![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: In vitro refundacja (ivf-program na 3 lata)
Cytat:
Do tej pory, przez te 8 dni na zastrzyki wydałam 3000 tys, więcej niż poprzednim razem, wtedy to było około 2700. Czuje już bardzo mojej jajniki ![]() W dniu punkcji, Twój partner oddaje nasienie, Ty idziesz się już przygotowywać od zabiegu, mnie robiono ekg. Potem głupi Jaś i odlatujesz ![]() Jeżeli coś nie jest jasne to pytaj. Pozdrawiam i za wszystkie trzymam kciuki!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
U nas jest tak że dostajesz receptę i sama kupujesz leki gdzie chcesz. Na ☠☠☠☠☠☠☠ polecają bo tanio, a odbierasz blisko siebie bo trzeba w lodówce trzymać. Jak są płatne ivf to inaczej wygląda wtedy faktycznie w klinikach mają leki i kupujesz u nich wyrazie co kupujesz. Zwrotów nie ma bo nie wiadomo czy było dobrze przechowywane
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
![]()
Kochane bardzo wam dziękuje za odpowiedzi naprawdę dużo mi to pomogło,szkoda że jeszcze miesiąc dzieli mnie od początku wszystkiego!! Życzę Wam wysokiej bety i trzymam kciuki oraz czekam na dobre wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny ja również czekam na refundacje in vitro w invi medzie we Wrocławiu na pierwszej wizycie byłam w lipcu ale nie miałam wszystkich badan i przez to zakwalifikowali mnie dopiero w styczniu powiedziano mi ze to moze pół moze rok czekania mam czekac na telefon ni myślałam ze to tak długo potrwa my z mezem staramy sie o dziecko juz ponad szesc lat nie ma przyczyny i to mnie najbardziej martwi wszystkie badania wyszły ok łącznie z kariotypem wczesniej miałam hsg laparoskopie diagnostyczna i tez ok a dzidzi jak nie ma tak nie ma to jest nasza ostatnia szansa
bardzo sie denerwuje i chciała bym juz cos w tej sprawie robic a tu jak zawsze cze ba czekac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro z tego powodu,czekanie to najgorsze co może być.Ja też myślałam,że będe czekać tak długo w tzw kolejce,ale lekarz powiedział że jest ewidentna przyczyna dlatego od razu bierzemy się do roboty.Wyjaśnił mi,że osoby właśnie takie jak ty czyli bez konkretnych przyczyn oraz te,do których NFZ miał by jakieś wątpliwości czy refundować lekarz przesyła dokumentacje do Warszawy a oni się nie śpieszą sprawdzają całą dokumentacje Pacjęta i jak coś będzie brakować to czas znowu się wydłuża,ale nie martw się zobaczysz będzie to na pewno szybciej niż lekarz powiedział.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
ja tez odnioslam wrażenie ze jak nie ma przyczyny tzn jest nieplodnośc isiopatyczną to sie nie spieszą..a jak mają namacalny problem typu brak jajowodów , niedrożne jajowody , endometrioza to z biegu działają. Ja na pierwszej wizycie sie zakwalifikowałam , i od razu zaczełam antyki. A wiem ze pary bez przyczyn i rok czekają..
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Chciałam się zapytać o klinikę Parens w Krakowie... Czy któraś z Was była? Jak długo trzeba czekać na klasyfikacje do programu? Staramy się z mężem ok 3 lat, krótki zarys naszych starań; jestem po histeroskopii (usuwali mi przegrodę), niewydolność ciałka żółtego, na dodatek mąż ma bardzo słabe nasionka... I tak kolejnym etapem dla Nas będzie In vitro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Nie wiem czy tak jest jak piszecie, my z mężem mamy właśnie zdiagnozowaną niepłodność idiopatyczną i może miesiąc czekaliśmy na akceptacje do programu. Może dlatego tak szybko poszło, że poszliśmy od razu jak tylko weszło to w życie czyli zaraz na początku lipca, potem pojechaliśmy na urlop i po powrocie od razu zaczęłam robić wszystkie potrzebne badania i w listopadzie była pierwsza punkcja. Byłaby miesiąc wcześniej, ale lekarz zapomniał sobie o kariotypach i wszystko się o ten miesiąc przedłużyło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Mąż ma ok 1,5 mln plemników (norma powyżej 20mln) z czego 51% nieruchomych i zdeformowanych 38%... Dzisiaj byłam u swojego "domowego" gina i powiedział, że szanse są marne, ale proponował jeszcze kuracje clostilbegyt-em przez 4 mies. a jak to nic nie da to klinika... Co do wyboru, lekarz który usuwał mi przegrodę jest z "Parens" i ma super podejście do pacjentki-słucha, opowiada wszystko bez pośpiechu. Tylko jestem ciekawa, gdy umówię się na wizytę, to ile będziemy czekać jak już się zakwalifikujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam zapytać czy Wam na wizycie kwalifikacyjnej liczyli w procentach szansę na ciążę???
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o mnie to nie liczyli mi procentu,chociaż myślę,ze mam mniejsza szanse mam pco a maz ma malo plemnikow tz. oligozoospermie.
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- jeżeli masz już jakąś historie leczenia to myślę,ze problemu z kwalifikacja nie będzie a jeśli nie masz to warto zacząć kuracje proponowana przez lekarza bo może akurat się uda jak nie to zaczątek historii do kwalifikacji będzie.ja właśnie nabawiłam się pco przez wcześniejsze stymulacje przez okres 5 lat w których brałam clostilbegyt,pregnyl,brom ergon,luteinę itd. mimo tego ze mąż miał złe wyniki nasienia,ubolewam nad tym ale z drugiej strony mam historie choroby.życzę powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
mi liczył i powiedział ze dobrze rokuje , co dla mz jest bardzo ważne , bo nie bedą inwestować w kogoś kto nie rokuje...heh troszke to zabrzmiało niezbyt pomocnie..
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny,
widzę że w Nowym Roku wszystko ruszyło pełną parą ![]() My z mężem mamy na razie okres odpoczynku po drugiej nie udanej próbie. Nie wybrałam się jeszcze do lekarza bo sił mi brak. Ale wizyta umówiona na przyszły tydzień. Zobaczymy co powie. Na własną rękę postanowiliśmy zakupić leki do TZ profertil, podobno znacznie poprawiają jakość nasienia. Słyszałyście coś może na ten temat? Kuracja trzy miesiące więc do trzeciej próby jeszcze trochę czasu. SeaShells- mój mąż ma podobne wyniki nasienia- lekarz powiedział że w naszym wypadku tylko in vitro. Zakwalifikowaliśmy się jak tylko dostarczyliśmy brakujące badania na drugiej wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mąż brał te witaminy, zresztą są bardzo drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Odnośnie witaminek na poprawę nasienia to wydaje mi się ze jest to trochę strata pieniędzy,mojego męża faszerowałam rożnymi specyfikami przez parę lat i zanim trafiłam do invi medu byłam u ginekologa prywatnie i powiedział mi ze męża wyniki według niego nie ulegną poprawy,chociaż jakość możne się poprawić i wystarczy zwykle witaminy dla mężczyzn które są o polowe tańsze jak te na których pisze na poprawę nasienia i w invi Medzie androl0g powied0zial to samo.przy in vitro znajda najlepsze nasionko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Ines1010- jak możesz to napisz czy faktycznie u męża poprawiły się parametry nasienia. Trzymam kciuki za punkcję!!!
ewapop3- nam też lekarz powiedział że nic mężowi nie pomoże bo taka natura jego jest i już. Jesteśmy już po dwóch zabiegach i nie mamy żadnych zamrożonych zarodków. Została nam już ostatnia szansa, więc wole wydać jeszcze trochę kasy na leki, może jednak w jakimś stopniu wpłyną na jakość nasienia. Podejrzewam że bez tego efekt trzeciej próby byłby taki sam, a tak mam przynajmniej jakąś nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
lampeczka- Życzę ci obyś tym razem usłyszała szczęśliwą wiadomość!! Mnie czeka dopiero pierwsze podejście więc ciężko mi sobie można wyobrazić jak ty się musisz czuć i tak naprawdę aż chce mi się płakać,że inni mnożą się na potęgę a dzieci lądują na śmietnikach itd. a osoby,które pragną dziecka napotyka taka niesprawiedliwość i muszą przejść tak dużo i tak dużo stracić i nie ma pewności że się uda.Mój mąż od 4 lat biega co drugi dzień 1h,schudł ponad 25kg bo cały czas byliśmy przekonani że waga spadnie to wyniki się poprawią,brał witaminy,odżywiał się w miarę dobrze i jest tak do dziś oprócz poprawy wyglądu i samopoczucia nic się nie poprawiło.Myśleliśmy też,że to może przez raka jądra wycieli i nie darady poprawić ale lekarz powiedział,że to niema nic do rzeczy. Cieszę się że mogę na forum kogoś się poradzić ale i wyżalić bo nikt z mojego bliskiego otoczenia mnie nie rozumie nawet teściowa,która mówi kasę stracicie a się nie uda i co znowu kredyty itd.ja rodziców swoich już dawno nie mam i nie mam wsparcia.Przepraszam,że nie na temat.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja mojego męza faszerowalam salfazinem 3 miesiące poprawa była i to dośc znaczna. Przed koncentracja na 1ml była 69ml a po salfazinie była 120mln/ml to chyba duza? oczywiscie faszerowalam go 'na własną reke' przed inseminacją..lekarz mnie wysmiał ze po co mu z takimi parametrami , ze on jak byczek rozpłodowy a ja jeszcze go wzmacniam
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Ines1010 Czas edycji: 2014-02-06 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam do odsprzedania Ovitrelle 2 op. Są na prawdę dobrze przechowywane. Odbiór najlepiej osobiście, ja też mogę dojechać: Poznań, Konin lub okolice Konina. Cena po 100 zł za 2 op.
przy okazji, na nasienie dobrze działa : - Bitamina b12 - Koenzym Q10 30 mg - Selen 200ug - Omega 3: 1,12 g EPA i 0,72 g DHA - maca 3-4 gramy, naparzyć - Larginina Czekam na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Ines i jak po punkcji, jak samopoczucie? Trzymam kciuki za szczęśliwy transfer
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
jednak chyba lepsza 5 doba, większe szanse na zagnieżdżenie zarodka. Najważniejsze jednak żeby laboratorium był rozwój zarodków. U mnie juz w 3 dobie przestały się rozwijać. Trzeba być dobrej myśli
![]() a jak wyniki męża była jakaś znacząca poprawa lekach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro o 15.30 możecie wysyłać do Krakowa pozytywna energię ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy jutro od 15.30 ![]() ja mam wizyte w piatek walentynkową...
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
za pierwszym razem podany miałam zarodek w 5 dobie, reszty nie udało się zamrozić. Za 2 razem była to 3 doba. Także chyba najważniejsze żeby zarodek było dobry, to wtedy będzie się rozwijał.
Wizyta w poniedziałek, zobaczymy co powie lekarz. Na jutrzejszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.