|
|
#61 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ktoras z Was ma swoja polowke w wiezieniu ?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Ależ oczywiście. Tylko teraz taka kobieta nie może nawet kopnąć takiego delikwenta
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Facet poszedł tam tylko na 2 miesiące. Niech już autorka nie robi takiej tragedii. Faceci na dłużej jeżdżą za granicę legalnie pracować niż ten jej ukochany będzie odbębniać zasłużoną karę. |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=C-4W7Gg-3hg
rozumiem ze to tez patologia? i czowiek ktory jest lysym grzbietem dilujacym narkotykami? a moze to aktor?
|
|
#64 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Jestem w szoku.
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Ten Pan dalej siedzi w więzieniu.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem, złożył wniosek o zamianę kary, ale pewnie zanim zostanie rozpatrzony zdązy juz opuścić ZK.Cytat:
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#70 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Za co?
|
|
#71 |
|
zuy mod
|
nielegalne oprogramowanie + udostepnianie plikow w studenckiej sieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawialam sie jak wielki jest to OT, ale chyba Autorka przypadkiem poruszyla ciekawy temat do dyskuji jak widac
![]() natomiast po kolejnej wypowiedzi Autrki, kiedy okazalo sie ze luby jest recydywista to chyba mam ochote cos dopisac - zatem :-"zawiasy" na 5 lat to ostateczny srodek probacyjny, sugeruje powazne przestepstwo albo ktores z rzedu pomniejsze popelniane najczesciej przez mloda osobe, ktora zobowiazuje sie przestrzegac innych srodkow probacyjnych, - pewnym srodkiem probacyjnym nakladanym na taka osobe jest ZAWSZE obowiazek zerwania kontaktow ze srodowiskiem przestepczym - wlasnie po to by nie powrocic do dzialanosci ![]() - smieszne przestepestwa typu opisywanego przez mojwe sa czesto popisowkami i tu sie zgadzam - inne sa relacje gdy mowimy o kims kto odsiaduje wyrok za przestepstwa z wypadku/sciagania plikow/alimentow czy nawet posiadanie niewielkiej ilosci narkotykow ( chociaz jakos czesciej przy jednorazowym to nie odisadka przeciez ![]() - ostatnie- Autorko napisalas, ze "chcemy ksiecia, a nie normalnego faceta, a to jest zycie" - moja droga , zdecydowanie chce normalnego faceta, wlasnie dlatego nie wiazalabym przyszlosci z recydywista , najczesciej po prostu dopiero po tym czasie ktos zostaje oficjalnie zlapany na tym, ze nie opuscil srodowiska i dalej za plecami bliskich robi rozne rzeczy . moim zdaniem powinnas porozmawiac z kims szczerze, otwarcie a tego wizaz nie da
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#73 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Aha. No ale to jednak zawiasy, nie zk.
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
nie szufladkuję ludzi poprzez to czy byli w ZK, czy nie-ale ZAUFANIE to dla mnie podstawa podstawy związku, nie wyobrażam sobie normalnego życia bez tego. Nie wiem czy potrafiłabym naprawdę zaufać komuś po ZK, chociaż bym się starała na miejscu kobiety darzącej szczerym uczuciem osobę skazaną. Nie byłam nigdy w podobnej sytuacji, więc ciężko mi oceniać, wiem że w stosunku do najbliższej osoby muszę mieć głęboką ufność, chyba nawet większą niż do siebie samej
i być pewną, że powstrzyma mnie gdy pojawi się chęć popełnienia głupoty oraz sama będzie wiedziała co należy, a czego nie należy robić. Mądrość, wrażliwość i lojalność-najważniejsze cechy dla mnie, niestety coraz rzadziej spotykane w komplecie ale bez wątpienia warte najtrudniejszych poszukiwań
|
|
|
|
|
#75 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
To ja wolę mojego księcia z bajki.
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inna kwestia to to, że tego typu przestępstwo stanowi np. dla mnie "inny kaliber". Są nieszczęśliwe wypadki, które mogą przytrafić się każdemu, bo do tego wiele nie trzeba a jednak jest wina, jest kara oraz plama na sumieniu, która normalnemu człowiekowi zostaje na całe życie. O wysokości kar można sobie dyskutować, wiadomo, że nie wszystkie są adekwatne do stopnia szkodliwości, np. nielegalne oprogramowanie komputerowe, co faktycznie w świetle innych przestępstw jest pierdołą, za którą można dostać zawiasy. Jednak taki rozbój to już naprawdę poważna sprawa i według mnie osoba, która jest do tego zdolna raczej nie jest warta tego, aby na nią czekać A recydywa... jak ktoś dostaje wyrok w zawiasach (nawet, jeśli jest niewinny i nie ma dowodów ), to rękoma i nogami powinien się trzymać z dala od możliwości popełnienia podobnego przestępstwa w okresie próby a nie dalej kręcić się w podejrzanym towarzystwie i liczyć na to, że nikt go nie złapie. Biedne te wszystkie niewinne misie...Chociaż i tak najbardziej chce mi się śmiać, jak przez sąd przechodzą listy takich "misiów-pysiów" do cenzury i się okazuje, że panienek "czekających" to mają po kilka i każdej piszą te same piękne listy
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
w jakim sensie?
bo dla jednej czekanie za blad to normalka, dla drugiej to patologiaJa wiem, ( bo zyje z moim ktory ma stala prace, 5 lat ) ze nie zrobi glupoty. Ale gdyby mial blad zyciowy, to bym czekala. Tak jakby powiedziec dziecku - ukradles kredki? patola!!!! wypieram sie!!!! Ale w sumie dziecko wychowujesz, z ukochanym jestes... Moze zrobic glupote Ja gdybym trafila do "kicia" to bardziej bym potrzebowala resocjalizacji? bliskosci? Naprawde myslicie ze po ZK milosc sie nie nalezy? Sa gorsi? Nic nie przemysleli? Nie dojrzali? Sama jestem ciekawa bo w takiej sytuacji nie bylam.
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno temu miałam faceta, który trafił do aresztu, ale został później uniewinniony, toteż do pudła nie trafił. Więc okazało się, że czekałam i wierzyłam w jego niewinność niebezpodstawnie. Rodzina wszelkimi siłami starała się wybić mi go z głowy ale uparłam się wbrew wszystkim. Tyle, że ja akurat zawsze lubiłam pchać się w kłopoty jak to teraz postrzegam i robić wbrew temu, co radzą inni, w stosunku do swojego dziecka zachowałabym się identycznie jak moja mama w stosunku do mnie. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-10-26 o 01:26 |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Faceta się wybiera, takiego jak Ci odpowiada, a nie, że jak powiedziałaś "tak" to już nie ma odwrotu.
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Mój znajomy jest recydywistą. I siedział w wielu aresztach i więzieniach ze względów politycznych i ideowych w czasach, gdy nie powinien wygłaszać swoich myśli. Ale to robił i robi nadal. Tylko to chyba co innego
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz fakt nie znam takich przypadkow ale teoretycznie ![]() Moj eksik mial ekipe egzekucyjna, sciagal dlugi. Robil czasem to dosc dosadnie z chlopakami, a przy mnie ryczal jak dziecko, koncami palcow masowal zeby mnie nie uszkodzic, karmil psy pod blokiem, chodzil do kosciola. I mu ufalam w 100% i chcialam zalozyc rodzine. Troche dziwny przyklad bo z nim nie jestem hehe ale to z innej kwestii
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogłabyś być z facetem, który przystawia nóż do gardła innemu człowiekowi (choćby po pijaku), żeby ukraść mu np. portfel, podczas gdy dla Ciebie byłby nie wiadomo jak dobry? |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
nie, no to jest sytuacja hardcorowa.... Nikt nie zasluguje na noza pod szyja, ale sa tez osoby ktore sa chamskie i do nich tylko przemawia agresja. Choc jej nie popieram
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). Fakt że szczególnie na wschodzie Europy, w Chinach, Korei Północnej, etc. można iść siedzieć za niewinność, działając niezgodnie z wolą totalitarnego rządu, tzn. nie robiąc nic złego tylko po prostu będąc "niewygodnym" dla osób trzymających władzę. Tyle że w PL już chyba nie ma przypadków takich więźniów (albo ja o tym nie wiem).
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie ma, ale on właśnie był takim więźniem te 20 i trochę lat temu
I wciąż siedział A teraz znów ciągają go po komisariatach bo gdzieś ktoś plakat jakiś wywiesił i myślą, że to on. No jazda bez trzymanki po prostu
|
|
|
|
|
#87 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Oczywiście, że to co innego. A co to za poglądy jeśli można spytać?
|
|
#88 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Też mnie to uderzyło.
Cytat:
.Zresztą, jak to się ma do rozboju, który według Ciebie jest lajtowym przestępstwem?
|
|
|
|
#89 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Twój wymyślony przykład o pedofilu tak z pupy, że nawet mi się nie chce o tym gadać. I nie wierzę w to, że milutki kochany chłopak wpadnie do sklepu z pałą i powie do kasjerki: "Dawaj kasę", czy coś w tym stylu. Co do drugiego akapitu - tak, to bardzo dziwny przykład, dobrze zauważyłaś.
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedzi pierwszy raz. Moze i nie znajde tu kobiet z podobnymi problemami i podejsciem ale chcialam sprobowac i zadalam konkretne pytanie czy jest osoba majaca kogos w ZK a niektorzy pisza tu poprostu madrosci zyciowe ktorych w tym watku byc nie powinno bo nie jest to watek o tym co bym zrobila gdyby moj facet siedzial i czy bylabym z takim facetem... Mimo wszystko jedna dziewczyne tu poznalam w podobnej sytuacji i ciesze sie bardzo moze jest ktos jeszcze? TEGO PYTANIA DOTYCZY TEMAT wiec prosze nie wymadrzajcie sie co byscie zrobily na moim miejscu czy innej dziewczyny majacej faceta,ojca,syna w ZK....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

a moze to aktor? 

. moim zdaniem powinnas porozmawiac z kims szczerze, otwarcie a tego wizaz nie da

). Fakt że szczególnie na wschodzie Europy, w Chinach, Korei Północnej, etc. można iść siedzieć za niewinność, działając niezgodnie z wolą totalitarnego rządu, tzn. nie robiąc nic złego tylko po prostu będąc "niewygodnym" dla osób trzymających władzę. Tyle że w PL już chyba nie ma przypadków takich więźniów (albo ja o tym nie wiem).