![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: szelki czy obroza?duzy psiak :)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Powiem tak: moj pekinczyk nosi szelki a i tak mnie ciagnie i ma mnie ogolnie w swoich malych czterech literkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ani kolczatka ani szelki .
Jak masz duzego i silnego psa , to jesli ubierzesz mu szelki pofruniesz za nim jak ruszy ostro do przodu. Kolczatka niby sie sprawdza ale i do tego pies sie przyzwyczai po pewnym czasie. Ja proponuje Halti (kantarek do psow ras duzych) . Mam silnego dobermana . Nie raz frunelam za nim nawet przy kolczatce . O popisach szczekania juz nie wspomne. Odkad kupilam na probe taki wlasnie kantarek ( zwie sie Halti) mam spokoj . Pies jest prowadzony za pysk , tak jak kon , tam wlasnie jego sila. Jesli idzie sobie spokojnie ma zwyczajny luz a nawet otwarty pysk , jesli ruszy do przodu kantar sie zaciska na pysku. Nie ma juz szczekania na inne psy , nie ma obracania glowy w kierunku rywali. Nie ma dzikiego ciagniecia a jest posluszenstwo .Sam wybadal , ze jak nie ciagnie to ma swobode. Teraz spacer mnie nie przeraza. Ps. Niestety nie da sie ubierac na to kaganca ale obejdzie sie i bez niego , bo kantar i tak uniemozliwia psu gryzienie i szczekanie , wtedy kiedy my o tym zadecydujemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
![]()
witam
chcialabym by moj berni mial wozek ale kompletnie nie wiem ani ile kosztuje ani skad mam go wziazc ;/ co szukam w necie to albo inwalidzkie albo sanie dla huskich ![]() prosze pomozcie mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wozki pociagowe dla psow - szukam wozka dla berniego-gdzie?
poszukaj na forum Molosy.pl
w wątku o bernolkach ktoś pisał o wózkach,ktoś je robił na zamówienie pamiętaj jednak że pies musi mieć ukończone 2 lata i przejść odpowiedni trening zanim sie go podepnie, rasa bardzo podatna na dysplazję wiec radzę najpierw dobrze przygotować pieska. Pozdrawiam ![]() edit: podaję Ci linka do strony o wózkach http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?t=661 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
dluga siersc a obroza
moj piesek ma dlugawa siersc, nadawno zalozylam mu obroze wieksza bo stara byla juz zamala, od tego czasu w okolicach wlasnie tej obrozy zaczely mu sie robic strasznie kotltuny ktorych nie da sie rozplatac trzeba je wycinac, czy istnieje na to jakis sposob?
![]() |
#67 |
psy-chopatka
|
Dot.: dluga siersc a obroza
Kupić obroże specjalną dla psów długowłosych które nie powodują kołtunienia.
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze sa szelki, zakupiłam wlaśnie mojemu. W typie Husky ze strasznie wełnistą obfitą sierścią zwlaszcza w zimie a pod obrożą mu się wycierał kołnierz. Wetka tez wspomniała, ze obroże raczej nie, z przyczyn neurologicznych. Chociaz obroze to standard wśród wlaścicieli ale szelki są faniejsze i pies powazniej wygląda no i głowa i kark się tak nie męczy.
http://www.chinskimis.pl/main.php tu jest o chow chow, w rozdziale "o rasie" i podrozdziale pielęgnacja o szelkach lub specjalnej obroży. One mają też ten wlos specyficzny
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-06 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
zawsze myslalam bo tak mnie nauczono ze pies powinien ciagle nosic obroze
![]() myslalam nad szelkami ale w sklepie u mnie byly tylko takie male jak dla Yorka a moj pekinczyk jest rroche wyrosniety ![]() ![]() moj ciagle trzyma smycz w buzi jak gdzies idiemy a z plackow nie siegnie ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli robią się kołtuny na szyji a pies ją ciągle nosi to nie jest nic dziwnego, szelki też powoduja kołtuny np w okolicy pach więc to zamiana siekierki na kijek, poprostu uzywac tylko obroży do spacerów np taką http://www.allegro.pl/item906406019_...a_okragla.html
Od ciągłego noszenia obroży sierść nie tyle co się kołtuni co wyciera, nie widzę sensu noszenia jej cały czas. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-02-06 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Ale jak to cały czas, nie trzeba. Mój ma tylko na spacer a szelki u niego są konieczne, bo jak się wkopie i zapatrzy na innego psa, to czasem trzeba pociągnąć za tę głowinę biedną. Szelkami poza tym mi sie lepiej nim steruje
![]()
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
wystarczy ściągać obroże w domu, a zakładać tylko na spacerki
![]() poza tym czesać psa od czasu do czasu i nie dopuścić do powstania kołtunów, a jak już nawet powstaną, to przy odrobinie dobrej woli i szerokiej gamie kosmetyków rozplątujących, można je wyczesać i wycinać nie trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Pies długowłosy powinien obroże nosić tylko i wyłącznie na spacer.A w domu powinień być bez...
Co do obroży też miałam ten sam problem szelki dla długowłosego to zbrodnia!!! A powracając do obroży to musi być miekka i śliska zeby włos sie nie ocierał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedzi
![]()
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Poidło dla psa
Ponieważ oja suczka lubi podczas podróży samochodem pić wodę a z miski sie często wylewa czy ktoś z was ma taki pojemnik w samochodzie i czy jest warte zeby kupowac
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poidło dla psa
widziałam takie podrózne miski, gdzie wkłada sie butelkę i miska ma kształt cos podobny do butelki, jednak tego nie instaluje sie w samochodzie.
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poidło dla psa
Ja praktykowałam ze słoikiem, ale żeby wody nie było w nim zbyt dużo bo pies wyleje
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja się właśnie zastanawiam nad kupnem FLEXI CLASSIC COMPACT 2 - 5 METROWA TAŚMA DO 25 KG bo mój mały szczeniak waży 5 kg ale ma dość dużo siły.. ;/
już zepsuł 2 automaty... i chodzi na zwykłej ![]() nauczył się chociaż chodzić przy nodze a nie tak jak wcześniej "wolna amerykanka" ![]() szczerze? to wolę automaty... ale żeby psa przyzwyczaić do chodzenia przy nodze i żeby nie ciągnął to polecam zwykłą skórzaną.. myślę że FLEXI nie zepsuje się po kilku dniach tak jak wcześniejsze .. bo to znana i dobra marka - jak czytałam na forach ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Automatyczna smycz - prosze o rade
Ja mam Flexi od czterech lat i działa super, a moja suczka potafi mocno ciągnąć. Nelka waży 13 kilo ale smyczke kupiłam na 25 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
klatka dla psa
Gdzie można kupić tanią klatkę dla psa rasy shih tzu?
Jakiej wielkości powinna być taka klatka dla pieska? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dot.: klatka dla psa
ja polecam zooplus.pl.
ja tam juzdwie kupilam-domowa i taka na wystawy i wyjazdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
![]()
Ech, pisałam i pisałam, a nie wyłączyłam No Script i cała wypowiedź poszła się kochać.
Więc po krótce - jeśli ktoś Ci doradził, żebyś kupiła klatkę dla swojego psa, bo to będzie metoda na jego brudzenie w domu, to pytanie, czy wiesz, jak sie taką klatkę stosuje. Tj. że pies nie ma tego uważać za karę, czyli wstawiamy psa kiedy wychodzimy z domu i tyle, tylko przyzwyczajamy psa, że klatka to jego schronienie, piesek tam je i bawi sie i odpoczywa i nikt mu tam nie może przeszkadzać. Wtedy piesek czuje się bezpiecznie w klatce i dopiero wtedy można pieska zamykać w niej pod nieobecność domowników. Aha, czasem na dobrych stronach behawiorystów można znaleźć takie klatki. Po drugie - z Twojego poprzedniego wątku wnoszę, choć oczywiście mogę się mylić, że piesek trochę zawładnął Twoja osobą lub zaczyna cierpieć na lek separacyjny. Najpierw ogranicz w omu wasze kontakty, każ mu zostawać samemu w drugim pomieszczeniu itp. żeby troche się usamodzielnił. Czyli trochę go "odtrąć" - nie pieścimy niuńka kiedy niuniek tylko ma na to ochotę, nie bawimy sie na jego dyktando, nie patrzymy i nie głaszczemy kiedy dopomina sie o uwagę. Aha i przede wszystkim nie reagujemy kiedy wracamy do domu i widzimy kupę na środku pokoju. udajemy, że nic się nie stało. Niektórzy behawioryści są zdania, że takie denerwowanie się na psa po fakcie frustruje go, co doprowadza do tego, że następnym razem przed wyjściem właściciela pies już zaczyna się denerwować, bo wie, że kiedy pan wróci, to będzie na niego krzyczał. Denerwuje się i np. sika lub robi kupę. Czyli błędne koło. inni behawioryści mówią z kolei, że zwierzaki, które napsocily robia to dlatego, żeby zwrócić na siebie uwagę właściciela, kiedy ten wróci. Nawet jesli własciciel wtedy się wścieka, cel zostal osiągniety, bo wlaściciel zaraz po przyjściu pierwsze co robi, co zwraca sie do psa. Tak, czy owak, ignorować ![]() BTW>. Z moich obserwacji wynika, że shih-tzu lubią kontrolować sytuację i być w centrum uwagi. Edytowane przez marcjannak Czas edycji: 2010-12-29 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie kochane Wizażanki!
Już po raz kolejny proszę Was o pomoc i mam nadzieję, że i tym razem nie zawiedziecie. Otóż problem dotyczy kupna książki, którą mogłabym podarować chłopakowi na urodziny/imieniny (niewielki odstęp czasu). Czarek będzie miał psa, konkretnie labradora i zamierzam coś w tym kierunku poczynić. Widziałam świetną książkę w Empiku, ale niestety nie pamiętam jej tytułu. Jedyne co mi utkwiło, to fakt, że książka była bardzo kolorowa i że był w niej zdjęcia jakiejś kobitki, co te pieski tresowała. Kobieta młoda, ładna, wysportowana widać. A! i wiem, że potrzebny był tam jakiś kliker, którym się psu sygnalizowało, że zadanie zostało wykonane poprawnie. Ale też nie w tym rzecz. Może Wy byście poleciły jakieś książki dotyczące wychowania labradorów lub nauczenia ich pożytecznych sztuczek. Bardzo proszę o pomoc. Jego urodziny są 17 lutego, a imieniny 25. To ok. 3-4 tygodnie. P.S. A oprócz tego możecie podawać propozycje niezwiązane z tematem "zwierzęcym" ![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książka o labradorach/sztuczkach/wychowaniu. POMÓŻ!
ja polecam ksiązkę "pozytywne szkolenie psów dla żóltodziobów"
![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Szelki dla psa na wędrówki
Hej.
Poszukuję szelek dla psa na kilkugodzinne wędrówki, w tym górskie. Prawdę mówiąc, chodzi mi głównie o te górskie. Co polecacie? Szelki nie mogą być za drogie, maks. 90-100zł. Od dłuższego czasu podobają mi się Julius K9 - są droższe, ale gdyby były dobre jestem w stanie zapłacić za nie tyle. Moja suczka to owczarek niemiecki, dorosły, ok. 30kg. A zatem: jakie szelki polecacie? ![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szelki dla psa na wędrówki
Polecam te:
http://www.pelna-miska.pl/pl/p/ManMa...M-czerwone/995 Mam dwa malamuty które spceruja chodz na dogtrekkingi biegają przy rowerze hulajce i w zaprzęgu w każdej sytuacji sledy się sprawdzają . Polecam również Pas biodrowy oraz linę z amortyzatorem ułatwia życie ![]() Pozdrawiam
Odchudzanie START 88KG po 14 dniach 83,6 ![]() po 30 dniach 81.6 ![]() ![]() po 45 dniach 80.00 ![]() po 60 dniach-78 kg ![]() ![]() ![]() po 75 dniach-76 kg ![]() ![]() po 90 dniach 75 ![]() ![]() ![]() Po 105 dniach 73 ![]() ![]() ![]() ![]() CEL 62 KG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Te szelki to bardziej... uprząż
![]() ![]() Pas i amortyzator mamy, ale teraz rzadko go używam, bo sunia przez większość 'spaceru' biega luzem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
No to manmat guard to szelki typowo spacerowe
Odchudzanie START 88KG po 14 dniach 83,6 ![]() po 30 dniach 81.6 ![]() ![]() po 45 dniach 80.00 ![]() po 60 dniach-78 kg ![]() ![]() ![]() po 75 dniach-76 kg ![]() ![]() po 90 dniach 75 ![]() ![]() ![]() Po 105 dniach 73 ![]() ![]() ![]() ![]() CEL 62 KG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Czy torba transportowa jest praktyczna?
Witam. Mam małego szczeniaczka i chciałabym kupić torbe transportową. Zależy mi na bezpieczeństwie pieska, aby był do torby przypięty i abym mogł przenosić go w torbie na ramieniu.
Mam jednak wątpliwośći, jak zabezpieczyć taką torbę podczas podróży samochodem, oraz czy piesek będzie mógł się w niej położyć? Proszę o opinie posiadaczek tego typu torb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy torba transportowa jest praktyczna?
Cytat:
Najpierw pomysl do czego torby potrzebujesz. D podróży samochodem transporterek plastikowy, do podróży samolotem (pies do 8 kg jako bagaz podreczny) autobusem czy pociągiem transporter namiotowy. Osobiście u mnie ta torba ktora pokazalas nie znalazłaby zastosowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.