Lancome HYPNOSE - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-24, 12:44   #61
demonik
Zakorzenienie

Dot.: Co Wy chcecie od Hypnose???

Cytat:
Napisane przez hybris
A za to, że koleżanka Mosticchio już poleciała kablować na redakcyjne, że jest tutaj sekowana za poglądy, bo jedyna stanęła w obronie zapachu, który wcale nie jest taki zły. Dodatkowo już wyedytowała swój post i usunęła słowo "prostactwo", żeby nikt się nie mógł przyczepic, bo ona taka cicha i pokornego serca, a cały świat się sprzysiągł.
Nieładnie, nieładnie...

A wracając do tematu wątku mnie Hypnose w ogóle się nie podoba, a hasło "Bestseller" bynajmniej nie działa zachęcająco . Wprost przeciwnie .
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 12:51   #62
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez olcia7
elve, może w Italii takowych się nie używa?
Aj, przyczepiłyśmy się, złośliwe my zołzy!
Przyczepiłyście się, i to w dodatku bardzo nieładnie. Spójrz na regulamin, stąd już wylatywały osoby, które dyskutowały nt. języka polskiego.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 13:07   #63
Madlaine
Zakorzenienie

Po raz kolejny pozostaje juz tylko współczuć i omijać
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 16:39   #64
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Przyczepiłyście się, i to w dodatku bardzo nieładnie. Spójrz na regulamin, stąd już wylatywały osoby, które dyskutowały nt. języka polskiego.

No nie Złosiu, ja Cię bardzo proszę, bez takich! Napisałam już co na ten temat myślę na forum technicznym, Mosticchio niech się na ofiarę przestanie kreować bo mnie zaraz krew ze złości zaleje. Dla potomnych przytoczę co M. napisała w wyedytowanym wcześniej poście:

Cytat:
widze co niektore widze zachowujecie sie jak dzieci a te glupie docinki to typowe prostactwo
I niestety Złosiu, ja na temat poprawności językowej będę dyskutować i to nie dlatego, iż jestem niedowartościowaną purystką językową ale dlatego, że pewnych rzeczy po prostu nie da się czytać. Do takich zaliczam posty Mosticchio. Zwyczajnie ślepia bolą. I dlatego uprzedzam M. że jesli nei zacznie stosować kropek czy przecinków (o wielkich literach nie wspominając), to ja jej posty będę usuwać. W trosce o dobry wzrok mój i reszty wizażanek

Nie piętnuję błędów. Wprost przeciwnie, po cichu poprawiam, co najwyżej mamrocząc pod nosem inwektywy. Ale na Zeusa, nie zrzucajmy rażącego językowego niechlujstwa z jakim mamy tu do czynienia na karb różnych dysfunkcji. Bo nie ma takiej dysfunkcji pod jaką możnaby to podciągnąć

Będę takie zjawiska tępić i tyle. Mam się psychicznie na bana przygotować?

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 16:49   #65
Aurita
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Lancome Hypnose....

uhh.... Wyraźne czuję, Domestos, cytrusowa świeżość... Trochę kwiatków, trochę wanilii, mdły choć niezbyt słodki. Naparawdę nie mogę oprzeć się wrażeniu że wącham coś w rodzaju Domestosu, taka była moja pierwsza myśl na temat tego zapachu, i dalej tak uważam.
Czy on musi być aż tak wściekle popularny??!
Aurita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 17:22   #66
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Będę takie zjawiska tępić i tyle. Mam się psychicznie na bana przygotować?
No bez takich

Mam dwie uwagi, odnosnie zaistnialej sytuacji:

1) tekst bez znakow przestankowych to naprawde masakra dla oczu

2) cale to paranoiczne oburzenie z powodu rzekomej nagonki na osamotniona milosniczke Hypnose jest co najmniej dziwne - wystarczy spojrzec chocby na watek o Versace, gdzie wiekszosc dziewczyn nie zostawila na calej tej marce suchej nitki, a jakos zadna z uzytkowniczek i milosniczek perfum Versace (do ktorych zreszta sama naleze jako wlascicielka flakonu Red Jeans) nie zaczela sie awanturowac ani tez latac do wyzszej administracji na skarge
dori7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 18:16   #67
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Tak dziewczyny i ja Was popieram. Tekst bez znaków interpunkcyjnych daje po oczach i nie da się go czytać. Moja uwaga po elve była nie na serio, a tu się zaczęła dyskusja całkiem na serio i jeszcze bardziej mi się chce z tego śmiać. Świat pełen jest pieniaczy... cóż zrobić??? Tolerować, tolerować..

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post68212696
olcia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-24, 21:41   #68
Szarada
Zakorzenienie

Taaaaa, nie od dziś wiadomo, że za dość nieoczekiwane rzeczy dostaje się bana na Wizażu.

Swoją drogą to Hypnose pachnie moim zdaniem jak budyń waniliowy w butelce. No, może z dodatkiem banana. Czy to źle, czy dobrze, to kwestia dyskusyjna. Moim zdaniem źle.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 10:25   #69
mosticchio
BAN stały

Naprawde nie powracam do tej dyskusji
1 usunelam zdanie prostactwo poprostu nie chcac uzywac wulgaryzmow i nie chcac doprowadzac do dalszej klotni ( do tego sluzy kochane moje funkja edytuj) ,, pozatym osoby te do ktorych zwrocilam uwage nie byly w tym momencie aktywne ( tylko pani hibris ) do ktorej tak owe slowo nie zostalo zwrocone (mysle ze zostalo wytlumaczone ze nie udaje ,,wieznia sumienia,,)
"W bardzo zlym tonie jest zwracanie uwagi dyskutantom na literowki bledy gramatyczne i ortograficzne np.emoty a SZCZEGOLNIE ROBIENIE TEGO NA FORUM niestety ta funkcja zosala zastosowana do mojej osoby
Jezeli ktoras z pan ma pretensje do mojej osoby moze zglosic to mnie osobiscie na PRIV a nie na forum .
Jest wiele osob na tym forum ktore robia tak owe bledy ktore mnie zostaly zrocone uwage w sposob tak krytyczny jak mnie
3 .Klawiatura wloska niestety slodkie moje nie posiada wielu literowek (jezeli sa niedowiarki polecam slownik jezyka wloskiego) bo sa roznice w byc moze technologia wloska nie poszla tak baardzo do przodu
4 Pani smoczyca w sposob baardzo krytyczny zwracasz sie do mnie o bledy i niestety nie wszyscy sa asami w pisowni (troche luzu)

Edytowane przez mosticchio
Czas edycji: 2005-10-25 o 11:14
mosticchio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 12:02   #70
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mosticchio
co niektore widze zachowujecie sie jak dzieci naprawde nie mam czasu na glupie sprzeczki a te glupie docinki to typowa glupota
No cóż, chyba powinnaś zerknąć w regulamin Jakoś nie widzę, by którakolwiek z Wizażanek zarzucała Ci głupotę.

Nikt się do Ciebie nie przyczepił. Tekst bez kropek, przecinków, czy wielkich liter trudno się czyta Momentami staje się wręcz niezrozumiały Nikt nie czepia się polskich liter, których nie używa przecież wiele dziewczyn mieszkających poza granicami Polski.

A swoje zdanie na temat perfum ma prawo wyrazić każda z nas - w końcu po to jest to forum Jakoś specjalnie mnie nie zbulwersował fakt, że kilka z moich ukochanych zapachów wymienionych jest w wątku o "perfumach-śmierdzielach". Trochę luzu zalecasz Smoczycy? Jesteś pewna, że to dobry adres? Przeczytaj swoje posty i zastanów się komu tego luzu i dystansu brakuje

A tak na marginesie - mnie Hypnose też się nie podoba

Edytowane przez E
Czas edycji: 2005-10-25 o 12:36 Powód: literówka
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 12:05   #71
Madlaine
Zakorzenienie

Chodziło po prostu o używanie WILEKICH liter oraz znaków przestankowych, takie sa zapewne na każdej klawiaturze, niezależnie od kraju pisania

Błędów nikt Ci nie wytykał, tak samo jak braku polskich znaków, co jest dość normalne przy "zagranicznych" wizażankach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-25, 12:18   #72
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Naprawde nie powracam do tej dyskusji
1 usunelam zdanie prostactwo poprostu nie chcac uzywac wulgaryzmow i nie chcac doprowadzac do dalszej klotni ( do tego sluzy kochane moje funkja edytuj) ,, pozatym osoby te do ktorych zwrocilam uwage nie byly w tym momencie aktywne ( tylko pani hibris ) do ktorej tak owe slowo nie zostalo zwrocone (mysle ze zostalo wytlumaczone ze nie udaje ,,wieznia sumienia,,)
"W bardzo zlym tonie jest zwracanie uwagi dyskutantom na literowki bledy gramatyczne i ortograficzne np.emoty a SZCZEGOLNIE ROBIENIE TEGO NA FORUM niestety ta funkcja zosala zastosowana do mojej osoby
Jezeli ktoras z pan ma pretensje do mojej osoby moze zglosic to mnie osobiscie na PRIV a nie na forum .
Jest wiele osob na tym forum ktore robia tak owe bledy ktore mnie zostaly zrocone uwage w sposob tak krytyczny jak mnie
3 .Klawiatura wloska niestety slodkie moje nie posiada wielu literowek (jezeli sa niedowiarki polecam slownik jezyka wloskiego) bo sa roznice w byc moze technologia wloska nie poszla tak baardzo do przodu
4 Pani smoczyca w sposob baardzo krytyczny zwracasz sie do mnie o bledy i niestety nie wszyscy sa asami w pisowni (troche luzu)
Mosticchio, z funkcji "edytuj" korzystasz tak często, że na wszelki wypadek zacytuję twój post, żeby za chwilę nie zmienił się tekst wiadomości, na która odpowiadam
Więc primo, nikt cię nie prosi o używanie ąęćżśńłó, bo nie jesteśmy na tyle zacofane, żeby nie wiedzieć, że system ze zdefiniowanym językiem włoskim tych znaków nie posiada. Ale może chcesz nam wmówić, że na włoskiej klawiaturze nie ma przecinka, kropki, shifta?
Secundo - nie zauważyłam, żeby Smoczycy brakowało luzu, niemniej sądzę, że Twój post wyleci, jak tylko wyżej wymioniona pojawi się on line, z powodów, o których pisała już wcześniej. Mogę się nawet założyć
Tertio - jeśli znasz włoski, to może i łacińskie określenie persona non grata nie jest Ci obce. Możesz wziąć to do siebie. Z mojej strony EOT.
Stary 2005-10-25, 12:59   #73
mosticchio
BAN stały

"W bardzo zlym tonie jest zwracanie uwagi dyskutantom na literowki bledy gramatyczne i ortograficzne np.emoty a SZCZEGOLNIE ROBIENIE TEGo NA FORUM
Stary 2005-10-25, 13:04   #74
hybris
Zadomowienie

Cytat:
"W bardzo zlym tonie jest zwracanie uwagi dyskutantom na literowki bledy gramatyczne i ortograficzne np.emoty a SZCZEGOLNIE ROBIENIE TEGo NA FORUM
zauważ, że w powyższym tekście słowa nie ma o błędach interpunkcyjnych...
Stary 2005-10-25, 13:05   #75
E
Zakorzenienie

Cytat:
A w doskonałym tonie są Twoje wcześniejsze wypowiedzi

Nikt nie zwraca uwagi na błędy, o których piszesz! Nie zauważyłaś???
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 13:07   #76
Madlaine
Zakorzenienie

Nie ma to jak bronić sie do upadłego

powodzenia
Stary 2005-10-25, 13:11   #77
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E
A w doskonałym tonie są Twoje wcześniejsze wypowiedzi
Tiaaa... zwłaszcza wielokrotne edytowanie i zmiana treści postów...
Stary 2005-10-25, 14:31   #78
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Mosticchio - mam takie pytanie, może głupie, ale co tam - po co pisze sie posty??? po to chyba, żeby ktoś je czytał, co?? Jeżeli nie zależy Ci na tym, by ktoś czytał to co napiszesz to nadal nie używaj znaków przestankowych, ani dużych liter (tak z innej beczki to wydaje mi się, że dużo większym nietaktem jest pisanie nicka czyjejś osoby z małej litery, niż zwrócenie komuś uwagi na jego sposób wypowiadania się) - ale w takim razie Twoja bytność na forum mija się z celem i proponuje raczej założyć pamiętnik - bo jak narazie ze znanych mi osobistości tylko Joyce zrobił furorę nieużywaniem interpunkcji....
Stary 2005-10-25, 15:02   #79
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Cos chyba pomylilas skarbie zobacz kolejnosc wypowiedzi i zobacz kto kogo najpierw sprowokowal i dokonal tzw lamania regulaminu punkt wyzej sie klania
widzę, że regulamin czytałaś, wybiorczo, niestety. Nie zwróciłas niestety uwagi na punkt 4, nie mówiąc już o jego zastosowaniu... skarbie.

Cytat:
Jeszcze gorzej widziane są u nas posty napisane "cyrylicą", lub jak kto woli "pokemonami". Co to oznacza? Jeśli piszesz bez zachowania podstawowych zasad gramatyki, ortografii i stylistyki nie oczekuj, że komuś będzie się chciało przedrzeć przez "gĄsZcZ pOkEmOnÓw" lub czegoś "jeshtsche gorschego" i odpowiedzieć na Twoje pytanie. Wbrew pozorom nie jest to śmieszne dla osób, które muszą czytać (i rozumieć!) kilkaset takich pokemonów dziennie.
a poza tym powtarzam, że błędów ortograficznych nikt ci nie wytyka. Natomiast wszystkim osobom, czytającym (jeszcze, bo niech tu tylko Smoczyca wparuje) twoje wypowiedzi, przeszkadza brak INTERPUNKCJI, przez co treść jest po prostu bezładnym słowotokiem. Więc, mówiąc już bez ogródek, przestań powtarzać w kółko o regulaminie, który sama nagminnie łamiesz i zacznij pisać jak człowiek, wtedy nikt się niczego nie będzie czepiał.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-25, 15:12   #80
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Dobra, dziewczyny- chyba już wystarczy. Jak Mosticchio pisze (bez znaków interpunkcyjnych) każdy widzi. Ja osobiście jej wypowiedzi omijam, bo mnie zanadto męczą, natomiast recencje są po prostu w ogóle niezrozumiałe. Dajmy już jednak spokój tej dyskusji, przestaje mi się ona podobać. Odbiegłyśmy znacznie od tematu, a wycieczki personalne to nie jest to, o co nam tu chodzi. Powróćmy więc do meritum sprawy-> przypominam, że wątek dotyczy pefrum Hypnose.
A jeśli już koniecznie nadal o przecinkach i innych znakach przestankowych, to proponuję w tym tonie:
Zabawa w skojarzenia.Jak pachną?
-przecinek:
-kropka:
-myślnik: ...

A Mosticchio uprasza się o to, aby wzięła sobie do serca nasze rady odnośnie interpunkcji. I tyle.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 15:21   #81
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko
-przecinek:
-kropka:

.
zbyt trudna praca domowa Pani Profesor
Stary 2005-10-25, 15:28   #82
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koko
Dobra, dziewczyny- chyba już wystarczy. Jak Mosticchio pisze (bez znaków interpunkcyjnych) każdy widzi. Ja osobiście jej wypowiedzi omijam, bo mnie zanadto męczą, natomiast recencje są po prostu w ogóle niezrozumiałe. Dajmy już jednak spokój tej dyskusji, przestaje mi się ona podobać. Odbiegłyśmy znacznie od tematu, a wycieczki personalne to nie jest to, o co nam tu chodzi. Powróćmy więc do meritum sprawy-> przypominam, że wątek dotyczy pefrum Hypnose.
A jeśli już koniecznie nadal o przecinkach i innych znakach przestankowych, to proponuję w tym tonie:
-przecinek:
-kropka:

A Mosticchio uprasza się o to, aby wzięła sobie do serca nasze rady odnośnie interpunkcji. I tyle.
Ok, Koko
Ale nie odmówię sobie użycia opcji "ignoruj", moje oczy są zbyt cenne.
hybris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 16:21   #83
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Myślnik pachnie jak zielona Neonatura YR
Stary 2005-10-25, 17:32   #84
mosticchio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hybris
Ok, Koko
Ale nie odmówię sobie użycia opcji "ignoruj", moje oczy są zbyt cenne.
Moje rowniez
Stary 2005-10-25, 17:37   #85
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Wink Dot.: Co Wy chcecie od Hypnose???

Przecinek to Green Tea E.Arden,natomiast kropka to Poison Diora(moim zdaniem)
Stary 2005-10-25, 17:40   #86
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Red face Dot.: Co Wy chcecie od Hypnose???

A myślnik to bez wątpienia dla mnie coś waniliowego...np. Vanilla The Body Shop
Stary 2005-10-25, 17:45   #87
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Hmmm - myślnik to Halloween, przecinek - Noa, a kropka to Gucci EDP. dodam tylko jeszcze, w sumie bardzo oczywisty - Tumulte Lacroix jako wykrzyknik, kolejny zapach, który wywołał mój zachwyt
Stary 2005-10-25, 19:17   #88
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alraune
dodam tylko jeszcze, w sumie bardzo oczywisty - Tumulte Lacroix jako wykrzyknik, kolejny zapach, który wywołał mój zachwyt
Tumulte damski rzeczywiście piękny, ale mnie ujął Tumulte dla panów. Drzewny, głęboki, męski, przypomina mi Gucci Rush For Men, który też bardzo lubię. Wróciłam dziś do domu z flachą tegoż (znaczy się Tumulte, nie Rusha ), jutro małżonek świętuje urodziny (zapach testował, spodobał mu się).
Ech... monotematyczna się zrobiłam w kwestii prezentów . Aż mi głupio, ale wynika to z braku czasu .

Edytowane przez demonik
Czas edycji: 2005-10-25 o 19:27 Powód: coś pokręciłam... ;)
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 20:55   #89
sitc
Rozeznanie

Kochane moje, odejdźmy już od tematu przecinków, bardzo was proszę
Co do Hypnose, przy pierwszym powąchaniu spodobało mi się i to bardzo, ujęła mnie nuta budyniu waniliowego i sama nie wiem co jeszcze Chyba nawet tu na forum pisałam że nie obraziłabym się gdybym go dostała na imininy
Jednak opaczność nade mną czuwała i przy okazji ostatnich zakupów komsetyczno-perfumeryjnych, zażyczyłam sobie próbkę Hypnose. Po przetestowaniu dokładniejszym, już w domu na spokojnie, doszłam do wniosku że faktycznie pachnie na mnie jak budyń waniliowy, ale teki który przestał dwa tygodnie w ciepłym pomieszczeniu
Więc suma summarum, rozumiem że zapach może się podobac, ale przed zakupem, radzę baaaaardzo dokładnie testować
sitc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 21:24   #90
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Jestem już jestem i słowa dotrzymałam. Posty, które są bezładnym słowotokiem będą usuwane. Raz jeszcze przypominam, iż nie mam za złe braku polskich liter, ale shifta i kropki/przecinki posiada każda klawiatura.
I jeszcze jedno - per pani nie musisz się do mnie, droga Mosticchio zwracać, wszyscy mówimy sobie po imieniu. Za to, czysta grzeczność wymaga, by używając czyjegoś nicka (czy imienia) pisać wielką literą.

I to tyle z mojej strony, EOT (ale usuwać będę posty bez znaków przestankowych, tyle że po cichu).

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości