chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 12:44   #61
loneliness18
Rozeznanie

Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Loneliness ślubujemy tego samego dnia Można dołączyć?

Ja przed ślubem:

1. prostuję zęby - i będę miała aparat na ślubie (no, ale mam kosmetyczny i pocieszam się, że lepiej z aparatem niż krzywymi zębami)
2. zapuszczam włosy
3. mam zamiar schudnąć tak do mniej więcej 55kg z 60 Koniec ze śmieciowym jedzeniem!
Pewnie! w takim razie witamy w gronie szczęśliwych przyszłym PM
Stary 2013-10-28, 12:48   #62
wiosnaachtoty
Raczkowanie

1 Ja zaczęłam dbać o cerę - dobre kremy oparte na kwasach + dobre nawilżenie.
2 Używam olejku rycynowego na rzęsy (nie jestem jeszcze przekonana czy zrobię sztuczne rzęsy)
4 Zapuszczam włosy
5 Mam też zamiar wybielić zęby - tyle, że mam nadwrażliwość i nie wiem czy to wskazane w takim przypadku

Jestem szczupła i mogę jeść ile wlezie więc nie muszę się ograniczac z jedzeniem ALE zamierzam ograniczyć słodycze i fast foody ze względu na cerę

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 14:24   #63
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
1 Ja zaczęłam dbać o cerę - dobre kremy oparte na kwasach + dobre nawilżenie.
2 Używam olejku rycynowego na rzęsy (nie jestem jeszcze przekonana czy zrobię sztuczne rzęsy)
4 Zapuszczam włosy
5 Mam też zamiar wybielić zęby - tyle, że mam nadwrażliwość i nie wiem czy to wskazane w takim przypadku

Jestem szczupła i mogę jeść ile wlezie więc nie muszę się ograniczac z jedzeniem ALE zamierzam ograniczyć słodycze i fast foody ze względu na cerę
wiem po sobie, że niestety wybielanie nawet pastą widocznie pogarsza stan nadwrażliwych zebów czasami lepiej odpuścić sobie coś, żeby nie zrobić gorzej. Znam osobę, na której zabieg zwykłego piaskowania zębów u stomatologa aby mieć nieco jaśniejszy odcień skończył się zdarciem szkliwa, w rezultacie zeby są brązowe po wypiciu kawy czy herbaty owszem były bielsze ale przez bardzo krótko.

mnie by dziewczyny interesowały wasze domowe sposoby na wąską talię. Czy hula-hop rzeczywiście coś daje? w internecie można znaleźć przeróżne ćwiczenia, od skośnych brzuszków po 6 veidera, ale na chłopski rozum - to wszystko buduje mięśnie na brzuchu, a więc talia nie może być po tym węższa boję się brzuszków, skłonów zeby mój brzuch nie był bardziej masywny, chcę w sukni wyglądać jak najbardziej kobieco, chyba wiecie co mam na myśli

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 14:36   #64
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
wiem po sobie, że niestety wybielanie nawet pastą widocznie pogarsza stan nadwrażliwych zebów czasami lepiej odpuścić sobie coś, żeby nie zrobić gorzej. Znam osobę, na której zabieg zwykłego piaskowania zębów u stomatologa aby mieć nieco jaśniejszy odcień skończył się zdarciem szkliwa, w rezultacie zeby są brązowe po wypiciu kawy czy herbaty owszem były bielsze ale przez bardzo krótko.

mnie by dziewczyny interesowały wasze domowe sposoby na wąską talię. Czy hula-hop rzeczywiście coś daje? w internecie można znaleźć przeróżne ćwiczenia, od skośnych brzuszków po 6 veidera, ale na chłopski rozum - to wszystko buduje mięśnie na brzuchu, a więc talia nie może być po tym węższa boję się brzuszków, skłonów zeby mój brzuch nie był bardziej masywny, chcę w sukni wyglądać jak najbardziej kobieco, chyba wiecie co mam na myśli
Słyszałam, że hula-hop faktycznie pomaga Powiedz mi czy mogłabyś zapytać tej swojej wizażystki co to za środek do zębów, który na jeden dzień bez problemu może je uczynić białymi? Jak się nazywa albo coś? Bo może to i dla mnie jako aparatki byłoby jakieś rozwiązanie
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 14:54   #65
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że hula-hop faktycznie pomaga Powiedz mi czy mogłabyś zapytać tej swojej wizażystki co to za środek do zębów, który na jeden dzień bez problemu może je uczynić białymi? Jak się nazywa albo coś? Bo może to i dla mnie jako aparatki byłoby jakieś rozwiązanie
z tym płynem to było tak, że wyszło podczas luźnej rozmowy, kiedy pytałam o kolor szminki, który sprawia, że zeby są optycznie bielsze i że w telewizji wszyscy mają taki nieskazitelny uśmiech. Ona mi w sumie napomniała wtedy o tym, ale potem odradzała to, ewentualnie na sesje zdjęciową, ale ja się uparłam i już wiem, że specyfik jest w małej buteleczce z pędzelkiem jak lakier do paznokci i że ona go ma z teatru gdzie pracuje, więc to jakiś charakteryzatorski płyn, a nie ogólnodostępny kosmetyk. Nie jest trwały i nie służy na pewno do codziennego stosowania. Maluje się nim zeby po prostu, więc po jednej warstwie sa już jaśniejsze, a efekt można stopniować wedle upodobań. Wiem, że zmywa się podczas picia i jedzenia i nie jest trwały, ale chociaż do kościoła podczas składania przysięgi bym go miała, pierwszy taniec, plener w innym dniu Co ważne dla mnie jest to bezpieczny produkt, i dla zębów i..... żołądka jakby się zjadło trochę

a długo trzeba tym hula hop kręcić? albo czy nie można tak nim na niby kręcić? w sensie wywijać brzuchem bez niego, bo mi to chyba będzie spadać i pewnie więcej skłonów zaliczę niż obkręceń

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

nie wiem czy to coś pomoże, ale znalazłam coś takiego http://global.kryolan.com/product/tooth-enamel#white ona miała w srebrnym pojemniczku, chyba szklanym, bo jak położyła na stoliku to tak charakterystycznie stuknęło takie jakby porządniejsze mi się wydaje miała ale też mówiła, że są ciemniejsze odcienie i np czerń do 'braku zęba'

Stary 2013-10-28, 15:41   #66
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eM_Ka_ Pokaż wiadomość
mi się ładnie wybieliły ząbki po białej perle z apteki też przed ślubem planuje wybielić jeszcze raz, już od dziś zapuszczam włosy bo mam dopiero za łopatki a chce mieć ok 20 cm dłuższe. Do dnia zakupu sukni planuje ważyć 51/52 kg więc mam czas żeby zdrowo sie odchudzić

Nie wiem jak wy ale ja planuje robić też co pół roku zabiegi kwasami na twarz żeby mieć ładną cere w dniu ślubu :)
a powiesz coś wiecej na temat tych zabiegów? jaka cena, jak wyglądają i dla kogo są odpowiednie? Też się martwię o cerę i plecy żeby nie mieć jakiś wyprysków ;(

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Od dwóch miesięcy piję siemię lniane. Jest paskudne, ale widzę poprawę - co prawda nie w obrębie włosów, co było moim celem, ale mam dużo lepszą cerę i paznokcie, więc będę kontynuować kurację
Dzięki za info! siemię lniane robi bardzo dobrze na żołądek

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 16:45   #67
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja włosy mam długie już nawet zaczynam coraz bardziej je podcinac ;D
chce mieć jednak włosy spięte.

ale mam dylemat z zębami... JAKIE PASTY sa dobre do wybielania ??

ja polecam białą perłe do kupienia w aptece. To jest żel wybielający, mi wybielił zęby o dwa tony. Kupiłam bo czytałam dobre opinie w internecie

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a powiesz coś wiecej na temat tych zabiegów? jaka cena, jak wyglądają i dla kogo są odpowiednie? Też się martwię o cerę i plecy żeby nie mieć jakiś wyprysków

u mojej kosmetyczki jeden taki zabieg kosztuje 100 zł. Rodzaj kwasu i czas stosowania na twarz jest bezpośrednio dostosowany do danego rodzaju cery. Ja np mam problem z szarą zmęczoną cerą, co wynika z tego, że pale. Nie mam kompletnie żadnych wyprysków, tylko maleńkie wągry na nosie, między brwiami i na brodzie. I to głównie z ich powodu będę robić kwasy. Można je robić tylko na wiosne lub jesienią, słyszałam, że bardzo pomagają, wygładzają cerę, ujednolicają kolor, redukują wągry i zaskórniki. Musiałabyś poczytać jakie są rodzaje tych zabiegów a później pogadać z kosmetyczką
eM_Ka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 17:19   #68
201604261006
Konto usunięte

Hej! Dolaczam do Was slubuje 30 sierpnia 2014. Chcialabym schudnac do 55kg z 63 (tz mowi ze nie ma po co) , zadbac o paznokcie (obgryzalam ) i włosy! wypadaja mi jak jakies dzikie!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 17:24   #69
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
u mojej kosmetyczki jeden taki zabieg kosztuje 100 zł. Rodzaj kwasu i czas stosowania na twarz jest bezpośrednio dostosowany do danego rodzaju cery. Ja np mam problem z szarą zmęczoną cerą, co wynika z tego, że pale. Nie mam kompletnie żadnych wyprysków, tylko maleńkie wągry na nosie, między brwiami i na brodzie. I to głównie z ich powodu będę robić kwasy. Można je robić tylko na wiosne lub jesienią, słyszałam, że bardzo pomagają, wygładzają cerę, ujednolicają kolor, redukują wągry i zaskórniki. Musiałabyś poczytać jakie są rodzaje tych zabiegów a później pogadać z kosmetyczką
dzięki za informację, na pewno zorientuję się w temacie i wybiorę do kosmetyczki pogadać o tym co może mi polecić

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Hej! Dolaczam do Was slubuje 30 sierpnia 2014. Chcialabym schudnac do 55kg z 63 (tz mowi ze nie ma po co) , zadbac o paznokcie (obgryzalam ) i włosy! wypadaja mi jak jakies dzikie!
Na włosy polecam ziołowy Radicol. Niska cena i faktycznie pomaga - włosy na pewno nie przestają od razu wypadać, ale zauważyłam, że są mocniejsze.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 17:25   #70
agunineczka
Zakorzenienie

Hej hej i ja dołączam

ślub za 8 miesiecy a ja:
- bardziej dbam o włosy (zrezygnowałam z silikonów, nakładam olejek agranowy i maseczki)
- dbam i odżywkuje paznokcie
- regularnie nawilżam ciało balsamami (i staram się o tym nie zapominać!)
- jestem właśnie w trakcie serii z kwasami i mikro na twarz i juz widzę efekty!
Stary 2013-10-28, 17:31   #71
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Na włosy polecam ziołowy Radicol. Niska cena i faktycznie pomaga - włosy na pewno nie przestają od razu wypadać, ale zauważyłam, że są mocniejsze.
dzięki zerkne na ten szamponik
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 17:56   #72
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:

w innym wątku odpowiadałam na podobne pytanie Wszystko zalezy od twoich skłonności/ uwarunkowań genetycznych. Jedne z nas choć pulchne mają pieknie zarysowaną talie , u innych zaś wcięcia nie zobaczysz Nie jestem zwoleniczką ćwiczeń tylko na jedną okresloną partię. Chcesz mieć talie? Brzuszki Ci tylko wyrzeżbią mięsnie a chodzi o spalenie tłuszczu. Tłuszcz zaczynasz spalac po 30 minutach treningu a więc trzeba sie troche nameczyć byś była z wyglądu zadowolona. Z włąsnego doświadczenia wiem, ze solidne ćwiczenia po których czuje, ze zyje dają najlepszy efekt. Kilka alt temu przechodziłam etap z brzuszkami, czy przysiadami - pic na wodę Może i jest przyjemnie ale żeby były prawdziwe efekty trzeba się trochę pomeczyć

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

dziewczyny tak w ogóle to nie szalejcie tak bo nie nadążam z czytaniem)
Stary 2013-10-28, 18:03   #73
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:

kup vitapil :P brałam 6 miesięcy codziennie rano i włosy urosły mi 8 cm,a do tego zrobiły się strasznie gęste :P ostatnio wróciłam znowu do brania po 3 miesiącach przerwy, ale z braku kasy musiałam przerwać po 2 miesiącach. Jedyny minus - zauważyłam, że wzmocniły się włosy nie tylko na głowie ;/ musiałam zacząć depilować ręcę choć miałam zawsze białe i miękkie włoski. Ale to o czymś świadczy

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

co do wyrobienia sobie ładnej talii: na zumbie mamy taką jedną piosenke w której wykonujemy ruchy podobne jak w trakcie kręcenia hula hop i trenerka zawsze mówi, że mamy kręcić mocno i ręcę unosić wysoko nad głowę, bo wtedy ładnie kształtuje się talia. Czyli coś w tym hula hop jest, ale najlepiej kręcić mając złączone dłonie wysoko w górze
Stary 2013-10-28, 18:04   #74
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
też jestem obecnie na wadze 63kg i ślubuje tydzień przed tobą ciekawa jestem, której z nas pójdą lepiej te przygotowania, bo szanse, że tak powiem są równe możemy się nawzajem motywować swoimi małymi sukcesami w traceniu kilogramów

Stary 2013-10-28, 18:07   #75
loneliness18
Rozeznanie

a ja przy wzroście 176 waże na chwile obecną 66 kg - sporo ćwicze więc waga idzie do góry:/ ale na szczeście cm spadają Do wesela chciałabym schudnąc 4 kg w zasadzie do końca roku a potem tylko doskonalenie ciała i utrzymanie wagi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 18:11   #76
eM_Ka_
Wtajemniczenie

jak już tak o wadze piszecie to powiedzcie mi ile powinnam ważyć żeby wyglądać ładnie. Mam 161 cm wzrostu i jestem średnio-koścista jak to sie mówi. Dietetyczka powiedziała że najlepiej jakbym ważyła ok 55 kg, ale mi to jakoś nie leży ;/ jestem mała i wydaje mi sie, że powinnam być drobna, tym bardziej, że chciałabym suknie o kroju syreny, ale z rozszerzeniem na wysokości połowy uda już
Stary 2013-10-28, 18:14   #77
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
jak już tak o wadze piszecie to powiedzcie mi ile powinnam ważyć żeby wyglądać ładnie. Mam 161 cm wzrostu i jestem średnio-koścista jak to sie mówi. Dietetyczka powiedziała że najlepiej jakbym ważyła ok 55 kg, ale mi to jakoś nie leży ;/ jestem mała i wydaje mi sie, że powinnam być drobna, tym bardziej, że chciałabym suknie o kroju syreny, ale z rozszerzeniem na wysokości połowy uda już
a jaką masz sylwetke? Nie u każdego masa ciała rozkłada się tak samo. Wg normy powinnas ważyć te 55 kg ale pytanie jak "Ci będzie do twarzy z tymi 55 kg"
Stary 2013-10-28, 18:15   #78
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
w innym wątku odpowiadałam na podobne pytanie Wszystko zalezy od twoich skłonności/ uwarunkowań genetycznych. Jedne z nas choć pulchne mają pieknie zarysowaną talie , u innych zaś wcięcia nie zobaczysz Nie jestem zwoleniczką ćwiczeń tylko na jedną okresloną partię. Chcesz mieć talie? Brzuszki Ci tylko wyrzeżbią mięsnie a chodzi o spalenie tłuszczu. Tłuszcz zaczynasz spalac po 30 minutach treningu a więc trzeba sie troche nameczyć byś była z wyglądu zadowolona. Z włąsnego doświadczenia wiem, ze solidne ćwiczenia po których czuje, ze zyje dają najlepszy efekt. Kilka alt temu przechodziłam etap z brzuszkami, czy przysiadami - pic na wodę Może i jest przyjemnie ale żeby były prawdziwe efekty trzeba się trochę pomeczyć
30 min to sporo, rzadko kiedy wytrzymuje dłużej. W domu mam bieżnie i był okres kiedy biegałam 2 x dziennie po 20 min przez ok miesiąc, robiłam też brzuszki ok 150 dziennie. Waga mi nie spadła niestety ani o kilogram Teraz próbuje ze skakanką, ale mam podobny problem, że rozkładam ją na kilka razy bo kondycyjnie nie daje rady wydaje się, że skaczę pół godziny i już naprawdę nie mam siły, a patrzę na zegarek i minęło może 7 - 10 min później robie kolejne podejście kilka minut, ale jeżeli faktycznie to ma być ciąg ćwiczeń to nie wyobrażam sobie jak ja mam dotrwać do 31. minuty dzisiaj brałam tą skakankę dosłownie w każdej wolnej chwili, nawet czekając jak woda gotuje się na herbatę i znowu mam wrażenie, że mimo wysiłku nic z tego nie będzie

Stary 2013-10-28, 18:18   #79
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaką masz sylwetke? Nie u każdego masa ciała rozkłada się tak samo. Wg normy powinnas ważyć te 55 kg ale pytanie jak "Ci będzie do twarzy z tymi 55 kg"

problem właśnie jest taki że mam 54 i wcale super sie nie czuje ;/ w talii mam 62 cm, pod biustem 66 cm a w biodrach 85 czy jakoś tak. W najszerszym miejscu uda mam 52 cm ;/a w najwęższym 37 cm. Dla mnie to jakaś masakra jest. Wydaje mi sie że jestem kompletnie nieproporcjonalna ;/ chciałabym zejść do 51/52, może to coś da. Choć boje sie że dobrze poczuje sie przy 48, ale to znowu niedowaga ;/
Stary 2013-10-28, 18:19   #80
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
30 min to sporo, rzadko kiedy wytrzymuje dłużej. W domu mam bieżnie i był okres kiedy biegałam 2 x dziennie po 20 min przez ok miesiąc, robiłam też brzuszki ok 150 dziennie. Waga mi nie spadła niestety ani o kilogram Teraz próbuje ze skakanką, ale mam podobny problem, że rozkładam ją na kilka razy bo kondycyjnie nie daje rady wydaje się, że skaczę pół godziny i już naprawdę nie mam siły, a patrzę na zegarek i minęło może 7 - 10 min później robie kolejne podejście kilka minut, ale jeżeli faktycznie to ma być ciąg ćwiczeń to nie wyobrażam sobie jak ja mam dotrwać do 31. minuty dzisiaj brałam tą skakankę dosłownie w każdej wolnej chwili, nawet czekając jak woda gotuje się na herbatę i znowu mam wrażenie, że mimo wysiłku nic z tego nie będzie
Robisz niestety podstawowy błąd 7 min to powinna trwać rozgrzewka takim sposobem napewno nie stracisz cm. Jak ja dałam rady to i ty dasz radę Na początek wybeirz sport,który nawet po dłuższym wykonywaniu nie sprawia trudności. Zapewniam Cię, ze szybki godzinny marsz będzie o niebo lepszy niż 10 min na bieżni Kondycje można wypracować - pomyśl o ważnym dniu a czas ucieka...
Stary 2013-10-28, 18:19   #81
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
ciężko będzie znaleźć syrenę na ten wzrost, większość kolekcji przygotowywanych jest na 180cm, a w salonach jedynie skracają suknie. Tzn, że to rozszerzenie znajduje się niżej niż na zdjęciu katalogowym niestety. Ale jesteś pewnie jeszcze przed przymiarkami to Ci to wyjdzie w praniu. Wzrostu mam niewiele więcej od Ciebie i waga 55kg jest dla mnie niemal idealna

Stary 2013-10-28, 18:20   #82
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
problem właśnie jest taki że mam 54 i wcale super sie nie czuje ;/ w talii mam 62 cm, pod biustem 66 cm a w biodrach 85 czy jakoś tak. W najszerszym miejscu uda mam 52 cm ;/a w najwęższym 37 cm. Dla mnie to jakaś masakra jest. Wydaje mi sie że jestem kompletnie nieproporcjonalna ;/ chciałabym zejść do 51/52, może to coś da. Choć boje sie że dobrze poczuje sie przy 48, ale to znowu niedowaga ;/

nieproporcjonalna?? przecież masz obwody typowe do kobiecej sylwetki 62 w talii - marzenie niejednej kobiety
Stary 2013-10-28, 18:29   #83
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Robisz niestety podstawowy błąd 7 min to powinna trwać rozgrzewka takim sposobem napewno nie stracisz cm. Jak ja dałam rady to i ty dasz radę Na początek wybeirz sport,który nawet po dłuższym wykonywaniu nie sprawia trudności. Zapewniam Cię, ze szybki godzinny marsz będzie o niebo lepszy niż 10 min na bieżni Kondycje można wypracować - pomyśl o ważnym dniu a czas ucieka...
a masz pomysł na jakieś ćwiczenia, które można robić w domu? czy takie zwykłe podskoki, a'la aerobik robione przez minimum 30 min dadzą coś? Bo takie jeszcze bym zniosła przez pół godziny, tylko czy jest sens?

Czytałam gdzieś o treningu gdzie przez 1-2 minuty ćwiczy się intensywnie, minutę się odpoczywa i znowu. Pisało tam, o ile dobrze pamietam, że przez tą minutę odpoczynku serce nadal bije szybciej i się spala, nie męcząc się tak szybko - czy to prawdai myślisz, że sprawdziło by się w moim przypadku?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
nieproporcjonalna?? przecież masz obwody typowe do kobiecej sylwetki 62 w talii - marzenie niejednej kobiety

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 18:38   #84
fusiacola
Wtajemniczenie

dobra od jutra nowy trening
akcja motywacja, muszę tak wyglądać na ślubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7b8e38c5f278559ecd24262034688a6629cc1a9d.jpg (40,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a69725ce99131a8fd26f8e6fd940a908d6c585e0.jpg (50,9 KB, 32 załadowań)

Stary 2013-10-28, 18:42   #85
existence
Zakorzenienie

Cytat:
a tam niedowaga ja chyba całe życie mam niedowagę i dobrze mi z tym ja osobiście gdybym miała ważyć tyle ile mi wg tego całego BMI wskazuje to by mi z tym nie było najlepiej nie chcę tu w żaden sposób nikogo obrażać ale jak mam całe życie tak jak mam i nagle bym 10kg przytyła no to miałabym niezłe wtf

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
dobra od jutra nowy trening
akcja motywacja, muszę tak wyglądać na ślubie
ciekawa suknia oryginalna a ja lubię takie
Stary 2013-10-28, 18:50   #86
wiosnaachtoty
Raczkowanie

[QUOTE=fusiacola;43464115]wiem po sobie, że niestety wybielanie nawet pastą widocznie pogarsza stan nadwrażliwych zebów czasami lepiej odpuścić sobie coś, żeby nie zrobić gorzej. Znam osobę, na której zabieg zwykłego piaskowania zębów u stomatologa aby mieć nieco jaśniejszy odcień skończył się zdarciem szkliwa, w rezultacie zeby są brązowe po wypiciu kawy czy herbaty owszem były bielsze ale przez bardzo krótko.

Kurczę to może sobie odpuszczę - chyba najlepiej pójdę do dentysty i dowiem się czy nie byłoby to jakies ryzyko - nie mam jakiejś bardzo dużej nadwrażliwości więc może jest jakiś delikatny rodzaj wybielania...

Dziewczyny jeśli macie cerę problematyczną, aby pozbyć się zaskórników i pryszczy polecam Wam Effaclar duo La roche Posay, silniejszy jest Triacneal Avene. Ja na kryzys mam jeszcze Epiduo od dermatologa. Jednak wszystkie te kremy trzeba stosować z rozwagą bo nie są to zwykłe kremy na twarz i polecam poczytanie o nich w internecie, filmiki na youtube. Słyszałam też dobre opinie o kremie polskiej firmy Pharmaceris z kwasem migdałowym, ale nie używałam

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 18:51   #87
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ciekawa suknia oryginalna a ja lubię takie
suknia suknią, ale to ciało

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 19:06   #88
existence
Zakorzenienie

Cytat:
suknia suknią, ale to ciało
ja nie mam zafiksowań akurat na tym punkcie więc rzuciła mi się suknia bardziej aczkolwiek no figura piękna, nie powiem, że nie
Stary 2013-10-28, 19:20   #89
velika
Winter is coming

Cytat:
ja mam 160 i ważę 55 kilo, no szału nie ma A w talii mam 10 cm więcej niż ty i nawet jak miałam dużą niedowagę i ważyłam 43 kilo to miałam chyba 63. Jak zejdę do 68 cm w talii to będę przeszczęśliwa, a resztę roboty zrobi za mnie gorset i to jest chyba jedyny dobry sposób na zwężenie talii
A suknie to najpierw pomierz. Ja wybrałam zupełnie inną od tych, które mi się podobały.
Dzisiaj zaliczyłam basen, dietkowo też ok

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-10-28 o 19:22
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 19:26   #90
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:

tylko że jestem na tyle niska i wąska pod biustem że wyglądam jakbym tej talii w ogóle nie miała :P jak byłam grubsza to miałam w talii 70 ale za to pod biustem 80 a w biodrach prawie 100 więc wtedy było widać że mam wcięcie. Teraz kiepsko
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości