![]() |
#61 |
jestę wieszczę
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43728973]Dość częsty widok to mamuśki wózkowe spacerujące lub gawędzące sobie na ścieżce rowerowej. Wszelkie próby zwrócenia uwagi kończą się
A)fochem b) ignorem c) bluzgami[/QUOTE] Taaa, znajomy mi kiedyś opowiadał, że wyjeżdżał zza zakrętu, a tu mamuśki idą z wózkami ścieżką rowerową. Oczywiście obok siebie, bo po co inaczej. Obok normalny chodnik. Dzwonkiem chciał dać znać, że jedzie to foch, bo dzwoni na nie jak na służące. Zapytane czemu idą tędy, a nie chodnikiem, odpowiedziały, że ta ścieżka jest gładsza i wózek mniej się kolebie ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nie zabieraj piłki (swojej innym dzieciom w domyśle)", nie syp piaskiem, nie bij Ale matrona siedzi na ławce i plotkuje z innymi. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Luba, offy na szarości, bladości itp, proszę.
Jak coś, PW - tego wątku nie ruszamy w celu przepychanek; Ja nie będę kontynuować tematu. Jak będzie sajgon, to wtedy zareaguję. P.S. Jako mod nie powinnam ujawniać kto, co i jak zgłosił. Jeżeli Twój post został zgłoszony, a ja uznałabym go za łamiący regulamin dostałabyś karteczkę, więc nie widzę sensu takich wypowiedzi ("Założę się o co chcesz, ze większośc zgłoszen dotyczyła mojego posta").
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Cytat:
* * * Swoją drogą, przypomniała mi się sytuacja, która mnie wkurza i niepokoi - kiedy rodzice są tak zachwyceni dzieckiem, że wszystko, co zrobi, wywołuje u nich autentyczną radość. Kiedyś siedziałam sobie z koleżanką pod blokiem i akurat wychodziło z niego małżeństwo z bodajże 2-letnią dziewczynką - nie mieszkańcy, więc goście. Dziecko z naturalną potrzebą atencji ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-11-15 o 12:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
mi się nie podoba wywalanie cyca bez względu na okoliczności, krótko karmiłam piersią swoje dzieci, a jednak starałam się wyjść do drugiego pokoju/zasłonić się, dlaczego o tym pisze, bo tż był wczoraj u znajomego, któremu niedawno urodziło się dziecko i pokazuje mi zdjęcie, a tam co? cycek na pierwszym planie
![]() ![]()
poznaliśmy się 6.08.2005 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 15:17 Powód: słownictwo |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
jestę wieszczę
|
Wiecie, co mnie niemożliwie wkurza u takich mamuś? Dzieciak rozrabia w szkole, pyskuje, zajumał koledze piórnik. Telefon do mamusi. Mamusia przychodzi, wielce oburzona i w ryk od progu, że jej dziecko to niewinny anioł z niebios, że ono nigdy by tak nie zrobiło. Nieważne, że są dowody, to nie moje dziecko i już.
Mieliśmy w klasie taką dręczoną koleżankę. Jeden telefon do matek tych dręczycielek, a mamuśki pojawiły się u koleżanki w domu i zaczęły grozić procesami o zniesławienie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten sam poziom co robienie niemowlakowi zdjęcia z papierosem czy flaszką piwa ![]() Głupota ludzka nie ma granic, a żeby mieć dziecko inteligencją się wykazać nie trzeba, tylko trzeba mieć odpowiedni sprzęt ![]()
![]() |
#71 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, przeczekanie histerii nie równa się zniszczeniom materialnym czy cielesnym. Plus to że jeśli chce się przeczekiwać ataki histerii to trzeba to robić za każdym razem, nie wybiórczo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnam dodać tabliczkę "sarkazm" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Też mnie wnerwia wózek na środku drogi dla rowerów. Ale jakby wstawić zamiast wózka grupkę osób to będę tak samo wnerwiona. Zgadzam się z Lubą - ludzie głupi są i będą. Nie wierzę, że osoba z nazywanym tu OZM była wcześniej normalna.
![]() Widziałam różne zachwyty nad dzieckiem (włączając sytuację gdy trzeba było przewinąć dziecko, ale zamiast to zrobić, jedna osoba zaczęła się zachwycać (nad stołem rzecz jasna) zawartością pieluchy, porównując tę zawartość do musztardy ![]() Jedni wyrzucają śmieci przez okno, a inni sadzają przy obiedzie na nocnik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Ja się spotkałam z dawanie dziecku pustych puszek po piwie i fajek jako zabawek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam osobę, która jako główny argument przy złym zachowaniu (wg niej) dziecka, stosuje klapsa. Potem się dziwi, że dziecko mimo klapsa ma ją w opieluchowanym tylku i dalej kopie meble czy pana obok. Żenada. Dla mnie OZM, to też separowanie dzieci od rówieśników. Zamiast iść z dzieckiem na spacer na plac zabaw, to taka osoba woli trzymać je w domu, albo na działce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U huhuhu, jakież to zabawne i śmieszne... Chociaż przed moją córą to trzeba było chować pety i papierosy bo zawsze pakowała je sobie do buzi, niestety przykład że szlugi się w ustach trzyma szedł ode mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na serio, sama się obawiam ludzi z faktycznie sporymi psami, które z daleka widać, że mają porąbane pod czaszką. Ale akurat to jest normalne. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-11-15 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ty się smiej,a mnie york kiedyś użarł, nigdy wcześniej nie widziałam tak jazgotliwego i rzucającego się psa.
#83 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drażni mnie strasznie, jak matka oczekuje od niemalże wszystkich, żeby jej dziecko było pępkiem świata dla każdego. Jak się przychodzi w odwiedziny do matki, to dziecko i sprawy okołodzietne (jest takie słowo?) są na pierwszym planie i jakoś mogę to przełknąć. Ale kiedy zapraszam do siebie, np. na parapetówkę, to wtedy każdy temat jaki się zacznie, jest bardzo szybko kończony właśnie przez matkę, która przypomina enty raz, jak to jej dziecko robi ładnie siku do nocnika albo pokazuje ile ma lat na palcach. Ja rozumiem, że to radość dla matki, że dziecko robi postępy, ale na prawdę nie trzeba o tym przypominać każdemu kilkadziesiąt razy ![]() Jeszcze jedno mi się przypomniało: celowe wyganianie dzieci na parkiet podczas pierwszego tańca pary młodej - niesamowity stres dla pary w ważnym dniu, a tu nagle plątające się dziecko (daj borze, żeby jedno), pociągające suknię młodej itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
Fotka z fejsbuka.
Dzidziuś w "naszyjnikach" z brudnych majtek mamusi/dobrze widać po powiększeniu fotki/. Mamusia szczęśliwa jaki dzidziuś już sprawny, że sobie nałożył i jaki pracowity i zdolny bo ładnie i ochoczo pomaga w segregowaniu prania. Komentujące też się zachwycają. Nikt nie zwróci dyskretnie mamusi uwagi , że takiej fotki się nie wstawia. |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Mnie dobijają osoby z OZM, które peplają "kiedy to M. zacznie mówić?, no kiedy kiedy kiedy???????". Ma 1,5 roku, to co ma deklamować "Pana Tadeusza" w 3 językach?
![]() Mamuśki z OZM często widywałam za granicą. Matrona z koleżankami przegląda niespiesznie proszki a dzieciaki rozwalają cały market i rzucają się np. cebulą. Masakra jakaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nikt nie zwróci uwagi,bo tego się nie robi,nie wiedziałaś? wolno pisać tylko ' jak super' ,'slodki' ,'ale podobny do mamusi' ,'brawa dla dzidziusia i mamusi',chocby na fotce udokumentowano coś głupiego czy obrzydliwego miałam taki przykład niedawno,matka dwójki chłopców(starszy 5latek uzalezniony juz od tv i kompa) wrzuca radośnie zdjęcie młodszego (niespełna 1,5roku) z laptopem na kolanach i radosnym podpisem"rośnie kolejny maniak ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.