|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
ja zjadłam właśnie na śniadanie pomidorówkę codo witamin ja mam z tymi kwasami
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
do tego mini mini dostał nagrodę najlepszej stacji dla dzieci w Europie, co widać po dzieciach - Franio uwielbiał kiedyś program "Alfabet mini mini" gdzie dzieci opowiadały o konkretnej literce, przykłady słów i to wszystko pięknie i kolorowo przekazane, więc mimo ze często słyszę jak bardzo zły wpływ ma tv na dzieci - z mini mini nie zrezygnuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#63 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hu hu hu super---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
o matko jakie za☠☠☠ieste!!!!!!!!! muszę takie mieć a nie uważacie że w HM jakaś ta rozmiarówka większa jest ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
super
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także coraz bardziej zastanawiamy się nad tym 3d w najbliższym czasie. Ale poza tym dzieci już spore, jedno uciska głową w pachwine i dlatego nie mogę chodzić. Wyprosiłam jeszcze miesiąc chodzenia do pracy, bo lekarka chciała dac mi zwolnienie. Także od 7 października idę na l4. Podobno z tymi problemami chodzeniowymi już powinnam iść. A z pozostałych wieści to wszystko z maluchami ok a ja nie przytylam nic czyli cały czas na minusie 5 kg
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciekawiłyście mnie tymi witaminami muszę obecnego gina zapytać czy mogę brać czy lepiej sobie darować . Może ten będzie miał inne zdanie niż ostatni .
Super są te wszystkie ciuszki ja już nie mogę doczekać się kolejnej wypłaty ponieważ z tej już mi niewiele zostało Mi to kasa tak się rozchodzi , że szok a w cale na żadne pierdoły w sumie nawet nie wydałam . Kupiłam kilka rzeczy małemu w sumie 200zł na niego już wydałam . Sobie figi wygodniejsze , rajstopy , wizyta u lekarza , leki i mała wizyta w markecie i z poza listy kupiłam sobie tylko sok pomarańczowy więc jak na mnie to i tak postęp . Ostatnio poszłam kupić do sklepu kupić kilka rzeczy z listy a wyszłam z pełnym wózkiem i ledwie co kasy mi starczyło :Torba:Ale teraz dla maleństwa chyba zamówię kilka rzeczy z allegro ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Kefii super , ze maja już w domu to dobry znak Mezaga może wybierz się do lekarza z lepszym sprzętem ja też mam tłuszczyku a małego dobrze było widać . Tylko lekarz miał problem z jednym pomiarem . A od razu po odpaleniu usg powiedział , ze chłopak. |
|
|
|
#66 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa co u mezagi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie da się nie zauważyć edukacyjnej funkcji TV. Dzieci dużo się uczą oglądając bajki i programy. Chodzi mi zarówno o słowa, jak i o konteksty, w których można ich używać. Magnusia, mianuję Cię królową pomidorów Codziennie pracujesz na ten tytuł .No i przypomniało mi się z poprzedniego wątku: PawMaj, dzięki za wieści o bocianku. Teraz nie mam wątpliwości, czy się zapisać (a miałam), bo termin mi kompletnie nie pasuje. Upadły aniołku, ładne imię wybrałaś dla synka (też zostanę mamą Kacperka)
|
||||
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
hej
witam się i ja w nowym wątku ![]() swoją drogą nieźle wczoraj poszalałyście kobity z postami Dzisiaj piekę muffinki bo jakoś mnie naleciało tzn zaczęło się od tych Waszych bloków czekoladowych, ale nikt tego nie chce u mnie jeść i nie mam odpowiedniej blaszki więc będą muffinki wczoraj byłam u koleżanki na parapetówce i wszyscy mówi, ze już mam brzucha ciążowego a nie flaczka jak miałam przed później cyknę jakąś fotę ![]() gratuluję kolejnych wizyt i witam nowe mamuśki i chyba coś tam jednak zaczyna się w tym moim brzuchu dziać bo w nocy co rusz się budziłam, bo mnie coś smyrało, łaskotało i ogólnie pływało, a przynajmniej ja to tak odczułam życzę miłego weekendu i zajrzę trochę później
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
tylko przez pierwszy miesiąc nie miała odruchu ssania i karmiła ją przez z sondę.Moja mała jest bardzo aktywna w brzuszku czuję ją bardzo często , mam nadzieję że teraz się wyszaleję a jak się urodzi to będzie grzeczna
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Amberella ostatnio nam to imię się spodobało i wydaję mi się bardzo ładnym imieniem . Już nie mogę doczekać się malutkiego Kacperka
Teraz mąż mnie wołał i krzyczę z pokoju , ze już idę . Doszłam do drzwi a on : o Kacperek przyszedł pierwszy Ale zauważyłam , że brzuch chwilowo mi się zatrzymał wielkością z czego bardzo się cieszę i tak maż twierdzi , ze powoli już zaczynam się toczyć |
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia takie naprawdę zdrowe jedzenie to jednak wszystko trzeba by samemu. Napewno ciężko uchronić się od chemii w jedzieniu.
MEZAGA może jednak warto zainwestować,niż żyć w niepewności i już powoli myśleć co i jak AMBRELLA Ty też masz śliczne imię dla synka,ale znam już tylu Kacperków...
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O matulu, jakie śliczne te sówki!!! <rozpływa się> Droga Gosiu, broń boże nie mówię o całkowitej ignoracji, ale nie jestem pewna czy w Twoim stanie powinnaś czytać takie rzeczy? Ja sama już szerokim łukiem omijam jakiekolwiek wiadomości gdzie choćby wspomina się o krzywdzie dziecka.. Choć to nie tak że dopiero teraz zaczęłam unikać, bo już od 12 roku życia gdy urodził się mój pierwszy brat poczułam czym jest instynkt macierzyński i dopiero gdy miał gdzieś około 8 lat zaczęłam go dopiero traktować jak brata. W każdym razie nie mogłam czytać takich rzeczy bo automatycznie zamieniałam się w ogromną fontannę i co prawda nie wiem jak na Ciebie to wpływa.. Ale skoro spędziłaś nad tym pół nocy może też lepiej dla Twoich nerwów i Maleństwa w Twoim brzuchu żebyś starała się tak jak ja je omijać? |
|
|
|
|
#72 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mój małż też ma dość popularne imię, ale mówi, że nigdy mu to nie przeszkadzało.Nooo
|
||
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Ambrella sowy rewelacja!!!! Chyba tez sobie zrobie wypad do H&M.
Ja dzisiaj mialam koszmarna noc, do 3 nie moglam zasnac, potem co chwila sie budzilam i teraz boli mnie glowa okropnie, masakra, Milego dnia dziewczyny, ide ogarnac mieszkanie, moze sie troche rozruszam
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Wyskoczylam na chwile do apteki po femibion a wy juz na 3 stronie!!!
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Tak w ogole to ile placicie za femibion 2? Ja teraz zaplacilam 25 e, a mowili ze te co bralam na poczatku sa okropnie drogie a kosztowaly 26 kurde roznica jak cholera, ale powiem szczerze ze jak zobaczylam te kapsulki z olejem i tabletki to jakos do mnie bardziej przemowily..
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie patrze na popularność imion . Dla nas najważniejsze było aby nam obojgu się podobało . A to , że w szkole będzie np. 5 Kacprów trudno mały da sobie radę
Najwyżej będzie miał jakąś fajną ksywe Do tego będzie miał fajne nazwisko . Ja do męża bardzo często mówię zdrobniałym naszym nazwiskiem a nie imieniem .
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Upadly anioloo, Kacper sliczne imie
U nas wyszlo na to, ze chlopiec bedzie Leon, a odnosnie dziweczynki nie mamy pomyslu. Poniewaz moj tz jest Francuzem i tu mieszkamy chcemy imie, ktore nie bedzie mialo podwojnej wersji tj polskiego i francuskiego odpowiednika, ale strasznie trudno nam cos wybrac........ Moje dziecie na nowo jest ruchliwe, wiec mi ulzylo, bo wczoraj prawie je juz usmiercilam, taka ze mnie panikara.My nie mamy jak do tej pory ani jednego ubranka, za to podobno moja mama szaleje pewnie skonczy sie na jednodniowych wielkich zakupach, bo mnie ludzie w kolejkach okropnie irytuja![]() Udanej sb Wam zycze |
|
|
|
#77 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-14 o 12:02 |
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc skoro to przetrwało, to wszystko przetrwa ![]() A co do Cici- chodziło mi o domniemane podcinanie żył.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biorę się za robotę, bo właśnie mąż się obudził i nie muszę już być cicho. Ale na pewno dziś do Was wrócę, bo mam wolne i jestem stęskniona .Miłej soboty mamusie! Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-14 o 12:02 |
||
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tych kretyńskich.. Dobrze że o tym wspomniałaś. Nie pokazałabym mojemu maluszkowi żadnej innej stacji poza Mini Mini! Kiedyś moja rodzinka zrobiła bardzo grubą imprezę w domu, więc automatycznie wiadomo, że 2-latek nie położy się spać gdy z dołu leci mega głosna muzyka. Więc siedziałam z tym moim braciszkiem, załączyliśmy sobie jakąś bajkę na stacji Polsat Junior Pociąg Tom czy coś takiego.. I prawie nie dostałam zawału. Bajka powstała zdecydowanie coś koło lat 80 - 90, zaraz poszukam na tel i jeżeli będę miała szansę to podeślę zdjęcia (w pracy jestem ). W każdym razie zdecydowanie trzeba zwracać uwagę na to co małe oczka oglądają..
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
ImageUploadedByWizaz Forum1379152902.434486.jpgMam! Nie zaprzeczycie ze dorosła kobieta mogłaby koszmary po tym mieć a co dopiero dziecko..ImageUploadedByWizaz Forum1379152959.970264.jpgImageUploadedByWizaz Forum1379152980.412972.jpgImageUploadedByWizaz Forum1379153003.797495.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#83 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Nie powinnam. Wiem. A jednak gdy wiem co się dzieje,to ciągnie mnie do zgłębiania tematu. I właśnie jakoś nie mogę myśleć tylko o moim ogródku,zapomnieć o tym wszystkim co dzieje się na świecie każdego dnia. Znam trochę osób,które wcale nie wiedzą co dzieje się na świecie,nie oglądają wiadomości,nie czytają gazet. I właśnie są ignorantami,bo co mnie obchodzi,że gdzieś tam dzieje się źle. A ja nie chcę zamykać na to oczu.
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Moze was zdziwie ale ja nie mam duzego, plaskiego telewizora tylko stary normalny z tzw. "dupa", z tym ze go nie uzywamy. Mamy go bo czasem gramy na ps 3 ale poza tym to wylaczony jest caly czas. Wiec ja nie wypowiem sie w sprawie bajek, bo mozliwe ze na ekranie telewizora moje dziecko dlugo ich nie zobaczy. Nastawiam sie na czytanie
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Ciężaróweczki!
![]() Jestem w 23 tyg. trzeciej ciąży, pierwsza córa ma już 6 latek i bardzo czeka na braciszka lub siostrzyczkę (po USG połówkowym nic się nie wyjaśniło, Dziecio się zakrył rączkami, więc będziemy mieć niespodziankę...). Termin mam na 12 stycznia 2014, a ja mam nadzieję, że przynajmniej do 20 grudnia dotrwam, bo Maluszek się niestety pcha na świat, jest nisko, więc jestem od lipca na L4, ostatnio na nospie, magnezie i dopochwowej luteinie, bo brzuszek mi mocno twardnieje. Dużo stresu... Pozdrawiam cieplutko!
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wystraszylas mnie jak cholera, u mnie 25 tydz, dzidzius nisko, tyle ze ja nic nie biore, chyba az takich problemow nie mam..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku! ale tempo
![]() Amberella ciuszki z h&m to moi faworyci, jeśli chodzi o motywy. Z racji naszego wykształcenia i mieszkania prawie w lesie u nas motywem przewodnim są zwierzątka leśne. Taki będzie pokoik, zabawki i ciuszki- liski, sowy, sarenki, ptaszki. takie klimaty. Co do koloru ścian. U mnie cały dom jest w jasnych barwach od takich gruszkowych ścian po śmietanę w kuchni- jestem bardzo zadowolona z tego wyboru, bo mi potem wszytsko się z tym komponuje. gosia261282 ja też bardzo zwracam uwagę na pochodzenie żywności. Mam kawałek ogródka koło bloku, drugi szykujemy teraz a wiosną go obsadzimy, kawałek dalej od domu, bo chce żeby dziecko jadło moje marchewki, sałaty itp. Co do mięs, bijemy świnie od wujka mojego męża i rzeźnik nam ją przerabia, jajka od kur z wolnego wybiegu itp. Wiem, że w Anglii jest tez ostatnio na to nacisk by wiedzieć co się je. mezaga super, że maluchu ładnie rosną . Ja bym się skusiła na to 3d![]() EVI07 witaj Ja miałam koszmarną noc. Okropne mdłości, dwa razy prawie zemdlałam, nie mogłam ani leżeć ani siedzieć, dopiero o wpół do 7 zasnęłam i obudziłam się o 9. Najgorsze, że nie wiem co się działo, bo nic mnie tak konkretnie nie bolało, mała mega wierzgała, ale miałam super niskie ciśnienie i wysoki puls (110 na leżąco). Dobrze, że mam wizytę w czw, bo mnie to zaniepokoiło. Dziś mamy dzień zombi. |
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
http://bezuzyteczna.pl/okolo-80-inte...-dziecko-57102
Forester wspolczuje, mnie sie wydaje ze ostatnio mi poranne mdlosci wracaja
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Doświadczyłam dziś pierwszy raz tego, że córka siedziała po prawej stronie brzucha i od góry było to widoczne
normalnie byłam w takim szoku hehehe pierwszy raz coś takiego widziałam i się podniecam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

16.06.2012 
do tego mini mini dostał nagrodę najlepszej stacji dla dzieci w Europie, co widać po dzieciach - Franio uwielbiał kiedyś program "Alfabet mini mini" gdzie dzieci opowiadały o konkretnej literce, przykłady słów i to wszystko pięknie i kolorowo przekazane, więc mimo ze często słyszę jak bardzo zły wpływ ma tv na dzieci - z mini mini nie zrezygnuję
. Chwalę się:
Mi to kasa tak się rozchodzi , że szok a w cale na żadne pierdoły w sumie nawet nie wydałam . Kupiłam kilka rzeczy małemu w sumie 200zł na niego już wydałam . Sobie figi wygodniejsze , rajstopy , wizyta u lekarza , leki i mała wizyta w markecie i z poza listy kupiłam sobie tylko sok pomarańczowy więc jak na mnie to i tak postęp . Ostatnio poszłam kupić do sklepu kupić kilka rzeczy z listy a wyszłam z pełnym wózkiem i ledwie co kasy mi starczyło :Torba: