|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Ciąża była planowana i udało się za pierwszym razem. Mam 20 miesięczną córkę Olivie![]() Cytat:
![]() Ja już po pracy, zaczynam 4 dni wolnego Dziś żadnych nudności nie miałam. ![]() Jak Wam minął dzień? Dziewczyny obchodzicie Mikołajki? Macie już prezenty czy jeszcze nie kupione? |
||
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobietki
Tak po krótce postaram sie na wszystkie posty odpowiedziec,bo troche ich sie tu dzis nazbierało Mam 24 lata,to moja trzecia ciąża,pierwszą poroniłam Rano nie mam apetytu tak jak twin--maid,za to wieczorem zjadłabym konia z kopytamiNo i tak jak kamilast zawsze wiem kiedy jestem w ciąży Za kazdym razem albo mdłosci albo ból pleców. Teraz mam nadzieję,ze moje mdłosci jeszcze troche poczekają,bo za tydzien mamy roczek synka i nie chciałabym zeby ktos wczesniej sie dowiedział o kruszynce Tak jak Wy planujemy wszystkim powiedziec w Swięta![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ja już po pracy, zaczynam 4 dni wolnego Dziś żadnych nudności nie miałam. ![]() Jak Wam minął dzień? Dziewczyny obchodzicie Mikołajki? Macie już prezenty czy jeszcze nie kupione?[/QUOTE] A mój dzien minął tak,ze latałam po urzędach,opiekach-tysiąc papierków,bo przedłuzam urlop wychowawczy,oczywiscie jutro czeka mnie to samo,bo za dobrze by było zeby wszystko załatwic w jeden dzien My szczegolnie bedziemy obchodzic Mikołaja,bo w zeszłym roku Franek sie dzien przed Mikołajem urodził,wiec mielismy piękny prezent
|
#63 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moi rodzice i siostra już wiedzą o ciąży a reszcie rodziny chcemy powiedzieć w święta. Cytat:
a synkowi jakiś drobiazg też dajemy. upominków jeszcze nie kupiłam.
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
No,a co do planowania ciąży to chciałam sie starac juz pol roku po Frania narodzinach,ale mialam cesarke,wiec musialam dłuzej odczekac,lekarz dał zielone swiatelko i pyk-udało sie
A tak swoją drogą dziewczyny to boje sie,ze mi sie to nigdy nie znudzi,chce byc wiecznie w ciąży,wiecznie rodzic,bo to takie piękne chwile.Tez tak macie??
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny prezent mieliście na Mikołajki Udało się wszystko załatwić w urzędach?
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś ok tylko mam straszny apetyt
ja jutro idę się zapisać na wizytę mam nadzieję że uda mi się na 16go grudnia
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Ach własnie nic nie udało sie załatwic
Moj mąż kiedys dostawał rente z Niemiec po zmarłym ojcu i teraz gdzie kolwiek jak chce cos załatwic to są cyrki,bo oni sami nie wiedzą jak sie za to zabrac.W maju złozylam wniosek o wychowawcze i do teraz nie mam decyzji,a juz kolejny wniosek musze składac...
|
#68 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także wieczna ciążą- nie dla mnie Za to narodziny synka i pierwsze wspólne chwile z naszą kruszynką były magiczne. Takich chwil mogłabym przeżyć więcej ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Czyli same problemy. Trzymam kciuki aby szybko udało się wszystko załatwić.[/QUOTE]
Dziękuję ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
my chcemy znać ja bym nie chciała czekać do porodu bo po prostu nie wyobrażam sobie wybierania wszystkiego ciuchów przygotowywania łóżeczka itp po porodzie.
|
#71 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam żadnych planów, będę odpoczywać Muszę jechać kupić Olivii kurtkę zimową. Czekam na zasłony już tydzień temu miały przyjść![]() Dziś przyszedł stół, prawie cały salon mamy już urządzony ![]() Cytat:
![]() Poród do lekkich nie należał ale nagroda była warta każdego wysiłku Cytat:
żeby się udało
|
||||
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
Kicia my w pierwszej ciąży tez chcielismy wiedziec,ale teraz juz i tak wszystko dla dzidzi mamy,wiec zrobimy sobie niespodziewanke
a w razie czego zawsze pare rózowych ciuszkow idzie kupic
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke [/QUOTE]Cytat:
poza tym nie wytrzymałabym tyle miesięcy Tż tym bardziej na sali, na położnictwie, leżała ze mną dziewczyna, która do narodzin dziecka nie znała płci. Odwiedziła ją w szpitalu koleżanka i przyniosła sukienkę a urodził się chłopiec
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
ja bym chciała wytrzymać tyle w niepewności ale znam się za dobrze
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Myślałyście już nad imieniem? Czy jeszcze za wcześnie?
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-11-28 o 22:28 |
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Tez nie wiem czy wytrzymam te 9 mies,ale bardzo bym chciala
![]() A nad imieniem to juz przed ciążą myslałam A dla chłopca podoba mi sie Wiktor,ale kojarzy z jednym panem,wiec tak nie bardzo.Dobrze,ze mam jeszcze te 9mies na rozmyslania Moze od ktorejs z Was spodoba mi sie proponowane imie
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko trochę za dużo Hań dookoła się zrobiło. Podoba mi się Iga, ale mąż kategorycznie się nie zgadza Binka, mnie też podoba się Zosia ale już Zofia nie bardzo Jeśli będzie drugi chłopieć to najprawdopodobniej będzie Kuba ![]() Imiona, to w ogóle kwestia gustu. Każdemu co innego się podoba. Ada jest bardzo ładnym imieniem ale niestety mam złe skojarzenia z tym imieniem.
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Wam mamusie i życzę bezproblemowych 9m
Kurcze jak ten czas leci jeszcze niedawno ja robiłam test a tu już sierpniówki ![]() 88natka Gratuluję ![]() mama majowa 2014
|
|
|
|
#78 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tego że będziesz miała taką małą różnicę wieku zazdroszczę. Fajnie się dzieciaki chowają jak są na podobnym etapie rozwoju. [/COLOR]Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke [/QUOTE]Ja "siusiaka" wypatrzyłam sama na usg, więc pewnie teraz też nie przegapie Widzę, że rozmowy na wątku się zaczynają w porach wieczorowych, a ja ostatnio z synkiem spać chodze |
||
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#80 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też ![]() Wstałam rano i straciłam głos, wczoraj nic się nie zapowiadało że będę chora.. Leżę w łóżku i piję herbatę z cytryną.. Olivia właśnie poszła spać ![]() Moje plany legły w gruzach,oby szybko przeszło. Dziewczyny co byście teraz chciały mieć? Chłopczyka czy dziewczynkę? Ja wiem że najważniejsze żeby było zdrowe ale zawsze w głowie coś bardziej by się chciało ![]() Ja bym teraz chciała chłopca Żeby mąż miał z kim w piłkę grać, mógł sobie kupować zdalnie sterowane samochody helikoptery. Jak byłam w poprzedniej ciąży to sobie kupił helikopter( mówił że nigdy nie miał) Jakby miał syna to by była wymówka
|
|||
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony chciałabym drugiego synka. Jestem zakochana w swoim synku i wiem, że fajnie być mamą chłopca. Poza tym wydaje mi się, że 2 chłopaków lepiej by się dogadywało. Z drugiej strony chciałabym zobaczyć jak to jest wychowywać dziewczynkę. Ostatnio ciągle też słyszę, że dziewczynka jak dorośnie to zostaje przy rodzicach a chłopca wychowuję się dla innej kobiety. Muszę z przykrością przyznać, że jest w tym ziarnko prawdy. Także jak widać ja ucieszę się tak samo z drugiego synka jak i z córeczki. Najważniejsze jednak aby było zdrowe!
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż w pracy, będzie dopiero po 22.. Oby Olivia spała jak najdłużej bo chyba dziś nie wyrobieCo do drugiego dziecka tej samej płci uważam tak samo. |
|
|
|
|
#83 | |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() A co do płci to tez jedną stroną chciałabym miec drugiego chlopczyka zeby w przyszlosci miec fajną obstawe:p ale drugą stroną tez bym poczesała jakies kucyki ,warkocze,pazurki pomalowała Tym bardziej,ze jestem kosmetologiem![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- No i najwazniejsze,kupilam dzis dla Frania niezłe wdzianko na roczek: sztruksy granatowe z wiszącymi szelkami,koszula-body,kamizelka granatowa ze wstawkami z brązowego zamszu no i muszka brązowa...ach bedzie wyglądac bosko ten moj mały męzczyzna ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- [QUOTE=kamilast;43940000] Niesamowite dla mnie to co piszesz. Ja 6 mc po porodzie byłam jeszcze na etapie walki z kolką, wiecznie z tłustymi włosami, bałaganem w domu itp. Ale tego że będziesz miała taką małą różnicę wieku zazdroszczę. Fajnie się dzieciaki chowają jak są na podobnym etapie rozwoju Nasze kolki trwały do czwartego mies,ale w czwatym mies wyszedł pierwszy ząbek,takze znowu byl placz,marudzenie,budzenie w nocy.Jakos sie nie zraziłam,nie wiem,moze przez to,ze moje pierwsze,bardzo upragnione dziecko,poczęte w noc poślubną(tak jak planowałam )-poroniłam ,Bardzo to przezylam i wiem,ze nikt mi go nie zastąpi...ale moze dlatego chce miec duuzo dzieci
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza. niestety na USG nic nie było widać, nawet pęcherzyka. Mam nadzieję, że to znaczy tylko, że ciąża młodsza niż to wychodzi z terminu miesiączki.
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dlatego ja jestem zwolenniczką żeby z usg poczekać. Po co się denerwować myśleć itp?
ja mma pierwsze 17 grudnia niestety na nfz mogłam zapomnieć i od razu idę prywatnie Ja bym chciała dziewczynkę i mamy wybrane Alicja i Mariusz
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam iść po leki, które muszę zażywać całą ciążę. Na początku p. dr nie chciała robić a później powiedziała, że zajrzymy.
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa to trochę inna sytuacja
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Co u Was??Ja mam lekką załamke,dzis dostałam opryszczke,w poprzedniej ciąży mialam ją z 5razy.Biore heviran,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok...
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Troszkę niepewnym krokiem dołączam do Was Niepewnym gdyż nie mogę w TO uwierzyć Okres spóznia śie już tydzień, zrobiłam w tym tygodniu 2 testy oba pozytywne. Ostatnią mies 26 pazdziernika wiec z obliczeń wynika że dziś zaczą sie 6 tydz ![]() Nie planowaliśmy ale po pierwszy szok miną i już dużo lepiej ![]() ![]() Żadnych objawów narazie nie mam ![]() Mam 21lat i to pierwsza ciąża i jestem troche w tym wszystkiem zielona
|
#90 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja umówiona na 12.12, wieczność nie dwa tygodnie ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Ciąża była planowana i udało się za pierwszym razem. Mam 20 miesięczną córkę Olivie
Rano nie mam apetytu tak jak twin--maid,za to wieczorem zjadłabym konia z kopytami
Za kazdym razem albo mdłosci albo ból pleców. Teraz mam nadzieję,ze moje mdłosci jeszcze troche poczekają,bo za tydzien mamy roczek synka i nie chciałabym zeby ktos wczesniej sie dowiedział o kruszynce

Kurcze jak ten czas leci jeszcze niedawno ja robiłam test a tu już sierpniówki