|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwaga! Kujonki, łaczmy sie! ;)
Cytat:
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam słabą pamięć do takich terminów, co na kiedy trzeba zrobić i muszę mieć wszystko zapisane
|
|
|
|
|
|
#63 | |||||
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
I mam takie pytanie poza konkursem: możesz mi polecić jakieś japońskie/azjatyckie kosmetyki? masz może jakieś ulubione strony? (najlepiej polskie, bo na zagranicznych nie umiem kupować)To czekamy jeszcze na więcej osób Oo super, strasznie dużo jest tych znaków ![]() Ja tylko kilka kojarzę z wyglądu co znaczą, ale może kiedyś bardziej się poduczę tak dla siebie ![]() ![]() Chociaż ja niekiedy jestem nagradzana pieniężnie za dobre wyniki taka dodatkowa motywacja nie jest zła, najważniejsze żeby nie uczyć się dla kasy ![]() Cytat:
lubię ładne rzeczy papiernicze, ale dla siebie, do domu ![]() Jakoś będę musiała się zebrać i z bólem kupić parę zeszytów Cytat:
![]() Ja zazwyczaj siedzę z przodu na auli, na pierwszym wykładzie na 1 roku wszyscy się pchali do tyłu i mnie i mojej przyjaciółce został przód, jakoś 3-4 ławka od przodu I jakoś tak zostało.Co prawda jak nas nie ma nawet na nieobowiązkowym wykładzie, to od razu wyłapują U mnie pamięć mają świetną. Często pytają się mnie i innych czy jestem czyjąś siostrą/bratem bo oni kieedyś kogoś takiego uczyli o tym nazwisku itp. itd. Albo pamięciowo wyłapują kto kiedy był na jakimś spotkaniu/konferencji/wf i rzadko kiedy coś się ukryje Ja prawie zawsze jestem, nawet jak opuszczę dzień czy coś, to oni wiedzą że zawsze chodzę i nawet nie odnotowują wzrokowo nieobecności ![]() Cytat:
![]() Ja pisałam wszystko w jednym, na zmianę wykład, potem ćwiczenia, wykłady podkreślałam czerwonym, ćwiczenia niebieskim i było ok ![]() Cytat:
ja od początku roku mam mój ulubiony z grafikami Victorii Frances, mojej ulubionej artystki |
|||||
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Kurde to ja juz nie wiem w czym mam pisac :P. Zapytam kogos z roku wyzej ~!
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam za bardzo głowy jeszcze do myślenia o zeszytach, stresuję się
Uczęszcza któraś z Was do szkoły policealnej? Jak tam wyglądają zajęcia? Bardziej jak na studiach czy jak w liceum? Nie lubię nowych nieznanych sytuacji
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra chodzi do studium, wiec moge ci costam powiedziec
. Zajecia sa normalnie w klasach, siedzi sie w lawkach a wykladowca stoi jak nauczyciel, z tym ze nie dyktuje tematu itp tylko mowi, opowiada, wyjasnia . I jeszcze jest taka roznica, ze w grupie mojej siostry na 30 osob tylko 15 jest w jej wieku. Sa troche starsi- ok23 lat albo troche bardziej starsi- 35 lat ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A i chcialam tu zrobic porzadek i z racji, ze nie kazda z was powiedziala cos o sobie, to prosze was dziewczyny aby wszystkie te, ktore wiedza, ze beda sie tu udzielac- napiszcie na ktorym jestescie roku i co studiujecie lub w ktorej klasie liceum/technikum/ gimnazjum jestescie. Jesli ktoras ma to niech tez napisze swoj glowny cel jesi chodzi o nauke
|
|
#68 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie ma odpytywania jak w szkole? ![]() Cytat:
Ale zawsze moim marzeniem była nauka z zajęć na zajęcia a nie masa materiału przed samym egzaminem.
|
||
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
2 rok zarządzanie, Gdańsk, cel : systematyczność, nie odkładanie niczego na ostatnią chwilę
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale sa niezapowiedziane kartkowki
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Można jeszcze dołączyć? |
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
I o to chodzi! Moja siostra juz po 2 tygodniach miala jakastam kartkowke z biologii :P
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- [1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;4296525 2]Hej Można jeszcze dołączyć?[/QUOTE] Zawsze! Zawsze mozna sie nawrocic i przejsc na nasza strone kujonstwa ![]()
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także chciałabym dołączyć
I rok Administracja II stopnia Nad konkretnym celem się jeszcze zastanawiam ale podobnie jak Dziewczyny wcześniej wymieniły |
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Cel - stypendium rektora no i licencjat, ale o to drugie prościej
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mogę dołączyć?Zaczynam trzeci rok na psychologii ![]() Cel: nieodkładanie wszystkiego na ostatnią chwilę/chodzenie na większość wykładów/robienie porządnych notatek ![]() A co do organizacji: na pierwszym roku miałam zeszyty z wyrywanymi kartkami, sprawdzało się na większości wykładów, ale gorzej było na ćwiczeniach, gdzie nie za dużo pisalismy. Później miałam duże luki, luźne kartki itp. Na drugim roku nosiłam kartki i pozniej starałam się je segregować w domu, ale kiepsko mi to wychodziło W tym roku mam zamiar mieć jeden zeszyt do wszystkiego (ewentualnie dwa, jeden na wykłady, drugi na ćwiczenia), a po powrocie do domu wkładać je do koszulek i do segregatora (tak jak już ktoś wczesniej pisał - fajny pomysł ).Do tego kupiłam w Lidlu jakiś czas temu taką teczkę, przyda się na teksty na zajęcia, których mam zawsze mnóstwo.
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
III rok prawa.
Cel- stypendium rektora, systematyczna nauka i jak najczęstsze chodzenie na wykłady. Czy tylko ja mam tak, że rok akademicki się jeszcze nie zaczął, a mi już się nie chce? Mam nadzieję, że to tylko przesilenie jesienne, bo jeśli nie, to z moimi celami będzie krucho.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Fajna inicjatywa
Ogólnie raczej do "kujonów" wszyscy są negatywnie nastawieni - a to glupota, bo przecież to indywidualna sprawa, czy ktoś się bardziej przykłada do nauki, czy mniej. Dawajcie z siebie wszystko i dążcie do celu Ja już na ostatnim roku magisterki, to chyba troszkę za późno,żeby dołączyć, hihi
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Kujonem" można być zawsze, i ja tego słowa nie odbieram negatywnie ![]() Jak wyżej pisałam idę teraz na 3 rok gospodarki przestrzennej. Nie podawałam celów, więc hm... myślę, że stypendium rektora, bardziej systematyczna nauka i robienie projektów (!) bo z tym u mnie chyba najgorzej Chciałabym mniej robić na ostatnią chwilę (np. noc przed oddaniem projektu...)
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
V rok - pedagogika kulturalno - oświatowa
Cel: Napisanie jak najlepszej pracy magisterskiej i wszystkie egzaminy zdane w pierwszym terminie oraz systematyczność, co trudno mi wychodzi
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wiele z nas ma problem z odkładaniem na później. Ja w każdej sesji przysięgam sobie, że od następnego semestru będę już wszystko robiła na bieżąco, żeby później nie zginąć pod lawiną nauki. Liczę, że tym razem naprawdę się uda.
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
I rok położnictwa
cele: -chodzić na wykłady (!) -uczyć się systematycznie (!!!) -zdać egzaminy w pierwszym terminie -stypendium naukowe |
|
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uwaga! Kujonki, łaczmy sie! ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam studia i rzuciłam się na głęboką wodę
) i nie tyle boję się samej nauki ile tego, że nie dam rady pogodzić tego czasowo, w końcu nie da się być o jednej porze w dwóch częściach miasta, siedzę nad planem i kombinuję i się załamuję. A więc na razie mój cel to abym wyrobiła nerwowo i aby mnie z drugiego kierunku nie wywalili. Ale oczywiście marzę o świetnych ocenach, ale nie wiem czy w tej sytuacji to realne.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Uwaga! Kujonki, łaczmy sie! ;)
Ja studiuje 2 filologię, a właściwie to jedną już skończyłam w lipcu, ale przez dwa lata ciagnelam dwa kierunki na raz. Na 4 roku angielskiego poszłam na 1 rok rosyjskiego i to był najcięższy czas na studiach dla mnie. Rosyjski miałam od podstaw praktycznie i naprawdę musisz być na zajęciach żeby się czegoś nauczyć. Wbrew pozorom filologia nie jest łatwym kierunkiem. Ja bym nie poszła od razu jednocześnie na 1 rok mimo ze jestem piątkową studentką
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam
Zaczynam I rok biotechnologii. Moje cele? Podobne do wyżej wymienionych- systematyczna nauka i robienie dobrych notatek (Oooo... czuję, że będzie ciężko )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

Uczęszcza któraś z Was do szkoły policealnej? Jak tam wyglądają zajęcia? Bardziej jak na studiach czy jak w liceum? Nie lubię nowych nieznanych sytuacji 

19.09.2015