|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zabawa w skojarzenia
Dziewczyny... a jaki zapach kojarzy Wam się z takim opisem: lekkie, świeże, żeby czuć się jak po wyjściu z wanny, nie duszące... aczkolwiek może być w nich małą nutka zaczepności...
![]() Przygodę z perfumami dopiero zaczynam... a ten opis pow. dostałam od osoby, którą perfumami chciałabym obdarować... Pomożecie ?
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
wróżka - Lolitka Lempicka Midnight
pierniczki - Jungle Elephant szarlotka - Brit Red lód - Angel Innocent śmierć i zdrada - Angel cierpienie - Alien kadzidło - Black Cashmere słońce - Dolce Vita
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej może to być L'Eau d'Issey, Charlie Silver,Eau de Masumi( swieżo-kwiatowo-owocowe),Polo Sport Woman,Pret-a-Porter, Lacoste for women,albo Ming Shu Yves Rocher,zresztą ta firma proponuje sporo dobrych świeżych pachnideł po promocyjnych cenach!
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pure jest z nich najlżejsze, przypomina powietrz po burzy. Truth pachnie jak deszcz w lesie, strumień wijący sie między kamieniami. NOA jest bardziej kremowo-pudrowa, taka nutka klasycznego kremu Nivea.
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie radze kupować w ciemno, na niektórych osobach zapach jest intesywny i duszny.
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Proponuję Wam nową zabawę. W skojarzenia z danej epoki.
Zapach kojarzący się Wam z : 1) Ze starożytnością 2) Średniowieczem 3) Renesansem 4) Barokiem 5) Oświeceniem 6) Romantyzmem 7) Pozytywizmem 8) Młodą Polską 9) Dwudziestoleciem Międzywojennym 10) Współczesnością |
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
1) Starożywność - może jakiś w czystej postaci jak. np sama ambra czy mirra. Może to być jakiś zapach balsamiczny - jak Tesori D'Oriente - Aegyptus Kyfi (nie znam zapachu lecz myślę- jak wskazuje sama nazwa i Wasze opinie może tak właśnie pachnieć.
2) Średniowiecze - średniowieczem pachnie z całą pewnością Donna Karan- Black Cashmere. Tak właśnie mi się kojarzy - średniowieczna, gotycka świątynia, okryta mrokiem i mgłą i pachnąca kadzidłami... 3) Renesans - Tu niestety nie mam żadnych skojarzeń ale bazując na założeniach epoki np: Epikureizm ( dążenie do szczęścia) proponuję np: Euphorie - chociaż może to nienajlepszy typ ;p 4) Barok - na pewno - Lolita Lempicka czy Lolita Lempicka Midnight - z powodu ,,bujnosci'' i ozdobności samego flakonu jak i zapachu. 5) Oświecenie - nie mam pomysłu ![]() 6) Romantyzm - o i tu można puścić wodze fantazji. Z jednej strony moga to być bardzo słodziutkie zapachy, z drugiej zapachy z nutką goryczy i niespełnienia. np: - Angel -Wish 7) Pozytywizm - ku chwale pracy proponuję jakiś zapach techniczny - był jakiś wątek temu poświęcony. Mogą to być także jakieś zapachy kojarzące się z wsią, naturą - prroponuję Black -Kenneth Cole - pachnący łąką i ziołami. Może być afirmacją sielskiego wypoczynku po pracy ![]() 8) Młoda Polska - to oczywiście - Poison - bezdyskusyjnie! Epoka pełna dekadentyzmu, ucieczki od rzeczywistości, narkotyków. Tak właśnie kojarzy mi się Poison. - Piękne kobiety będące pod wpływem jakiegoś środka psychoaktywnego, siedzące w oparach dymu... Tak mi się kojarzy również YSL - Opium ![]() 9) Dwudziestolecie Międzywojenne - Tu nic mi nie pasuje 10) Współczesność - nie lubię nowoczesnych ubrań i niestety kojarzy mi się ta epoka z podkulturą disco/techno - turaj do głowy przychodzi mi przeciętna sezonówka Escady. Zero romantyzmu,zero kunsztu, wszystko robione na ilość, nie jakość - byle sprzedać więcej ![]() To byłoby na tyle. To moje typy. Bardzo proszę o Wasze skojarzenia! |
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
1) Starożytność - Shalimar (Bliski Wschód) Roma (wiadomo
) 2) Średniowiecze - Messe de Minuit - sławetna gotycka katedra 3) Renesans - Dolce Vita - radosne otwarcie się na świat 4) Barok - Boudoir - przepych aż do przesytu 5) Oświecenie - Alchimie - bardziej z nazwy ![]() 6) Romantyzm - słodycz i niewinność Niny 7) Pozytywizm - nie ma czasu na perfumy, trzeba pracować Może proste Ô de Lancôme 8) Młoda Polska - Opium lub Hypnotic Poison 9) Dwudziestolecie Międzywojenne - Eden - słodko, ale charakterystycznie 10) Współczesność - Code Armani lub NR For Her - tak jakoś paują mi do współczesności
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
1) Starożytność - z tych które znam na pewno rush ph. Z opisów i sugestii dorzucę jeszcze Mahorę.
2) Średniowiecze - oczywiście mroczne gotyckie klimaty...kobiety w czarnych powłóczystych szatach rozwiewanymi przez wiater...ciemne, wilgotne, samotne lochy, kraty w oknach...mrok...BC i Poison. 3) Renesans - pachnie ciepło, słonecznie i przytulnie w przeicwieństwie do średniowiecza. Dużo przestrzeni, harmonijne konstrukcje, nawrót do antyku, tym razem w formie Poeme lub Organzy. 4) Barok - przepych w ciemnych barwach...jakby bogactwo zdobień przytłaczało samo siebie...znowu tajemnica i mistycyzm...może Angel... 5) Oświecenie - żarówka...pasuje mi tu zapach suchy i jakby beznamiętny...czekam na podpowiedzi ![]() 6) Romantyzm - znów ciemność, wiatr hulający pośród stepu...człowiek przytłoczony przez własne wybujałe ambicje...hmmm Samsara? 7) Pozytywizm - tu najbardziej pasuje mi po prostu zapach rzeźkiego powietrza wpuszczonego do ciemnej dusznej komnaty romantyzmu. Park wczesną wiosną. 8) Młoda Polska - czuję tu jakąś gorycz pomieszaną ze słodyczą, brąz, potem róż, szarość...nie znam nazwy zapachu, który pasowałby do MP - musiałby być wielowymiarowy, surowy, ale z pewnym optymistycznym akcentem. 9) Dwudziestolecie międzywojenne - powiedzmny że Chanel no5 10) Współczesność - przede wszystkim miasto - DKNY woman i be delicious |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
1) Starożytność - Bizance Rochas
2) Średniowiecze - Magie Noire Lancome 3) Renesans - Dune Dior 4) Barok - Boudoir Vivienne Weswood , Lolita Lempicka edp, Fragile edp 5) Oświecenie - Chaumet niebieski , Fragile edt 6) Romantyzm - Le basier du Dragon Cartier 7) Pozytywizm - Cristalle Chanel 8) Młoda Polska - Opium YS , Pure Poison Dior 9) Dwudziestolecie Międzywojenne - Jadore Dior 10) Współczesność - Burberry Brit,
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

może to być L'Eau d'Issey, Charlie Silver,Eau de Masumi( swieżo-kwiatowo-owocowe),Polo Sport Woman,Pret-a-Porter, Lacoste for women,albo Ming Shu Yves Rocher,zresztą ta firma proponuje sporo dobrych świeżych pachnideł po promocyjnych cenach!