ramiączkach i strasznie to wygląda

super Dusia waży i pięknie śpi

Ja właśnie czytałam, że jak dziecku do roczku nie wyjdą ząbki to trzeba do lekarza iść ale jestem ciekawa co ten lekarz na to poradzi
Może a nuż jeszcze się pojawią a Dusia ma w ogóle jakieś objawy ząbkowania? Czy cisza?

To może na spacerki jakieś bluzeczki na ramiączkach cieniutkich? albo takie bez ramiączek, wiele mamuś tak chodzi i ładnie opalone

właśnie, jak do roku nie ma robi się badania sprawdza poziom wapnia w organizmie i inne związki, wyklucza pewne zespołowe zaburzenia, stomatologia robi prześwietlenie szczęki ... mam nadzieje że jednak coś się pojawi bo dolne dziąsełko ma takie jakby jej się rozchodziło nie takie zbite jak kiedyś i ja widzę że dołem dziąsła jest takie białe jakby ząbek ale nie nakręcam się póki co ...
Wiem, że mój brat miał przecinane dziąsełka, ząbki same mu się nie przebiły

Cytat:
Edycja zrobiona

spioszka - 0
zielona1911 - 0
katiaskaa - 0
Enigmama - 0
Bika83 - 0
aaliyah - 1
Kalpana - 1

Konczitko - Gdzie roczek robicie? Ilu gości? Ratuj pomysłami!!!

uff jak dobrze, że mnie na tej liście nie ma
Słońce, my roczek robimy w domu - mamy tylko 11 osób z nami więc spokojnie się zmieścimy, plan następujący - 15 - obiadek, później wejdzie torcik i kawa + owoce o 17 wychodzimy do kościółka na msze i tu będziemy mieli czas na zdjęcia będą takie rodzinne (sesja w innym terminie) około 19 będziemy w domku, na stół wejdzie zimna płyta + ciasta, zobaczymy czy to się nam sprawdzi w tej kolejności Menu już prawie ustalone mamy jeszcze tylko ostatnie doszlifowania

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Pięknie Dusia śpi,ale początki u Was nie były łatwe..Kurcze już niedługo będzie roczek świętować razem z Jasiem Asiulki.Ale zleciało...
Fajnie budzi tate
Ja ostatnio ważyłam się sama a potem z moim klopsem i wychodzi,że waży 10,800słodki mój ciężarek

Katee, tak masz racje początki nie były łatwe ale ja już tego nie pamiętam, to nie wina Dusieńki że miałyśmy trudne dni, najważniejsze jest że udało nam się to przetrwać, że księżniczka nasza wynagradza nam te ciężki chwile .... dla mnie wszystko jest do przetrwania byle na jej buzi gościł uśmiech

ehh rok temu to wyprawka była już kompletowana, pranie,prasowanie i oczekiwanie i wiem że dobrze że wcześniej do tego się zabrałam i nawet dobrze że mój dziad złożył to łóżeczko tak wcześnie bo właśnie mija rok .. pamiętam jak ja na niego psioczyłam ehhh

10,800 to ładnie widzę że nie tylko u nas tak atrakcyjnie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Doby wieczór.
Zaliczyliśmy dziś odpust góralski i imprezkę w Poroninie. Jutro niewiem co, wszystko zależy do której nam zrobią samochód.

Podstawa jest od 8 do 13, reszta godzin platna, u nas akurat 2,40 za godzinę. No i za jedzenie 5.20 dziennie. Rytmika 10 zł na miesiąc, angielki 29 ale w najmłodszej grupie nie było języka. Teraz na miesiąc od 8 do 15 wychodzi nam około 25 zl bez dodatkowych zajęć.
Monia, udanych wakacji bo jeszcze nie życzyłam
oo do 13 to jeszcze fajniej, a wiek też od 2,5 ? Wyżywienie z czego się składa bo nie mam obeznania w tej kwestio- śniadanko + obiadek + owoc ???
Jestem jak najbardziej za językiem już od początku

Cytat:
Dzień dobry kobitki
Ja niewyspana dziś bo nogi palą mi sie no i maluch budził często ale zasypiał sam na szczęście

Słuchajcie co Wy podajecie jeszcze dzieciom na kanapki oprócz wędlinki lub serka naturalnego?

ja podaję np z masełkiem i dżemem domowym znaczy się z minimum cukru, podaję z jajecznicą, z pomidorkiem, z twarożkiem takim z jogurtem i wprowadzamy żółty serek
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 07:28   #67
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry!
Dziecko mi zwariowało! Wstał dzisiaj w nocy o 3,zjadł mleko i do tej pory się bawi . Nie dało się położyć go spać .

I melduje,że w końcu pięknie wyrżnął się Fabisiwi pierwszy ząbek!
Jest już na wierzchu . Górną jedyneczkę już mamy .

Dziewczyny zdjęcia będą oczywiście!
Ale to jeszcze nie koniec remontu
tynki wszystkie już położone więc ogarnęłam podłogi bo to była masakra .
Jutro Teść będzie przerabiał centralne tak jak bym chciała a po jutrze będzie malowanie już chyba .
Już nie mogę się doczekać .

U Nas dzisiaj słonecznie,mąż śpi po nocce a chłopcy się bawią .

Co do wstawania do dzieci rano to mój mąż nie wstaje z Fabiankiem ale wstaje do niego w nocy . Ja spie sobie cale noce a do małego wstaje mąż. Wyjątkiem sa nocki .
A rano wstajemy wszyscy razem

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 07:30   #68
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dziecko mi zwariowało! Wstał dzisiaj w nocy o 3,zjadł mleko i do tej pory się bawi . Nie dało się położyć go spać .

Jutro Teść będzie przerabiał centralne tak jak bym chciała a po jutrze będzie malowanie już chyba .

Co do wstawania do dzieci rano to mój mąż nie wstaje z Fabiankiem ale wstaje do niego w nocy . Ja spie sobie cale noce a do małego wstaje mąż. Wyjątkiem sa nocki .

za ząbek! super!!!
Ja też czekam na Wasze foty, napracujecie się ale wiecie że to dla Was więc jeszcze troszeczkę
ehh nie zazdroszczę tej pobudki, fajnie że chłopcy bawią się razem nam brakuje takiego towarzysza dla Dusi
Stary 2013-07-23, 08:25   #69
monarika
Wtajemniczenie

Cześć

U nas dzisiaj kiepska nocka małą budziłą się chyba z 4 razy a już tak ładnie spała i budziła się tylko raz lub dwa a tu masz ale pełnia była a mała zawsze kiepsko śpi jak jest pełnia

Cytat:
Dzień dobry kobitki

Ja daję dżem (ale mała nie przepada), pomidorka czasami sera żółtego

Cytat:

To może na spacerki jakieś bluzeczki na ramiączkach cieniutkich? albo takie bez ramiączek, wiele mamuś tak chodzi i ładnie opalone

właśnie, jak do roku nie ma robi się badania sprawdza poziom wapnia w organizmie i inne związki, wyklucza pewne zespołowe zaburzenia, stomatologia robi prześwietlenie szczęki ... mam nadzieje że jednak coś się pojawi bo dolne dziąsełko ma takie jakby jej się rozchodziło nie takie zbite jak kiedyś i ja widzę że dołem dziąsła jest takie białe jakby ząbek ale nie nakręcam się póki co ...
Wiem, że mój brat miał przecinane dziąsełka, ząbki same mu się nie przebiły
Ojej to kiepsko z tymi dziąsełkami, że miał przecinane, myślałąm, że prędzej czy później się przebiją
za to żeby Dusi pokazały się same

A na spacerki muszę tak zacząć chodzić bo strasznie to wygląda

Cytat:
Dzień dobry!

za ząbek
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 08:51   #70
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
dzień dobry
My od 6:10 na nogach teraz drzemka i później spacerek nas czeka
Dzisiaj mamy pierożki na obiadek i na deserek tarte jabłuszko z twarożkiem

flaga narodowa powiadasz? to miłego opalanka pogoda dopisuje
Jak wyjdą to oby noce wróciły do normy

ja podaję np z masełkiem i dżemem domowym znaczy się z minimum cukru, podaję z jajecznicą, z pomidorkiem, z twarożkiem takim z jogurtem i wprowadzamy żółty serek
Dziękuję za info ja jajecznicy narazie nie podam bo sie boje że znowu bedzie wymiotował więc poczekam jeszcze troszke. Nad żółtym serem też już debatuje
A z czym macie pierożki????
Stary 2013-07-23, 08:54   #71
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
KATIASKAA a właśnie jak Antek i jego skaza? Dawno mnie nie było a nadrobić nie jestem w stanie, wybacz

KASIAM A no to pięknie a wysypki jeszcze miewa? Powodzenia na jutrzejsze wizycie

Oj żeby mój chłop tak razem z Jasiem wstal... jego to trzeba wolami z wyrka wywalac .
u nas caly czas sie cos pojawia, znika i pojawia, na szczęście juz nie na buzi, raczej plecy i brzuch dalej pijemy nutramigen. a jak u was?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:09   #72
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

Słońce, my roczek robimy w domu - mamy tylko 11 osób z nami więc spokojnie się zmieścimy, plan następujący - 15 - obiadek, później wejdzie torcik i kawa + owoce o 17 wychodzimy do kościółka na msze i tu będziemy mieli czas na zdjęcia będą takie rodzinne (sesja w innym terminie) około 19 będziemy w domku, na stół wejdzie zimna płyta + ciasta, zobaczymy czy to się nam sprawdzi w tej kolejności Menu już prawie ustalone mamy jeszcze tylko ostatnie doszlifowania
[/COLOR]
my też tak planujemy tylko najgorsze na razie są te zaproszenia wzór tortu już praktycznie wybrany, myslę, że ze zrobieniem nie będzie problemów a 200zł w kieszeni zaoszczędzone

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:26   #73
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

U nas dziś obiad wegetarianski młode ziemniaczki + fasolka szparagowa+zsiadłe mleko
ja uwielbiam takie obiadki + jajo sadzone

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
czyżby karnacja po tatusiu
dokładnie. Na drugi dzień po opaleniu dziecię brązowe, a mamuśka tydzień chodzi jak rak-a potem blednieojciec za to po jednym dniu na basenie wygląda jakby z wczasów w Bułgarii wrócił

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
W
u nas złe wiadomości - moja babcia ma raka bardzo zaawansowanego i już niewiele czasu jej zostało
w sobotę jedziemy ją odwiedzić, bo jeszcze małej nie widziała - umawiałyśmy się na odwiedziny w wakacje a tu taka wiadomość
przykro mi kochana, trzymajcie się dzielnie, tule mocno

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:

My byliśmy u pediatry zważyć się i zmierzyć, bilansik taki zrobić i Duśka to klocek niemały - wiem wiem widać i czuć że ciężarkiem jest więc waga 10,200 i 77 cm ale to tak pi razy bo na tej drewnianej miarce to masakra, moje dziecko nie uleży prosto i jakoś tak ją próbowała zmierzyć ale ciężko więc nie wiem czy to wiarygodne .... zębów nadal brak - mamy 3 tyg na zęby później stomatologia nas czeka ...
chodzimy za rączki, śmiejemy się z wszystkiego i łobuziakujemy, a najważniejsze przesypiamy już noce - zasypiamy po 18 i wstajemy o 5-6 czasami zjemy i do 7 pośpimy a czasami godzinę debatę w łóżeczku urządza i wędruje dopiero do mamy chociaż najczęściej to o 6 nas zrywa ze snu i co najważniejsze jak się obudzi to woła tata tata więc ja męża w bok, córcia Cię wzywa, i dalej lulam
no to faktycznie duża juz z Dusi pannica

a powiedz mi kochana czy mówiła pediatra cos wiecej na temat zębów? co stomatolog poradzi? Bo Jagoda tez nadal ani jednego nie ma i co jeśli do roku się żaden nie pojawi?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:26   #74
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć

U nas dzisiaj kiepska nocka małą budziłą się chyba z 4 razy a już tak ładnie spała i budziła się tylko raz lub dwa a tu masz ale pełnia była a mała zawsze kiepsko śpi jak jest pełnia

Ojej to kiepsko z tymi dziąsełkami, że miał przecinane, myślałąm, że prędzej czy później się przebiją
za to żeby Dusi pokazały się same

A na spacerki muszę tak zacząć chodzić bo strasznie to wygląda

Zobaczymy jak będzie dalej, póki co staram się nie schizować bo jak wiecie jestem w tym niestety dobra .. nadgorliwa i nadopiekuńcza ale chyba lepiej raz więcej pobiec do pediatry niż raz nie iść czyż nie ? takie małe wytłumaczenie się konczitki hyhy

Cytat:
Dziękuję za info ja jajecznicy narazie nie podam bo sie boje że znowu bedzie wymiotował więc poczekam jeszcze troszke. Nad żółtym serem też już debatuje
A z czym macie pierożki????

pierożki ruskie mamy

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
my też tak planujemy tylko najgorsze na razie są te zaproszenia wzór tortu już praktycznie wybrany, myslę, że ze zrobieniem nie będzie problemów a 200zł w kieszeni zaoszczędzone

My nie wysyłamy zaproszeń dziadkowie i chrzestni już zaproszeni przez Dusie jeszcze tylko przyjaciele i wsio

jaki tort macie? ja myślałam nad Myszką bądź nad okrągłym z foteczką Dusi
Stary 2013-07-23, 09:29   #75
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:

ja smaruje tez lekko masełkiem+ pomidorek/ ogórek, czasem z sałata ale mi ją w 90% wypluwa a i też z konfitura domowej roboty ale kwaśną jak diabli

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

klask i:gratulujemy i zazdroscimy ząbka!!!

a ja w nocy zawsze wstaje sama, nad ranem Jagoda cosdziennie ląduje u nas w łóżku i tym sposobem wstajemy wszyscy razem

Jagódka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 09:30   #76
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

no to faktycznie duża juz z Dusi pannica

a powiedz mi kochana czy mówiła pediatra cos wiecej na temat zębów? co stomatolog poradzi? Bo Jagoda tez nadal ani jednego nie ma i co jeśli do roku się żaden nie pojawi?

Jagódka ma jeszcze czas, spokojnie, najpierw badania czy wszystko dobrze się wchłania w organizm, później stomatologia prześwietlenie i wtedy zdecydują czy ząbki są a nie przebijają się czy ich nie ma ... powiedziała, że póki co nie poruszamy bardziej tematu bo na wszystko pora w necie nie czytam bo pełno chorób wyszukałam .. więc spokojnie
Stary 2013-07-23, 09:52   #77
weronika_91
Zakorzenienie

Witam się z rana u nas dziś pobudka o 6.30 ... a teraz Jaś ma drzemkę z 1,5h powinien pospać

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Weronika, powoli idzie ku lepszemu. Już nie jesteśmy na pepti tylko na ha, ale boję się podawać inne mleczne rzeczy. Niedługo mamy kontrolę, więc zobaczymy co powie a jak tam Jasiek w tym temacie??

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u nas caly czas sie cos pojawia, znika i pojawia, na szczęście juz nie na buzi, raczej plecy i brzuch dalej pijemy nutramigen. a jak u was?
katiaskaa no to super że jest poprawa a zmiany skórne jeszcze się zdarzają ? no ja oststnio dałam małemu pół małego słoiczka owoców z twarożkiem hippa i go wysypało :/
kasiam no to tak jak u nas, na buźce już na szczęście nie wychodzi ... u nas najgorzej jest z szyjką dermatolog zapisał nam maść za 70 zł którą mamy 2x dziennie smarować , może i jest poprawa ale itak wychodzi, ginie i tak w kółko... i dalej jesteśmy na bebilonie pepti .
Stary 2013-07-23, 09:56   #78
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dziękuje za odp. w sprawie kanapek musze chłopa po pomidory wysłać dzisiaj

Co do roczku to ja zaproszen tez nie wysylam, wystarczy fon robimy też w domku na 15 osób i zaraz mi sie dzień chrztu na oczy rzuca
Jakoś nie lubie imprez dużych od dluzszego czasu.

Co do tortu to identiko jak u Konczitki - albo focia od Alanka na górze albo jakaś postać z bajki tylko jeszcze myśle jaka

Mszy nie będzie bo nam to nie potrzebne nic a nic, więc tylko impra w domku

Kurcze a ja myślałam że moje małe ufo bedzie ząbkować na końcu, a jednak nie
Za to całą reszte opanowuje z dwumiesięcznym opóźnieniem

Alanek śpi, obiadek sie dla niego robi, a ja chwile odpoczywam - uffff
Stary 2013-07-23, 10:24   #79
kaczuszka69
potworkowa

któryś z tych dwóch chcę zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg minnie tort.jpg (35,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Minnie1.jpg (107,9 KB, 16 załadowań)

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 10:30   #80
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
któryś z tych dwóch chcę zrobić
drugi super
Stary 2013-07-23, 10:35   #81
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamuśki czy Wasze szkraby też się nadal budzą w nocy na jedzenie ? bo Jaś cały czas jeszcze 2 razy
Tak raz lub 2

Cytat:
Przykro mi

Cytat:

My byliśmy u pediatry zważyć się i zmierzyć, bilansik taki zrobić i Duśka to klocek niemały - wiem wiem widać i czuć że ciężarkiem jest więc waga 10,200 i 77 cm ale to tak pi razy bo na tej drewnianej miarce to masakra, moje dziecko nie uleży prosto i jakoś tak ją próbowała zmierzyć ale ciężko więc nie wiem czy to wiarygodne .... zębów nadal brak - mamy 3 tyg na zęby później stomatologia nas czeka ...
chodzimy za rączki, śmiejemy się z wszystkiego i łobuziakujemy, a najważniejsze przesypiamy już noce - zasypiamy po 18 i wstajemy o 5-6 czasami zjemy i do 7 pośpimy a czasami godzinę debatę w łóżeczku urządza i wędruje dopiero do mamy chociaż najczęściej to o 6 nas zrywa ze snu i co najważniejsze jak się obudzi to woła tata tata więc ja męża w bok, córcia Cię wzywa, i dalej lulam
Pieknie śpi Dusieńka,do pozazdroszczenia

Cytat:
Edycja zrobiona

spioszka - 0
zielona1911 - 0
katiaskaa - 0
Enigmama - 0
Bika83 - 0
aaliyah - 1
Kalpana - 1

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Konczitko - Gdzie roczek robicie? Ilu gości? Ratuj pomysłami!!!
eeee...ta pani to się od kilku wątków nie odzywa

Dobry dzień!My dziś sami,mężul pojechał do pracy na 2 dni
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:17   #82
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Nic się nie stało
ale się przestraszyłam troszkę.
Reszta niestety się zgadza smutno, że lista się kurczy
a i jestem za dopisaniem Nariiko do listy
To muszę dostać dane od tej Pani

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
eeee...ta pani to się od kilku wątków nie odzywa
No tak . Masz racjęęęęę

Jestem wściekła. Jak dobrze pójdzie to dzisiaj jeszcze napiszę na klubie, bo teraz to do pracy spadam
Stary 2013-07-23, 12:18   #83
m_moni
Zadomowienie

witamy się i my

lidka współczuję

Cytat:

uuuu to my jesteśmy daaalekoooo za Wami. Maja z tego co napisałaś jadła tylko skórkę od chleba i żółtko
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:25   #84
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Trochę mnie nie było. Nowy wątek leci.

Melduję, że Alusi wreszcie przebił się pierwszy ząbek! Raczej bezproblemowo, w dzień nie widać żeby jej coś dolegało, tylko w nocy więcej krzyku o smoka lub cyca.
Dziewczyny, nie martwcie się jeżeli Wasze dzieci nie mają jeszcze zębów. Na pewno znajdzie się w Waszej rodzinie osoba której wyszły ząbki po roku.

Kanapki dajecie dzieciom ? Alusia jeszcze nie dostała, ale powoli podjada nam obiad z talerza.
Z tego co czytam to powinno się podawać obiad z 2 dań. Czy Wy podajecie 2 dania? Mnie taki obiad jakoś nie pasuje. Sama jadam tylko 1 danie. Strasznie zapychający jest obiad z 2 dań.
A żółtko dajecie codziennie? Ja się przyznam, że nie... często zapominam.

Moja niuńka się jeszcze budzi w nocy, ale na szczęście później, zwykle ok. 4, a czasami nawet dopiero o 6.
Moje dziecko zasypia o 22...
Planujemy podzielić kawalerkę na 2 pokoje. Jak będzie osobna sypialnia to może uda się ją wcześniej usypiać.

Co do roczku, my planujemy zrobić na działce. Będzie grill, tort się przywiezie. Przynajmniej się wszyscy pomieszczą W domu byłoby ciasnawo, a najgorsze jest robienie obiadu dla tylu osób. Z grillem będzie łatwiej

Na zdjęciu razem na łonie natury Alusia nie lubi trawy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (121,2 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-07-23, 13:08   #85
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Melduję, że Alusi wreszcie przebił się pierwszy ząbek! Raczej bezproblemowo, w dzień nie widać żeby jej coś dolegało, tylko w nocy więcej krzyku o smoka lub cyca.
Dziewczyny, nie martwcie się jeżeli Wasze dzieci nie mają jeszcze zębów. Na pewno znajdzie się w Waszej rodzinie osoba której wyszły ząbki po roku.

Kanapki dajecie dzieciom ? Alusia jeszcze nie dostała, ale powoli podjada nam obiad z talerza.
Z tego co czytam to powinno się podawać obiad z 2 dań. Czy Wy podajecie 2 dania? Mnie taki obiad jakoś nie pasuje. Sama jadam tylko 1 danie. Strasznie zapychający jest obiad z 2 dań.

Moja niuńka się jeszcze budzi w nocy, ale na szczęście później, zwykle ok. 4, a czasami nawet dopiero o 6.
Planujemy podzielić kawalerkę na 2 pokoje. Jak będzie osobna sypialnia to może uda się ją wcześniej usypiać.

Co do roczku, my planujemy zrobić na działce. Będzie grill, tort się przywiezie. Przynajmniej się wszyscy pomieszczą W domu byłoby ciasnawo, a najgorsze jest robienie obiadu dla tylu osób. Z grillem będzie łatwiej

ząbka i zdjęcie super, piekne z Was kobietki!

ja daje jedno danie, bo jak dam Jagodzie dwa to nie zje deseru,a i z mlekiem na noc jest wtedy ciezko później się drze w nocy z głodu. Także daje jedno danie i deser narazie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

a i co do żółtka to ja daje raz na jakis czas, by sprawdzic czy wysypie i niestety nadal uczula

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:

Jagódka ma jeszcze czas, spokojnie, najpierw badania czy wszystko dobrze się wchłania w organizm, później stomatologia prześwietlenie i wtedy zdecydują czy ząbki są a nie przebijają się czy ich nie ma ... powiedziała, że póki co nie poruszamy bardziej tematu bo na wszystko pora w necie nie czytam bo pełno chorób wyszukałam .. więc spokojnie
a kiedy Ty z mezem dostaliscie zabka pierwszego? bo ja 9mc, maz 8mc albo odwrotnie
ja wyczytałam tylko,że nie które dzieci nawet po roczku dostają dopiero perwzsego ząbka także niby jest czas jeszcze ale martwi mnie to,bo pediatra 5lipca powiedziała,że do końca mc powinien się już któryś przebić i

Jagódka
Stary 2013-07-23, 13:17   #86
Iwoncia81
Zakorzenienie

Brawa za ząbka dla Alusi
Focia śliczna

Co do żółtka to mam w każdej zupce troche z tym że je te zupki co drugi dzień. No czasem codziennie

Coś to ja miałam napisać jeszcze i znowu zapomniałam. Chyba przez to słońce bo sie smaże a kuźwa 4 kosiarki zapierdzielają pod oknem i sąsiad wierci i jest tak głośno że mnie tu bierze coś!!
Ide sprawdzić czy mały spi...
Kurde ale skwar!!!
Stary 2013-07-23, 13:32   #87
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ślicznie Oti też nie lubiła trawy i bała się na nią wejść z kocyka na przykład ale jak raz spróbowała to teraz koniec siedzenia na kocyku tylko lata jak szalona po trawie

Cytat:
a i co do żółtka to ja daje raz na jakis czas, by sprawdzic czy wysypie i niestety nadal uczula
A nie wymiotuje Ci Jagoda po żółtku? Otylka mi wymiotowała strasznie i boję się jej dawać ale muszę w końcu spróbować tżt czasami da jej troszkę jajecznicy naszej i czasami jej nic nie jest a czasami albo ją zsypie albo jej się tak brzydko uleje i nie wiem
A zaraz szczepienie MMR i kurcze mam pietra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 13:47   #88
angel166
Zakorzenienie

Monarikaza szczepienie. A co do zoltka to Jagoda nie wymotuje po nim tylko ma całą buzke wysypana

Ale gorąco masakra. Uprawian smazing nóg na balkonie hehe Iwoncia odgapilam od Ciebie:p cały tydzień taki gorący ma być, a w weekend 33st i 35st oszaleje. Dzis w cieniu 28st i mam dość. Lubię takie upały ale w plenerze, a takie kiszenie sie w blokowisku to jakieś nie porozumienie

Jagódka
Stary 2013-07-23, 13:50   #89
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Monarikaza szczepienie. A co do zoltka to Jagoda nie wymotuje po nim tylko ma całą buzke wysypana

Ale gorąco masakra. Uprawian smazing nóg na balkonie hehe Iwoncia odgapilam od Ciebie:p cały tydzień taki gorący ma być, a w weekend 33st i 35st oszaleje. Dzis w cieniu 28st i mam dość. Lubię takie upały ale w plenerze, a takie kiszenie sie w blokowisku to jakieś nie porozumienie
Do szczepienia jeszcze jakieś 1,5 miesiąca ale ja już mam pietra

A co u Was takie upały? u nas niecała 20 stopni i wiatrzysko wieje takie zimne, że mała była dziś na spacerze w bodach z długim rękawem i bluzie a ja w swetrze

Dziewczyny kupiłam sobie taką sukienkę i nie wiem jakie dodatki dobrać myślałam o czarnych sandałach (ew. czółenkach zależy od pogody) i do tego kolczyki sutaszowe i nie wiem czy śliwkowe, zielone czy może jakiś odcień niebieskiego i jakaś torebka kopertówka co Wy na to?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02052.jpg (29,9 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-07-23 o 13:53
Stary 2013-07-23, 14:07   #90
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:

Ha!! U nas też ma być upalnie cały tydzień. Zdycham na tym balkonie już schładzam sie zimną wodą z butelki z psikaczem heheh, super sprawa u mnie równe 30st w cieniu. W słońcu chyba z 50

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

O juz maly wstal i po opalaniu
Szybki prysznic i z dzidziem do zabawy marsz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości