![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: babcia chce mnie zmusić do ślubu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojej przeszłości i mojej oceny jej, którą koniecznie musisz wymusić - tak, bawiliście się w dom. Nie mając wobec siebie żadnych planów oraz nie znając się bawiliście się w dom. A przytoczona przez Ciebie parka także bawi się w dom. Tylko Wam brakowało poważnego podejścia do drugiej osoby, a im do finansów i słowa 'rodzina'. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Chyba wyraźnie napisałam coś zupełnie innego, i ponownie napiszę - czytajcie poprzednie posty, bo to nawet już śmieszne nie jest, jak sto razy tłumaczy się to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
śmiesznym raczej jest to, że uparcie wszystkim jak leci wmawiasz nieumiejętność czytania - może po prostu po Twojej stronie leży wina, nie umiesz napisać jasno tego co masz na myśli? nie wiem jakie inne wnioski można wyłuskać z Twoich wypowiedzi jak nie te, że mieszkanie ze sobą bez mega poważnych planów uważasz za niepoważne i zabawę w dom, stawiając na równi dorosłych ludzi, którzy na siebie zarabiają i beztroskich dzieciaków na utrzymaniu mamusi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- na pewno uważam, że mieszkać wolno tylko po ślubie - czemu wcześniej jasno zaprzeczyłam słowami 'nie ma znaczenia czy przed czy po ślubie' - na pewno grzeszę - czemu wcześniej zaprzeczyłam - ja mieszkam z TZtem to o mnie - gdzie jasno napisałam o kim mówię oraz pierdyliard innych dziwnych zdań. WSZYSTKIE z nich nawet by nie powstały, gdybyście zadały sobie trud przeczytania całości moich wypowiedzi i tyle. I tu nie chodzi o moje formułowanie mysli. Najnormalniej w świecie padają tu zdania, które jasno i wyraźnie zostały wykluczone. Problem w tym, że większość widząc opinię, któa nie pokrywa się z ich nie zadaje sobie nawet trudu zagłębienia się w sens mojej wypowiedzi, a komentuje jej fragmenty i swoje domysły. Nauczcie się czytać i zaoszczędzimy sobie czau i pisaniny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
my z tż-tem podchodziliśmy do siebie poważnie od początku związku - bo żadne z nas nie szukało przygody na chwilę. ale nie jesteśmy tak lekkomyślni i naiwni, żeby od razu wyznawać sobie miłość po grób i planować wspólną rodzinę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz tego twój komentarz na temat zabawy w dom dorosłych, utrzymując się samodzielnie ludzi mnie rozbawił do łez. W pewnym wieku łatwiej jest się zdecydować na wspólne mieszkanie - ma się środki, swoje się przeżyło i człowiek wie, czego od życia oczekuje, mało kto będzie zwlekał z tym kilka lat, żeby mieć stuprocentową pewność, że to facet na całe życie - której chociażby ja nie będę mieć, zanim z kimś nie pomieszkam, co według twojej wielkiej teorii się wyklucza. To jest naprawdę bardzo indywidualna kwestia, więc spasuj z tymi osądami.
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Ema, ale nie chodzi o to, kto ma rację, każdy ma swój pogląd. Chodzi o to, że oceniłaś z góry i bardzo szybko związek autorki, a słowa "zabawa w dom" mogą brzmieć jak brak szacunku. Czasami warto się powstrzymać z wydawaniem osądów, zresztą sama to przyznałaś pisząc, że skomentowałaś nie znając szczegółów (właściwie oparłaś się na jednym zdaniu, "Nawet nie jestem w 100% pewna, czy wezmę ślub z obecnym TŻ, bo mamy ostatnio trochę problemów."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Przeczytałam cały wątek i muszę się wtrącić jak czytam ten bezsensowny najazd na _ema_ - dziewczyna odniosła się do pierwszego postu, gdzie autorka napisała, że mieszka z facetem ale ma do niego wątpliwości (dopiero później dopisała, że te wątpliwości są efektem docierania się we wspólnym mieszkaniu); mnie też to tknęło, że mieszka ze swoim facetem, co do którego nie ma planów na przyszłość, później doczytałam i zrozumiałam. Zabawa w dom to chyba dobre określenie na niepoważną sytuację
![]() ![]() ![]() ![]() A co do autorki: olej taką gadaninę, a jeśli przez takie coś miałyby się popsuć wam kontakty to tylko z jej winy. Rób swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.