Mamusie sierpień 2014 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 19:42   #61
88natka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Jeden dzień nie zaglądłam i jest nas dwa razy wiecej. Zbiorowe cześć i miło was poznać dla wszystkich. Natka88 gratuluje wyniku
U mnie bez wiekszych zmian tzn mdlosci,niby nie straszne ale na okraglo,siedze i podjadam bo jak jem małymi kęsami to lepiej ale skutek taki że jem bez przerwy i już mam kilogram do przodu
A jak u was poranek? Dziewczyny napiszcie coś o sobie, ile macie lat czy ciąża spontaniczna czy wystarana?
Ja 14 grudnia kończę 25 lat Ciąża była planowana i udało się za pierwszym razem. Mam 20 miesięczną córkę Olivie
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie szybko macie nudnosci ja w 5 tyg to jedynie mam odrzut od slodkiego parcie na mięso i tyle

Ja mam 23 lata staraliśmy się od sierpnia akurat 3 dni po moich urodzinach zobaczyłam II kreski

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

A no i to pierwsza ciąża

super prezent na urodziny

Ja już po pracy, zaczynam 4 dni wolnego
Dziś żadnych nudności nie miałam.
Jak Wam minął dzień? Dziewczyny obchodzicie Mikołajki? Macie już prezenty czy jeszcze nie kupione?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:41   #62
89Binka
Przyczajenie

Hej kobietki
Tak po krótce postaram sie na wszystkie posty odpowiedziec,bo troche ich sie tu dzis nazbierało
Mam 24 lata,to moja trzecia ciąża,pierwszą poroniłam Rano nie mam apetytu tak jak twin--maid,za to wieczorem zjadłabym konia z kopytami
No i tak jak kamilast zawsze wiem kiedy jestem w ciąży Za kazdym razem albo mdłosci albo ból pleców. Teraz mam nadzieję,ze moje mdłosci jeszcze troche poczekają,bo za tydzien mamy roczek synka i nie chciałabym zeby ktos wczesniej sie dowiedział o kruszynce Tak jak Wy planujemy wszystkim powiedziec w Swięta

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Jak Wam minął dzień? Dziewczyny obchodzicie Mikołajki? Macie już prezenty czy jeszcze nie kupione?[/QUOTE]

A mój dzien minął tak,ze latałam po urzędach,opiekach-tysiąc papierków,bo przedłuzam urlop wychowawczy,oczywiscie jutro czeka mnie to samo,bo za dobrze by było zeby wszystko załatwic w jeden dzien

My szczegolnie bedziemy obchodzic Mikołaja,bo w zeszłym roku Franek sie dzien przed Mikołajem urodził,wiec mielismy piękny prezent Pewnie wszyscy sie zjadą,bo z mojej strony to jedyne malenstwo w rodzinie
Stary 2013-11-28, 20:44   #63
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nadzieje ze mnie wnastepnym tygodniu nie złapie bo mam kilka zaliczen na uczelni

Cytat:
Napisane przez Ikonka_90 Pokaż wiadomość
to moja pierwsza ciąża, i jakoś dalej nie wierzę. Umówiłam się do lekarza na 04.12 to będzie połowa 6 tyg, może już zobaczę fasolkę, a i mam 23 lata, pracuję. Ciąża była raczej nie świadoma, liczyłam na to że będziemy się dłużej musieli starać 2-3 miesiące), ale od początku wiedziałam, że coś jest nie tak. I teraz się MEGA cieszę czekam na potwierdzenie od lekarza i na święta robię przyszłym dziadkom prezent
Cytat:
Napisane przez minions Pokaż wiadomość
Ilonka ja mam wizytę 5.12, także zaraz po Tobie i też mamy zamiar powiedzieć rodzicom i teściom na Święta
Ja idę jutro do lekarza. Pewnie za dużo nie zobaczę, bo jeszcze za wcześnie ale muszę iść po leki. W poprzedniej ciąży byłam na USG w 6t2d i było już pięknie bijące serduszko
Moi rodzice i siostra już wiedzą o ciąży a reszcie rodziny chcemy powiedzieć w święta.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja 14 grudnia kończę 25 lat Ciąża była planowana i udało się za pierwszym razem. Mam 20 miesięczną córkę Olivie

super prezent na urodziny

Jak Wam minął dzień? Dziewczyny obchodzicie Mikołajki? Macie już prezenty czy jeszcze nie kupione?
natka, jakieś plany na 4 dni wolnego? Ja obchodzę Mikołajki. Z mężem kupujemy sobie ulubione czekoladki a synkowi jakiś drobiazg też dajemy. upominków jeszcze nie kupiłam.
Stary 2013-11-28, 20:45   #64
89Binka
Przyczajenie

No,a co do planowania ciąży to chciałam sie starac juz pol roku po Frania narodzinach,ale mialam cesarke,wiec musialam dłuzej odczekac,lekarz dał zielone swiatelko i pyk-udało sie
A tak swoją drogą dziewczyny to boje sie,ze mi sie to nigdy nie znudzi,chce byc wiecznie w ciąży,wiecznie rodzic,bo to takie piękne chwile.Tez tak macie??
Stary 2013-11-28, 20:48   #65
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Binka Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Tak po krótce postaram sie na wszystkie posty odpowiedziec,bo troche ich sie tu dzis nazbierało
Mam 24 lata,to moja trzecia ciąża,pierwszą poroniłam Rano nie mam apetytu tak jak twin--maid,za to wieczorem zjadłabym konia z kopytami
No i tak jak kamilast zawsze wiem kiedy jestem w ciąży Za kazdym razem albo mdłosci albo ból pleców. Teraz mam nadzieję,ze moje mdłosci jeszcze troche poczekają,bo za tydzien mamy roczek synka i nie chciałabym zeby ktos wczesniej sie dowiedział o kruszynce Tak jak Wy planujemy wszystkim powiedziec w Swięta[COLOR="Silver"]

A mój dzien minął tak,ze latałam po urzędach,opiekach-tysiąc papierków,bo przedłuzam urlop wychowawczy,oczywiscie jutro czeka mnie to samo,bo za dobrze by było zeby wszystko załatwic w jeden dzien

My szczegolnie bedziemy obchodzic Mikołaja,bo w zeszłym roku Franek sie dzien przed Mikołajem urodził,wiec mielismy piękny prezent Pewnie wszyscy sie zjadą,bo z mojej strony to jedyne malenstwo w rodzinie
Bardzo podoba mi się imię Franek
Fajny prezent mieliście na Mikołajki
Udało się wszystko załatwić w urzędach?
Stary 2013-11-28, 20:53   #66
(kicia)
Zakorzenienie

u mnie dziś ok tylko mam straszny apetyt

ja jutro idę się zapisać na wizytę mam nadzieję że uda mi się na 16go grudnia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:53   #67
89Binka
Przyczajenie

Ach własnie nic nie udało sie załatwic Moj mąż kiedys dostawał rente z Niemiec po zmarłym ojcu i teraz gdzie kolwiek jak chce cos załatwic to są cyrki,bo oni sami nie wiedzą jak sie za to zabrac.W maju złozylam wniosek o wychowawcze i do teraz nie mam decyzji,a juz kolejny wniosek musze składac...
Stary 2013-11-28, 20:55   #68
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
No,a co do planowania ciąży to chciałam sie starac juz pol roku po Frania narodzinach,ale mialam cesarke,wiec musialam dłuzej odczekac,lekarz dał zielone swiatelko i pyk-udało sie
A tak swoją drogą dziewczyny to boje sie,ze mi sie to nigdy nie znudzi,chce byc wiecznie w ciąży,wiecznie rodzic,bo to takie piękne chwile.Tez tak macie??
Ja chcę mieć 2 może 3 dzieci. Sama ciąża nie kojarzy mi się aż tak pięknie Także wieczna ciążą- nie dla mnie
Za to narodziny synka i pierwsze wspólne chwile z naszą kruszynką były magiczne. Takich chwil mogłabym przeżyć więcej

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Ach własnie nic nie udało sie załatwic Moj mąż kiedys dostawał rente z Niemiec po zmarłym ojcu i teraz gdzie kolwiek jak chce cos załatwic to są cyrki,bo oni sami nie wiedzą jak sie za to zabrac.W maju złozylam wniosek o wychowawcze i do teraz nie mam decyzji,a juz kolejny wniosek musze składac...
Czyli same problemy. Trzymam kciuki aby szybko udało się wszystko załatwić.
Stary 2013-11-28, 21:16   #69
89Binka
Przyczajenie

Czyli same problemy. Trzymam kciuki aby szybko udało się wszystko załatwić.[/QUOTE]

Dziękuję

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke
Stary 2013-11-28, 21:17   #70
(kicia)
Zakorzenienie

my chcemy znać ja bym nie chciała czekać do porodu bo po prostu nie wyobrażam sobie wybierania wszystkiego ciuchów przygotowywania łóżeczka itp po porodzie.

Stary 2013-11-28, 21:21   #71
88natka
Zadomowienie

Cytat:

U nas na Mikołaja drobne upoinki, a pod choinkę coś fajniejszego. Mój tż jest z 6 grudnia
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Ja idę jutro do lekarza. Pewnie za dużo nie zobaczę, bo jeszcze za wcześnie ale muszę iść po leki. W poprzedniej ciąży byłam na USG w 6t2d i było już pięknie bijące serduszko
Moi rodzice i siostra już wiedzą o ciąży a reszcie rodziny chcemy powiedzieć w święta.

natka, jakieś plany na 4 dni wolnego? Ja obchodzę Mikołajki. Z mężem kupujemy sobie ulubione czekoladki a synkowi jakiś drobiazg też dajemy. upominków jeszcze nie kupiłam.
Trzymam kciuki za wizytę
Nie mam żadnych planów, będę odpoczywać Muszę jechać kupić Olivii kurtkę zimową. Czekam na zasłony już tydzień temu miały przyjść
Dziś przyszedł stół, prawie cały salon mamy już urządzony
Cytat:
Ja jak byłam ok 8 miesiąca, mówiłam że w ciąży już nigdy nie będę.. miałam non stop skurcze. Do sklepu miałam 5 minut drogi a chodziłam 30 minut, co kawałek musiałam się zatrzymać, no ale jak widać szybko mi się zatęskniło
Poród do lekkich nie należał ale nagroda była warta każdego wysiłku. No ale to będzie nasz ostatni dzidziuś i zamykamy fabrykę
Cytat:
u mnie dziś ok tylko mam straszny apetyt

ja jutro idę się zapisać na wizytę mam nadzieję że uda mi się na 16go grudnia
żeby się udało

niespodzianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 21:21   #72
89Binka
Przyczajenie

Kicia my w pierwszej ciąży tez chcielismy wiedziec,ale teraz juz i tak wszystko dla dzidzi mamy,wiec zrobimy sobie niespodziewanke a w razie czego zawsze pare rózowych ciuszkow idzie kupic
Stary 2013-11-28, 21:23   #73
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli same problemy. Trzymam kciuki aby szybko udało się wszystko załatwić.
Dziękuję

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke[/QUOTE]

Cytat:
my chcemy znać ja bym nie chciała czekać do porodu bo po prostu nie wyobrażam sobie wybierania wszystkiego ciuchów przygotowywania łóżeczka itp po porodzie.
My też chcemy znać płeć, żeby mówić jak najwcześniej do brzuszka już po imieniu poza tym nie wytrzymałabym tyle miesięcy Tż tym bardziej na sali, na położnictwie, leżała ze mną dziewczyna, która do narodzin dziecka nie znała płci. Odwiedziła ją w szpitalu koleżanka i przyniosła sukienkę a urodził się chłopiec
Stary 2013-11-28, 21:30   #74
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke
ja bym chciała wytrzymać tyle w niepewności ale znam się za dobrze

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Myślałyście już nad imieniem? Czy jeszcze za wcześnie?

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2013-11-28 o 21:28
Stary 2013-11-28, 21:57   #75
89Binka
Przyczajenie

Tez nie wiem czy wytrzymam te 9 mies,ale bardzo bym chciala
A nad imieniem to juz przed ciążą myslałam Zawsze chciałam miec Adriane(Ade) po tatusiu,teraz spodobała mi sie Zosia,a najbardziej to Mia,ale nie wiem jak spoleczenstwo przyjeloby to imie(wbrew pozorom nie jest to nowoczesne imie,bo moja praprapra ciotka tak sie nazywała )
A dla chłopca podoba mi sie Wiktor,ale kojarzy z jednym panem,wiec tak nie bardzo.Dobrze,ze mam jeszcze te 9mies na rozmyslania Moze od ktorejs z Was spodoba mi sie proponowane imie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 07:46   #76
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała wytrzymać tyle w niepewności ale znam się za dobrze

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Myślałyście już nad imieniem? Czy jeszcze za wcześnie?
Cytat:
A nad imieniem to juz przed ciążą myslałam Zawsze chciałam miec Adriane(Ade) po tatusiu,teraz spodobała mi sie Zosia,a najbardziej to Mia,ale nie wiem jak spoleczenstwo przyjeloby to imie(wbrew pozorom nie jest to nowoczesne imie,bo moja praprapra ciotka tak sie nazywała )
A dla chłopca podoba mi sie Wiktor,ale kojarzy z jednym panem,wiec tak nie bardzo.Dobrze,ze mam jeszcze te 9mies na rozmyslania Moze od ktorejs z Was spodoba mi sie proponowane imie
My przed pierwszą ciążą wymyśliliśmy dla dziewczynki Hania. Mamy synka więc imię cały czas czeka na córkę tylko trochę za dużo Hań dookoła się zrobiło. Podoba mi się Iga, ale mąż kategorycznie się nie zgadza
Binka, mnie też podoba się Zosia ale już Zofia nie bardzo
Jeśli będzie drugi chłopieć to najprawdopodobniej będzie Kuba

Imiona, to w ogóle kwestia gustu. Każdemu co innego się podoba. Ada jest bardzo ładnym imieniem ale niestety mam złe skojarzenia z tym imieniem.
Stary 2013-11-29, 07:53   #77
Nikii89
Zakorzenienie

Gratuluję Wam mamusie i życzę bezproblemowych 9m Kurcze jak ten czas leci jeszcze niedawno ja robiłam test a tu już sierpniówki
88natka Gratuluję

mama majowa 2014
Stary 2013-11-29, 09:51   #78
kamilast
Raczkowanie

Cytat:

Kciuki trzymam żeby dzisiejszy wypad do urzędów był ostatnim.

Cytat:
Niesamowite dla mnie to co piszesz. Ja 6 mc po porodzie byłam jeszcze na etapie walki z kolką, wiecznie z tłustymi włosami, bałaganem w domu itp.

Ale tego że będziesz miała taką małą różnicę wieku zazdroszczę. Fajnie się dzieciaki chowają jak są na podobnym etapie rozwoju.

[/COLOR]Chcecie znac płec dziecka??My tym razem chcemy miec niespodzianke[/QUOTE]

Ja "siusiaka" wypatrzyłam sama na usg, więc pewnie teraz też nie przegapie , poza tym mąż by chyba nie wytrzymał.

Widzę, że rozmowy na wątku się zaczynają w porach wieczorowych, a ja ostatnio z synkiem spać chodze
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:07   #79
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Niesamowite dla mnie to co piszesz. Ja 6 mc po porodzie byłam jeszcze na etapie walki z kolką, wiecznie z tłustymi włosami, bałaganem w domu itp.

Ale tego że będziesz miała taką małą różnicę wieku zazdroszczę. Fajnie się dzieciaki chowają jak są na podobnym etapie rozwoju.
Ja przez 1 rok mówiłam, ze mój syn będzie jedynakiem
Stary 2013-11-29, 12:22   #80
88natka
Zadomowienie

Cytat:
My jeszcze nie myśleliśmy o imionach ale w poprzedniej ciąży jakby był chłopiec chcieliśmy dać mu na imię Alex. Teraz sama nie wiem
Cytat:
My przed pierwszą ciążą wymyśliliśmy dla dziewczynki Hania. Mamy synka więc imię cały czas czeka na córkę tylko trochę za dużo Hań dookoła się zrobiło. Podoba mi się Iga, ale mąż kategorycznie się nie zgadza
Binka, mnie też podoba się Zosia ale już Zofia nie bardzo
Jeśli będzie drugi chłopieć to najprawdopodobniej będzie Kuba

Imiona, to w ogóle kwestia gustu. Każdemu co innego się podoba. Ada jest bardzo ładnym imieniem ale niestety mam złe skojarzenia z tym imieniem.
Kubuś ładnie My nie zamierzamy wracać do Polski więc szukamy imion które są tutaj
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gratuluję Wam mamusie i życzę bezproblemowych 9m Kurcze jak ten czas leci jeszcze niedawno ja robiłam test a tu już sierpniówki
88natka Gratuluję

mama majowa 2014
Dziękuje Kochana

Cytat:
Ja przez 1 rok mówiłam, ze mój syn będzie jedynakiem
ja też

Wstałam rano i straciłam głos, wczoraj nic się nie zapowiadało że będę chora.. Leżę w łóżku i piję herbatę z cytryną.. Olivia właśnie poszła spać
Moje plany legły w gruzach,oby szybko przeszło.

Dziewczyny co byście teraz chciały mieć? Chłopczyka czy dziewczynkę? Ja wiem że najważniejsze żeby było zdrowe ale zawsze w głowie coś bardziej by się chciało
Ja bym teraz chciała chłopca Żeby mąż miał z kim w piłkę grać, mógł sobie kupować zdalnie sterowane samochody helikoptery. Jak byłam w poprzedniej ciąży to sobie kupił helikopter( mówił że nigdy nie miał)
Jakby miał syna to by była wymówka

niespodzianka
Stary 2013-11-29, 13:53   #81
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
My jeszcze nie myśleliśmy o imionach ale w poprzedniej ciąży jakby był chłopiec chcieliśmy dać mu na imię Alex. Teraz sama nie wiem

Kubuś ładnie My nie zamierzamy wracać do Polski więc szukamy imion które są tutaj

Dziękuje Kochana

ja też

Wstałam rano i straciłam głos, wczoraj nic się nie zapowiadało że będę chora.. Leżę w łóżku i piję herbatę z cytryną.. Olivia właśnie poszła spać
Moje plany legły w gruzach,oby szybko przeszło.

Dziewczyny co byście teraz chciały mieć? Chłopczyka czy dziewczynkę? Ja wiem że najważniejsze żeby było zdrowe ale zawsze w głowie coś bardziej by się chciało
Ja bym teraz chciała chłopca Żeby mąż miał z kim w piłkę grać, mógł sobie kupować zdalnie sterowane samochody helikoptery. Jak byłam w poprzedniej ciąży to sobie kupił helikopter( mówił że nigdy nie miał)
Jakby miał syna to by była wymówka
Zdrówka!

Z jednej strony chciałabym drugiego synka. Jestem zakochana w swoim synku i wiem, że fajnie być mamą chłopca. Poza tym wydaje mi się, że 2 chłopaków lepiej by się dogadywało. Z drugiej strony chciałabym zobaczyć jak to jest wychowywać dziewczynkę. Ostatnio ciągle też słyszę, że dziewczynka jak dorośnie to zostaje przy rodzicach a chłopca wychowuję się dla innej kobiety. Muszę z przykrością przyznać, że jest w tym ziarnko prawdy.
Także jak widać ja ucieszę się tak samo z drugiego synka jak i z córeczki. Najważniejsze jednak aby było zdrowe!
Stary 2013-11-29, 14:40   #82
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Zdrówka!

Z jednej strony chciałabym drugiego synka. Jestem zakochana w swoim synku i wiem, że fajnie być mamą chłopca. Poza tym wydaje mi się, że 2 chłopaków lepiej by się dogadywało. Z drugiej strony chciałabym zobaczyć jak to jest wychowywać dziewczynkę. Ostatnio ciągle też słyszę, że dziewczynka jak dorośnie to zostaje przy rodzicach a chłopca wychowuję się dla innej kobiety. Muszę z przykrością przyznać, że jest w tym ziarnko prawdy.
Także jak widać ja ucieszę się tak samo z drugiego synka jak i z córeczki. Najważniejsze jednak aby było zdrowe!
Dzięki, właśnie mierzyłam gorączkę i mam 38.. mąż w pracy, będzie dopiero po 22.. Oby Olivia spała jak najdłużej bo chyba dziś nie wyrobie
Co do drugiego dziecka tej samej płci uważam tak samo.

niespodzianka
Stary 2013-11-29, 17:05   #83
89Binka
Przyczajenie

Hej
załatwiłam w urzedach z Frankiem latałam,bo nie mialam z kim go zostawic,ale dalismy rade
A co do płci to tez jedną stroną chciałabym miec drugiego chlopczyka zeby w przyszlosci miec fajną obstawe:p ale drugą stroną tez bym poczesała jakies kucyki ,warkocze,pazurki pomalowała Tym bardziej,ze jestem kosmetologiem

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

No i najwazniejsze,kupilam dzis dla Frania niezłe wdzianko na roczek: sztruksy granatowe z wiszącymi szelkami,koszula-body,kamizelka granatowa ze wstawkami z brązowego zamszu no i muszka brązowa...ach bedzie wyglądac bosko ten moj mały męzczyzna

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Dzięki, właśnie mierzyłam gorączkę i mam 38.. mąż w pracy, będzie dopiero po 22.. Oby Olivia spała jak najdłużej bo chyba dziś nie wyrobie
Co do drugiego dziecka tej samej płci uważam tak samo.
Oj,wspóczują,pare dni wolnego i jeszcze w łozku,oby to tylko byla jednodniowka,zdrowka

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

[QUOTE=kamilast;43940000]

Ale tego że będziesz miała taką małą różnicę wieku zazdroszczę. Fajnie się dzieciaki chowają jak są na podobnym etapie rozwoju

Nasze kolki trwały do czwartego mies,ale w czwatym mies wyszedł pierwszy ząbek,takze znowu byl placz,marudzenie,budzenie w nocy.Jakos sie nie zraziłam,nie wiem,moze przez to,ze moje pierwsze,bardzo upragnione dziecko,poczęte w noc poślubną(tak jak planowałam )-poroniłam ,Bardzo to przezylam i wiem,ze nikt mi go nie zastąpi...ale moze dlatego chce miec duuzo dzieci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 19:42   #84
twin--maid
Zakorzenienie

Byłam u lekarza. niestety na USG nic nie było widać, nawet pęcherzyka. Mam nadzieję, że to znaczy tylko, że ciąża młodsza niż to wychodzi z terminu miesiączki.
Stary 2013-11-29, 19:56   #85
(kicia)
Zakorzenienie

właśnie dlatego ja jestem zwolenniczką żeby z usg poczekać. Po co się denerwować myśleć itp?

ja mma pierwsze 17 grudnia niestety na nfz mogłam zapomnieć i od razu idę prywatnie

Ja bym chciała dziewczynkę
i mamy wybrane Alicja i Mariusz

Stary 2013-11-29, 20:03   #86
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dlatego ja jestem zwolenniczką żeby z usg poczekać. Po co się denerwować myśleć itp?

ja mma pierwsze 17 grudnia niestety na nfz mogłam zapomnieć i od razu idę prywatnie

Ja bym chciała dziewczynkę
i mamy wybrane Alicja i Mariusz
Musiałam iść po leki, które muszę zażywać całą ciążę. Na początku p. dr nie chciała robić a później powiedziała, że zajrzymy.
Stary 2013-11-29, 20:34   #87
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałam iść po leki, które muszę zażywać całą ciążę. Na początku p. dr nie chciała robić a później powiedziała, że zajrzymy.

aaa to trochę inna sytuacja

Stary 2013-11-30, 11:40   #88
89Binka
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Co u Was??Ja mam lekką załamke,dzis dostałam opryszczke,w poprzedniej ciąży mialam ją z 5razy.Biore heviran,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok...
Stary 2013-11-30, 13:02   #89
Lindsay_
Raczkowanie

Witam wszystkich Troszkę niepewnym krokiem dołączam do Was Niepewnym gdyż nie mogę w TO uwierzyć
Okres spóznia śie już tydzień, zrobiłam w tym tygodniu 2 testy oba pozytywne. Ostatnią mies 26 pazdziernika wiec z obliczeń wynika że dziś zaczą sie 6 tydz
Nie planowaliśmy ale po pierwszy szok miną i już dużo lepiej
Żadnych objawów narazie nie mam
Mam 21lat i to pierwsza ciąża i jestem troche w tym wszystkiem zielona

Lindsay_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:28   #90
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Nasze kolki trwały do czwartego mies,ale w czwatym mies wyszedł pierwszy ząbek,takze znowu byl placz,marudzenie,budzenie w nocy.Jakos sie nie zraziłam,nie wiem,moze przez to,ze moje pierwsze,bardzo upragnione dziecko,poczęte w noc poślubną(tak jak planowałam )-poroniłam ,Bardzo to przezylam i wiem,ze nikt mi go nie zastąpi...ale moze dlatego chce miec duuzo dzieci
To nie w tym sensie że mnie zniechęciło zawsze uważałam że rodzeństwo się należy człowiekowi ustawowo , ale fizycznie byłam tak zaangażowana że nie wyobrażałam sobie podołać jeszcze ciąży. Koleżanka na podobnym etapie karmiła dziecko kładła spać i wyklejała albumy a ja prysznic brałam na wyścigi i nie byłam w stanie ugotować obiadu. Potem przez pewien czas byłam głównym żywicielem rodziny i tak zleciało. Wiosną mieliśmy wszystko zaplanowane i pewnie tak jak wam życie nam pokazało, że nie zawsze się dostaje to co się chce.

Cytat:
Byłam u lekarza. niestety na USG nic nie było widać, nawet pęcherzyka. Mam nadzieję, że to znaczy tylko, że ciąża młodsza niż to wychodzi z terminu miesiączki.
Może tak jak piszesz, a może po prostu zagnieżdżony gdzieś głęboko i nie było go widać. Przecież USG pokazuje tylko 2 wymiary, nie zawsze wszystko widać. Nie zamartwiaj się na zapas. A co Ci lek powiedział? Kiedy idziesz na kontrolę?
Ja umówiona na 12.12, wieczność nie dwa tygodnie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lindsay_ Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Troszkę niepewnym krokiem dołączam do Was Niepewnym gdyż nie mogę w TO uwierzyć
Okres spóznia śie już tydzień, zrobiłam w tym tygodniu 2 testy oba pozytywne. Ostatnią mies 26 pazdziernika wiec z obliczeń wynika że dziś zaczą sie 6 tydz
Nie planowaliśmy ale po pierwszy szok miną i już dużo lepiej
Żadnych objawów narazie nie mam
Mam 21lat i to pierwsza ciąża i jestem troche w tym wszystkiem zielona
Witaj i gratulacje
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości