![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
ja zjadłam właśnie na śniadanie pomidorówkę ![]() codo witamin ja mam z tymi kwasami ![]()
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hu hu hu ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
o matko jakie za☠☠☠ieste!!!!!!!!! muszę takie mieć a nie uważacie że w HM jakaś ta rozmiarówka większa jest ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
super ![]() ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także coraz bardziej zastanawiamy się nad tym 3d w najbliższym czasie. Ale poza tym dzieci już spore, jedno uciska głową w pachwine i dlatego nie mogę chodzić. Wyprosiłam jeszcze miesiąc chodzenia do pracy, bo lekarka chciała dac mi zwolnienie. Także od 7 października idę na l4. Podobno z tymi problemami chodzeniowymi już powinnam iść. A z pozostałych wieści to wszystko z maluchami ok a ja nie przytylam nic czyli cały czas na minusie 5 kg ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Zaciekawiłyście mnie tymi witaminami muszę obecnego gina zapytać czy mogę brać czy lepiej sobie darować . Może ten będzie miał inne zdanie niż ostatni .
Super są te wszystkie ciuszki ja już nie mogę doczekać się kolejnej wypłaty ponieważ z tej już mi niewiele zostało ![]() Ale teraz dla maleństwa chyba zamówię kilka rzeczy z allegro ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Kefii super , ze maja już w domu to dobry znak ![]() Mezaga może wybierz się do lekarza z lepszym sprzętem ja też mam tłuszczyku a małego dobrze było widać . Tylko lekarz miał problem z jednym pomiarem . A od razu po odpaleniu usg powiedział , ze chłopak. |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa co u mezagi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie da się nie zauważyć edukacyjnej funkcji TV. Dzieci dużo się uczą oglądając bajki i programy. Chodzi mi zarówno o słowa, jak i o konteksty, w których można ich używać. Magnusia, mianuję Cię królową pomidorów ![]() ![]() No i przypomniało mi się z poprzedniego wątku: PawMaj, dzięki za wieści o bocianku. Teraz nie mam wątpliwości, czy się zapisać (a miałam), bo termin mi kompletnie nie pasuje. Upadły aniołku, ładne imię wybrałaś dla synka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() swoją drogą nieźle wczoraj poszalałyście kobity ![]() Dzisiaj piekę muffinki bo jakoś mnie naleciało ![]() ![]() wczoraj byłam u koleżanki na parapetówce i wszyscy mówi, ze już mam brzucha ciążowego a nie flaczka jak miałam przed ![]() ![]() gratuluję kolejnych wizyt i witam nowe mamuśki ![]() i chyba coś tam jednak zaczyna się w tym moim brzuchu dziać bo w nocy co rusz się budziłam, bo mnie coś smyrało, łaskotało i ogólnie pływało, a przynajmniej ja to tak odczułam ![]() życzę miłego weekendu i zajrzę trochę później ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() ![]() Moja mała jest bardzo aktywna w brzuszku czuję ją bardzo często , mam nadzieję że teraz się wyszaleję a jak się urodzi to będzie grzeczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Amberella ostatnio nam to imię się spodobało i wydaję mi się bardzo ładnym imieniem . Już nie mogę doczekać się malutkiego Kacperka
![]() Teraz mąż mnie wołał i krzyczę z pokoju , ze już idę . Doszłam do drzwi a on : o Kacperek przyszedł pierwszy ![]() Ale zauważyłam , że brzuch chwilowo mi się zatrzymał wielkością z czego bardzo się cieszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Gosia takie naprawdę zdrowe jedzenie to jednak wszystko trzeba by samemu. Napewno ciężko uchronić się od chemii w jedzieniu.
MEZAGA może jednak warto zainwestować,niż żyć w niepewności ![]() ![]() AMBRELLA Ty też masz śliczne imię dla synka,ale znam już tylu Kacperków...
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O matulu, jakie śliczne te sówki!!! <rozpływa się> Droga Gosiu, broń boże nie mówię o całkowitej ignoracji, ale nie jestem pewna czy w Twoim stanie powinnaś czytać takie rzeczy? Ja sama już szerokim łukiem omijam jakiekolwiek wiadomości gdzie choćby wspomina się o krzywdzie dziecka.. Choć to nie tak że dopiero teraz zaczęłam unikać, bo już od 12 roku życia gdy urodził się mój pierwszy brat poczułam czym jest instynkt macierzyński i dopiero gdy miał gdzieś około 8 lat zaczęłam go dopiero traktować jak brata. W każdym razie nie mogłam czytać takich rzeczy bo automatycznie zamieniałam się w ogromną fontannę i co prawda nie wiem jak na Ciebie to wpływa.. Ale skoro spędziłaś nad tym pół nocy może też lepiej dla Twoich nerwów i Maleństwa w Twoim brzuchu żebyś starała się tak jak ja je omijać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nooo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ambrella sowy rewelacja!!!! Chyba tez sobie zrobie wypad do H&M.
Ja dzisiaj mialam koszmarna noc, do 3 nie moglam zasnac, potem co chwila sie budzilam i teraz boli mnie glowa okropnie, masakra, Milego dnia dziewczyny, ide ogarnac mieszkanie, moze sie troche rozruszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Wyskoczylam na chwile do apteki po femibion a wy juz na 3 stronie!!!
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Tak w ogole to ile placicie za femibion 2? Ja teraz zaplacilam 25 e, a mowili ze te co bralam na poczatku sa okropnie drogie a kosztowaly 26 ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie patrze na popularność imion . Dla nas najważniejsze było aby nam obojgu się podobało . A to , że w szkole będzie np. 5 Kacprów trudno mały da sobie radę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Upadly anioloo, Kacper sliczne imie
![]() My nie mamy jak do tej pory ani jednego ubranka, za to podobno moja mama szaleje ![]() ![]() Udanej sb Wam zycze |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-14 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Cici- chodziło mi o domniemane podcinanie żył. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Biorę się za robotę, bo właśnie mąż się obudził i nie muszę już być cicho. Ale na pewno dziś do Was wrócę, bo mam wolne i jestem stęskniona ![]() Miłej soboty mamusie! Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-14 o 11:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tych kretyńskich.. Dobrze że o tym wspomniałaś. Nie pokazałabym mojemu maluszkowi żadnej innej stacji poza Mini Mini! Kiedyś moja rodzinka zrobiła bardzo grubą imprezę w domu, więc automatycznie wiadomo, że 2-latek nie położy się spać gdy z dołu leci mega głosna muzyka. Więc siedziałam z tym moim braciszkiem, załączyliśmy sobie jakąś bajkę na stacji Polsat Junior Pociąg Tom czy coś takiego.. I prawie nie dostałam zawału. Bajka powstała zdecydowanie coś koło lat 80 - 90, zaraz poszukam na tel i jeżeli będę miała szansę to podeślę zdjęcia (w pracy jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
ImageUploadedByWizaz Forum1379152902.434486.jpgMam! Nie zaprzeczycie ze dorosła kobieta mogłaby koszmary po tym mieć a co dopiero dziecko..ImageUploadedByWizaz Forum1379152959.970264.jpgImageUploadedByWizaz Forum1379152980.412972.jpgImageUploadedByWizaz Forum1379153003.797495.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Nie powinnam. Wiem. A jednak gdy wiem co się dzieje,to ciągnie mnie do zgłębiania tematu. I właśnie jakoś nie mogę myśleć tylko o moim ogródku,zapomnieć o tym wszystkim co dzieje się na świecie każdego dnia. Znam trochę osób,które wcale nie wiedzą co dzieje się na świecie,nie oglądają wiadomości,nie czytają gazet. I właśnie są ignorantami,bo co mnie obchodzi,że gdzieś tam dzieje się źle. A ja nie chcę zamykać na to oczu.
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Moze was zdziwie ale ja nie mam duzego, plaskiego telewizora tylko stary normalny z tzw. "dupa", z tym ze go nie uzywamy. Mamy go bo czasem gramy na ps 3 ale poza tym to wylaczony jest caly czas. Wiec ja nie wypowiem sie w sprawie bajek, bo mozliwe ze na ekranie telewizora moje dziecko dlugo ich nie zobaczy. Nastawiam sie na czytanie
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Ciężaróweczki!
![]() ![]() Jestem w 23 tyg. trzeciej ciąży, pierwsza córa ma już 6 latek i bardzo czeka na braciszka lub siostrzyczkę (po USG połówkowym nic się nie wyjaśniło, Dziecio się zakrył rączkami, więc będziemy mieć niespodziankę...). Termin mam na 12 stycznia 2014, a ja mam nadzieję, że przynajmniej do 20 grudnia dotrwam, bo Maluszek się niestety pcha na świat, jest nisko, więc jestem od lipca na L4, ostatnio na nospie, magnezie i dopochwowej luteinie, bo brzuszek mi mocno twardnieje. Dużo stresu... ![]() Pozdrawiam cieplutko! ![]()
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku! ale tempo
![]() Amberella ciuszki z h&m to moi faworyci, jeśli chodzi o motywy. Z racji naszego wykształcenia i mieszkania prawie w lesie u nas motywem przewodnim są zwierzątka leśne. Taki będzie pokoik, zabawki i ciuszki- liski, sowy, sarenki, ptaszki. takie klimaty. Co do koloru ścian. U mnie cały dom jest w jasnych barwach od takich gruszkowych ścian po śmietanę w kuchni- jestem bardzo zadowolona z tego wyboru, bo mi potem wszytsko się z tym komponuje. gosia261282 ja też bardzo zwracam uwagę na pochodzenie żywności. Mam kawałek ogródka koło bloku, drugi szykujemy teraz a wiosną go obsadzimy, kawałek dalej od domu, bo chce żeby dziecko jadło moje marchewki, sałaty itp. Co do mięs, bijemy świnie od wujka mojego męża i rzeźnik nam ją przerabia, jajka od kur z wolnego wybiegu itp. Wiem, że w Anglii jest tez ostatnio na to nacisk by wiedzieć co się je. mezaga super, że maluchu ładnie rosną ![]() ![]() EVI07 witaj ![]() Ja miałam koszmarną noc. Okropne mdłości, dwa razy prawie zemdlałam, nie mogłam ani leżeć ani siedzieć, dopiero o wpół do 7 zasnęłam i obudziłam się o 9. Najgorsze, że nie wiem co się działo, bo nic mnie tak konkretnie nie bolało, mała mega wierzgała, ale miałam super niskie ciśnienie i wysoki puls (110 na leżąco). Dobrze, że mam wizytę w czw, bo mnie to zaniepokoiło. Dziś mamy dzień zombi. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
http://bezuzyteczna.pl/okolo-80-inte...-dziecko-57102
Forester wspolczuje, mnie sie wydaje ze ostatnio mi poranne mdlosci wracaja ![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Doświadczyłam dziś pierwszy raz tego, że córka siedziała po prawej stronie brzucha i od góry było to widoczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.