|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: perfumy a znak zodiaku
Hi hi-zapomniałam napisać o Dolce Vita
Nie może być tak że miałoby ich u mnie zabraknąć .
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja testowałam Jicky tylko raz i było to bardzo pozytywne doświadczenie: najpierw mnóstwo ziółek, a potem dymność. Chciałabym to powtórzyć
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj raczek z piątku 13 lipca
Uwielbiam orientalne, słodkie zapachyWszystkie Hugo Bossy Intense (tak się pisze?), Deep Red, Woman etc. ![]() Wszystkie Pumy szczególnie czerwona i różowa ![]() Wszystkie Adidasy niebieski, różowy, czerwony, beżowyC Thru czarny i czerwony, kiedyś też był fioletowy dezodorant ale nie widziałam wody... Naomi Campbell Celine Dion Notes Tomorrow Avon Kenzo ![]() Envy me Gucciego I wiele innych
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to jestem chyba wszystkimi znakami zodiaku na raz i wogóle wszelkimi typami urodowymi.
Ja lubię i używam tak przeróznych perfum ze robiąc moja analize "zapachową" wyszło mi kiedyś ze jestem nie zrównowazona psychicznie. |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Raczysko z 7.7
![]() Dolce Vita Envy Poeme Gucci II L'or de Torrente Organza |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem spod znaku Barana
![]() Myślę, że przypisywanie konkretnych zapachów konkretnemu zodiakowi jest błędem... ważniejsze jest raczej, jak podchodzimy do perfum, jak je traktujemy bo preferencje nosa chyba nie zależą od gwiazd ![]() Anulek napisała, że nie lubi świeżych zapachów- ja tak... i co z tym fantem zrobić? Wszak obie jesteśmy Baranki ![]() Ja bym się scharakteryzowała w ten sposób- jako baran gonię za coraz to nowymi zapachami, lubię zdobywać... jeśli zapach jest rzadki, oryginalny, inny, to wprost cudownie Nieważne, z jakiej kategorii... za to po zdobyciu go szybciutko tracę nim zainteresowanie... bo muszę gonić za kolejnym Baran lubi szpanować, więc zapach luksusowy to jest to! Ale nie niszowiec... tak myślę Ceny go nie przerażają... zapłaci każdą cenę, jeśli chce coś zdobyć... oby tylko potem publiczność była pod wrażeniem... dlatego być może więcej u niego zapachów popularnych, łatwo przyswajanych?Jeśli już mam podać nazwy- to wymienię jedynie dwie- CK One i Duende. Ach, i Euphoria euforystyczna
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jakoś nie patrzę w wyborze perfum na znak z zodiaku, ponieważ różne mam: świerze, słodkie ciężkich raczej nie używam chociaż ostatnio coraz bardziej mi się podobają |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zodiakalna panną 19wrzesień lubię słodkie zapachy takie jak np.puma różowa,lub z avonu be kissable mmm
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
W chinskim horoskopie jam jest tygrys.
![]() Improwizuje-znaczy lacze ze soba zapachy i tu uzywalam przeroznych (inne na dekolt, inne we wlosy, i.t.d. ) Nigdy nie sprofanuje jednak COCO Chanel, Un Jardin sur de Nil Hermesa oraz Mont Blanc presence dune famme wiec chyba te beda dla mnie najwazniejsze, poki co... |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ryby i moj faworyt to Amor Amor, ewentualnie Noa (Cacharel).
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna (9.09). Lubię klasyczne perfumy, szypry, aldehydy. Od Chanel No.5 przez Caleche po 24 Fauoburg Hermesa. Uwielbiam również Shalimar, Mahorę, Sun Moon Stars, Casmir, Wish, Tygryska, Mont Blanc, Bvlgari Pour Femme, Pink Pepper Body Shopu. W upały wybieram Eau d'Orange Verte Hermesa, Cologne Muglera, Pamplelune i Gentianę AA.
Wybitnie nie znoszę Flower by Kenzo, Lacoste Touch of Pink, Rush, Amor Amor Cacharel
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Też mam problem z kwiatowymi - tymi podobno najbardziej eleganckimi . Dla mnie to są zapachy dla kobiet po 40-stce (przynajmniej tak je odbieram i czuję się w nich staro i ciężko). Uchodzi połączenie kwiatowo-owocowe.![]() PS. A jak pachnę wanilią, to mój facet wariuje . To Lew.
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Tak naprawde, to na zamilowanie do danego rodzaju perfum bardziej wplywa znak urodzeniowego Ksiezyca, Wenus i ascendentu, niz znak Slonca
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
ja też jestem panna 3 .09 i uwielbiam słodziaki
mój numer 1 escada magnetism 2 angel innocent ( boshe musze go wreszcie kupic bo oszaleje) polubiłam sun moon stars chociaz szalałam z rozpaczy jak go zakupiłam tak mi się nie podobał (tu mi się zgadza z konfiturą tez panienka ) tylko że ja z kolei lubie amore amore , a tygrys i casmir w ogóle mi nie podchodzą
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie, rasowego skorpiona najlepsze jest:
- Ultraviolet (Pacco Rabanne) - Love in Paris Ultraviolet to zdecydowanie "mój" zapach
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Zodiakalna panna 13.09. Słodkie zapachy wydają się mi na dłuższą metę nudne. Wyjątkiem jest Angel bo niesamowicie się przeobraża i choc nie powiem że mogę bez niego życ doceniam jego wielkość. To taki współczesny Shalimar, moim zdaniem oczywiście.
Feminite du Bois, L'eau d'Issey(woda perfumowana a nie toaletowa), Le Monde est Beau, a ostatnio Allure Sensuelle (ostatnia fascynacja, pewnie przejdzie). 3 wcześniej wymienione są b. 'naturalne' tzn. kojarzą mi się z najukochańszymi zapachami przyrody: rozgrzany slońcem iglasty las- Feminite, zapach Baltyku( jeszcze dzięki Bogu nie wszędzie zanieczyszczony i śmierdzący)- Odyseja, no i pole pelne krzewów czarnych porzeczek (jeden z najbardziej zmyslowych zapachów świata, mam na myśli nie kilka marnych krzaczków ale duże pole, plantację, wtedy zapach jest wibrujący i bardzo intensywny).Sensuelle podoba mi się za tę mgielkę za którą skrywa się coś świeżego i b. kobiecego. To jednak chyba wplyw reklam.Pewnie przejdzie po pierwszej butelce |
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem wagą ( 14 października ) i to podobno 100 %
Uwielbiam zapachy słodkie, sexowne, ale nie ulepne i landrynkowe broń Boże. Ulubione to:Organza Indecence J'adore JPG Classique Poeme i Dolce Vita. Aha! A ostatnio zachwycam się Pure Poison i Crystal Noir. Czyli lubie zapachy kwiatowe i oreinatalne. Wanilia dobrze mi robi
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem Waga (10.10) i lubię wszelkie dziwactwa,dlatego trudno mi wierzyć w zapachy przyporządkowane znakom zodiaku
|
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Jestem Strzelcem i moje ulubione perfumki to:
Jean Paul Gaultier 2 Nomadic Oriflame Boss Intense Lacoste Pour Femme Dune Dior a mój ANTYtyp to Kenzo by Flower |
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
tzn. Flower by Kenzo hihi
bleeeeh :P
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam w to nie wierzę. Jestem Wagą, jak Marteczka i ladyDior, ale zapachów słodkich organicznie nieznoszę, pachną dla mnie jak zapowiedź bólu głowy
Lubię perfumy ozonowe-zielone-balsamiczne. Moi faworyci to zapachy pachnące jak powietrze po burzy
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem typowym baranem (21 marzec).
Kocham zapachy: Esencia de duende Halloween Chance Chanel L`eau D`Issey - Miyake Pure Life Mexxa. Dod. 20.10.06. No ktoś odświeżył wątek, to odświeżę listę: Lolitka edp (kochanie moje) Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2006-09-20 o 19:10 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda, każda z nas lubi co innego i jak widać znakom zodiaku nic do tego (nawet mi się rymowało, hihihiihii )
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
skorpion (17.11) i w zaden sposób model skorpiona czarno-czerwonego, posępnego i zmysłowego do mnie nie pasuje. o nie. moje zapachy są albo: -rozkoszne, koronkowo-lalczyne, ciepłe, waniliowo-cynamonowe, rozmarzone, chmurkowe, pudrowe, gwieździste, miękkie i błękitno-fioletowe - dlatego jestem absolutną wyznawczynią wszystkiego, co popełniła anna sui, do tego angel, summer by kenzo, les belles de ricci-amour d'amandier, fiorucci, lempicka, halloween;
- sterylne i minimalistyczne - shiseido zen, ck one, biały angel schlesser, mat - całkowicie pojechane - comme des garcons cała paleta, do której się dotychczas dowąchałam, oprócz odeur 53, rozkosznie warzywno-trawiasty un jardin sur le nil, poza klasyfikacją jest burberry brit, narciso rodrigues, mcqueen i yamamoto. |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę, że na podstawie znaku zodiaku można komuś dobrać perfumy, to sprawa zbyt indywidualna.
Jestem Skorpionką /18.11/ Zapachy, które lubię: - "Fragile EDT" - "Prada" - "Angel Violette" - "Stella" - "Coco" - "Gloria" ale bardzo długo pachniałam też L'eau par Kenzo. Z męskich: - YSL "M7" - YSL "Opium" - "L'Instant" Guerlain - Gucci pour Homme
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2006-10-11 o 15:15 |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem Lwem i lubię zapachy ,,słoneczne" - Sweet Sun Diora, Aroma Sun Lancome, Sunflowers E. Arden...no i Chance Chanel...
|
|
#89 |
|
BAN stały
|
Ja jestem Bykiem, z damskich używam jedynie Angela,OI i czasami od jak mam ochote to się spryskam Aquazurem od Lancastera
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Up!
Fajny wątek ![]() Ja jestem Bykiem, z Księżycem w znaku Lwa a astendentem w wadze...hmmm i lubie słodkie zapachy. Moje ulubione to Lolita EDP i midnight, dior Addict, Baby doll, Angel klasyczny, Brown Sephora Lubię też In love again YSL, escade Magnetism, Very Irresistible, Miss dior cherrie, chance chanel. Nie cierpię natomiast świeżych w stylu DG light blue, albo czystokadzidlanych (ale z dwojga złego lepsze kadzidło)
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Nie może być tak że miałoby ich u mnie zabraknąć
.

bo preferencje nosa chyba nie zależą od gwiazd
Ceny go nie przerażają... zapłaci każdą cenę, jeśli chce coś zdobyć... oby tylko potem publiczność była pod wrażeniem... dlatego być może więcej u niego zapachów popularnych, łatwo przyswajanych?

. Dla mnie to są zapachy dla kobiet po 40-stce (przynajmniej tak je odbieram i czuję się w nich staro i ciężko). Uchodzi połączenie kwiatowo-owocowe.