|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miłośniczki Zwierząt ;)
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
fajowa
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
pieski są fajne
|
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że to dziwne ale ja lubię ich zapach - uszu, łap. Toleruję to jak "fetysz" hehe
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaak
ale ja to niezdrowa jestem
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
heh nie tam że nie zdrowa jesteś ale normalna uwielbiasz to i robisz to i potrafisz o tym powiedzieć
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
To i ja przedstawię swoje zwierzaki
![]() Puma (obecnie 9 lat) : DSC07158.jpg <3 Tigra (obecnie 1,5roku): DSC04002.jpg <3 Kredusia (obecnie ok 2 lat): DSC02139.jpg <3 Jest jeszcze drugi chomcio-cały biały- No name (Bo ma mnóstwo przezwisk)
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Dagmarka to kotki by miały wyżerke jak by chomcio się wydostał w czym go trzymasz?
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, widzę, że wątek dla mnie
Przedstawiam Wam sześcioletnią suczkę, Aza się nazywa i ciągle jest straszną wariatką, ostatnio ciągle próbuje łapać ledwo widoczne owady, co wygląda strasznie śmiesznie, ostatnio na spacerze ludzie się mnie zapytali czy mój pies poluje na duchy No i strasznie kocha wodę, do tego stopnia, że jak widzi kałużę to się w niej kładzie
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale piesio
Cytat:
no ja jestem ciekawa czy nie polują na chomiczki Cytat:
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2013-09-14 o 16:27 |
||
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Widzę, że to wątek dla mnie To jest Nuka, ma 5,5 roku. Jest zwykłym kundelkiem przygarniętym z ulicy I mój królik Stefan ['], który odszedł 7.09.09
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne
![]() podobny do mojej Kropki pierwszej a tez mialam krolika Stefana, to byl moj naj krolik nie wiem sama czemu
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Gfpink - mój tż chce się dowiedzieć pod jaką nazwą ma twoja kuzynka tą hodowlę bassetów i czy ma jakąś stronkę internetową?
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Chomiki są w dwóch oddzielnych klatkach i stoją na regale wysoko
Zdarzało się że Tigra siedziała na klatce i obserwowała, ale Puma chomikom nic nie robi.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja się witam, w dzieciństwie setki myszek i świnka morska od kiedy jestem bardziej świadoma
Rodman - lat 12, już za TM (pies, kundelek z ulicy) Rodman3.jpg Rex - lat 9, za TM (pies, mix owczarka niemieckiego czarnego, znaleziony w kanale burzowym za spitalem) maly.jpg Ola - lat 13, za TM (kot, rosyjski niebieski, prezent) zaparatu 037.jpg obecnie: Platon - mieszanka foxterriera z terierem irlandzkim (ze schroniska po interwencji) - ponad roczniak zaparatu 187.jpg pies5.jpg Gucia - mieszanka brytola zabrana z ulicy w wieku 10 lat guc1.jpg Bonifacy - synek Guci, zabrany z ulicy, ponad roczny bon_1.jpg Filemon, synek Guci, zabrany z ulicy, ponad roczny fil1.jpg
Edytowane przez girlonthebridge Czas edycji: 2013-09-16 o 00:31 |
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=girlonthebridge;428 24856]no to i ja się witam, w dzieciństwie setki myszek i świnka morska od kiedy jestem bardziej świadoma
Rodman - lat 12, już za TM (pies, kundelek z ulicy) Załącznik 5410243 Rex - lat 9, za TM (pies, mix owczarka niemieckiego czarnego, znaleziony w kanale burzowym za spitalem) Załącznik 5410244 Ola - lat 13, za TM (kot, rosyjski niebieski, prezent) Załącznik 5410245 obecnie: Platon - mieszanka foxterriera z terierem irlandzkim (ze schroniska po interwencji) - ponad roczniak Załącznik 5410242 Załącznik 5410241 Gucia - mieszanka brytola zabrana z ulicy w wieku 10 lat Załącznik 5410240 Bonifacy - synek Guci, zabrany z ulicy, ponad roczny Załącznik 5410238 Filemon, synek Guci, zabrany z ulicy, ponad roczny Załącznik 5410239[/QUOTE Ale Ci zazdroszczę !! Ja mam tylko pieska (nawet nie jest mój tylko mojej siostry, ale kocham go jak swoje koty) i dwa kotki tzn. kocicę (Malwinę) i kota (Felka). Pomimo tego, że miejsca nie brakuje to rodzice nie pozwolą mi na więcej zwierząt I jeszcze jak pięknie napisane: " bo częściej zasługują na miano "osoba" niż niejeden człowiek" |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Miłośniczki Zwierząt ;)
Uwielbiam zwierzeta. Mam obecnie psa zaadoptowanego w ubiegłym roku ze schroniska. Własnie koło mnie śpi. Kilka dni temu okazało się, że uwielbia żurawinę
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
A mój kot uwielbia brokuły, szpinak kukurydzę, wszelkiego rodzaju fasolki , skórki z ogórka i różne jeszcze inne warzywa
WARIAT :d
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam kota, który bez kitu ma ADHD, ale i tak go kocham
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
mój pies ma adhd - nie pomagają spacery, bieganie po podwórku, zabawa on poleży 5 minut i znowu w gotowości bojowej
![]() koty też mają adhd ale jakoś kulturalniej się bawią po psie mam pełno siniaków bo po mnie skacze :P
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
girlonthebridge mój do kulturalnych nie należy
ja zamiast siniaków mam zadrapania, kto ma lepiej |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wczoraj został wykąpany, mimo że tego nie znosi. Myślalam, że mi kołdrę poźniej rozszarpie
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Lynn najlepsze jest wyjście z kąpieli i 'trzepanie' futerka
na wszystkie strony... Ściany wtedy pięknie wyglądają
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
nie to mój mnie nie drapie, za to ścianę już poszorował, skacze jak gamoń jak drzwi otwieram i już mam porysowaną... myślę co by tam powiesić. Mam taki chudziutki dywanik może uda mi się go jakoś przyczepić.
Co do kąpieli, ja swojego obecnego ani razu nie kąpałam, weterynarz mi kiedyś powiedział, że psów czy kotów kąpać nie należy bo włosy coś tam wydzielają ochronnego i wystarczy codzienne wyczesywanie. I faktycznie pies tarza się w piachu, ziemi, trawie i innych tego typu rzeczach a ani nie śmierdzi, ani nie jest brudny. Swoje wcześniejsze kąpałam ale to był dramat, zwłaszcza z tym dużym. Mieszkanie pływało, ja pływałam a on potem tarzał się po całym domu we wszystkim w czym tylko mógł (kiedyś to się nawet w małżach wytarzał, zrzucił ze stołu i.... śmierdział kutrem rybackim ).
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś moja jak weszła w błoto czy coś to musiałam łapki jej umyć czy coś. A raz na jakiś czas kąpiel, bo jednak taki trochę 'smrodek' jest
Też słyszałam,że mają to coś ochronne ale nikt nie mówi,żeby codziennie kąpać psa
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mówię o codziennym, tylko, że w ogóle (w sensie never :P) chociaż nie ukrywam, że jak pies się wytarza w błocie to na bank go wykąpię (na razie to się nie zdarzyło
).
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale ja sobie nie wyobrażam w ogóle psa nie kąpać
Rozumiem, chomika, królika myszy,szczura.
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
ja też sobie nie wyobrażałam, ale serio z 3 psów jest na razie 1wszym, którego jeszcze nie kąpałam i tak:
- ma ładniejszą sierść (martwa szybciej wychodzi) - preparaty na kleszcze/pchły są skuteczniejsze (dłużej działają) - testowane :P - seryjnie nie śmierdzi i nie brudzi (w porównaniu z poprzednimi psami, tamte po kąpieli szybciej łapały brzydkie zapachy) więc nie widzę sensu na razie go kąpać Kąpiel za zasadną uznaję w 3 przypadkach: - zwierzak się pobrudzi mega mocno (np. wytarza w czymś śmierdzącym, bądź tapla się w błocie itd.) - zwierzak jest chory i potrzebuje kuracji specjalnej - zwierzak ma chore stawy - woda wpływa zbawiennie na stawy ale to nie kąpiel w sensie szampon i pucowanie tylko kąpiel w sensie pływanie :P Jeszcze ważną sprawą jest kto w czym kąpie, bo są dobre szampony ale mega drogie, takie badziewie ze sklepów, które ma pełno sylikonów czy polepszaczy to lepiej szarym mydełkiem co do mycia łapek - to myję podusie w taką pogodę jak teraz, ale dosłownie opłukuję samą wodą i wycieram trwa to kilka sekund
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.