![]() |
#61 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę jeszcze pomyśleć co z tym abc zrobić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sorry ale takie podejście jest strasznie nieodpowiedzialne. A jak ich urodzi 10 szt - to co wtedy? Proponowałam pomoc, finansową także w zakresie sterylizacji, ale zrobisz jak uważasz. Powielasz tylko mity o sterylizacji... ![]() Jak kupowałam makarony na allegro i w zestawie dostałam siateczkowy woreczek do prania.
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
ale mam ochotę już kupić wózek!!...
![]() ale najpierw meble...które Wam się bardziej podobają? http://bubumarket.pl/public/assets/P...otowy-copy.jpg http://www.mebledzieciece.eu/images/Neo%5B1%5D.jpg
#63 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w nowym wątku
![]() Headzik, to miałaś stresa, ale najważniejsze, że sytuacja już opanowana, trzymam kciuki, by dalej wszystko już szło gładko ![]() ![]() CayenneOna, weź nie strasz, z nami wszystko musi być dobrze i terminowo! bebe97, mnie wkurza, latam do WC w nocy co 2 godziny ![]() Lutien, ![]() Thidien, nie martw się, ja też jeszcze takich wyraźnych ruchów nie czuję, czasem tylko takie jakby 'muśnięcia'. U mnie nic nowego, lecę zaraz na kolejne kursy. Miłego popołudnia, ![]()
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za nową fryzurę i twarz ![]() ![]() Zazdroszczę :P Ja zawsze chcę się jakoś ładnie ściąć, ale nigdy nie wiem jak i w rezultacie podcinam tylko końcówki ![]() Ja się nie załatwiam w nocy ![]() O kurcze! Może za 3 miesiące zostanę babcią, zanim zdążę urodzić dziecko. To dopiero niesprawiedliwość ![]() Wiecie, jak moja sunia miała kiedyś te dwa szczeniaczki to one były tak cudowne, że ciężko się było potem z nimi rozstać. Wolałabym nie "zostać babcią", bo za miękka jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
A ja w tej ciąży mało stresu (było zero do czasu toksoplazmozy), dzieciak się odezwał w 15 tygodniu, a zachcianki mam pratycznie od poczatku - na SŁODKIE.
A propos słodkiego - polecałam czekoladę Belgijską mleczną z Biedry, że niebo w gębie. Nie wiedziałam co mówię, dopóki nie spróbowałam Belgijskiej białej ![]() A przed ciążą za czekolada nie przepadałam nigdy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak moja ciocia chciała szczeniaki to sobie sprowadzili psa na kilka dni do suczki, a że ona na podwórku trzymana a mój balkon był na przeciwko to widziałam jak ten pies się starał.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||||
BAN stały
|
Witam się w nowym wątku
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Panicznie boję się pobytu w szpitalu najchętniej bo bym urodziła i poszła do domu... Przeraża mnie zostanie tam samej z dzieciem w nocy, w domu będę miała wsparcie pomoc a tam sama... Panicznie się boje i coraz więcej rozmyślam o tym z jednej strony chciałabym aby już nadszedł mój czas i mieć to z głowy ale z drugiej chciałabym jak najdlużej to przecągnąć :P Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale gdybym miała wybierać to chyba te drugie bym wzięła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam, to jest formalnie pies siostry i do niej należą takie decyzje jak sterylizacja, a nie do mnie. Jakby chciała to by psa wysterylizowała - suka ma już 5 lat, z czego 4 lata w ogóle jej nie widywałam, bo nie mieszkałam z siostrą. Wydaje mi się, że rodzenie szczeniaków jest mniejszym stresem niż sterylizacja ponieważ to jest naturalne. Ona miała już szczeniaki i dobrze to zniosła. Jak będą znowu to będziemy szukać im nowego domu. Ale trzymajcie kciuki, że jej partner nie trafił ![]() Cytat:
![]() I jak tu nie tyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Melduję się też
![]() I od razu z prośbą do dziewczyn z de: czy macie moze wyprawkę po niemiecku? Brakuje mi wielu słów, tłumacz Google jest do dupy, ostatnio zastanwiala się jak jest rożek, a dzis dostałam propozycje nie do odrzucenia, mianowicie zostałam poproszona o liste rzeczy niezbędnych małemu celem nabycia ich droga kupna ![]() Poproszę o uzupełnienie mi rowniez wieku, w końcu dzielna jestem, ze sie podjęłam ![]() ![]() Jak rowniez waga dziecka, 25+1, 800 gram Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Laktatora nie będę kupować przed porodem, ale mam zamiar wybrać dla mnie odpowiedni, zakładam, że tak samo jak w poprzedniej ciąży pokarm będę miała więc i laktator się przyda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jakby któraś szukała muzyki dla brzuszka i dla siebie to polecam Yiruma ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XsTjI75uEUQ ale większość jego utworów jest świetnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, tak nasza kate się napracowała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja w ciąży nie jem grzybów ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że w ogóle nie kojarzę tego kompozytora? Lubię sobie posłychać mozzarta, bacha czy wagnera, ale tego nie kojarzę. Nie lubię Chopina ![]() Muszę nadrobić tą stratę, bo super utwór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby tak wszystko odbywało się naturalnie to mielibyśmy sytuację taką jak w Rumunii - watahy bezdomnych, rozmnażających się psów wałęsające się po ulicach... Wiesz, ja od 3 tygodni mam w fundacji szczeniaka, któego ktoś powiesił w reklamówce na śmietniku... Do adopcji mamy też 2 szczeniaczki które bezmyślnie powoławała do życia właścicielka suczki. Kilka miesięcy temu mieliśmy 7 szczeniąt wyrzuconych w kartonie w parku, i 3 znalezione w worku w lesie. Znalezienie im domów to nie jest prosta sprawa, bo o te obecne jakoś nikt nie dzowni ani się nie bije ![]() Przykro mi że mimo takich wysiłków różnego rodzaju organizacji społecznych, kampanii mediowych i innych, poglądy większości społeczeństwa są właśnie takie... Polecam http://www.obrona-zwierzat.pl/sterylizacje.html magdus - z 2 pokazanych zestawów, wybrałabym pierwszy. A kupujecie łóżeczka z szufladą czy bez?
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-11-07 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinni być odpowiedzialni za te pieski. Ale ludziom nie przetłumaczysz. Szkoda, że u mnie nie ma żadnego schroniska, bo też chciałam zostać wolontariuszką. Niestety w okolicy nic takiego nie ma. Aaa... i jeszcze jedno. Mam wrażenie, że porównujesz mnie do tych ludzi porzucających szczeniaki w reklamówce. Możesz mieć takie zdanie to twoja sprawa, ale uważam, że jest wielka różnica w takim porzuceniu czy utopieni, a znalezieniu szczeniakom normalnych domów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
kurna, nie wiem jak se obrazki wstawia
![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
TeQiba, jeśli mogę prosić - wizyta 26.11 o 18.45
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że to zależy od miejsca w domu/mieszkaniu. Ja dla pierwszej córci kupiłam z szufladą, bo mieszkaliśmy wówczas w malutkim dwupokojowym mieszkanku (34 m2) i miejsca na cokolwiek było jak na lekarstwo. Zawsze w takiej szufladzie można cos przechować. Teraz natomiast mieszkamy w domu wiec gdybym miała kupować to bez szuflady-łatwiej wtedy utrzymać czystość wokół łóżeczka. Myślę, że każdy musi rozegrać to indywidualnie do swoich potrzeb.
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Jeśli to nie kłopot-kolejna wizyta 13.11.2013 g. 15.30 (może maleństwo się ujawni!
![]() i następna 11.12.2013 g. 15.30 ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- O widzę, że nie ja jedna proszę o wpisanie kolejnej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a 10 kg to rzeczywiscie piorko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na rozek sie roznie mowi - Hörnchen, Babynest, Puckdecke, Wickeldecke co to dokladnie za propozycja ![]() ja juz jadlam kilka razy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
my mamy bez, ale z pewnie praktyczniejsze
chcesz wstawic zdjecie ?? jak piszesz posta to na dole masz Zarzadzaj zalacznikami, tam klikasz i ladujesz zdjecie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.