Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 13:27   #61
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
nie piszcie już co macie na obiad!!!!!

promocyjka donosi że w weekend w Reserved -25% na wszystko
kupon do wydrukowania na FB na ich stronce

tż musi sobie kurtkę kupić, może go zmuszę na jakieś CH ;p
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ag abc to dobra firma ale jednak mi wozek wizualnie sie nie podoba ale to tylko moja opinia bo ogolnie 3kolowce mi sie nie podobaja

ja na obiad rosolek a na drugie grzyby
właśnie wróciłam ze sklepu i też mam mieszane uczucia... oszaleję od tych wózków, spodobał mi się tym razem mutsy evo i jane muum... na piankowych kołach. Lekkie - mutsy evo waży tylko 10 kg (z gondolą, sam stelaż ok 6 kg).
Muszę jeszcze pomyśleć co z tym abc zrobić...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Spokojnie Ja też jestem w czarnej
Dziewczyny szukam firanek makaronów białych z kryształkami plus jaki kolor zasłon będzie pasował do ścian w kolorze ciemnej lawendy?
do ciemnej lawendy to polecam kolor wanilii, ecru. Ja osobiście nie lubię łączenia kolorów w jednej tonacji - czyli jak fioletowe ściany to liliowe firanki

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Kurcze tak sobie myślę, przecież nie wiadomo czy te szczeniaki będą czy nie. Mam nadzieję, że do niczego nie doszło.
Nie chcę sterylizować suni, bo to będzie dla niej stres. Poza tym dużo przytyje, a i tak jest bardzo gruba mimo, tego że jest ciągle na diecie. Nie wiem to chyba hormony, bo nie możliwe żeby ciągle taka była

Mam nadzieję, że do niczego nie doszło i szczeniaków nie będzie. A ja będą to będziemy im szukać nowego domu
A jak urodzi szczeniaki to nie będzie dla niej stres ?
Sorry ale takie podejście jest strasznie nieodpowiedzialne. A jak ich urodzi 10 szt - to co wtedy? Proponowałam pomoc, finansową także w zakresie sterylizacji, ale zrobisz jak uważasz.
Powielasz tylko mity o sterylizacji...

Cytat:
No właśnie są specjalne woreczki na takie firanki tylko ostatnio nie mogłam znaleźć na allegro tych firanek
Jak kupowałam makarony na allegro i w zestawie dostałam siateczkowy woreczek do prania.
Stary 2013-11-07, 13:27   #62
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

ale mam ochotę już kupić wózek!!...
ale najpierw meble...które Wam się bardziej podobają?
http://bubumarket.pl/public/assets/P...otowy-copy.jpg
http://www.mebledzieciece.eu/images/Neo%5B1%5D.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:29   #63
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry w nowym wątku

Headzik, to miałaś stresa, ale najważniejsze, że sytuacja już opanowana, trzymam kciuki, by dalej wszystko już szło gładko. Odpoczywaj i dbaj o siebie .

CayenneOna, weź nie strasz, z nami wszystko musi być dobrze i terminowo!

bebe97, mnie wkurza, latam do WC w nocy co 2 godziny .

Lutien, za wizytę.

Thidien
, nie martw się, ja też jeszcze takich wyraźnych ruchów nie czuję, czasem tylko takie jakby 'muśnięcia'.

U mnie nic nowego, lecę zaraz na kolejne kursy.
Miłego popołudnia,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:30   #64
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja mam takie, tylko trzykolorowe z kryształkami. Jak słońce świcie w okno, to kryształki ślicznie się mienią. A widziałaś takie z cekinami? też fajne. Z tymi kryształkami duzo zachodu, bo żeby je wyprać, to trzeba je związać w kilkunastu miejscach, najpeirw wszystkie nitki z kryształkami, potem osobno pozostałą firankę, a na koniec wszystko razem, włożyć do woreczka, a i tak nie ma gwarancji że sie nie zaplączą ale wygląd jest rewelacyjny
Teraz kolor zasłon. Musza się odróżniac od białych firan. Jaki masz kolor mebli w pokoju i czy wszystkie ściany mają kolor lawendy? Bo jak weźmiesz ciemne, to przy ciemnych meblach nie będzie łądnie, za jasne mogą zlewać się ze ścianą.

Popieram, wstawiłyście listę nicków, których w ogóle nie kojarzę - przenieść je do zaginionych a co

A tak w ogóle witam się w 3 części. Dziś już piękna i zadbana, z nową fryzurą i nową twarzą po kosmetycznych wariacjach

Do dziewczyn które nie sikają w nocy - NIESPRAWIEDLIWOŚĆ SIĘ DZIEJE!!!!

Koziemleko życzę Ci, co byś nie została zastępcza babcią (bo jakby co sunia szybciej sie wyrobi od ciebie?)
Ja babcia szybko nie zostanę, mój pies to gej, wskakuje na inne psy, suczki omija... ale pogodziłam się już z tym

Dla Kate
http://allegro.pl/listing/listing.ph...y+z+koralikami
http://allegro.pl/firanki-firany-mak...669596092.html

Brawa za nową fryzurę i twarz
Zazdroszczę :P Ja zawsze chcę się jakoś ładnie ściąć, ale nigdy nie wiem jak i w rezultacie podcinam tylko końcówki

Ja się nie załatwiam w nocy

O kurcze! Może za 3 miesiące zostanę babcią, zanim zdążę urodzić dziecko. To dopiero niesprawiedliwość

Wiecie, jak moja sunia miała kiedyś te dwa szczeniaczki to one były tak cudowne, że ciężko się było potem z nimi rozstać. Wolałabym nie "zostać babcią", bo za miękka jestem
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:30   #65
bebe97
Wtajemniczenie

A ja w tej ciąży mało stresu (było zero do czasu toksoplazmozy), dzieciak się odezwał w 15 tygodniu, a zachcianki mam pratycznie od poczatku - na SŁODKIE.
A propos słodkiego - polecałam czekoladę Belgijską mleczną z Biedry, że niebo w gębie. Nie wiedziałam co mówię, dopóki nie spróbowałam Belgijskiej białej I krówkowej Magnetic.
A przed ciążą za czekolada nie przepadałam nigdy...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:32   #66
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Koziemleko życzę Ci, co byś nie została zastępcza babcią (bo jakby co sunia szybciej sie wyrobi od ciebie?)
Ja babcia szybko nie zostanę, mój pies to gej, wskakuje na inne psy, suczki omija... ale pogodziłam się już z tym
przypomniało mi się!!!
jak moja ciocia chciała szczeniaki to sobie sprowadzili psa na kilka dni do suczki, a że ona na podwórku trzymana a mój balkon był na przeciwko to widziałam jak ten pies się starał.... tylko, że mu się strony pomyliły i zamiast z tyłu to wskakiwał na nią od przodu i to za każdym razem w końcu ciocia wzięła innego psa i on już wiedział jak to zrobić
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:32   #67
23Paula23
BAN stały

Witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
nie nakręcaj się tak tylko odpręż, nie stresuj dzidziusia, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

matko, 32tc! to już możesz odliczać dni do porodu. pakuj torbę kochana! a remontu w tym stanie szczerze współczuję
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Paula, nie stresuj się. to normalne, że brzuszek się obniża. no i skurcze, twardnienie. musisz dużo odpoczywać.
no i mało która rodzi w wyznaczonym terminie a szkoda, bo tak fajnie byłoby zaplanować...
Staram się nie stresować Ale wiecie jak to jest... jutro wizyta zobaczymy co lekarz powie... A remont toż to moja zachcianka była

Panicznie boję się pobytu w szpitalu najchętniej bo bym urodziła i poszła do domu... Przeraża mnie zostanie tam samej z dzieciem w nocy, w domu będę miała wsparcie pomoc a tam sama... Panicznie się boje i coraz więcej rozmyślam o tym z jednej strony chciałabym aby już nadszedł mój czas i mieć to z głowy ale z drugiej chciałabym jak najdlużej to przecągnąć :P

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie wstaję tylko korzystam przed położeniem się do łóżka i zaraz po wstaniu, jakaś dziwna jestem?
Ciesz się ciesz póki możesz ja ostatnie dni potrafię nawet 10 razy w nocy wstać na siku
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:32   #68
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
te pierwsze zdecydowanie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:33   #69
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
mam jakieś złe dni ostatnio.. chyba nuda mnie dobija

zaraz jade do ginekologa.. zobaczę co mi powie.. miesiac temu byłam na wizycie i wszystko było okej.. ale jak piszecie o tych badaniach, glukozach itd to zaczynam sie martwic, ze mam jakos malo tych badan.
mi aby kazal mocz zrobic, ale wszystko okej jest.

3majcie kciuki, żeby na jutro dał mi to USG żebym już nie musiała czekać ale chociaż dziś usłyszę serducho

Cytat:
A tak w ogóle witam się w 3 części. Dziś już piękna i zadbana, z nową fryzurą i nową twarzą po kosmetycznych wariacjach
wow

Cytat:
Oba komplety śliczne
Ale gdybym miała wybierać to chyba te drugie bym wzięła.
Stary 2013-11-07, 13:36   #70
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

A jak urodzi szczeniaki to nie będzie dla niej stres ?
Sorry ale takie podejście jest strasznie nieodpowiedzialne. A jak ich urodzi 10 szt - to co wtedy? Proponowałam pomoc, finansową także w zakresie sterylizacji, ale zrobisz jak uważasz.
Powielasz tylko mity o sterylizacji...
Mam prawo mieć odmienne zdanie.
Tak jak pisałam, to jest formalnie pies siostry i do niej należą takie decyzje jak sterylizacja, a nie do mnie.
Jakby chciała to by psa wysterylizowała - suka ma już 5 lat, z czego 4 lata w ogóle jej nie widywałam, bo nie mieszkałam z siostrą.

Wydaje mi się, że rodzenie szczeniaków jest mniejszym stresem niż sterylizacja ponieważ to jest naturalne.
Ona miała już szczeniaki i dobrze to zniosła. Jak będą znowu to będziemy szukać im nowego domu.
Ale trzymajcie kciuki, że jej partner nie trafił

Cytat:
A propos słodkiego - polecałam czekoladę Belgijską mleczną z Biedry, że niebo w gębie. Nie wiedziałam co mówię, dopóki nie spróbowałam Belgijskiej białej I krówkowej Magnetic.
A przed ciążą za czekolada nie przepadałam nigdy...

I jak tu nie tyć
Stary 2013-11-07, 13:36   #71
cayenneOna
Zadomowienie

Melduję się też
I od razu z prośbą do dziewczyn z de: czy macie moze wyprawkę po niemiecku? Brakuje mi wielu słów, tłumacz Google jest do dupy, ostatnio zastanwiala się jak jest rożek, a dzis dostałam propozycje nie do odrzucenia, mianowicie zostałam poproszona o liste rzeczy niezbędnych małemu celem nabycia ich droga kupna

Poproszę o uzupełnienie mi rowniez wieku, w końcu dzielna jestem, ze sie podjęłam spoko moze se być na pierwszej stronie, also 37 lat

Jak rowniez waga dziecka, 25+1, 800 gram

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:38   #72
Niutka25
Raczkowanie

Laktatora nie będę kupować przed porodem, ale mam zamiar wybrać dla mnie odpowiedni, zakładam, że tak samo jak w poprzedniej ciąży pokarm będę miała więc i laktator się przyda jak będzie po mojej myśli kupuje po powrocie ze szpitala wybrany model
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:40   #73
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
przypomniało mi się!!!
jak moja ciocia chciała szczeniaki to sobie sprowadzili psa na kilka dni do suczki, a że ona na podwórku trzymana a mój balkon był na przeciwko to widziałam jak ten pies się starał.... tylko, że mu się strony pomyliły i zamiast z tyłu to wskakiwał na nią od przodu i to za każdym razem w końcu ciocia wzięła innego psa i on już wiedział jak to zrobić
Stary 2013-11-07, 13:40   #74
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam takie, tylko trzykolorowe z kryształkami. Jak słońce świcie w okno, to kryształki ślicznie się mienią. A widziałaś takie z cekinami? też fajne. Z tymi kryształkami duzo zachodu, bo żeby je wyprać, to trzeba je związać w kilkunastu miejscach, najpeirw wszystkie nitki z kryształkami, potem osobno pozostałą firankę, a na koniec wszystko razem, włożyć do woreczka, a i tak nie ma gwarancji że sie nie zaplączą ale wygląd jest rewelacyjny
Teraz kolor zasłon. Musza się odróżniac od białych firan. Jaki masz kolor mebli w pokoju i czy wszystkie ściany mają kolor lawendy? Bo jak weźmiesz ciemne, to przy ciemnych meblach nie będzie łądnie, za jasne mogą zlewać się ze ścianą.

Dla Kate
http://allegro.pl/listing/listing.ph...y+z+koralikami
http://allegro.pl/firanki-firany-mak...669596092.html
http://allegro.pl/firanki-makarony-c...685784713.html
Dzięki za aukcje ściany na których będą firanki będą w ciemnej lawendzie (dwie ściany ciemna lawenda dwie śnieżna biel) stąd myślałam o białych makaronach. Meble będą w ciemnym brązie i czerni więc może te trzykolory z brązem co mi podrzuciłaś będą pasować

Dziewczyny jakby któraś szukała muzyki dla brzuszka i dla siebie to polecam Yiruma .Świetny pianista. Jedną z melodii można skojarzyć ze zmierzchu tam Edward grał ją dla Belli
http://www.youtube.com/watch?v=XsTjI75uEUQ
ale większość jego utworów jest świetnych

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:43   #75
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Te pierwsze są bardziej subtelne
Stary 2013-11-07, 13:46   #76
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie stawiania się macicy
Teraz już będę na to zwracała uwagę - ale mam nadzieję, że nie będzie mi nic twardnieć
tylko to jest chyba nieuniknione, tak macica się ćwiczy - przygotowuje do porodu mam nadzieję że nic nie pokręciłam

Cytat:
A ta lista co jest u góry to już jest ta oficjalna,uzupełniona?
tak, tak nasza kate się napracowała

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
promocyjka donosi że w weekend w Reserved -25% na wszystko
kupon do wydrukowania na FB na ich stronce

tż musi sobie kurtkę kupić, może go zmuszę na jakieś CH ;p
dzięki za cynk, a co to ta promocyjka? jakaś aplikacja?

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

ja do ryżu z jabłkami jeszcze zawsze dodaje budyń smietankowy pyyyycha
chyba jutro zrobie
masz przepis?

Cytat:

ja w ciąży nie jem grzybów, a tak bym zjadła zupę grzybową
Stary 2013-11-07, 13:47   #77
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Dziewczyny jakby któraś szukała muzyki dla brzuszka i dla siebie to polecam Yiruma .Świetny pianista. Jedną z melodii można skojarzyć ze zmierzchu tam Edward grał ją dla Belli
http://www.youtube.com/watch?v=XsTjI75uEUQ
ale większość jego utworów jest świetnych
Piękne
A wiesz, że w ogóle nie kojarzę tego kompozytora? Lubię sobie posłychać mozzarta, bacha czy wagnera, ale tego nie kojarzę. Nie lubię Chopina
Muszę nadrobić tą stratę, bo super utwór
Stary 2013-11-07, 13:47   #78
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Melduje sie

Tyle sie nacytowalam i co i zostawic was na chwile
Mi tz zrobil niespodzianke i przyjechal na przerwe do domu, juz znowu go nie ma

ag abc to dobra firma ale jednak mi wozek wizualnie sie nie podoba ale to tylko moja opinia bo ogolnie 3kolowce mi sie nie podobaja

cayenne wybacz jak przekrecilam nick ale sie usmialam z tego siusiaka

Dobra, jak nie wierzycie, to się przesiade na chwilę na kompa i Wam wkleję, same oceniacie czy nie można było pomylić

Stary 2013-11-07, 13:50   #79
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Mam prawo mieć odmienne zdanie.
Tak jak pisałam, to jest formalnie pies siostry i do niej należą takie decyzje jak sterylizacja, a nie do mnie.
Jakby chciała to by psa wysterylizowała - suka ma już 5 lat, z czego 4 lata w ogóle jej nie widywałam, bo nie mieszkałam z siostrą.

Wydaje mi się, że rodzenie szczeniaków jest mniejszym stresem niż sterylizacja ponieważ to jest naturalne.
Ona miała już szczeniaki i dobrze to zniosła. Jak będą znowu to będziemy szukać im nowego domu.
Ale trzymajcie kciuki, że jej partner nie trafił
Widzę że cię nie przekonam. Szkoda...
Gdyby tak wszystko odbywało się naturalnie to mielibyśmy sytuację taką jak w Rumunii - watahy bezdomnych, rozmnażających się psów wałęsające się po ulicach...

Wiesz, ja od 3 tygodni mam w fundacji szczeniaka, któego ktoś powiesił w reklamówce na śmietniku... Do adopcji mamy też 2 szczeniaczki które bezmyślnie powoławała do życia właścicielka suczki. Kilka miesięcy temu mieliśmy 7 szczeniąt wyrzuconych w kartonie w parku, i 3 znalezione w worku w lesie. Znalezienie im domów to nie jest prosta sprawa, bo o te obecne jakoś nikt nie dzowni ani się nie bije

Przykro mi że mimo takich wysiłków różnego rodzaju organizacji społecznych, kampanii mediowych i innych, poglądy większości społeczeństwa są właśnie takie...

Polecam http://www.obrona-zwierzat.pl/sterylizacje.html

magdus - z 2 pokazanych zestawów, wybrałabym pierwszy.

A kupujecie łóżeczka z szufladą czy bez?

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-11-07 o 13:51
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 13:56   #80
teQiba
Moderator

Cytat:
tylko to jest chyba nieuniknione, tak macica się ćwiczy - przygotowuje do porodu mam nadzieję że nic nie pokręciłam
A to w takim razie niech ćwiczy później

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Melduję się też
I od razu z prośbą do dziewczyn z de: czy macie moze wyprawkę po niemiecku? Brakuje mi wielu słów, tłumacz Google jest do dupy, ostatnio zastanwiala się jak jest rożek, a dzis dostałam propozycje nie do odrzucenia, mianowicie zostałam poproszona o liste rzeczy niezbędnych małemu celem nabycia ich droga kupna

Poproszę o uzupełnienie mi rowniez wieku, w końcu dzielna jestem, ze sie podjęłam spoko moze se być na pierwszej stronie, also 37 lat

Jak rowniez waga dziecka, 25+1, 800 gram

Zmienione
Stary 2013-11-07, 13:57   #81
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
3majcie kciuki, żeby na jutro dał mi to USG żebym już nie musiała czekać ale chociaż dziś usłyszę serducho

Cytat:
Ja tez nową fryzurą ale musze dać sobie czas na jej polubienie

Cytat:
Jak dla mnie zdecydowanie 2

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Laktatora nie będę kupować przed porodem, ale mam zamiar wybrać dla mnie odpowiedni, zakładam, że tak samo jak w poprzedniej ciąży pokarm będę miała więc i laktator się przyda jak będzie po mojej myśli kupuje po powrocie ze szpitala wybrany model
Ja kupuję, znajome mamy mówiły, że niemal nie da się obyć bez. Przeciez też można kupić i sprzedać potem nieużywany. Ja to jestem cykor i byłabym się zlecać np męzusiowi, żeby leciał kupić, jak ja będę w szpitalu albo będę mieć nawał po 3 czy tam 4 dniach

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:58   #82
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Widzę że cię nie przekonam. Szkoda...
Gdyby tak wszystko odbywało się naturalnie to mielibyśmy sytuację taką jak w Rumunii - watahy bezdomnych, rozmnażających się psów wałęsające się po ulicach...

Wiesz, ja od 3 tygodni mam w fundacji szczeniaka, któego ktoś powiesił w reklamówce na śmietniku... Do adopcji mamy też 2 szczeniaczki które bezmyślnie powoławała do życia właścicielka suczki. Kilka miesięcy temu mieliśmy 7 szczeniąt wyrzuconych w kartonie w parku, i 3 znalezione w worku w lesie. Znalezienie im domów to nie jest prosta sprawa, bo o te obecne jakoś nikt nie dzowni ani się nie bije

Przykro mi że mimo takich wysiłków różnego rodzaju organizacji społecznych, kampanii mediowych i innych, poglądy większości społeczeństwa są właśnie takie...

Polecam http://www.obrona-zwierzat.pl/sterylizacje.html

magdus - z 2 pokazanych zestawów, wybrałabym pierwszy.

To okropne co piszesz. Aż na taką skalę ludzie porzucają zwierzęta? Nie wiem jak można porzucić w worku czy kartonie biedne szczeniaczki Ludzie są okropni.
Powinni być odpowiedzialni za te pieski. Ale ludziom nie przetłumaczysz.

Szkoda, że u mnie nie ma żadnego schroniska, bo też chciałam zostać wolontariuszką. Niestety w okolicy nic takiego nie ma.

Aaa... i jeszcze jedno. Mam wrażenie, że porównujesz mnie do tych ludzi porzucających szczeniaki w reklamówce. Możesz mieć takie zdanie to twoja sprawa, ale uważam, że jest wielka różnica w takim porzuceniu czy utopieni, a znalezieniu szczeniakom normalnych domów.
Stary 2013-11-07, 13:59   #83
cayenneOna
Zadomowienie

kurna, nie wiem jak se obrazki wstawia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 14:01   #84
mmhym
Zadomowienie

TeQiba, jeśli mogę prosić - wizyta 26.11 o 18.45

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:03   #85
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:

Wydaje mi się, że to zależy od miejsca w domu/mieszkaniu. Ja dla pierwszej córci kupiłam z szufladą, bo mieszkaliśmy wówczas w malutkim dwupokojowym mieszkanku (34 m2) i miejsca na cokolwiek było jak na lekarstwo. Zawsze w takiej szufladzie można cos przechować. Teraz natomiast mieszkamy w domu wiec gdybym miała kupować to bez szuflady-łatwiej wtedy utrzymać czystość wokół łóżeczka. Myślę, że każdy musi rozegrać to indywidualnie do swoich potrzeb.
Stary 2013-11-07, 14:04   #86
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
TeQiba, jeśli mogę prosić - wizyta 26.11 o 18.45
jasne
Stary 2013-11-07, 14:07   #87
Niutka25
Raczkowanie

Jeśli to nie kłopot-kolejna wizyta 13.11.2013 g. 15.30 (może maleństwo się ujawni!)
i następna 11.12.2013 g. 15.30

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

O widzę, że nie ja jedna proszę o wpisanie kolejnej wizyty

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ja kupuję, znajome mamy mówiły, że niemal nie da się obyć bez. Przeciez też można kupić i sprzedać potem nieużywany. Ja to jestem cykor i byłabym się zlecać np męzusiowi, żeby leciał kupić, jak ja będę w szpitalu albo będę mieć nawał po 3 czy tam 4 dniach
W sumie też masz rację, ale ja w razie "W" będę miała swój ręczny a model dlatego wcześniej wybieram, żeby powiedzieć TŻowi jaki ma kupić i żeby nie wracał bez żadnego innego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 14:09   #88
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie trzymaja sie

Cytat:
No właśnie jak wam już pisałam położna w SR mówiła, że u zestresowanych matek dzieci siedzą "cicho" tzn późno zaczynają kopać, kopią mało, a także matka nie wymiotuje nie ma zachcianek itp.
kurcze, moze rzeczywiscie cos w tym jest Ja jestem z natury nerwowa i pyskata, moze dlatego ze za bardzo sie zawsze wszytskim stresuje nie czuje jeszcze ruchow

Cytat:
właśnie wróciłam ze sklepu i też mam mieszane uczucia... oszaleję od tych wózków, spodobał mi się tym razem mutsy evo i jane muum... na piankowych kołach. Lekkie - mutsy evo waży tylko 10 kg (z gondolą, sam stelaż ok 6 kg).
Muszę jeszcze pomyśleć co z tym abc zrobić...
jeszcze masz czas sie zastanowic
a 10 kg to rzeczywiscie piorko

Cytat:
zdecydowanie nr 1

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Panicznie boję się pobytu w szpitalu najchętniej bo bym urodziła i poszła do domu... Przeraża mnie zostanie tam samej z dzieciem w nocy, w domu będę miała wsparcie pomoc a tam sama... Panicznie się boje i coraz więcej rozmyślam o tym z jednej strony chciałabym aby już nadszedł mój czas i mieć to z głowy ale z drugiej chciałabym jak najdlużej to przecągnąć :P
ale czemu sama, przeciez sa polozne i pielegniarki, ktore napewno pomoga , mam nadzieje jak bedziesz potrzebowala

Cytat:
Melduję się też
ja sie jeszcze nie dorobilam wyprawki po niemiecku
a na rozek sie roznie mowi - Hörnchen, Babynest, Puckdecke, Wickeldecke
co to dokladnie za propozycja

Cytat:
t
ja w ciąży nie jem grzybów, a tak bym zjadła zupę grzybową
ja juz jadlam kilka razy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:09   #89
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
pozazdrościć.

Cytat:
Dla mnie drugie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:14   #90
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

my mamy bez, ale z pewnie praktyczniejsze

Cytat:
kurna, nie wiem jak se obrazki wstawia
chcesz wstawic zdjecie ??
jak piszesz posta to na dole masz Zarzadzaj zalacznikami, tam klikasz i ladujesz zdjecie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości