Camp Leaders 2014 r. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 19:16   #61
kasiula124
Przyczajenie

Dot.: Camp Leaders 2014 r.

hej
Też mam zamiar leciec do USA z camp leaders
Jestem przed rozmową z konsultantem jeszcze i wydaje mi się, że większość informacji już znalazłam, ale przeczytałam coś przed chwilą na temat nagrywania jakiegoś FILMIKU PROMUJĄCEGO i nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Na stronie camp leaders nic o tym nie znalazłam. Czy do pracy w kuchni to jest wymagane???
Jak wiecie coś na ten temat to podzielcie się ze mną wiedzą, proszę

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Meere Pokaż wiadomość
umowa podpisana z dokumentów zostało mi tylko medical form no i nakręcenie filmiku warto też wrzucić dokument potwierdzający ukończenie jakiegoś kursu, ja wrzuciłam potwierdzenie ukończenia kursu wychowawców kolonijnych.
O co chodzi z tym filmikiem...? Każdy go musi nakręcić czy to może tylko do pracy z dziećmi...?
kasiula124 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 23:52   #62
natalia1594
Przyczajenie

Filmik składa sie na aplikacje. Niezależnie od tego czy chcesz byc sa czy kimś innym. Wejdź sobie na ytb wpisz campleaders introduction i dowies sie o co w tym chodzi
natalia1594 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 07:30   #63
nodro
Raczkowanie

Filmikiem w ogóle się nie przejmuj
Ja na początku chciałam zrobić taki, jakie są zamieszczone na youtube. Ale oczywiście to wcale nie było takie proste jak przejdzie się do realizacji.
No ale pogadałam ze swoim konsultantem i zrobiłam go po najmniejszej linii oporu. Filmik trwa niecałą minutę, opowiadam o sobie, o tym czym się zajmuję, dlaczego chcę jechać i już
Został zaakceptowany, a ja czekam na pracodawcę
nodro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 10:39   #64
Kaatee
Przyczajenie

Cześć wszystkim zaczęłam się zastanawiać nad wyjazdem, wiem że jest już późno dlatego moje pytanie do kiedy należy złożyć aplikacje? cały czas to odkładam ponieważ kiepsko mówie po angielsku...
Kaatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 21:21   #65
lukrecja222
Zakorzenienie

Hej, przymierzam sie i ja do aplikowania. Chciałabym jechać w formie wychowawcy dzieci niepełnosprawnych. Czy ktoś może był? Czy bardzo ciężko jest? Jak to wygląda?
Mam jeszcze kilka pytań odnośnie wyjazdu:
- jeśli polecę w polowie czerwca, dajmy na to 15 to będę pracować do 15 sierpnia, a potem mogę jechać zwiedzać? Czy gdybym ewentualnie nie znalazla nikogo na wspolne zwiedzanie, to mogę zostać na kampie?
- czy bilet powrotny jest kupowany od razu?
- czy większość osób po 2 miesiącach dalej podróżuje w grupach czy raczej nie?
Bardzo bym chciała pozwiedzać potem, ale boję się, że nie znajdę kompanów, a sama nie chcę
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 06:07   #66
Kaatee
Przyczajenie

Lukrecja2222 ja bardzo chętnie z Tobą pozwiedzam jeżeli oczywiście byłybyśmy na tym samy Campie
Kaatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 16:49   #67
Luna155
Przyczajenie

Hej! Właśnie założyłam konto na camp leaders, zaczęłam wypełniać application form i natknęłam się na pytanie:"Do you need Camp Leaders to find you a summer job in the USA?" Chodzi o dodatkową pracę po zakończeniu obozu? Bo przecież praca na campie jest z założenia celem tego programu.
Luna155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 11:32   #68
monikarr
Przyczajenie

Musilaas gdzies po drodze kliknac ze jestes returners powracajacy. W tej aplikacji returnersa jest takie pytanie.
monikarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 16:11   #69
smokota
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

Ja mam już swój placement na Taconic między NY a Bostonem, połowa czerwca - połowa sierpnia. Na camp jadę sama, więc też liczę na znajomości, bo nie wiem, czy moja nadzieja na dojazd do mnie kogoś znajomego w celach turystycznych wypali Wiadomo też, że im więcej osób, tym taniej. Czekam jeszcze z niecierpliwością na rozmowę wizową, to wtedy nie będę czuć się aż tak szurnięta, że już planuję wyjazd...

Główne punkty mojej podróży wyglądałyby tak: NY (centrum świata ), Nowy Orlean (kolebka jazzu i moje marzenie z dzieciństwa, od kiedy tylko obejrzałam Wywiad z wampirem ;D), Las Vegas (wiadooomo), San Francisco (trambimbaje, Golden Gate i Kalifornia!) plus Wielki Kanion. Czyli ostro, bo z wybrzeża na wybrzeże... 4000 mil to moja najkrótsza trasa (zrezygnowałam z Yellowstone, bo daleko (( i Los Angeles, którego z kolei mi nie żal, ale trasę można rozbudować zawsze, np. o pobliską Dolinę śmierci), a rysuje się tak:

https://maps.google.pl/maps?saddr=Ca...&via=7&t=m&z=4

Na wynajem auta i benzynę pójdzie dużo pieniążków, więc trzeba by oszczędzać na innych sprawach, ale uznaję to za adventure of my lifetime i nie wiem, czy się kiedykolwiek powtórzy, a skoro tak, to trzeba zobaczyć jak najwięcej ) Możliwe, że robiłabym na odwrót: lot do San Fransisco i stamtąd auto, bo jest taniej. Cóż, czasu na planowanie jeszcze sporo... ale to takie przyjemne!

Lukrecja2222, na pewno kogoś znajdziesz, głowa do góry Wiele osób jest w takiej sytuacji jak Ty (łącznie - w sumie - ze mną), pytanie tylko, czy Twoje oczekiwania pokryją się z ich planami.

Kaatee, nie musicie nawet być na tym samym obozie. Wystarczyłoby jakieś miasto, w którym mogłybyście się spotkać i żebyście kończyły w podobnym terminie Czasem ludzie też najpierw podróżują z jedną grupą, potem drugą - żeby więcej zobaczyć.

ala250391, ja też ze Szczecina, więc jakby co, to odzywaj się, a nuż pogadać o Stanach wyskoczymy na jakąś kawę

Rozpisałam się okrutnie, ale jakoś mnie wzięło ostatnio na myślenie o tych Stanach... niby nastawiam się, że do końca coś może pójść nie tak i z wyjazdu nici, jednak jakoś moje reasonable nastawienie poszło ostatnio się bujać

Pozdrawiam,
Ola/Ali

P.S. Jeśli ktoś się jeszcze przejmuje filmikiem, to ja zrobiłam bez fajerwerków. Te są pewnie potrzebniejsze tym, którzy jadą jako opiekunowie. Ja aplikowałam na support staff i dostałam pracę w biurze. Mój filmik to było moje gadanie (maksymalnie wykorzystałam czas dopuszczalny ) przebijane fotografiami z podkładem muzycznym. Tak po jednym zdjęciu pasującym do tematu, o którym gadałam, plus na koniec jakieś foty dodatkowe.

Edytowane przez smokota
Czas edycji: 2014-01-06 o 17:38
smokota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-07, 07:47   #70
nodro
Raczkowanie

Smokota: w jaki sposób znalazłaś pracodawcę? Na targach?
Stary 2014-01-07, 09:05   #71
smokota
Przyczajenie

nodro: Nie, na targi się nie wybierałam. Po prostu najpierw camp zaklepał mój profil, potem dostałam od nich maila i umówiłam się na interview przez Skype'a. Po15 min rozmowy usłyszałam, że pani musi się jeszcze skonsultować z szefową, ale jak dla niej to jak najbardziej się nadaję (to się okaże :p) Niedługo potem miałam status "placed".

Czekałam na to trochę, 2-4 tygodnie, nie pamiętam. Był to w ogóle pierwszy camp, który się mną zainteresował. Podejrzewam, że większe wzięcie mają opiekunowie, bo to oni muszą być najfajniejsi.

Edytowane przez smokota
Czas edycji: 2014-01-07 o 09:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 16:25   #72
Luna155
Przyczajenie

Na pewno nie kliknęłam returners, nawet w mojej aplikacji jest napisane, że jadę pierwszy raz To może inaczej - kiedy wypełniałam ten wniosek miałam do wyboru kilka rodzajów camp leaders, support staff a także work&travel. Trochę mnie to zdziwiło, myślałam, że cl nie obsługuje programu w&t potem doszłam do wniosku, że pytanie o pomoc w poszukiwaniu pracy dotyczy właśnie w&t. Wy nie miałyście takiej opcji?
Luna155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 15:25   #73
ala250391
Przyczajenie

Luna155 Ja też miałam takie pytanie. Odpowiadasz tak CL pomaga ci przebranac przez aplikacje i potem poszukac pracodawcy, umieszcza aplikacje w bazie danych zeby pracodwcy mogli ja przegldac, organizuja targi pracy itp.
ala250391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 07:19   #74
nodro
Raczkowanie

Dziewczyny, tak orientacyjnie pytam: ile z Was ma już zatrudnienie?

Ja wczoraj zrezygnowałam z udziału w targach we Wrocławiu, bo warunki mi nie odpowiadały. No i teraz się boję, że to mogła być szansa na zatrudnienie, a ja ją odrzuciłam. Wiem, że jest jeszcze trochę czasu zostało, ale chcę jechać z koleżanką i obawiam się teraz o swój wyjazd...
Stary 2014-01-10, 00:32   #75
monikarr
Przyczajenie

Oj to jak we dwie chcecie to slabo ze zrezygnowalyscie. To najlepsza opcja dla 2 osob. A czemu nie chcecie jechac? Jasne ze zawaze jest szansa ale lepiej miec prace juz pewna
monikarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 07:53   #76
nodro
Raczkowanie

zrezygnowałam ze spotkanie ponieważ kontrakt trwał do 15 września... Trochę za długo. Jestem nastawiona głownie na zwiedzanie, a 12 tygodni to trochę za długo.
Teraz jestem już skłonna pojechać sama, byleby mieć już zatrudnienie

Edytowane przez nodro
Czas edycji: 2014-01-13 o 08:31
Stary 2014-01-13, 11:07   #77
full moon heart
Przyczajenie

ja byłam na targach z koleżanką, ona się dostała, a ja nie, choć obie usłyszałyśmy, że na bank nie ma chyba tu żadnej reguły i chyba zależy trochę od szczęścia
ja ciągle też czekam na jakieś zatrudnienie i się lekko martwię
full moon heart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 20:37   #78
smokota
Przyczajenie

I jak tam Wam idzie szukanie pracy? Są jakieś sukcesy? Znacie daty pracy i planujecie już, ile zostajecie po campie?
Stary 2014-02-20, 15:26   #79
klaudymka
Przyczajenie

Witam wszystkich Ja w tym roku, również zamierzam wyjechać do Stanów z CL po raz pierwszy i właśnie moją aplikację przegląda camp Greylock. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym campie?

smokota: Widzę, że Twój camp jest blisko campu Greylock
klaudymka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 20:19   #80
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudymka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Ja w tym roku, również zamierzam wyjechać do Stanów z CL po raz pierwszy i właśnie moją aplikację przegląda camp Greylock. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym campie?

smokota: Widzę, że Twój camp jest blisko campu Greylock
po jakim czasie jakis kamp sie zainteresowal Twoja aplikacja?
Stary 2014-02-21, 08:06   #81
klaudymka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
po jakim czasie jakis kamp sie zainteresowal Twoja aplikacja?
Po ok. 2 tygodniach
klaudymka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 23:41   #82
smokota
Przyczajenie

O! Rzeczywiście, klaudymka! Jak się tam załapiesz, to trzeba będzie wyskoczyć razem do Pittsfield! Powodzenia!
Stary 2014-02-22, 12:54   #83
lukrecja222
Zakorzenienie

moj profil zostal udostepniony kilka dni temu i troche sie martwie, ze nikt mnie nie zechce a malo czasu juz zostalo.
Stary 2014-02-22, 15:27   #84
smokota
Przyczajenie

lukrecjo, interesowałaś się tym ogłoszeniem o campie, co jest na facebooku CL? Czy termin Ci nie pasuje? Jak się martwisz, to zawsze jest to jakaś opcja.
Stary 2014-02-22, 15:44   #85
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smokota Pokaż wiadomość
lukrecjo, interesowałaś się tym ogłoszeniem o campie, co jest na facebooku CL? Czy termin Ci nie pasuje? Jak się martwisz, to zawsze jest to jakaś opcja.
a widze, ale ja do opieki nad dziecmi (niee jestem juz studentem)
Stary 2014-02-26, 18:04   #86
katarzynakota
Przyczajenie

Witam ja właśnie niedawno podpisałam umowę z camp leaders i dopiero dzisiaj moja aplikacja stała się dostępna dla pracodawców obawiam się tylko, że nie znajdę pracodawcy bo jak by nie patrzeć już prawie marzec. Jak myślicie jest jeszcze szansa na zalezienie fajnego campu?
katarzynakota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 13:46   #87
jagusia_
Przyczajenie

Katarzynakota moja aplikacja też jest dostępna dla pracodawców od wczoraj i już dziś jestem on review czyli coś się ruszyło ktoś przegląda bądzmy dobrej myśli!
jagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 16:14   #88
katarzynakota
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagusia_ Pokaż wiadomość
Katarzynakota moja aplikacja też jest dostępna dla pracodawców od wczoraj i już dziś jestem on review czyli coś się ruszyło ktoś przegląda bądzmy dobrej myśli!
u mnie jeszcze nic sie nie dzieje a jaki camp się Tobą intersuje i jakie masz daty dostępności?
Stary 2014-02-28, 08:11   #89
jagusia_
Przyczajenie

Jakis camp Waldemar z Teksasu. Sprawdziłam tylko gdzie się znajduje na mapie, i wiem też, że to jakiś żenski camp. Moje daty to 26 maja - 17 sierpnia. nadal jestem on review ale maila od nich brak...
jagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 17:14   #90
katarzynakota
Przyczajenie

u mnie cały czas cisza, trochę się boję, że nie znajde pracodawcy :/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości