|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: po co stroić choinkę,to taki kicz...
Buuu, u mnie lampek ni ma
Się okazało że któryś z kotów przegryzł kabel (a oczywiście nie sprawdziłam tego wcześniej, bo po co...)
|
|
|
|
|
#62 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
No moim skrytym marzeniem jest zobaczyć tę choinkę na żywo
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44279331]Jedna z piękniejszych świątecznych tradycji według mnie, w domu choinki niestety nie ma, bo mamy trzy koty, które ją dewastowały, a poza tym zajadały się sztucznymi igiełkami i wiadomo, jak to się kończyło
Ale w moim przyszłym domu duża, elegancka choinka na pewno będzie, na razie zamiast choinki mama co rok robi jakiś uroczy mały stroik z jemiołą, aniołkiem, jakąś słomianą ozdobą i suszonymi pomarańczami i podwiesza jeden nad drzwiami, jeden pod lampą w pokoju, wygląda to uroczo. Natomiast u TŻ jest choinka, taka z lekka PRLowska, o zmianę czego mój TŻ bezskutecznie walczy ale jest, wczoraj ją razem ubieraliśmy, a z tą swoją chęcią spadłam jak z nieba, bo nikomu nie chciało się tego robić [/QUOTE]U mnie parę lat temu był w domu pies. Teraz jest za wielki i spi w budzie. Choinka, mimo, że mu dzielny psiak ściągał z niej bombki i cukierki przetrwała. choinki uwielbiam. Jak byłam mała była prawdziwa, potem przez parę lat sztuczna, a następnie wróciliśmy do prawdziwej, z reguły świerku, ale w tym roku mamy dwumetrową jodłę. Ubrana wielobarwnie- bo ja uwielbiam takie choinki. Zresztą to ja od kilku lat w wigilię ubieram choinkę. Nikt mi się do tego nie wtrąca. Tylko lampek nie za bardzo lubię zawieszać- najwięcej czasu to zawsze zajmuję! |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też stoi ta kiczowata i jeszcze ubralam sobie druga, mniejszą w moim pokoju, bo jakoś mi mało było ; )
Wysłane z mojej el dziewiątki
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w pokoju też stoi taka malutka, sztuczna i od razu ubrana. jedna moja ciotka ubiera dwie choinki: olbrzymią, sztuczną w salonie na górze i taką mniejszą, żywą w salonie na dole.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu zawsze jest żywa choinka, tak pięknie pachnie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
A co do filmu to muszę zobaczyć,nigdy nie patrzałam na niego,być może coś w tym jest(nie mówię że akurat mnie taka sama sytuacja spotkała,może inna) ale zobaczę o jaki problem tam chodzi. Dzięki za podpowiedż. ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
Masz jakieś kudłate myśli,sama jesteś kiczowata. A Amanda to kobieta z klasą. |
|||
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys myslałam ze choinka będzie u mnei nowoczesna, stylowa i taka na topie........... albo ogólnie wymysle coś innego, nie tandetnego, kiczowatego i co?
wszytko to wydawało mi sie tak czy siak kiczowate i dziwne ![]() stoi wielka, kolorowa, kiczowata i strojona przez cała nasz 3 i jest dla nas najpiekniejsza na świecie-bo nasza
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma przymusu posiadania choinki, nie chcesz to nie miej
Ja właśnie lubię taki kicz na choince, tak ubieram, czyli dużo świecidełek, stare ozdoby, bombki, różne, w różnych kolorach, owszem z PRL, ale mi się podobają. Kupiłam też parę nowych ozdób, takie mikołaje małe w niebieskich ubrankach i je też zawiesiłam na choinkę. Zawiesiłam też łańcuch, lampki choinkowe, mimo że w tym roku mamy choinkę małą- na komodzie taką malutką tylko i dodatkowo jest sztuczna. Dla kogoś to kicz, ok, może i kicz, ale mi się ten kicz podoba Czasem jest rok, że np mam ochotę ubrać tę choinkę, bardziej stonowanie, wtedy raczej jest ubrana bez kiczu albo z mniejszą ilością kiczu i wtedy też mi się podoba. Także czasem ubieram ją niekiczowato, a czasem kiczowato I tak, i tak lubię
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-25 o 02:57 |
|
|
|
|
#72 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Buc
|
e kicz i nie kicz, ja uwielbiam choinki i te ładne i te tandetne.
nie ma choinki nie ma Świąt!
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
O, ja już spotkałam osobę, która uważa, że to mordowanie drzewek
![]() A propos sensu ubierania choinki - ja bardzo tę tradycję lubię i kojarzy mi się z dzieciństwem. Co do kiczu, co kto lubi. Można np. ubrać choinkę wg określonego motywu lub zawiesić ozdoby w dwóch-trzech kolorach (ja tak robię), inni wolą choinki trochę chaotyczne, z różnorodnymi ozdobami zbieranymi przez lata - i to też dla mnie jest OK, najważniejsze, by choinka podobała się właścicielom i sprawiała im radość
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
ja
![]() w tym roku moja wygląda tak
Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2013-12-25 o 12:07 |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie stoi choinka co roku. I co roku ma lancuchy z kolorowych kartek, od dwoch lat z corka robimy ozdoby na choinke. Dla mnie ten czas to powrot do dziecinstwa. A to ze wyglada jak kicz to malo mnie obchodzi ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2013-12-26 o 11:07 |
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w domu rodzinnym choinka jest żywa i wiszą na niej ładne, eleganckie bombki, niektóre z nich stuletnie z okładem. Część ozdób jest wykonana ręcznie, także przez nieżyjących już członków rodziny, pojawiają się słodycze. Dla mnie to bardzo ładna i miła tradycja. W moim domu nowo-rodzinnym nie ma miejsca na choinkę, a oprócz tego mam koty. Ubolewam nad tym, jak zamieszkam w czymś większym i bestie podrosną, to na pewno choinka będzie. Aktualnie mam żywą w doniczce, około 30cm wysokości. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
I chyba trudno uznać ubieranie choinki za komerchę, przecież nie przystrajasz jej bombkami z logo Coca-Coli. |
||
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lubię czytać Edytowane przez Farisss Czas edycji: 2013-12-27 o 16:42 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wiem po co jest choinka, po to by kot mógł siedzieć na jej czubku
|
|
|
|
|
#85 |
|
zielony stworek
|
Ja sobie nie wyobrażam nie mieć choinki w domu! Bez tego nie ma Świąt dla mnie.
Jeden z ważniejszych zakupów w nowym domu był właśnie zakup naszej pierwszej wspólnej choinki i jej ozdabianie. Co roku choinka występowała w moim rodzinnym domu w innym kolorze i staram się tego trzymać. Do tego ręcznie wykonane papierowe gwiazdki. |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tyle zamienników,wystarczy wybraćw/g swojego gustu. w tym roku spodobało mi się takie drzewko
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma prawo do własnego gustu
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
to 1 jeszcze nie takie złe, trochę jak japońskie drzewko może.. albo coś... nie wiem, ale na pewno nie zamiast choinki.
Drugie jest ohydne wygląda jak jakaś dziwna palma świąteczna |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Się okazało że któryś z kotów przegryzł kabel (a oczywiście nie sprawdziłam tego wcześniej, bo po co...)

Ale w moim przyszłym domu duża, elegancka choinka na pewno będzie, na razie zamiast choinki mama co rok robi jakiś uroczy mały stroik z jemiołą, aniołkiem, jakąś słomianą ozdobą i suszonymi pomarańczami i podwiesza jeden nad drzwiami, jeden pod lampą w pokoju, wygląda to uroczo. Natomiast u TŻ jest choinka, taka z lekka PRLowska, o zmianę czego mój TŻ bezskutecznie walczy
[/QUOTE]