![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ja się borykalam z grzybica paznokci. Co wyleczylam i paznokieć odrosl to 1-2 miesiące i powtórka z rozrywki. Kupiłam sobie mydło aleppo ze względu na trądzik i o dziwo pomoglo mi rozprawić się z grzybem na stopach właśnie. Teraz myję codziennie zapobiegawczo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
A to nie jest jakoś groźne dla dziecka? I to mydło się w aptece kupuje? Wolę dmuchać na zimne ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() Wróciliśmy z wakacji dlatego mnie nie było, spędziliśmy prawie dwa tygodnie nad polskim morzem, pogoda udała nam sie bardzo, non stop upał ![]() Jaś na początku musiał nam sie przestawić na morski klimat i potem było super. Teraz mamy pare dni na ogarniecie wszystkich spraw, ginekolog jutro, zus, sklepy i jedziemy prawie na dwa tygodnie na wieś odpoczywać, także znowu mnie nie będzie. Mam nadzieje, że nie zostanę usunięta z listy ![]() Trzymam za wszystkie maluszki kciuki, za wizyty połówkowe, za każde usg! I ewentualnie jeśli już czas to za GLUKOZĘ 75g ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Troche sie przestraszylam jak zobaczylam ze wiekszosc z was ma robione badania ginekologiczne na kazdej wizycie bo ja puki co mialam robione je tylko raz (2 tygodnie temu) i to tylko dlatego ze sie czulam i chcieli sie upewnic ze wszystko ok. Jezeli chodzi o usg to mialam je robione 3 razy z czego te dwa razy w sumie wymusilam na nich. Jezeli chodzi o inne badania to mialam raz pobrana krew, mocz, sluz no i cisnienie mi sprawdzali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Ja o wakacjach moge narazie zapomnieć. Może uda sie we wrzesniu, zobaczymy. Na razie mąż złapał dodatkową prace bo u niego robota stoi i postoi pewnie do wrzesnia jak nic. Nie mam go całymi tygodniami ale chociaż na niedziele ma być. POza tym remont trzeba dokończyć jeden i zabrać sie za 2 pokój.
O Ja przeciez zaraz będziemy robic badani an ten cholerny cukier z glukozą. O fuuuuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Nosz k...a, tyle się opisalam i znowu się dziad zawiesił.
Gratuluje odkrycia płci ![]() Jutro mam wizyte i mimo, że słyszałam tydzień temu serduszko to i tak się martwię czy oki. Dziewczyny od 22 w Lidlu są w promocji body,getry ciazowe , spodenki, staniki do karmienia i termometr Silver Crest, ale opinie o nim w internecie są różne. Ma ktoś taki do czoła i ucha? Cena 49,99 także przystępna. Ja jeszcze nic nie kupowałam, ale chyba skocze na zakupy do Lidla bo ceny kuszące. ![]() P.S no to się zameldowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Rozeznanie
|
A ja w dalszym ciągu boję się kupować... Nigdy w rodzinie nie miałam przypadków poronień, ale coś mnie mimo to powstrzymuje. U mnie zakupy zaczną się po połówkowym, a wybiorę się pewnie pod koniec września.
Ja od wielu lat mam 4w5, a mojemu mężowi zmienia się typ - długo mu wychodziło 7w8, a ostatnie 2 lata 5w4. (O enneagramie przypominam sobie średnio co pół roku i wtedy z ciekawości sprawdzam) Cytat:
Jest łącznie 18 typów, jakoś trzeba je rozróżnić ![]() Cytat:
![]() Ja w takim wieku też mogłabym już myśleć o rodzinie. Miałam jednak zawirowania z moim ówczesnym chłopakiem (obecnie mężem) i długa przerwa w związku opóźniła wszystko. W sumie patrząc na to jak bardzo się zmienił, to bardzo dobrze się stało.
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do termometru, to kupiłam sobie BabyOno na starania (tp jest taki do czoła, najtańszy jaki był) i sprawdzany był ze zwykłym elektrycznym i że szklanym i się zgadza temperatura, więc w sumie już coś dla malucha mam ![]() Co do Lidla, dobrze wiedzieć- dziś napisałam do tych ludzi od tunik, że minął już miesiąc od wpłaty, więc niech oddają kasę, to może przyślą i będzie akurat Emma, może (a propo) dodać na początku listę polecanych i niepolecanych sprzedawców z allegro? Jeśli tak, zdecydowanie nie polecam sprzedawcy Julnata- ubrania i ubrania ciążowe-od miesiąca nie przysłali zamówionych rzeczy (najpierw napisali że wysłali do kogoś o moim nazwisku, jak mam naprawdę nietypowe, a teraz cisza) Sorki za edit, telefon nie współpracuje ![]() Dobranoc
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-13 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Melduję się na nowym wątku
![]() ![]() Poczytałam, i podniosłyście mnie na duchu, także mam łożysko z przodu. Ale troszeczkę już odczuwam ruchy dziecka, szczególnie wieczorem. Dziś wkroczyłam w 20 tydzień, połowa. Czas szybko leci ![]() Dobranoc wszystkim ![]()
#71 |
Zakorzenienie
|
melduję się
Em ma zostało Ci coś ciasta? ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do pytania, bo też mnie właśnie naszła zabójcza ochota na słodkie
![]() Cały dzień prawie na nogach. I nic nie kupiłam, bo najzwyczajniej nic nie było - i to w dwoch sklepach. Jutro ostatnia szansa. Mam nadzieję, że na coś trafie i dla młodego siostry i dla nas na dobry poczatek ![]()
#73 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=m9QndNXcnCU 24 godziny z zycia noworodka
![]()
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Oooo 3 część już się zaczęła
![]() Przeczytałam dzisiaj w gazecie dla mam, że istnieje już nowy test prenatalny, który w odróżnieniu od USG+Pappa daje 100% pewności odnośnie trzech trimomii. Nazywa się NIFTY i można go wykonać w Polsce w miejscach podanych na tej stronce: http://www.test-nifty.com.pl/mapa-partnerow/ Aż mi oczy zabłysły jak o nim przeczytałam, niestety do czasu jak zobaczyłam koszt tego testu - 2500zł (nie jest refundowany przez nasz dziadowski NFZ). Przydatna też okazała się stronka do poczytania dla przyszłych mam: http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-porod/
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Ja zrobiłam dzisiaj szybkie express ciasto z brzoskwiniami.
W załaczeniu fotka przepisu dla chętnych ![]()
#77 |
Wtajemniczenie
|
Ja się przeraziłam trochę...
![]() Padniemy na pyszczki wszystkie ![]()
#78 |
Rozeznanie
|
Ja chyba jestem typem osoby ktora chocby padala ze zmeczenia to musi dla kogos zyc (tz twierdzi ze bede dobra mama i wszystkim wyjdzie to na dobre). Jak jestem sama w domu to nic nie robie, nie sprzatam, nie piore, ale jak jest tz albo czegos potrzebuje to w tempie ekspresowym wszystko robie.. Jestem troche leniwa a nie ide na zwolnienie, dorabiam ile moge bo wiem ze to dla malenstwa, jak bedzie nieznosne i placzliwe to bede plakac razem z nim/nia ale kochac bede coraz mocniej
![]()
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Ale gnacie
![]()
#80 |
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku!
![]() PawMaj dowiadywałaś się już może coś odnośnie szkoły rodzenia na kamieńskiego ![]() Zostały mi ostatnie 2 dni nad morzem, najchętniej już bym się spakowała i wyjechała :P Tęskno mi już za tżtem ![]() Agoola uważaj na siebie przy tej przeprowadzce! ![]() Dobranoc ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-13 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Jezu! Jak dobrze, ze weszlam na wątek przed snem! Jutro rano, a wlascicie dzis, mam kardiologa na kamienskiego, o ktorym bym na smierc zapomniala, gdyby nie Ty!! dziekuje!
#83 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale zasuwamy z tymi postami ![]() Dziewczyny planujecie coś na weekend - o ile będziecie miały przedłużony ?? Bo ja oczywiście plany mam ale mój TŻ dopiero dzisiaj w pracy się dowie czy ma wolne czy nie - jak nie to będę naprawdę wkurzona ...
#84 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Czesc dziewczyny, chciałam się przywitać i powiedziec, że chociaż mało pisze, to czytam na bieżąco. Oraz wirtualnie przesłać Wam odgłos wielkiego buuuum, które wczoraj usłyszałam, jak kamień spadł mi z serca, kiedy lekarz stwierdzil, że przeziernosc karkowa wynosi 1,4
![]() Co prawda Laurka jest jeszcze bardziej uparta ode mnie i za nic nie chciała pokazać się z profilu, więc lekarz nie miał szans sprawdzić kości nosowej, ale powiedział, że to tzw miękki marker i gdyby przeziernosc wyszła źle, to musiałabym się umówić jeszcze raz. W każdym razie on zadowolony, ja w takim razie też ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#86 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Net mi wczoraj wsiąkł na cały wieczór, więc dopiero dziś mogę pouzupełniać to i owo ![]() ![]()
#87 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mam pt wolny jupiejeje, dziś ostatni dzień.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
Zadomowienie
|
Pierwszy post uzupełniony-sprawdźcie czy coś którejś jeszcze nie trzeba poprawić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Aha i jeśli mają być mamusie zaginione to proszę Was o podsyłanie osób, które wg Was długo się nie odzywają. Nie chciałabym sama o tym decydować.
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() My dziś się pakujemy i zmykamy nad morze jak małż wróci z pracy ![]() Cieszę się jak głupia, bo już kilka lat nad morzem nie byliśmy i strasznie mi się chciało. Miłego dnia dziewczęta! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.