|
|
#61 | ||
|
.
|
Dot.: 1200 zł za nocleg rodziny TŻta...
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, masz rację. Zamiast "syn" i "mama" można wstawić cokolwiek. Z tego co czytam sytuacja tutaj jest taka że TŻ autorki wątku zaprosił do nich dwie osoby z dzieckiem. Pomijając już te to że dodatkowo dwie osoby się wprosiły to i tak autorka nie ma warunków żeby przechować przez tydzień parę z dzieckiem bo nie chce spać z nimi w jednym pokoju (co całkowicie rozumiem) i nawet ich musiałaby ulokować w hotelu/gdzieś tam płatnie. I co? Zaprosili ludzi do siebie i kazaliby im zapłacić za siebie? Przepraszam ale dla mnie to żadne zaproszenie. W tej sytuacji najlepszą opcją byłoby chyba przełożenie zaproszenia na moment kiedy dom będzie wykończony. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
dziwna sytuacja czy nie można by nawet posprzątać to jedno pomieszczenie i na cemencie się przespać na materacu a nie afere robić rodzina zobaczy że warunki w miare ciężkie i na pewno długo siedzieć nie będzie a przynajmniej nie powstaną niepotrzebne kwasy między wami
i Ty masz dziwne podejście jesteście razem więc to nie "rodzina Tżta" tylko wasza wspólna rodzina
jogusia Edytowane przez jogusia Czas edycji: 2013-08-11 o 22:02 |
|
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 4 osób, zamiast 2 nie mamy naprawdę gdzie położyć. Cytat:
A co, jak wzięłam z nim ślub, to od razu wzięłam ślub z nimi wszystkimi? Nie pamiętam czegoś takiego ![]() Dla mnie jego rodzina to jego rodzina, moja rodzina to moja rodzina. My dwoje jesteśmy naszą wspólną rodziną, tak samo jak będą nią nasze dzieci. Ale sorry, dla mnie jego siostra czy babcia, to w ogóle obce baby jakby nie patrzeć
|
||
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
tak czytam i dziwne to dla mnie. Pisząc Tż masz na myśli mąż, jak zauważyłam na innym wątku, więc jego mama to Twoja teściowa czyli najbliższa rodzina. A co w tym dziwnego ze Mama męża się nie kwapi do płacenia za zakupy jak Was odwiedza, a swojej mamie byś kazała płacić? Tak samo z noclegiem, przyjezdza siostra i Tż chce ja gdzies ulokowac, dolaczyla sie Mama bo tez z checia by zobaczyla Wasz nowy dom a Babci chca zrobic niespodzianke, sytuacja jest niezreczna, bo nie stac Was na oplacenie im noclegu a w domu nie ma jeszcze miejsca zeby ich ugoscic, wiec pozostaje przelozyc wizyte.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię poważnie!!! ![]() Z Twojego opisu wyłaniają się typowe rodzinne pasożyty. Normalnie powiedziałabyś takiemu: "Na mózg Ci padło? Nie dam się wykorzystywać, GTFO" no "ale przecież to rodzina"... To żaden argument, NIE DAJ SIĘ! Później będzie tylko jeszcze gorzej. Co to w ogóle za opcja, że oni mają zamiar wbić się do was w nadkomplecie bez waszego pozwoleństwa? Przecież dla każdego NORMALNEGO człowieka to oczywiste, że 2 x więcej osób = 2 x większy problem... Jakby byli przyzwoici: - nie zabieraliby 2 x więcej osób, niż oczekiwaliście bez uzgodnienia z wami - sami zapłaciliby za nocleg nadkompletu - jeszcze wzięliby ze sobą z Włoch jedzenie, aby was nie obciążać obowiązkiem wykarmienia siebie i gromadki. Takie same s☠☠☠☠ysyny jak koleżanki z posta o płaceniu za hotel z okazji pogrzebu Normalnie żal mi dupę ściska jak tylko czytam o takich ludziach!!!Nie daj sobie na głowę wejść, bo Ci taki same numery będą wykręcać, jak koleżance od pogrzebu - szczyt chamstwa, buractwa i prostactwa normalnie!!! A w ogóle to powiedz im, że jak już ma być spęd rodzinny w większym gronie, to przekładasz wizytę na po remoncie - i wtedy na parapetówę będą mogli się zabrać nawet we więcej niż 4 osoby. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2013-10-20 o 19:01 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
wybrac jeden z pokoi do wykończenia - np taki co miał byc w przyszłosci dla gosci:
kupić biała farbe - najtańsza kupić panele materace lub może akurat ktoś chce sie pozbyć jakiegoś mebla - przygarnąć i będzie jakiś pożytek - ściany i panele ew. materace zostaną, meble można wywali później i kupić jak będzie kasa a jak razem przyjadą mogą zajmować razem pokój |
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
powiedzcie im że spadła na was jakaś straszna katastrofa i musicie się zająć rozwiązaniem problemu, i żeby przesunęli przyjazd na inny termin jak już sprawa będzie rozwiązana
A w tym czasie wszystko sobie elegancko wykończycie na przyjazd rodzinki
|
|
#69 |
|
Wredny kotecek
|
Czy ostatnie 3 wizazanki wypowiadające się mają blond włosy? Z ciekawości pytam. To wątek z początku SIERPNIA....
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
A może autorka zdradzi nam jak sytuacja się skończyła ?
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Skoro już wątek odkopany, to ja jestem ciekawa jak się sprawa rozwiazała.
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się, bo mnie ktoś oskarży o bycie blądynką
no dobra...wydało się, mam włosy w kolorze słońca, ale farbowane, a za 4 dni wracam do rudego ![]() A tak na serio, to przecież można się udzielać nawet w wątkach sprzed 10 lat - może komuś się jeszcze przyda ![]() Sytuacja rozwiązała się tak, że rodzinka sama się zreflektowała i powiedzieli, że za siebie zapłacą. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zapraszam gości, to za nich płacę, zawsze. Jeżeli ktoś mi mówi, że przyjeżdża, a do tego mnie nie stać na ugoszczenie (tym bardziej połowy rodziny), to niestety, troszkę asertywniej do tego podchodzę i pytam czy mają upatrzony hotel, bo nie mam warunków, by zaproponować nocleg... Rodziców zawsze jakoś "ułożę", nigdy nawet nie proponowałam im hotelu. No, ale wycieczka, to już za wiele na m2. P.S. Cieszę się, że koniec końców sytuacja rozwiązała się jak wyżej ![]() Najwyżej w przyszłości będziemy tu dołączać tego typu problemy, skoro już odkopałyśmy wątek
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-21 o 17:23 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

Nie pamiętam czegoś takiego