![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Za ile najmniej jesteś w stanie pracować? ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
a ja znam jeden szpital psychiatryczny, co sobie liczy 7zl za godz praktyk od studenta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Najmniej w życiu dostawałam 4,5/h przy 13 godzinnych zmianach, ale praca z cyklu "rozbierz się i pilnuj ubrań". To było czytelnicze lato
![]() Wejdź sobie na kalkulator całkowitych kosztów pracodawcy i zobacz. Może nie pół, ale 1/3, 2/5 wypłaty idzie na różne składki, z których w życiu nie skorzystasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
kobieta za ladą
|
no dobra co raz to powtarzam--nie każdy musi mieć studnia tysiąć pincet zdolności i kursów,ale każdy musi jakoś żyć,czy to sprzątaczka (bdw gdzie zatrudniają sprzątaczki po podstawówce??bo ja widze tylko ogłoszenia z minimum srednim)czy menager
oczywiście menager powinienen zarabiać więcej no ale co jak sprzątaczka to powinna zadowolić sie 2 zł na godzinę?czy jak powie ooo popatrz szefie zrobiłam zaocznie gimnazjum chce podwyżkę to on jej sru 3 zł?? ![]() wg mnie powinna być minimalna stawka godzinowa i już ,,,,, z mojej pracy teraz jestem zadowolona mam 7 zł netto na rękę(4 godziny) reszta mam jako nadgodziny( w tym sobota) za niedziele mam 12 netto rozliczam sie co tydzień(tak wybrałam) urlop miałam w lipcu ![]() ciesze sie bo u mnie trudno z pracą (kiedyś składałam cv do lumpa do prasowania odzieży ![]()
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, ja nie piszę tego, żeby kogoś oświecić, bo myślę, że ci, którzy są w takiej sytuacji to doskonale sobie z tego zdają sprawę. Tylko nie mogę czytać i przede wszystkim słuchać, jak ktoś mówi, że rynek pracy jest do 4 liter, a jego jedyną aktywnością jest pierdzenie w stołek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Się zgadzam. Rozumiem że są prace i zawody w których nigdy nie będzie się zarabiać jakichś strasznych kokosów ale do w miarę stabilnego życia przy ciężkiej (a mówimy o pracy fizycznej która lekka nie jest) każdy ma prawo. Zwłaszcza że panie sprzątaczki czy opiekunki do dzieci też mają swoje rodziny i muszą je za coś wykarmić. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2013-11-28 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy mówią, że tyle pracy wszędzie tylko jakie wymagania czasem mają pracodawcy to nikt nie wspomni. A bywają ogłoszenia co zapierają dech w piersiach jak się je czyta. I nie ma, że jak młody to może wszystko, bo jest ograniczony właśnie. Nawet jak zarobi te parę groszy na miejscu, to musi też z czegoś u siebie żyć. To nie jest takie proste, a zagranica to nie jest wyjście z sytuacji, chodź można dorobić...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
zuy mod
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43934415]
Wejdź sobie na kalkulator całkowitych kosztów pracodawcy i zobacz. Może nie pół, ale 1/3, 2/5 wypłaty idzie na różne składki, z których w życiu nie skorzystasz.[/QUOTE] Warto też zauważyć, że pensja brutto to mit - nie ma pokrycia w niczym - bo nie dostaje jej do ręki pracownik (dostaje mniej), ani nie płaci jej pracodawca (płaci więcej). Kalini - udowodnij, że to mity, bo rzucasz hasełkiem bez pokrycia w danych.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
No i o to mi cały czas chodzi. Trzeba coś konkretnego umieć - ale żeby umieć, nie wystarczy odbębnić magistra z socjologii i siąść na tyłku tylko ciągle się kształcić, próbować. Ja potrafię zarobić na kilka sposobów - a większość tych sposobów to hobby, o którym by mi się kiedyś nie śniło by wziąć za nie chociaż złotówkę. Osoba ambitna spojrzy na siebie krytycznie i będzie się rozwijać, osoba mierna - woli siąść na tyłku i ponarzekać na otoczenie. Bo wszyscy winni tylko nie ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Widzę, że ambitne, wszechstronne i niezywkle utalentowane dziewczynki chcą przejąć ten wątek.
Przypominam, że praca(prawie) każdego jest niezbędna. Potrzebne są sprzątaczki, ekspedientki, kasjerki, nauczyciele i magazynierzy. Nie każdy z nas może być prezesem, tak to działa. Te sprzątaczki też muszą z czegoś żyć, inaczej zdechną z głodu i nikt Wam klatki schodowej w bloku nie wyczyści. Dlatego zdecydowanie jestem za ustaleniem płacy minimalnej(na umowie zleceniu). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
kobieta za ladą
|
mam kolegę który pracował fizycznie przy produkcji,żona 2 dzieci mieszkał z teściami oni dwa pokoiki 2 na 2 plus brat żony w 3 teście w 4 pokoju ,mieszkali na kupie bo ich ciągle nie było stać na wynajęcie mieszkania
kumpel sie wnerwil znalazł pracę w UK wyjechał po 3 miesiącach ściągnął zonę i dzieciaki,wynajeli mieszkanie i dopóki żona nie znalazł pracy żyli tylko z jego pensji normalnie(bez socjala) teraz ani myślą wrócić tylko co wyjedzmy wszyscy ??pogaśmy swiatła i dobranoc? chyba nie o to chodzi
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tekstu o ambitnych wizażankach nie skomentuję z litości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kalkulator płac podpowiada trochę co innego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko, że nie każdy musi być ambitny. Kogoś może zadowalać praca jako sprzątaczka. Uważasz, że powinien zarabiać 2 zł na godzinę bo nie jest ambitny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Bądźmy wszyscy menadżerami i zarabiajmy po 5000, wtedy Polska będzie krajem miodem i mlekiem płynącym : D
Bo ja myślę, że takie ambitne myślenie, doprowadziło do sytuacji, że większość jest po studiach, ale nikt nie ma pracy. I myślenie, na zasadzie: "praca mózgiem jest bardziej wartościowa od pracy łopatą" jest już chyba niemodne. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-11-28 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
To ile zarobi, to kwestia zapotrzebowania rynku na jego usługi. Jeśli praca sprzątaczki wyceniana jest na 2 zł (wtf?) to ma do wyboru: tyrać za taką stawkę albo zmienić branżę. No chyba, że chciałabyś tego kogoś sponsorować, to proszę bardzo. Każdy jest odpowiedzialny za siebie, jak jest mało ambitny i leniwy, niech je zupki chińskie zamiast łososia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
kobieta za ladą
|
samy sprzątajmy,kupujmy tylko tam gdzie jest samoobsługa kasowa , tynkujmy malujmy i takie tam
![]()
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I moim zdaniem tak, opłaca się. Bo taka osoba kończy studia, do samego końca chce mieć stypendium przychodzi obrona i... ...i wraca do siebie na wioskę tak naprawdę z niczym poza tytułem ktory zdobywa 90 innych osób na tej uczelni bez doświadczenia zawodowego ![]() Ja rozumiem, świat byłby piękny gdyby niepracowanie u studenta oznaczało wolontariaty, kółka naukowe, działalność społeczną itp. Ale nie, najczęściej pociąga to za sobą smęcenie, narzekanie i ciskanie gromami bo stypendium zmniejszyli o 50 zł ![]() ![]() *cały czas wypowiadam się tylko o moich studiach i specyfice mojego zawodu, logiczne jest że co studia to obyczaj co kierunek to innaczej sie sprawa ma. nie ma co porównywać prawa, z lekarskim, politechniką a nie wiem, dziennikarstwem.* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.