|
|
#61 | ||
|
sissy that walk
|
Dot.: Jaki macie stosunek do Niemców?
Cytat:
PS Raczej albo "statystyczny", albo "zwłaszcza osoby starsze".
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dlaczego Cię to denerwuje? Przecież to prawda. |
||
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie, naród jak naród. Są mega fajne osoby jak i osoby niezbyt ciekawe. Młodzi mają większe możliwości tam i tego im zazdroszczę.
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2013-09-01 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Nie lubie Szwabów
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie są zwykłymi ludźmi. Ale jestem do nich uprzedzona stety lub nie. Poznałam rodzinę mojego przyjaciela (dobrze) oraz całe grupy niemców na dwóch obozach i jednej wycieczce. I powiem jedno - nie lubię ich.
Zawsze nie chcieli się integrować. Trzymali się w swoim niemieckim kółeczku :P Cały czas chodzili obrażeni, obserwowali i gadali po swojemu bo wiedzieli, że nikt ich nie rozumie. A ich "wychowawczyni" czy jak to nazwać podsłuchiwała nas (polską grupę) jak jakieś dziecko bo umiała polski i chyba sądziła, że knujemy na nich spisek I ukrywała przed wszystkimi, że ten polski zna. Żenujące ![]() ogólnie masakra, bardzo dziwny naród jak dla mnie i tyle
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
ja do młodych niemców nic nie mam, oni jednak też wychowują się w innych czasach i na pewno są bardziej otwarci niż ich dziadkowie.
tak jak do młodych nic nie mam, tak niestety ale starych moim zdaniem należałoby postawić pod ścianę i kula w łeb co do jednego, bo tam nie było niewinnych niemców, zdecydowana większość jednakowo piszczała i robiła pod siebie ze szczęścia słysząc Adolfa, a ci nieliczni z opozycji kończyli szybko swe życie. |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
O sobie piszesz czy uległaś modzie na sranie sobie do gniazda?
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2013-09-01 o 23:35 |
|
|
|
|
#70 | |
|
sissy that walk
|
Z tym brakiem integracji i trzymaniem ze "swoimi", to chyba podejrzewam skąd to się bierze u młodzieży. Biorąc pod uwagę, co się dzieje od kilku lat w niemieckich szkołach, można podejrzewać że wolą i poza granicami kraju trzymać się w kupie.
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Jaki macie stosunek do Niemców?
Mój stosunek jest bardzo pozytywny tak jak i innych państw Europy (po za Rosja i Białorusią).
Co było 80 lat temu to było. Dziś jest dziś. Mamy wolną otwartą Europę. Nie nawidzę rozgrzebywania tematu wojny i b odległej przeszłości Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Normalny. Taki jak do każdego innego narodu.
Dlaczego mam obwiniać Niemców w dzisiejszych czasach za to co stało się kilkadziesiąt lat temu? Nawet moja babcia, która wtedy była młodą dziewczynką tego nie robi - bo po co? Ci, którzy krzywdzili, już dawno nie żyją lub dogorywają. Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy teraz żywią nienawiść do Niemców z tego powodu. Po prostu nie wiem co nimi kieruje, nie rozumiem tego, a jest to dosyć częste, nawet w młodym pokoleniu. Cytat:
Także z tym grupowaniem się na obozach bywa różnie, to nie jest tylko typowo niemieckie zagranie
Edytowane przez dombro Czas edycji: 2013-09-02 o 01:51 |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
sissy that walk
|
Ano widzicie - Niemcy, Wielka Brytania... Kraje, w których królują imigranci, w dużej mierze buraki na zasiłkach. Dzieciaki i młodzież z tych krajów w szkołach są nieraz naprawdę terroryzowane przez obcokrajowców, chyba tylko prywatna, lepsiejsza szkoła jest w stanie kogoś przed tym uchronić. Dlatego jeśli się faktycznie alienują, to średnio się dziwię - nawyk, kwestia bezpieczeństwa i świętego spokoju.
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
Nie oceniam narodu jako całości, bo znam jedynie konkretnych, pojedynczych przedstawicieli danej nacji i to ich mogę oceniać (jednego Niemca mam w rodzinie, sympatyczny i całkowicie normalny facet).
Ogólnie, póki ktoś sobie u mnie nie nagrabi, to podchodzę do danej osoby dość pozytywnie. Historia to historia, tylko i jedynie, dlatego nie sugeruję się nią przy budowaniu mego obrazu danej społeczności. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2013-09-02 o 09:14 |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Neutralny, normalny. Nie oceniam ludzi przez pryzmat pochodzenia.
Jednak każdego Niemca, którego poznałam wspominam miło - pomocni, uśmiechnięci, kulturalni na drodze. Podoba mi się ich kraj oraz inteligencja i praktyczne podejście do życia, charakterystyczne dla krajów germańskich. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Stosunek żaden. ANi mnie ziębią, ani grzeją, wg mnie nie warto ciągle patrzeć w tył.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poprawność polityczna sięgająca absurdu .. Niemcy jako naród są mi całkowicie obojętni. Podziwiam to jaką prowadzą politykę zagraniczną, rozwijają gospodarkę i dobrobyt . Tych Niemców, których poznałam nie lubię i nie szanuję. Natomiast język niemiecki jest strrrraszny
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast wypisywać o poprawności politycznej, wytłumacz proszę, ilu tych straszliwych nazistów i fanów AH ma obecnie realny wpływ na jakiekolwiek decyzje państwowe i czy ich garstka wpływa na nastroje społeczne. Ciekawe - już druga osoba parska i fuka, jacy to są be i fe, a gdy przychodzi do wyjaśnienia jak i czemu i podania konkretów, a nie osobistych fobii - cisza. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
do obecnych - neutralny.
ale tego typu zdjęcia (z Krakowa) mnie osobiście przerażają. Rynek krakowski był wtedy nazywany placem Adolfa Hitlera, a pomnik Mickiewicza usunięty. Budynek mojej uczelni zajęła wówczas Generalna Gubernia. I pomyśleć, że niektórzy twierdzą w tym wątku, że szkoda, że ''oni nami nie rządzą'', facepalm. http://www.dawnotemuwkrakowie.pl/min...ze-swastykami/ http://www.dawnotemuwkrakowie.pl/min...-palac-sztuki/ a kto, jak nie naziści?
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-09-02 o 13:44 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co... ![]() czytanie ze zrozumieniem naprawdę ułatwia życie i komunikację ( zwłaszcza na forum) i nie twórz proszę teorii, które nijak się mają do tego co napisałam.
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawność polityczna sięgająca absurdu. - to podaj mi proszę Jedynie Słuszną Prawdę Niepoprawną Politycznie Alleluja, bo bardzo jestem jej ciekawa Wyrażam nadzieję, że nie mam do czynienia z kolejnym dąsalskim wiem ale nie powiem!
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
jedno nie wyklucza drugiego.
|
|
#89 |
|
damn good coffee
|
Zawsze mi się wydawało, i chcąc być bardziej precyzyjną tak się wyrażałam, że 'naziści' jest konkretnym określeniem konkretnych osób, zwolenników polityki Hitlera. A tu zonk ^^
To tak, jakby powiedzieć że np w Poznaniu mieszkają Polacy. No racja, ale precyzyjniej byłoby-Poznanianie. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Z czysto-logicznego punktu widzenia: każdy nazista był Niemcem, nie każdy Niemiec był nazistą. |
|
|
|
|
#90 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
W temacie wątku - nic nie czuję do Niemców, co mam niby czuć? Nie lubię ich języka, twardy jest i odpowiada mi tylko w wykonaniu Rammsteina ale tak to ogólnie do narodu nic nie mam.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2013-09-02 o 19:12 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

I ukrywała przed wszystkimi, że ten polski zna. Żenujące