![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaków se narobili...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42988922]Mnie się tylko, niestety, ciśnie - JAK ci rodzice zrobili tyle dzieci mieszkając w JEDNYM pokoju?[/QUOTE]
Tu masz wypowiedź pana, co się dorobił ośmiorga. W jednym pokoju rodzice + dzieci + teściowa. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
:facepalm:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
źródło: http://wolnemedia.net/spoleczenstwo/...sie-te-dzieci/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Ok, tylko że nie jestem pewna czy posiadanie jednego dziecka (w sytuacji, kiedy ma się warunki, aby mieć ich więcej) też jest wzorowe (aczkolwiek dobrze rozumiem, że nie każdy ma ochotę).
Może ktoś ma wiedzę na ten temat i wyprowadzi mnie z błędu - co byłoby w przyszłości, gdyby każda rodzina miała po jednym dziecku? Jakie są konsekwencje starzenia się społeczeństwa? Czy można by potem jakoś to wyrównać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2013-09-25 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
żal mi dupę ścisnął prawdę mówiąc ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Znalazłam jeszcze taki z Super Expresu:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Jezu najsłodszy 300 tysięcy dostali, mam nadzieję że wszystkim którzy wrócili do domu o 18, których partnerzy wrócili do domu jeszcze później, którzy nie widzą się z własnymi dziećmi i mijają się z nimi w drzwiach by spłacić zakichany kredyt na własną klitkę co zajmie im 30 lat, zrobią teraz tak głośnego fejspalma jak ja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
bananami w nią!!! dorobkiewicze jedni!!!! dzieci płodzić a nie kredytów się zachciewa. bóg da dziecko ta na dziecko, pracy się zachciało, wyzwolenie, feministka jedna, a grochówkę zrobić umiesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
umiem tylko pomidorówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
że-na-da
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Drabi, przyznaj się, zazdraszczasz tej córce, że mogła wesele za 25 tysi urządzić
![]() magrat, ale 12 dziecków, to się będę z 15 lat dorabiać, minimum. A do tego czasu? Może chociaż pokoik od gminy? Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-09-25 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
No szczerze mówiąc, to jakby mi ktoś za friko dał trzy pokoje i 300 tysięcy, to by mi było przyjemniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
I pomyśleć , że każde z tych szesnaściorga dzieci spłodzi każde przynajmniej dziesiątkę swoich.
Dobrze, że szkoły na wsiach zamykają. Będą miały gdzie mieszkać przynajmniej. Ta córka która już ma czworo pewnie się postara o następne wkrótce. Z czwórką to tylko pokoik od gminy by dostała , a jak jeszcze trochę pod pierzyną popracują to i szkołę/ budynek szkolny w sąsiedniej wiosce dostanie do zamieszkania. A tak na serio to współczuję tym dzieciom. Tak jak tu wcześniej kilka osób napisało to te dzieci nie miały dzieciństwa. Od początku wdrażane do ciężkiej pracy przy pilnowaniu i opieraniu młodszych od siebie, w polu , w domu. Przecież tam worek kartofli trzeba na obiad obrać, furę naczyń zmyć. Mają jakieś pole, trzeba to obrobić, zwierzęta tak samo dzień w dzień. Rodzice sami tego nie robią. Nie mają lekko te dzieciaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
grubella, temat mnie wciągnął, czytam o innej rodzinie - apropo dzieciństwa
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Robiłam kiedyś wywiad środowiskowy w rodzinie z 9 dzieci.
Najstarsza dziewczynka 14 lat potrafiła /musiała/ sama kurę zabić, oporządzić, wypatroszyć już w wieku 10 lat. Noworodkiem/braciszkiem/ zajmowała się jak dyplomowana położna, potrafiła wykąpać, pępek odpowiednio zabezpieczyć, o przewijaniu i odbijaniu po karmieniu nie mówiąc bo zajmowała się też kilkorgiem starszych od noworodka z rodzeństwa. Pranie pieluch/ często ręczne/ i ubrań , gotowanie to był jej obowiązek. Udało nam się załatwić jej kolonie na 3 tygodnie. Pierwszy raz w życiu miała jechać. Matka się sprzeciwiała bo kto jej przy dzieciach pomoże. Chciała aby zamiast niej któryś z młodszych synów pojechał. Ale pojechała, dopilnowałyśmy. Płakała w autokarze ze szczęścia , że jedzie bo do końca nie mogła w to uwierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
To oni za narodzenie tylu dzieciaków dostali 300 tysięcy i mieszkanie? :O
Ludzie ich za to znienawidza, zwłaszcza, ze to z podatków kazdego z nas. Tak jak pisalyscie, wiekszosc musi sama sobie zarobic lub kredyt brac albo od rodzicach, czy w spadku po dziadkach, a oni? Bo dzieci narodzili to maja za darmo miec? I tak pewnie góra 3-4 z tej gromady dzieciaków wyjdzie na prostą, a reszta zostanie taką patologią, jak rodzice i tylko będą żerować na innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Biedna dziewczyna, dobrze, że chociaż 3 tygodnie odpoczęła...
Takasobie, to jest sprawa z lat 2006-2008 - w 2006 po porodzie zmarła matka, w 2008 dziennikarze pojechali sprawdzić, jak im się powodzi. Nie udało mi się znaleźć nowszych informacji, w końcu jest tyle podobnych tematów, co rok inna rodzina na topie. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-09-25 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
o masakra grubella szkoda dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
W sumie to nie czytałam tej historii, dopiero teraz wywiad i to straszne jest, przecież te dzieci są upośledzone, a ojciec mówi - udały mi się. No to rzeczywiście, żadnego pożytku z nich dla państwa nie będzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Te dzieci są szczęśliwe, bo dostają czekoladę, bo dostają lalkę - one innego świata nie znają. Nie wiedzą co to jest mieć własny pokój, zapraszać do niego koleżanki, raczej nie wiedzą kim jest ojciec który wieczorem siada i czyta bajki do snu albo mama z którą można wyjechać na cały weekend do babci. Przy kilkunastu dzieciakach jest to fizycznie niemożliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
To jeszcze inna historia.
Sąsiedzi donieśli , że para mieszkająca w ich domu/ budynek socjalny wielorodzinny/ ma chyba kolejne dziecko. Bo słychać płacz noworodka. Tak jak poprzednie urodziło się w domu. Ona prawie niewidoma z lekkim upośledzeniem umysłowym.Jak mi się zdaje matka rodząc ją była chora wenerycznie. On prawdopodobnie też upośledzony albo z jakąś chorobą psychiczną. Jeszcze mieszkała z nimi jej matka alkoholiczka.Młoda położnica to jej panieńskie dziecko nieznanego ojca. Młodzi poznali się w szkole specjalnej gdzie się edukowali. On zamieszkał u nich, w wieku 17 lat ona urodziła pierwsze dziecko, potem co roku jeszcze kilka. Mieszkanie zdewastowane, brud , syf, smród, pełno butelek, puszek po konserwach, brudnych słoików, pokrwawione szmaty suszą się na sznurkach zawieszonych na ścianach.Trudno przejść. Młoda z noworodkiem leży na górnej części wersalki w brudnej pościeli. Schowała dziecko pod szmatę, że niby go nie ma. A w tej skrzyni na pościel oderwanej od gory wersalki ,w drugiej części pokoju w jakichś brudnych szmatach leży ojciec dziecka. Jak wstał to się okazało , że jest goły ale mu to nie przeszkadzało.Stara ma w kuchni jakieś wyrko. Pomagała córce przy porodzie, z żadnym córka nigdy nie była w szpitalu.Nikt nie wiedział , że ona jest w ciąży bo prawie nie wychodziła z domu odkąd do szkoły przestała chodzić. Po zasiłki chodziła matka. Nie chcieli oddać dziecka jak i poprzednich. Policja musiała pomóc odebrać. Ojciec goły wylecial jeszcze do auta, kopał w radiowóz a na końcu oznajmił : "My se nowe zrobim, zobaczycie i tak schowamy , że nie znajdziecie." Wszystkie dzieci były upośledzone umysłowo. Ładne, fizycznie zdrowe, dorodne. I nie ma siły, nie ma prawa aby nie pozwolić takim rodzicom dzieci płodzić w dowolnej ilości. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-09-25 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42988922]Mnie się tylko, niestety, ciśnie - JAK ci rodzice zrobili tyle dzieci mieszkając w JEDNYM pokoju?[/QUOTE] Też mnie to zastanawia. ---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- A z tego wywiadu rozbawiło mnie to: Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.