![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysł na knajpę
Cytat:
![]() Dawaj linka do bloga! ![]() EDIT: fajny poradnik i nie robi z robienia pierogów filozofii na miarę łączenia komórek macierzystych (jak na niektórych stronach). Dzięki wielkie. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-08-21 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Pomysł na knajpę
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Cepelin był okropny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
W Łodzi jest naleśnikarnia - Manekin. Mają jeszcze filię w Toruniu i Bydgoszczy.
Ceny są bardzo przystępne, porcje ogromne a kolejki ciągną się do drzwi. Rezerwacji nie ma, bo lokal jest pełen cały czas. Wszystko świeże, robione samodzielnie - żadnych sosów z papierków, gotowych rzeczy, co ma odbicie w smaku potraw. Do tego pyszne sałatki, wybór piw, świeże soki. Interes się kręci, a ludzie przychodzą w każdym wieku, bo za 10-15 zł człowiek naje się do rozpuku ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pomysł na knajpę
Cytat:
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
W gdansku tez jest manekin. Nalesnik za 10 zl z ziemniakami i boczkiem do tego sos czosnkowy albo ciasto kokosowe serek mascarpone i drylowane wisnie za 12. Bardzo czesto nie dojadam do konca xD porcje ogromne i pyszne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Takie coś, to ja rozumiem. U nas w Bytomiu była naleśnikarnia, ale wystrój dziwny, naleśnik w sumie średniej wielkości za nawet 8 zł. Nie mieli do zaoferowania nic fajnego, to interes poszedł się...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
To nawet nie wiedziałam, że jest gdzieś jeszcze, poza tymi trzema miastami
![]() Szkoda, że nie ma we Wrocławiu, bo zjadłabym ich sałatkę ![]()
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Lasagnr nalesnikowa to uczta dla podniebienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pomysł na knajpę
E tam i tak najlepsze są hamburgery :-D
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
A jadłyście te słodkie zapiekane naleśniki? ;>
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o knajpę z jedzeniem to wydaje mi się, że sprawdzi się dużo, tanio, w miare smacznie i w dobrej lokalizacji.
Zapiekanki makaronowe, ziemniaczane, zupy itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ja bym chętnie odwiedziła miejsce, gdzie mogłabym pograć w jakieś fajne planszówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Gwoli ścisłości - to łodzki manekin jest "filią" toruńskiego :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Oj przepraszam
![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Fakt, że knajpa która nie zakłada gigantycznego zysku w rok, daje uczciwy towar ma powodzenie. Tylko cwaniacy, co chcą robić kokosy nabiorą klienta tylko raz i upadają .
Co by nie mówić o programie Gesslerowej - tam widac wyraźnie, że jak knajpie nie idzie interes, to z reguły dlatego, że właściciele oszukują klientów na jakości. *** Piccolo to haka hamburgerownia tylko z makaronem ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym poszła do knajpy z pysznymi sałatkami w rozsądnej cenie. Kiedyś zamówiłam sałatkę z kurczakiem, otrzymałam talerz gdzie od brzegu były ułożone wielkie liście jakiejś sałaty, potem inna, sałata, potem jeszcze inna w sumie 3/4 talerza to były liście róznych sałat (oczywiście całe, nieporwane), do tego w jednym "kącie" talerza kilka (chyba z 5) małych kawałków kurczaka, w drugim kawałki ogórka oraz w sosjerce troszkę sosu. I jak to jeść? Zamawiałam sałatkę a nie porcję warzyw ułożonych na talerzu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
A mi zawsze marzyla sie nierealna raczej knajpa z kotami.
Nie w menu, oczywiscie ![]() Cos w stylu ze przychodze, zamawiam herbate albo kawe i ciastko, siadam w fotelu a na kolana wskakuje mi kot ![]() To chyba bardzo utopijne marzenie. Kwestie organizacyjne bylyby chyba niemozliwe do zrealizowania, poczawszy od tych higienicznych, a skonczywszy na tym, ze pewnie wielu gosci chcialoby koty dokarmiac ciastkami itp., co na zdrowie by im nie wychodzilo... Hmm... chociaz w Japonii chyba istnieja takie miejsca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
No moim zdaniem kluczem do sukcesu jest... dużo i tanio. Może też być przy tym dobrze, to jasne ale kluczem do sukcesu są proste potrawy. Właśnie jakieś piccolo - makaron i sos, voila, jesteś głodny płacisz 6 zł dostajesz talerz, najesz się lecisz dalej, albo naleśnikarnia gdzie płacisz 9 zł za naleśnika którym objesz się jak dziki. Jakbym miała zakładać knajpę, to właśnie celowałabym z ceną - człowiek w locie zje dużo rzeczy, chociażby głupie puree ziemniaczane z cebulą i skwarkami, jeśli się tym naje za niską cene, podobnie chleb ze smalcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do polskich fast foodów muszę przyznać, że mają wzięcie. Wystarczy spojrzeć jakim zainteresowaniem cieszą się małe stoiska w nadmorskich miejscowościach, gdzie można się zaopatrzyć we wspomnianą już kromkę chleba ze smalcem.
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Tak. Oni sa dziwni. Podobnie koreańczycy. Mają knajpę gdzie siedzi się na sedesach i potrawy podaje się w miniaturowych replikach sedesów, zwłaszcza czekoladowe lody w formie ...kupy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
.
|
u mnie w mieście otworzono rok temu połączenie pubu z restauracją. tak to można chyba mniej więcej nazwać. miasto ma kilka tysięcy więcej mieszkańców niż twoje, knajpa jest w rynku. zalety:
- ceny- ceny piwa nie są przesadzone, najeść można się też w rozsądnych cenach (np. spora porcja makaronu z różnymi dodatkami - 15zł) - menu - nie ma miliona pozycji, ale dzięki temu żarcie jest świeże; mają fajną lemoniadę domową. brakuje mi tylko soków świeżo wyciskanych. -wystrój - nowoczesny, z wygodnymi kanapami/fotelami. jest ogródek i hitem są dla mnie koce! jak wieczory są chłodniejsze to można się przykryć. wspaniała sprawa. osobiście bardzo lubię wystroje retro, z fajnymi zdjęciami, wygodnymi kanapami... ważne jest odpowiednie oświetlenie. a jeśli knajpa ma mieć żarcie to musi być sensowny kucharz.
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Kącik dla dzieci to kiepski pomysł, bo ogranicza zdecydowanie liczbę klientów. Ja nigdy bym nie poszła do knajpy/kawiarni, gdzie wiedziałabym, że będą mi latać dzieci. To samo moi znajomi. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4237926 0]Dokładnie, to samo miałam Grubelli odpisać.
Kącik dla dzieci to kiepski pomysł, bo ogranicza zdecydowanie liczbę klientów. Ja nigdy bym nie poszła do knajpy/kawiarni, gdzie wiedziałabym, że będą mi latać dzieci. To samo moi znajomi. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- O tak, ja też uwielbiam Piccolo ![]() ![]() Moim zdaniem są miejsca gdzie taki kącik miałby rację bytu i przyciągnął klientów. Nie wszędzie ale w takiej Warszawie na nowych osiedlach gdzie jest dużo młodych malżenstw z dziećmi. Ojcowie nieźle zarabiają, matki siedzą z dziećmi. Chętnie by gdzieś poszli z tymi dziećmi coś zjeść , mają na to kasę. Nikt ich nie wygoni gdy wejdą z maluchem do normalnej restauracji ale aby spokojnie sami mogli zjeść to nie ma co zrobić z dzieckiem, które przy stole nie chce siedzieć i czekać aż podadzą coś a czasem trwa to trochę. W kąciku udało by się dziecko przetrzymać przez okres oczekiwania i jedzenia. Poza tym dzieci mają urodziny, imieniny. Coraz rzadziej organizuje się to w domu, kolegów z przedszkola zaprasza się do lokalu na przyjęcie i zabawę. W stolicy jest znana knajpa "U Szwejka". W niedziele jest tam opiekunka do dzieci. Rodzice sobie jedzą a dzieciaki się bawią. W moim województwie są miasteczka przyciągające turystów. W weekendy w takim np. malutkim Kazimierzu Dolnym są tysiące ludzi, mnóstwo z małymi dziećmi. Widziałam jak się męczą i dzieci i rodzice gdy wejdą do knajpy. I inni goście bezdzietni z nimi razem.Dziecko się wyrywa, płacze, nie chce siedzieć ani przy stoliku ani na rękach u rodzica.Wpuszczone do takiego ogrodzonego kąta z nowymi zabawkami na pewno się czymś zainteresuje, da rodzicom się najeść i samo da się nakarmić. Lecz jeśli miasteczko autorki jest takie z dużą stopą bezrobocia, gdzie ludzie mało zarabiają , nie ma zakładów pracy, nie jest ciekawe, nie przyciąga turystów to mniejsze szanse, że rodzice z dziećmi przyjdą. W takim miasteczku cokolwiek by nie zrobiła to nie ma szansy na utrzymanie się bo ludzi po prostu na to nie stać. Jak ktoś wcześniej napisał kupuje się pierogi w Biedronce albo lepi samemu a nie chodzi po knajpach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
grubella piszesz przez własny pryzmat, obiektywnie rzecz biorąc kobiety będące na utrzymaniu męża z małymi dziećmi stanowią jeden z najgorszych możliwych targetów.
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- ps. gdybym wiedziała że w danym lokalu znajduje się kącik dziecięcy w życiu bym do niego nie poszła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
BAN stały
|
Cytat:
Są ludzie , ktorym dzieci nie przeszkadzają. Taki kącik zawsze można szybko zlikwidować gdyby pomysł okazał się nietrafiony.Nie są to duże koszty adaptacji lokalu. A mężowie są naprawdę różni, są tacy co swojej kobiecie sprawiają przyjemności, zabierają do kina, knajpy, dają prezenty. ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- FIESTA na Prusa miała kiedyś dobrą "cesarską". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.