|
|
#61 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Katoliczki ciągle w kryzysie?
Cytat:
Po drugie wstrzemięźliwość seksualna ma niezwykle ważną funkcję przynajmniej dla nas katolików. Nawet gdyby taka osoba zgodziła się wytrwać w czystości ciężko byłoby mi uwierzyć, że jej intencje są szczere. Seks zazwyczaj nie jest czymś co wykonujemy podczas impulsu jak dużo innych grzechów. Z reguły aby z partnerem doszło do kontaktów intymnych potrzeba tygodni, pewnego poczucia bezpieczeństwa, a więc lampki ostrzegawcze takiej dziewczynie zapalają się wielokrotnie. To ona podejmuje świadomą decyzję o tym, że woli własną doraźną przyjemność od Boga, którego wyznaje i który pozostawił jej pewne wskazówki. Ciężko mi wtedy uwierzyć w szczerość intencji odnośnie czystości. Raczej byłoby to dla mnie jakieś w pewnym stopniu zmuszanie do tego kobiety tylko dlatego, bo ja chciałbym czekać. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie kobiety tez istnieją - nazywają się "nawrócone". Choćby i na forum mamy taką Wizażankę - tyene wiele razy pisała o swojej drodze do wiary. To szukaj kobiety w środowiskach katolickich - takie istnieją, a w nich - kobiety, które zachowują czystość, zarówno przed, jak i w małżeństwie. Wystarczy poszukać.
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Wychodzi na to, że część facetów ( w tym ja ) powinna kupić te burki czy inne szmaty co noszą kobiety arabów
![]() Ja znam jedną 22 latkę która czeka do ślubu. Atrakcyjna, studiuje, trochę wredna, ciepła i opiekuńcza. A znam raptem 6 kobiet po 20 na tyle by znać ich stan "cnoty"
Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2013-10-21 o 21:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.