Co robić? Jak pomóc TŻ-owi? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 09:48   #61
konto mam ale
Raczkowanie

Dot.: Co robić? Jak pomóc TŻ-owi?

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Jeszcze rodzina i znajomi go bronią i pewnie Ci mówią, jak się przy Tobie zmienił i jak go uratowałaś i dzięki Tobie jest innym człowiekiem?
No tak tak. Cała wieś się skrzyknęła "pomóżmy mu, żeby ona przy nim została, żeby go nie zostawiła a on żeby się nie powiesił"
konto mam ale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:49   #62
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez konto mam ale Pokaż wiadomość
Wcześniej miałam spaprany związek ale dlatego, że ex mnie gnoił i traktował jak śmiecia. Teraz mam związek, w którym oprócz długów TŻ-a mam miłość, zaufanie, rozmowy, spacery, wspólne posiłki, szacunek i wymianiać bym mogła jeszcze i jeszcze ale nie o to w tym chodzi. Wolę być z zadłużonym facetem, który mnie szanuje niż z takim co mnie traktuje jak lalkę do dymania.

Z ciekawości.
Gdybyś wyjechała dajmy na to na 2 miesiące i przez ten czas nie sprawdzała jego finansów jesteś 100% pewna, że po powrocie nie byłoby ich o wiele mniej?

Edit: co do krycia przez rodzinę i znajomych.
Przez 2 lata spotykałam się z facetem. Znałam jego rodzinę, znajomych - bywałam na rodzinnych uroczystościach jakiś wyjazdach etc. I nikt, dosłownie nikt nie poinformował mnie, że mój partner ma równocześnie narzeczoną z którą jest 2 lata dłużej niż ze mną (oczywiście też ją znali).
Rodzina eks mojej znajomej ukrywała przed nią, że ma dziecko z inną.
Także tego...

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2013-12-10 o 09:52
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:49   #63
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
dziewczyno, ja mam nadal motylki po prawie roku bycia z moim tż-tem, a ty się cieszysz, że miałaś je przez 3 miesiące?
Mam dalej. Nigdzie nie napisałam, że przestały być tylko, że teraz weszły problemy z nerwami. Bo oczywiście są sytuacje, że jest spokojny i jest miło i przyjemnie.
Stary 2013-12-10, 09:49   #64
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej miałam spaprany związek ale dlatego, że ex mnie gnoił i traktował jak śmiecia. Teraz mam związek, w którym oprócz długów TŻ-a mam miłość, zaufanie, rozmowy, spacery, wspólne posiłki, szacunek i wymianiać bym mogła jeszcze i jeszcze ale nie o to w tym chodzi. Wolę być z zadłużonym facetem, który mnie szanuje niż z takim co mnie traktuje jak lalkę do dymania.
Acha, czyli to, że "krzyczy i się denerwuje" to też jest przejaw szacunku?
Stary 2013-12-10, 09:50   #65
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Bo oczywiście są sytuacje, że jest spokojny i jest miło i przyjemnie.
to powinna być norma a nie sytuacje
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:51   #66
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wolę być z zadłużonym facetem, który mnie szanuje niż z takim co mnie traktuje jak lalkę do dymania.
Ale wiesz, że można mieć związek i bez bycia lalką do dymania i bez długów?

I nie pisz proszę o zaufaniu kiedy masz stałą kontrolę nad jego kontem bankowym.

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Ogólnie to nie - gdyby miesiąc-dwa jarał trawę codziennie, to możnaby powiedzieć, że miał epizod. Ale gdyby dawał w żyłę przez ten miesiąc-dwa, to ja bym się zastanowiła.

To samo tutaj - koleś grał niby dwa miesiące, ale przy tym chlał i imprezował, ale potem pożyczał, czyli dalej tkwił w schemacie spirali pieniądza. Dla mnie to już nałóg.
Dziękować
Stary 2013-12-10, 09:54   #67
konto mam ale
Raczkowanie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44094655]Autorko proszę o odpowiedź na pytanie: dlaczego on nie idzie/nie jest na terapii dla hazardzistów?[/QUOTE]
Chodził do psychologa czy tam psychiatry po tym graniu. Przestał bo raz, że go to trochę kosztowało (dojazdy i opłata za usługę) oraz dlatego, że stan jego umysłu się zmienił.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Acha, czyli to, że "krzyczy i się denerwuje" to też jest przejaw szacunku?
On nie krzyczy na mnie. On krzyczy hmm jakby to powiedzieć. No np. nie może się dodzwonić do banku. No to zaraz jakieś ładne panie w postaci przecinka i narzekanie na ten bank ale podniesionym głosem. Nie to że on na mnie krzyczy. Prędzej by krzyknął na papieża niż na mnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 09:54   #68
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No tak tak. Cała wieś się skrzyknęła "pomóżmy mu, żeby ona przy nim została, żeby go nie zostawiła a on żeby się nie powiesił"
A wiesz, moja koleżanka tak miała, po półtora roku związku się okazało, że facet ma schizofrenię. Ukrywali to WSZYSCY, bo widzieli jak się przy niej uspokoił i mieli nadzieję, że będzie dobrze. Po czym gość odstawił leki i wszystko wyszło w dość brutalny sposób. Tak więc owszem, jest to możliwe.
Stary 2013-12-10, 09:54   #69
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
to powinna być norma a nie sytuacje
właśnie o to mi chodzi. przy takim stażu powinni latać pod sufitem oboje, a nie zadręczać się gigantycznymi długami, denerwować bez powodu, krzyczeć, przepraszać, znowu krzyczeć, znowu przepraszać.

ja nadal nie rozumiem dlaczego nie może sprzedać domu. długi by spłacił natychmiast i już bez żadnego zadłużenia zaczęlibyście spokojne życie. nie potrzebowałby wsi do tego super genialnego sposobu na zarabianie po 20 tysięcy za jeden projekt, bo już by nie miał noża na gardle z powodu długów. mógłby spokojnie sobie żyć za te 1700 miesięcznie bez stresów i nerwów.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:54   #70
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Chodził do psychologa czy tam psychiatry po tym graniu. Przestał bo raz, że go to trochę kosztowało (dojazdy i opłata za usługę) oraz dlatego, że stan jego umysłu się zmienił.
Stan jego umysłu w ogóle się nie zmienił. Wprowadziłaś swój reżim i tyle, ale zapewniam Cię, że nikt tego nie wytrzyma. Gość wyrzyga Ci tę kontrolę i tyle będziesz z tego miała. Jesteś totalnym przypadkiem do terapii. I to terapii bez tej kuli u nogi, którą sobie uwiązałaś.
Stary 2013-12-10, 09:55   #71
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
On nie krzyczy na mnie. On krzyczy hmm jakby to powiedzieć. No np. nie może się dodzwonić do banku. No to zaraz jakieś ładne panie w postaci przecinka i narzekanie na ten bank ale podniesionym głosem. Nie to że on na mnie krzyczy. Prędzej by krzyknął na papieża niż na mnie.
Ale mimo tego że nie krzyczy na Ciebie, wyzwala w Tobie nerwicowe reakcje. Nie jest ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 09:55   #72
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy ze sobą dosyć krótko. Znamy się od wiosny. Wtedy jeszcze brał te pożyczki żeby mi zaimponować. Później się ogarnął, powiedział mi w co się pakuję, że on dla mnie zrobi wszystko aby wyjść na zero. I dopiero od lipca zaczęliśmy być oficjalnie parą. Jak mnie poznał na wiosnę to już nie grał jakieś 2 miesiące tyle co pożyczał, żeby spłacić długi. Taka spirala się zrobiła. Teraz już nie pożycza od innych. Wziął jeden kredyt konsolidacyny aby nikomu nic nie być dłużnym. I teraz ma ratę ok 1200zł miesięcznie. Zarabia w obecnej firmie 1700zł podstawy plus jak ma delegacje to mu dochodzi ok 1500-2000zł w sezonie nawet ok 5000zł. W swoim interesie zarobiłby ok 20 000 za jeden kontrakt a może ich mieć ok 2-3 w sezonie.

Przelicznik jest taki, ze w obecnej pracy z dodatkami, zarabia tyle, co _może_ by zarobił na swoim.
A nie ma obciążeń typu zus srus i zagrożenia ze nic nie zarobi. Minimum te 1700 ma + za delegacje + socjal.

Może faktycznie Tobie się wydaje, że jak można zarobić 20 000 na jednym zleceniu to szał ciał, ale jak on może mieć max 3 takie w roku, to już szału nie robi . A jeszcze musi je mieć. A na swoim jest tak, ze raz masz a raz nie masz. Konkurencja nie śpi i głupia nie jest.

No i ile maiłby kosztów prowadzenia własnej działalności? Bo działalności bezkosztowych NIE MA.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:55   #73
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale wiesz, że można mieć związek i bez bycia lalką do dymania i bez długów?

I nie pisz proszę o zaufaniu kiedy masz stałą kontrolę nad jego kontem bankowym.

Dziękować
Oczywiście, że wiem. Ale wydaje mi się, że skoro nie wiedziałam na początku o długach, zakochałam się i dopiero się dowiedziałam to chyba powinnam go jakoś w tym wspierać (nie spłacam jego długów - robi to sam ; chodzi mi o psychiczne wsparcie) a nie uciekać jak jakaś materialistka.
Stary 2013-12-10, 09:57   #74
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Tak, on mi wciska kit, jego rodzina mi wciska kit, jego znajomi mi wciskają kit. Ja jedna biedna jestem oszukiwana przez dziesiątki osób i tak będzie pewnie do końca życia.
Co kto lubi. Ja bym nie chciała być w związku z kimś, kto miał taki 'epizod' i który zamiast odkładać na naszą przyszłość musi spłacać długi. Ludzie popełniają błędy to fakt, ale ja na szczęście mogłam sobie wybrać partnera np. nieobciążonego aż takimi błędami. Tak samo by zrobiła większość kobiet, które mają instynkt samozachowawczy. Znajomość była krótka więc można było sobie darować wejście w związek z osobą z długami, w momencie jak się tylko o nich dowiedziałaś.
A jeżeli Tobie to pasuje, to sobie bądź w tym związku. Moim zdaniem jesteś bardzo podatna na ponowne wejście w bagno, piszesz, że Twój eks Cię nie szanował, że to był toksyczny związek więc jeżeli ktoś będzie Ci czasami okazywał czułość, potem się podenerwuje, pokrzyczy, to i tak będziesz uważała, że już dużo dobrego Cie spotkało.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2013-12-10 o 09:59
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:59   #75
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
właśnie o to mi chodzi. przy takim stażu powinni latać pod sufitem oboje, a nie zadręczać się gigantycznymi długami, denerwować bez powodu, krzyczeć, przepraszać, znowu krzyczeć, znowu przepraszać.

ja nadal nie rozumiem dlaczego nie może sprzedać domu. długi by spłacił natychmiast i już bez żadnego zadłużenia zaczęlibyście spokojne życie. nie potrzebowałby wsi do tego super genialnego sposobu na zarabianie po 20 tysięcy za jeden projekt, bo już by nie miał noża na gardle z powodu długów. mógłby spokojnie sobie żyć za te 1700 miesięcznie bez stresów i nerwów.
Te działki i domy nie są warte tego kredytu w tym momencie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 10:00   #76
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że wiem. Ale wydaje mi się, że skoro nie wiedziałam na początku o długach, zakochałam się i dopiero się dowiedziałam to chyba powinnam go jakoś w tym wspierać (nie spłacam jego długów - robi to sam ; chodzi mi o psychiczne wsparcie) a nie uciekać jak jakaś materialistka.
Uciekać jak osoba trzeźwo myśląca. Zakochałaś się w innym człowieku. Potem poznałaś prawdę i musisz robić za ratownika i kontrolera. Gdyby facet był zdrowy, to nie musialabyś go sprawdzać. Jest zamotany w Bóg wie co, jest agresywny, a Ty masz nerwicę i ciągnie Cię do ludzi z problemami. Masz niskie poczucie własnej wartości, które podbudowujesz ratując ludzi albo utwierdzasz się w nim pozwalając się gnoić. Nigdy nie miałaś zdrowej relacji z facetem, dlatego nie wiesz, jak wygląda miłość.
Jak było w domu? Rodzice jak tam?
Stary 2013-12-10, 10:01   #77
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
Stan jego umysłu w ogóle się nie zmienił. Wprowadziłaś swój reżim i tyle, ale zapewniam Cię, że nikt tego nie wytrzyma. Gość wyrzyga Ci tę kontrolę i tyle będziesz z tego miała. Jesteś totalnym przypadkiem do terapii. I to terapii bez tej kuli u nogi, którą sobie uwiązałaś.
Ja go nie kontroluję jak jakiś nie wiem kto. My zwyczajnie rozmawiamy. Jak płaci rachunki czy coś tam to ja siedzę sobie przy nim i po prostu widzę ile ma na koncie ile wydaje na co itd bo właściwie cały czas spędzamy razem. To nie jest na zasadzie :"dawaj hasła do konta ja tu codziennie będę cię sprawdzała czy czegoś nie przegrałeś."
Stary 2013-12-10, 10:01   #78
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Bo wszystkie kobiety, co się rozstały z zadłużonymi uzależnieńcami, to materialistki

On się nie zadłużył, bo miał chore dziecko, rodzinę, biznes nagle splajtował nie z jego winy. Zadłużył się, gdzie się dało i gdzie popadnie, żeby wrzucać do maszyny, bo mu to pobudza ośrodek nagrody w mózgu. A potem jeszcze się doprawił, żeby wyrwać panienkę
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 10:03   #79
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Prędzej by krzyknął na papieża niż na mnie.
Wybacz, ale rozbawiło mnie to. Obyś się nie zdziwiła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 10:05   #80
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
czyli co, chodzi Ci o tę łatkę materialistki? Za dużo romantycznych książek i filmów. Życie to nie scenariusz Klanu. Gdyby takie kwiatki wyszły na początku związku, pomyślałabym, że coś z tym chłopem jest mocno nie tak (bierze kredyt, żeby mi zaimponować, serio?) i uciekałabym z prędkością światła.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 10:06   #81
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Przelicznik jest taki, ze w obecnej pracy z dodatkami, zarabia tyle, co _może_ by zarobił na swoim.
A nie ma obciążeń typu zus srus i zagrożenia ze nic nie zarobi. Minimum te 1700 ma + za delegacje + socjal.

Może faktycznie Tobie się wydaje, że jak można zarobić 20 000 na jednym zleceniu to szał ciał, ale jak on może mieć max 3 takie w roku, to już szału nie robi . A jeszcze musi je mieć. A na swoim jest tak, ze raz masz a raz nie masz. Konkurencja nie śpi i głupia nie jest.

No i ile maiłby kosztów prowadzenia własnej działalności? Bo działalności bezkosztowych NIE MA.
Nad założeniem działalności się właśnie zastanawia. Bo właśnie te zusy krusy itp. Żeby zarobić ok 20 tys musi włożyć w to ok 6 tysięcy i cięzko harować.
I zlecenia będzie miał bo jak mówiłam jego sąsiad robi to na odwal się a o TŻ-a już się dawni pracodawcy pytali milion razy bo on o robi dobrze. Ogólnie rynek jest taki, że większość ludzi woli sobie już na łatwiznę pójść i z tego, że idą na łatwiznę towar się nie nadaje do tego co robiłby TŻ. Dlatego jest to takie opłacalne mimo, że dużo czasu i siły zajmuje.
Stary 2013-12-10, 10:09   #82
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

On powinien wrócić na terapię. Nie mówię uciekaj z tego związku, ale mówię uciekaj, jeśli on nie pójdzie się leczyć. To co piszesz jest po prostu przerażające - musi być coś w Tobie, jakiś problem, skoro godzisz się pierwsze na jeden zły związek, po czym przechodzisz radośnie do następnego złego związku.

Może to błędy młodości - kto wie. Ale ja mam wrażenie, że ten wątek brzmi: mój Tż złamał rękę, podałam mu apap, on nie chce jechać na pogotowie - jak go rozweselić, żeby zapomniał, że kość wystaje z łokcia?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 10:11   #83
konto mam ale
Raczkowanie

Czyli co? Pomogę mu jak go namówię na jakiegoś psychologa?

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 10:12   #84
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
czyli co, chodzi Ci o tę łatkę materialistki? Za dużo romantycznych książek i filmów. Życie to nie scenariusz Klanu. Gdyby takie kwiatki wyszły na początku związku, pomyślałabym, że coś z tym chłopem jest mocno nie tak (bierze kredyt, żeby mi zaimponować, serio?) i uciekałabym z prędkością światła.
Bo jesteś normalna?
Dla mnie, przy wyborze partnera, jedną z najważniejszych kwestii był stosunek do pieniędzy, kredytów, pożyczek, pracy i skłonności do przewalania kasy na pierdoły. Ale niestety, ja (skrzywiona przez związek moich rodziców), taka nieromantyczna jestem, że mimo stanu zainteresowania kimś, szukam oznak, czytam między wierszami i kalkuluję.
Za to mam faceta, z którym finansowo się czuje w 100% bezpiecznie.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 10:16   #85
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Biorąc pod uwagę Twoją sytuację zdrowotną i poprzednie doświadczenia, to owszem, powinnaś mieć przede wszystkim dobro swojego tyłeczka na uwadze. I swojej głowy.

Ja Cię trochę rozumiem, też nie skreślam ludzi za błędy z przeszłości, ale nie zgodziłabym się na związek, w którym byłabym siłą napędową do zmian pana na lepsze. Wziąć sobie już ogarniętego faceta, który miał epizod, wyciągnął wnioski, wyszedł na prostą - owszem. Faceta niestabilnego emocjonalnie, finansowo - nie. Władowałaś się w sytuację, kiedy wszyscy Ci tłuką do głowy, że DZIĘKI TOBIE on się zmienił, masz tak, że nawet gdybyś chciała z jakiegoś powodu odejść, chociażby z powodu wypalenia uczucia, to Cię zjedzą wyrzuty sumienia i faktycznie sobie ten język odgryziesz.
Potrzebujesz stabilizacji, spokoju, poczucia bezpieczeństwa. Nie masz tego. Nie twierdzę, że powinnaś chłopaka zostawić, ale na pewno powinnaś zacząć więcej w tym związku skupiać się na sobie, na swoich emocjach, na dbaniu o to, żeby to Tobie było dobrze. I żebyś była jego dziewczyną, a nie matką, opiekunką, stróżem. Jesteś za młoda, żeby brać sobie na barki odpowiedzialność emocjonalną za takiego gościa. Chcesz z nim być? Ok, ale się nie zarzynaj emocjonalnie.
Stary 2013-12-10, 10:16   #86
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli co? Pomogę mu jak go namówię na jakiegoś psychologa?
A co innego możesz zrobić? Widzisz, że Twoje wyciąganie go na łyżwy nie działa, więc zrób coś, co być może zadziała. Najlepiej to idźcie na terapię razem, bo obydwoje macie OGROMNE problemy.
Stary 2013-12-10, 10:17   #87
konto mam ale
Raczkowanie

Ale dziewczyny tak z innej beczki jedni biorą kredyt na mieszkanie.
Mój TŻ wziął kredyt na długi i rozpoczęcie biznesu.
Tak czy siak jedna strona wyjdzie za te 25 lat na zero i druga strona wyjdzie na zero.
On już dom ma. Nie musi później zaciągać kolejnego kredytu na to żeby się ustatkować.

Edytowane przez konto mam ale
Czas edycji: 2013-12-10 o 10:18

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 10:18   #88
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44094975]To co piszesz jest po prostu przerażające - musi być coś w Tobie, jakiś problem, skoro godzisz się pierwsze na jeden zły związek, po czym przechodzisz radośnie do następnego złego związku.
[/QUOTE]
Klasyka DDA.
Stary 2013-12-10, 10:19   #89
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
A co innego możesz zrobić? Widzisz, że Twoje wyciąganie go na łyżwy nie działa, więc zrób coś, co być może zadziała. Najlepiej to idźcie na terapię razem, bo obydwoje macie OGROMNE problemy.
Tak zrobię. Namówię go na terapię.
Stary 2013-12-10, 10:19   #90
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Nad założeniem działalności się właśnie zastanawia. Bo właśnie te zusy krusy itp. Żeby zarobić ok 20 tys musi włożyć w to ok 6 tysięcy i cięzko harować.
I zlecenia będzie miał bo jak mówiłam jego sąsiad robi to na odwal się a o TŻ-a już się dawni pracodawcy pytali milion razy bo on o robi dobrze. Ogólnie rynek jest taki, że większość ludzi woli sobie już na łatwiznę pójść i z tego, że idą na łatwiznę towar się nie nadaje do tego co robiłby TŻ. Dlatego jest to takie opłacalne mimo, że dużo czasu i siły zajmuje.

To mu daje 3500 zł miesięcznie max.
O ile faktycznie dostanie 3 zlecenia rocznie.
O ile sie nie okaże, ze klient jednak nie podejmie ryzyka płacić więcej za lepsza jakość (a uwierz mi, na ogół wolą gorszą jakośc za mniej pieniędzy)
O ile sąsiad nie podnerwiony konkurencją, nie okaże się jednak zdolny do lepszej jakości
O ile fafset takich "o ile".

2 zlecenia rocznie , daje 2334 zł miesięcznie.
A pewne 1700 + delegacja daje?!

Ile on zarabia _ROCZNIE_ pracując na posadzie i mając pewną robotę , socjal i dyscyplinę ze iść do pracy musi, a nie ze wstanie o 9, porobi ile mu akurat przyjdzie do głowy a potem z braku wrażeń i oćmiony sumą jednorazowo wpływająca na konto pogalopuje na maszynach "majątek pomnażać"?

Taki człowiek musi mieć dyscyplinę. Co będzie robił po sezonie? Wymyślał głupoty z braku zajęcia?
Kiedy on grał? Jak był na swoim?

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości