![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudzień-najgorszy czas na zrywanie...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko naprawdę myślę o zerwaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
ma zielone pojęcie
|
A nie przeraża Cię to, że jesteś w związku, w którym nie możesz nawet zarezerwować pokoju dla kolegi, bo Twój facet od razu będzie Cię podejrzewał o zdradę?
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Wiesz, wcześniej wydawałaś się być fajna laską, rozgarniętą, myślącą, ze zdrowym podejściem do związków itd. Myślałam, że po prostu trafiłaś na takiego buca i się pechowo zakochałaś.
Ale teraz patrząc na Twoje paniczne przywiązanie do niego zmieniam zdanie. Zresztą nie rozumiem, koleżanki już wiedzą, że na bal chyba trzeba Ci kogoś szukać, mama i siostra wiedzą, że na wigilię możesz być już sama, kolejna koleżanka do której może pojedziesz wie...Ale Wy nadal nie wiecie jak będzie. Zresztą, zamiast się spotkać i to skończyć jak normalni ludzie, to on rzuca hasłami, że ma tego dość i już nie wytrzyma, Ty też rozmyślasz o rozstaniu, ale spotkać się nie da rady. Ani jak był w warszawie, ani jak jest pod warszawą. Dziwnie by teraz było mieć spokój, co? żadnych awantur, przepraszania, złości, poczucia winy...Mogłabyś robić co byś chciała i nikomu nie musiałabyś się z tego spowiadać, nie musiałabyś słuchać niczyjego zdania na temat tego co robisz...Po prostu wolność i brak ograniczeń |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już pierwszy krok zrobiłaś- założyłaś ten wątek, poważnie się zastanawiasz. Naprawdę szkoda Cię dla niego, bo widać że jesteś energiczną dziewczyną która ma dużo zainteresowań, lubi podróżować, poznawać nowych ludzi. A masz przy sobie kogoś kto ciągnie Cię w dół. On to właśnie powinien kochać w Tobie, bo taka jesteś- ale on nie potrafi kochać, on chce Cię tylko posiadać. Nie denerwuje Cię to że Twój facet wszystko widzi przez pryzmat seksu? Że nie widzi nic fascynującego w tym co robisz i czym się interesujesz? Tak jakby uważał że te wszystkie Twoje zainteresowania to ściema, po Tobie chodzi tylko o seks z erasmusami? Nie chciałabyś związać się z kimś kto nie jest taką dupą wołową i nie sprowadza wszystkiego do własnej chuci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Kobieto, ogarnijże się. Jakby mi zwykły znajomy powiedział, że jestem puszczalska, to by w pysk dostał. Jak można tolerować takie odzywki od swojego faceta? To Twój partner jest kompletnym zerem, nie Ty. Dajesz się gnoić i obrażać - w imię czego? Balu inżyniera? Sukni ślubnej?
Wiesz co bym zrobiła? Wzięła telefon, zadzwoniła do niego, powiedziała ,,mam po dziurki nosa twoich żenujących odchyłów, to koniec'' i się rozłączyła, a potem wyłączyła telefon przynajmniej do rana. Odetnij się od niego, kasuj smsy, nie odbieraj telefonu, zmień numer, jeśli będzie Cię nękał. Zobaczysz, że po wszystkim poczujesz ogromną ulgę. I idź do psychologa, bo masz zerowe poczucie własnej wartości i z takim podejściem do siebie i tego, co Ci się należy jesteś na najlepszej drodze do spierniczenia sobie życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
te wspomnienia są najgorsze. nie lubiłam jeździć do niego do domu, ale świadomość, że nigdy już tam nie będę.... ojej. te wszystkie zdjęcia z miejsc, w których byliśmy razem. nie mogę..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
I nie rób z siebie męczennicy na zasadzie ,,5 związek, a jestem już na studiach, nie chcę być samotna, Aśka ma już dida'' bo pewnie najlepsze masz dopiero przed sobą i brzmi to po prostu śmiesznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
.
|
tia, jasne. poczytaj inne wątki autorki to będziesz wiedziała jak bardzo się mylisz.
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
no to prawda, tych dziwnych akcji było kilka.... i nie mogłam tego znieść. ale nie byłam zbyt silna, żeby zerwać. teraz on jest na mnie wkurzony, nie ma do mnie zaufania. będzie łatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
coś czuje, że Ty kombinujesz jakby to zrobić, żeby to on Ciebie rzucił. Mogłabyś wtedy bez wyrzutów sumienia opowiadać o tym wszystkim (bo to on będzie niedobry, nie Ty) no i pogrążyć się w rozpaczy, a przede wszystkim ostatni raz (ostatni do następnego związku zapewne) wejść w ulubioną rolę skrzywdzonej ofiary...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A tak ogólnie, to naprawdę zestaw sobie wszystko to, co napisałaś tutaj dobrego i złego o swoim związku. Wyłania się z tego dość klarowny obraz związku, który ciąży, ogranicza i denerwuje, ale czasem, jak akurat nie wyjeżdżasz, nie idziesz do koleżanki i nie rezerwujesz koledze pokoju, to związek jest nawet całkiem przyjemny. Prawdę powiedziawszy to podejrzewam, że wiele osób tutaj piszących lepsze rzeczy napisałoby o tym, co łączy ich ze zwykłymi, czasem widywanymi znajomymi.
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie.... tak jest. o wszystko się czepia, więc nie mówię mu wielu rzeczy. a potem to odkrywa i jest zły. ale super związek... normalnie nic tylko brać ślub!! .... nigdy nie mówię kto zerwał [zawsze ja zrywałam-naprawdę!], mówię 'rozstaliśmy się'. Edytowane przez ence_pence1234 Czas edycji: 2013-12-13 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
.
|
sporo musi mieć za uszami, skoro jemu wolno, a ty masz siedzieć w domu.
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Są 2 rodzaje zazdrośników- facet z pierwszej kategorii uważa że jest beznadziejny, głupi i paskudny, a jego dziewczyna zdradza go po kątach, bo każdy jeden jest lepszy od niego. W drugiej kategorii są faceci którzy ślinią się na widok kawałka cycka wystającego z biustonosza oraz tacy którym nie przeszkadza drobne macanko czy nawet wymiana płynów ustrojowych z inną dziewczyną niż ich partnerka. I myślą że skoro oni oszukują i nie potrafią się kontrolować w takich sytuacjach, to wszyscy muszą być tacy jak oni, a ich dziewczyna też puszcza się na lewo i prawo. Tak jak napisałam wcześniej, widzi ocenia świat przez pryzmat własnego umysłu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ryczałam całą noc... wiem, że robię dobrze, bo to nie jest chopak dla mnie, zreszta i tak na erasmusa jadę i nie wycofam się z tej decyzji. ale świadomość, że nie przytulę się do nikogo, walentynki spędzę sama, nie mam do kogo napisać dobranoc..... jest okropna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
.
|
co, nigdy nie byłaś sama? załamujesz mnie swoją postawą. brak faceta to nie koniec świata, a tobie się przyda terapia i czas na przemyślenie pewnych rzeczy.
co takiego szczególnego jest w walentynkach, bo nie rozumiem? jak się kogoś kocha to każdy dzień powinien być ważny. już pominę fakt, że tradycyjne polskie "walentynki" są w czerwcu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Jak chcesz mozesz mi pisac dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że żeby stworzyć dobry, satysfakcjonujący związek, w którym dwie osoby darzą siebie nawzajem szacunkiem i zaufaniem trzeba nauczyć się żyć w zgodzie z samym sobą.
Zerwij z nim. Zajmij się czymś co sprawia Ci przyjemność, przez co nie płaczesz po nocach. Te powody, które wymieniasz są niewystarczające żeby w tym związku tkwić. Co ludzie powiedzą jak pójdziesz z kimś innym na bal? Jeśli nie będziesz się ostentacyjnie z nim lizać na środku sali to nic nie powiedzą, bo przecież masz prawo iść z kimś z kim będziesz się DOBRZE bawić. Nie masz komu napisać dobranoc? Ja dopiero w wieku 21 lat znalazłam kogoś komu mogę pisać. Wcześniej po prostu czytałam książkę, Wizaż, brałam prysznic i szłam spać. Ty też tak możesz zrobić. Zajmij się sobą. To najlepsze co możesz zrobić w tym momencie z miłości do najważniejszej osoby w Twoim życiu - do SIEBIE. Zadbaj o swój komfort psychiczny, bo bez tego nie zbudujesz z nikim naprawdę dobrej relacji, a w związki będziesz wchodzić ze złych powodów. Nie powinnaś się łapać każdych portek, które Ci się nawiną. Jeśli mężczyzna od samego początku nie będzie Cię szanował, nie postawisz mu granic i wymagań oraz oczywiście nie będzie to działało w dwie strony to on nigdy Cię nie doceni. Masz prawo wymagać szacunku do swojej osoby oraz szanować tę osobę, którą widzisz w lustrze każdego ranka.
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiem, że to bezsensu. bo we wrześniu i tak wyjeżdżam, a on tego nie zniesie-taki typ. więc może lepiej teraz się rozstać, przeżyć miesiąc w depresji, a potem żyć normalnie... najgorsze jest zerwanie i te wspomnienia "o, tu byliśmy", "o, to nasza piosenka" itp ..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ence proszę zerwij z nim! Zmarnujesz sobie życie jak z nim zostaniesz!
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisany chłopak to facet koszmar i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
❤ bee happy ❤
|
Matko bosko kochano..
Widziałam Twoje poprzednie wątki i moja pierwsza myśl : po cholerę jesteś z facetem, który Cię ogranicza, grzebie w Twoich mejlach, który Ci nie ufa i który nie pozwala Ci robić tego na co masz ochotę? Kochający facet będzie Cię wspierał, a nie robił tak jak Twój TŻ. No ludzie, coś tu jest nie tak i nie wiem po jakiego grzyba Ty dalej z nim jesteś? A z tymi imprezami to nie bądź śmieszna.. Na Święta wyjedź do koleżanki skoro Cię zapraszała i przestań przejmować się opinią innych, bo na tym życia sobie nie zbudujesz.. Wszystkie na balu będą z narzeczonymi i co z tego? Ty też musisz być? No bo jak to tak bez faceta.. przecież byliście idealną parą, no nie rozśmieszaj mnie.. Wasze drogi powinny się rozejść i to natychmiast, facet dobrze zrobił w sumie, że sobie wyjechał i się nie odzywa. To samo powinnaś zrobić i Ty.
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak samo mojemu TŻ nie pasuje pole dance, kontakty z innymi facetami, czy te krótkie spódniczki. jednak chyba najgorsze co od niego usłyszałam, to to że zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną bo mam spodobało im się moje ciało ["pracujesz jako hostessa, a hostessy pracują ciałem. przecież nie zaprosili ciebie ze względu na twój intelekt"]. nie wiem, może wyolbrzymiam.... Wasi faceci NA PEWNO też czasem na Was marudzą, kłócicie się, Wam też nie wszystko się w nich podoba - niech któraś zaprzeczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Ale wiesz że on jest tyranem? Że nie umie poradzić sobie z tym że w pewnych obszarach jesteś lepsza od niego i próbuje Cię psychicznie zdolowac i zdominowac?
Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#88 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Kłócimy się z facetami, ale jest to dorosła wymiana zdań i z której można wyciągnąć wnioski. Ale oni nie uważają, że mamy pracę ze względu na zgrabny tyłek! Nie grzebią nam w mejlach i nie chodzą sami na imprezy, a nam zabraniają gdziekolwiek wyjść. Popierają nasz rozwój, dokształcanie się i są z nas dumni, jak dostaniemy pracę, wspierają nas, a nie kładą nam co chwilę kłody pod nogi i obrażają się jak coś nam wyjdzie. I najważniejsze - szanują nas! To jest normalny związek. Ty w takim nie jesteś i ogarnij się wreszcie, bo naprawdę Cię szkoda.
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2013-12-14 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niech sobie znajdzie jakąś babeczkę bez ambicji i bez zainteresowań najlepiej.... bo przecież język francuski jest okropny i przy nim mam go nie używać, a do pracy mogę chodzić tylko w spodniach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Przyzwyczajenie, przyzwyczajeniem, ale trochę szacunku do siebie kobieto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.