|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: młode mamy a aborcja..
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie kazdy ma prawo zyc i zabijac sie nie powinno. Ale sa sytuacje, kiedy aborcja jest uzasadniona, np. gwalt albo ryzyko, ze matka umrze, jesli donosi ciaze. Nie jestem zwolenniczka aborcji jako takiej, uwazam, ze sa lepsze metody, np. w/w postinor, ale niestety zycie pisze rozne scenariusze.
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
POPIERAM w 100% Ostatnio sporo czasu spędzam z synkiem mojej siostry i idąc ulicą z wózkiem, odczuwam na sobie wiele spojrzeń przechodniów...Nie należą one do najbardziej przychylnych...Kiedyś nei byłam w stanei wyobrazić sobie nawet takiej sytuacji....Ale choć mam 16 lat...Myślę, że nie usunęłabym.....Może to oczywiscie zalezeć także od sytuacji materialnej itp itd....Ale jeśli stać kogoś na aborcje, to oznacza to, ze posiada też pewne śrdoki.... |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba to jest forum na temat aborcji i mozna wyrazac swoje zdanie czy nie?
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja była już na szczęście znajoma, która jest ode mnie starsza od +/- 20 lat, na 18-tych urodzinach swojego syna tańczyła na stole z jego kolegami. ![]() Impreza była w knajpie. ![]() Albo otwierała drzwi kolegom syna w koszulce i w majtkach, a później to szeroko opowiadała, jak chłopcy na nią patrzyli, zachwycali się jej widokiem..., np. "hmm Paweł Twoja mam to niezła laska" i mozna mnożyć przyklady. Bez komentarza.
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co najwyżej wątek o aborcji.
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kazdemu zdarza sie przejęzyczyć, niepotrzebna jest ta twoja uwaga
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwag była potrzebna, na wypadek gdybyś nie wiedziała gdzie piszesz.
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ca bo zdaje sobie sprawe ze nie wszyscy na wizazu sa katolikami
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ca ,bo zdaje sobie sprawe ze nie wszyscy na wizazu sa katolikami......
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie odnosi sie to konkretnie do twojego przypadku a jedynie podałam go jako przykład. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mozna zabic 14 miesieczne dziecko ??? co jest lepsze usunąc zlepek komórek czy dziecko które biega smieje sie i mówi do ciebie mamo?? w przypadku aborcji a zabiciu czlowieka wybiera sie mniejsze zło i nie masz prawa decydowac o moim ciele. |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwsze Złośnico , nie usuwa się ZARODKA, tylko już płód, który ma rączki, nóżki, główkę i brzuszek (i właśnie w tym jest cały problem). W Polsce takich zabiegów dokonuje się między 10-12 tygodniem ciąży
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uświadomie cię Paula , aborcja jest dokonywana (10-12 tydzień), kiedy dziecko już kręci się w brzuszku, macha rączkami i nóżkami I NIE JEST TO ZLEPEK KOMÓREK, widziałaś kiedyś może USG nawet 8-o tygodniowego płodu? Ja widziałam i nie jest to zlepek komórek, zygota , czy coś w tym stylu. Nie można kwalifikować, ŻE COŚ JEST MNIEJSZYM ZŁEM CZY WIĘKSZYM, albo coś jest złe albo dobre Dziecko znajdujące się w ciele kobiety nie jest jej własnością. Matka, jest po to aby ochronić dziecko a nie je zabić. Ale każdy decyduje za siebie. Jeśli ktoś potrafi żyć ze świadomością zabicia własnego dziecko, to proszę bardzo. Podam przykłam (oczywiście prawdziwy). Trafia na porodówkę kobieta pijana, śmierdząca i zaniedbana. Lekarz odbiera poród, oczywiście dziecko zostawia w szpitalu, pielęgniarki namawiają ją, aby się zrzekła praw rodzicielskich i dziecko przejdzie do adoptcji. Ona odmawia i mówi MOJA DÓPA I MOJE DZIECKO, nie zrzeknę się dziecka. I talkim sposobem w Domu Dziecka jest już parę dzieci tej kobiety, nie można przekazać ich do adopcji, matka nie interesuje się nimi!!!
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aborcje mozna takze dokonac w 4 tygodniu . poza tym nie chcesz usuwac to tego nie rob ale nie mozesz mowic komus innemu co ma zrobic ze swoim zyciec,cialem i przyslzoscia. kazdy ma wolna wole i podejmujac decyzje jakąkolwiek bedzie ponosil konsekwencje ,niestety rodzac dziecko to konsekwencje w wiekszosc zostana przeniesione na dziecko które niczemu nie jest winne. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaznaczam, że w Polsce dokonuje się aborcji między 10-12 tygodniem ciąży, można spróbować wykonać to wcześniej, ale taki zabieg trzeba będzie prawdopodobnie powtórzyć, ponieważ może być niedokładny. Nie jestem zwolenniczką tego, aby ktoś kto nie chce mieć dziecka wpada i rodzi, i niestety wszystkie żale za zmarnowane życie przeżuca na dziecko, ale może je oddać do adopcji dla rodziny która pragnie mieć dziecko Ja osobiście nie jestem zwolenniczką aborcji ale adopcji. ale to jest moje osobiste zdanie, a każdy może mieć inne i ma do tego prawo. Ja w tych postach wyraziłam tylko własne zdanie i poglądy,i to wszystko. A każdy inny ma prawo do innych poglądów. |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez popieram adopcje ale szybkie i sprawne które sie rzadko zdarzaja w polsce. |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponadto płód 12-tygodniowy nie odczuwa ani bólu, ani strachu z tej prostej przyczyny, że nie ma jeszcze kory mózgowej, odpowiedzialnej za odczuwanie bólu i jakichkolwiek bodźców dotykowych, wzrokowych czy słuchowych, a już tym bardziej emocjonalnych. Informacje o "niemym krzyku", odsuwaniu się płodu od narzędzi chirurgicznych, potwornych cierpieniach jest propagandową bzdurą. |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tej chwili nie będąc w takiej sytucji mogą odpowiedzieć , że bym urodziła to dziecko, ale napewno nie podjęła się wychowania tylko przekazała do adopcji. Ale uważam , że na to pytanie trudno jest odpowiedzieć, nigdy nie znajdując się w takiej sytuacji, gdyż kiedyś byłam zwolenniczką aborcji, ale jak sama znalazłam się w takiej sytuacji (byłam w ciąży) moje poglądy się zmieniły. Znam przypadek dziewczyny, która w wieku 13 lat została zgwałcona. Postanowiła, żę urodzi dziecko i odda je do adopcji, ale po urodzeniu jak je zobaczyła nie mogła tego zrobić i postanowiła, że je wychowa, ponieważ te dziecko nie jest niczemu winne. I tak zrobiła. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Chciałabym tylko zaznaczyć, że nie uważam się za "zwolenniczkę aborcji" a jedynie za zwolenniczkę prawa kobiety do decydowania o tym, czy chce zostać matką, czy nie. Decydować zaś można się nie tylko na aborcję ale także na urodzenie dziecka. Ja też nie wiem, jaką decyzję bym podjęła, ale nie chciałabym być przymuszona do podjęcia jedynie słusznej. Ja też znam przypadek 13-latki, która zaszła w ciążę ze swoim równie dojrzałym chłopakiem. Matka jej dowiedziawszy się o tym spakowała córce manatki i odwiozła ją do domu samotnej matki. Dziecko po urodzeniu zostało oddane do adopcji, bo niby jak mała dziewczynka mogłaby je samodzielnie wychować i utrzymać, bez jakiegokolwiek wsparcia ze strony bliskich. Matka pozwoliła córce po porodzie wrócić do domu. Po kilku miesiącach dziewczynka dowiedziała się, że jej chłopak zrobił dziecko jej koleżance i żeni się z nią (naturalnie za pozwoleniem sądu rodzinnego, bo miał jakieś 16 lat). Dowiedziawszy się o tym dziewczynka popełniła samobójstwo, skacząc z mostu do rzeki. Może ta historyjka jest mało a propos (ale jak najbardziej a propos samego wątku ), ale przypomniała mi się, jak wspomniałaś o innej 13-latce. To jest potworne, żeby takie dzieci musiały się mierzyć z takimi problemami. Edukacja, edukacja i jeszcze raz edukacja...
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z dziećmi, które urodziły się przedwcześnien np. w szóstym miesiącu ciąży, i są podtrzymywane aby wszystkie funkcje organizmu się wykształciły, są przypadki pięciomiesięcznych które zostały odratowane. To nie są dla ciebie istoty ludzkie, ponieważ powinny się właściwie znajdować w brzuchu. Medycyna rozwija się bardzo szybko i zaciera się granica między płodem a dzieckiem.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Często musi pogodzić macierzyństwo ze szkołą, a to wcale łatwe nie jest
oprocz tego robiłą rozne dziwne rzeczy chciała być taka..'fajna'..