|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
ewusia pieknie wygladacie i jaka metamorfoza u Ciebie
![]() en ![]() MELCIA zdrowka dla Malgosi.
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() enlevee, ale szczypior z ciebie ![]() Ja wlewam 120 ml wody do butelki, podgrzewam wodę, a potem dodaję 4 miarki mleka, mieszam i podaję małej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie!!!
Jestem mamusią maj-czerwiec 2013, udzielam się na tamtejszym wątku. Piszę ogólny apel ponieważ wiem ,że wizaż ma moc!!! Moja mama ma 46 lat. W maju tego roku nagle zachorowała. Dostała silnego rzutu choroby. Diagnoza Stwardnienie rozsiane ![]() W maju była w 2 szpitalach na oddziałach neurologicznych. Dostała kilka dawek sterydów. Jednak jej stan się pogorszył, Wylądowała na wózku inwalidzkim. Tato wzywał zaprzyjaźnionego rehabilitanta do domu co drugi dzień,który po kosztach ją godzinkę rehabilitował. Przyniosło to jakieś skutki, mama zaczęła poruszać się ledwo o balkoniku. Przejście kilku kroków to dla niej męczarnia bo zaraz nogi się trzęsą i traci równowagę. W czerwcu odbyła 6 tyg turnus rehabilitacji w Górznie. Tam dostała 2 rzutu, porażenia mięśnia twarzy, straciła na 2 tygodnie mowę.. Do tej pory ćwiczy z logopedą by mogła normalnie mówić. Teraz czeka na kolejne rehabilitacje. Prywatnie mój tato nie jest w stanie jej tego zapewnić w takim stopniu w jakim powinien. Pracuje sam, a ma na utrzymaniu jeszcze mojego 10 letniego brata. Na NFZ na miejsce w ośrodku rehabilitacji czeka się miesiącami niestety. Moja mama powinna dostawać leki na te chorobę.. Jednak na program by się dostać nie ma szans z racji wieku ![]() Koszt leczenia bez refundacji to kilka tysięcy złotych miesięcznie.. na co mojego tate nie stać. Bez leków i ciągłej rehabilitacji moja mama nie będzie sprawna, nie będzie mogła samodzielnie funkcjonować i chodzić. Ja nie jestem w stanie pomóc jej finansowo.. jedynie swoją fizyczną pomocą , co robię codziennie. Napisałam już do jednej fundacji z pytaniem o subkonto by móc zbierać dla mamy 1 % z podatków. Czekam na odzew. Jednak mam pytanie do Was. Jest tu na wizażu wiele wspaniałych osób.. sama się o tym przekonałam... Czy znajdzie się ktoś kto odpowie na mój post, apel o pomoc dla mojej mamy na leczenie i rehabilitację? ![]() Liczy się każda złotówka.. dosłownie. Mój tato chce sprzedać samochód by było chociaż na jakąkolwiek dawkę leku.. Ja próbuję go od tego odwieść ponieważ musi mieć czym dojechać do pracy żeby zarobić oraz z mamą po lekarzach. podałabym ogólnodostępne konto tutaj..Suma zebrana była by jawna dla wszystkich.. Zamieszczę to ogłoszenie też na staraczkach i innych wątkach mamusiowych.. Nie wiem już co robić. Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej mamy,która nie jest w stanie sama nawet się umyć. Lekarze mówią,że zmiany w mózgu są bardzo silne i szanse na całkowite wyzdrowienie żadne.. ale dzięki lekom i rehabilitacji jest szansa,że mama będzie w stanie dojść do jakiejkolwiek sprawności i chodzić choćby o kuli. Z góry przepraszam jeśli kogoś tym postem urażę... poprostu szukam pomocy dla niej gdzie się już da
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() colorblue Bardzo mi przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Bylismy już 3 raz u tej Pani doktor i za każdym razem takie zachowanie, oj biedna kobieta ciągle ma złe dni
![]() Cytat:
![]() Enleve - jaka ty masz figure ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do brzuszka to ja czasem tęsknię za.. spokojem jaki miałam w ciąży. Filmowymi wieczorami z TŻtem swobodą ![]() ![]() ![]() Tosiek po spacerku się rozdarł jak nie wiem co a potem się sam uspokoił i poszedł spać w łóżeczku ![]() A ja się ciągle dręczę mamą. Dalej się nie odzywa. Wielce obrażona tylko ciekawe co sobie ubzdurała za powód. Kredyt dostaliśmy u nas w banku bez problemu na dobrych warunkach więc cała ta awantura była zbędna ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Ghia moja mama też jest uparta, ale przy Twojej to anioł. A po drugie kiedyś sie na mnie obrazila, ale i tak miałam telefon na drugi dzień ze słowami:z Tobą to ja mogę nie rozmawiać, ale ja mam wnuka i chce wiedzieć, co u niego....
Współczuję sytuacji ![]() Colorblue przykro mi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ewusia super w tych krótkich włoskach
![]() Colorblue przykro mi z powodu mamy. Nie obraź się nie znam Cię i nie wiem czy mówisz prawdę jednak podrzuć gdzieś nr konta skoro każda złotówka się liczy prześlę tyle ile mogę mam nadzieję że ta historia jest prawdziwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
witam sie,
dzieki za troske Dziewczynki, zyje ![]() Antos rosnie - 6480 g, 62 cm. Nazywamy Go - Talibek, albo sie smieje ze Al Jazeera sie włacza, bo glindzi w ichniejszym jezyku, a czasem to sie az drze zeby do nas dotarło, ze to On ma glos. . od 2 dni sam zasypia w lozeczku, albo tam gdzie aktualnie lezy, delektuje sie raczkami swoimi i naszymi, odkryl ze to cos ponizej raczek z palcami tez jego. Bylimy na grzybach w chuscie ju pare razy. Moze sie zbiore napisac wiecej ale to juz w klubie. Myslami jestem ciagle z Cynamonkami... ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- sorry ze tak o sobie tylklo, ale jestem nianabiezaco ... |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę wziąść też jakieś karty informacyjne gdzie jest opisana choroba ( leczenie szpitalne i tak dalej) Wiem,że nikt mnie nie zna i ciężko pomóc w takiej sytuacji,ale jeśli ktoś będzie chciał to udostępnie powyższe dokumenty. Przy sobie mam tylko decyzję o zasiłku pielegnacyjnym( co za tym idzie wiadomo,że jest orzeczenie). Po jakieś karty choroby czy coś to muszę iść do mojej mamy. Ona ma wypisy ze szpitala i z ośrodka rehabilitacyjnego. Z góry dziękuję! ![]() Jutro mogłabym podać dane i konto,które będzie założone typowo tylko do zbiórki na ten cel: leczenie i rehabilitacja. Pod koniec października wezmę wydruk z tego konta i podam do ogólnej informacji ile i co zostało ( udało się) zebrać. tak by każdy wiedział ![]()
START 64,7 kg ![]() CEL 52 kg ![]() OBECNIE 60,6 kg ![]() min sierpnień 520/1000 Minuty lipiec 610/1000 ![]() Minuty CZERWIEC : 1205 /1000 ![]() Minuty MAJ: 1005 min/1000 ![]() Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-09-30 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Perse nawet mi nie mów. Ja wiem że czasem mogę fuknąć na nią niezasłużenie i jak mi się zdarzyło to szłam się przewietrzyć i ją przepraszałam że nie chciałam itp ale tym razem nie powiedziałam żadnego złego słowa. Chciałam tylko wiedzieć jakich zapewnień oczekuje że spłacimy ten głupi kredyt zadałam jej to jedno pytanie a ta piznęła mi drzwiami przed nosem i wyłączyła telefon na dwa dni i nie włączyła nawet na prośbę TŻ że potrzebuję się znią skontaktować. Dzwoniłam chyba z 50 razy .Potem przywiozła psa i jakieś moje marynarki co u niej zostały odwróciła się na pięcie i tyle od piątku jej widziałam czy słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie w nowej czesci,
super tytuł i jaki prawdziwy ![]() U nas kolki znowu trochę wieksze, ale radzimy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowym wątku
![]() ![]() Później poogladam foty na kompie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie dosypiam po spacerku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Nie zdążę już odpisać..jedziemy zaraz do galerii we trójkę
![]() hej czarowniczko.. dobrze, że u Ciebie wszystko ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Lila śpi już ponad 3 godziny i nie wiem czy ją budzić na jedzenie. Straszne mam cały czas dylematy z jej karminiem. Niby mało je, średnio przybiera, ale przybiera i jak dla mnie wydaje się pulchniutka, a nie jakiś szkielecik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I głupia lekarka-jak można być nieczuła na wdzięki takiego słodziaka? Cytat:
![]() Też krwawiłam za pierwszym razem - takie drugie dziewictwo ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi zostało 4,5 kg do zrzucenia. Może bierz Skylie ze sobą na te swoje fitnesy co? ![]() Mówisz serio o tych laserach? Ile taka przyjemność kosztuje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewusia odważnie ścięłaś włoski ![]() ![]() ---- A ja zasypiam na siedząco, wszystko wskazuje na skoka ![]() A z dobry wieści-przejrzałam dziś raz jeszcze szafę i poprzymierzałam ewentualne stroje na wesele i okazało się, że leżą dużo lepiej niż raptem tydzień temu ![]() I TŻ mnie obejrzał - powiedział, że wyglądam extra i nie muszę nic specjalnie kupować ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-30 o 15:56 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak rozpoznać pierwsze dolegliwości u malucha jeśli nie ma gorączki?Kataru też jakoś nie zauważyłam .. obawiam się bólu gardła bo nas obu to złapało pierwsze ![]() W weekend kupiliśmy małemu pościel w misie ![]() Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-09-30 o 16:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
shestiger Ale pucusie się Igorkowi zrobiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Colorblue moja mama ma sm. Wiem co to znaczy. Przykro mi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#84 |
Zakorzenienie
|
Ty świnio!!!~!
![]() Ewusia- ładna zmiana. Do twarzy ci w nowej fryzurze. Colorblue- bardzo mi przykro. ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Wróciliśmy właśnie z godzinnego spaceru. Słoneczko pięknie świeci, ale tak wieje, że zmarzłam strasznie. Chyba w rękawiczkach muszę wybierać się na spacery. ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Mój Miś właśnie próbuje trafić sobie gryzaczkiem do buzi, ale ciągle trafia w czoło lub nos. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
STRAWBERRY my tylko KP. Zadnego dopajania/dokarmiania mm.
Tfuuu kolek nie mamy. Rodzina skokow jakos niezauwazalna tzn. Moze dzien-dwa jakiegos marudzenia. To moje dziecko nie wrzeszczy jakos. Ale mimo to czasem mam dosc jak usnac nie chce... Da soe wytrzymac i oby tak dalej. Spanie - 2 karmienia ale przedwczoraj bylo 5. Spi ze mna wiekszosc nocy. A jak rano sie budzi to obdarza mnie takim usmiechem i tak do mnie gada ze plakac mi sie chce z tej radosci. I znowu ja o sobie... Mam chwile to pisze na raty co u nas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Teraz to i ja mam temperature. 37,5 i oby nie rosla.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#87 |
Zadomowienie
|
Witamy w 2 części!!!
![]() Nadrobiłam poprzednią i tą ale nie pamiętam co miałam komu odpisać ![]() Grzyby zamarynowane, ususzone, pomrożone. Pomidorki również- wyszły przepiękne! Jakby któraś miała ochotę zrobić polecam ten przepis: SUSZONE POMIDORY Byliśmy dziś w poradni rehabilitacyjnej zakwalifikować się na rehabilitację. Okazało się, że od poprzedniej wizyty pozbyliśmy się asymetrii i wzmożonego napięcia ![]() ![]() Ptyś w końcu polubił zabawę na macie- musiałam mu tylko wymienić zabawki. Te z wyposażenia w ogóle nie przypadły mu do gustu (mamy matę Bright Starts). Postaram się już być na bieżąco ![]()
#88 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny i chłopaki (dla chłopaków najlepsze życzenia z okazji ich swięta)
![]() Przepraszam,że tak mało mnie jest od kiedy urodziłam,ale dopiero dzisiaj wyjechała rodzinka ode mnie ![]() Mój Maluch troszkę marudzi,dostał plesniawek i strasznie go to denerwuje,od dzisiaj smarujemy się nystatyna. mam nadzieje,że nam to szybko zejdzie. dzisiaj juz nie dam rady pocytowac,ale obiecuje,ze jak tylko odgruzuje dom,to bede czesciej z Wami. postaram sie jeszcze dzisiaj wrzucic fote do klubu,bo wczoraj na jesiennym spacerku bylo sloneczko i ciepełko ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i cudne dzieciaczki ! ![]() Brawo dla Dominiczka Kallisto za udaną operację ! ![]() o Adasiu Cynamonkowym bez przerwy myślimy i jesteśmy w stałym kontakcie. ps. witam w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
meLDuje ze jesteśmy juz w domku..ide poczytać was
#90 |
Raczkowanie
|
Melduję się! poczytam trochę, dopóki Mała ogląda z Tatą powtórkę KSW
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.