Nies³owno¶æ ch³opaka apropo wracania do domu po piwie z kumplami - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-12-28, 13:03   #61
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 069
Dot.: Nies³owno¶æ ch³opaka apropo wracania do domu po piwie z kumplami

Cytat:
Napisane przez little_ladybird Poka¿ wiadomo¶æ
3 to nie jest wcze¶nie. by³o to w drodze kompromisu. zanim ze sob± byli¶my wraca³ do domu o 8 w ka¿dy weekend - w ¿yciu bym siê na takie co¶ nie zgodzi³a, Dla mnie s± pewne granice. A ja nie mam chêci zawsze z nim wychodziæ wiêc powinien sam wiedzieæ o której wróciæ do domu.
- wiesz, KIEDY mia³aby¶ racjê? Gdyby¶cie razem mieszkali, wtedy ta nies³owno¶æ, brak info "wrócê pó¼niej" mia³aby racjê bytu , ale nie gdy mieszkacie osobno.
I tak, mnie nie odpowiada³by kto¶, kto co weekend baluje ca³± noc, ale Ty sama sobie takiego imprezowicza wybra³a¶, prawda?
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:05   #62
Kalini
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 134

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
A dlaczego to autorka ma mu odpu¶ciæ? Zgodzi³ siê na takie a nie inne warunki, to niech siê dostosuje. Pewnie balowa³ wcze¶niej do rana, co jej nie pasowa³o, wiêc ustalili krakowskim targiem t± 3. No i je¶li tak, to powinien siê stosowaæ.
Dlatego, ¿e to nie dzia³a i nikt nie jest zadowolony. Jemu nie wystarcza czasu na zabawê, ona siê denerwuje, ¿e jest nies³owny i siê spó¼nia.
Autorka sama napisa³a, ¿e zna i lubi jego znajomych, nie widzê, aby ch³opak robi³ jakie¶ g³upie rzeczy. I tu problemem jest tylko godzina, poczucie dziewczyny, ¿e dobrze bêdzie jak wróci o 3, a nie o 8. Czy jest jaki¶ inny powód? Bo je¶li nie to ja stojê bo stronie ch³opaka. Bo w tym przypadku, gdy nie mieszkaj± razem, jedynym powodem jest to, ¿e dziewczyna jest zadowolona, ¿e ch³opak wraca o "przyzwoitej porze",
Kalini jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:07   #63
natash88
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 122

facet zgodzil sie na ten 'kompromis', bo pewnie mu o to glowe suszylas, a Cie kocha.

ale ja sie nie dziwie, ze nie dotrzymuje regul kompromisu, bo ten KOMPROMIS ma malo zrozumialy sens, ciezko jest sie trzymac czegos, czego sensu nie widac.

to tylko i wylacznie TWOJE widzimisie, ze ma byc 3cia...
szkoda mi Twojego wieznia.

natash88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:11   #64
little_ladybird
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 49

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
- wiesz, KIEDY mia³aby¶ racjê? Gdyby¶cie razem mieszkali, wtedy ta nies³owno¶æ, brak info "wrócê pó¼niej" mia³aby racjê bytu , ale nie gdy mieszkacie osobno.
I tak, mnie nie odpowiada³by kto¶, kto co weekend baluje ca³± noc, ale Ty sama sobie takiego imprezowicza wybra³a¶, prawda?

tak wybra³am sobie te sytuacje nie zdarzaj± siê czêsto bo odk±d jeste¶my razem twierdzi ¿e ju¿ nie wyszala³ (mamy po 26 lat). I to jest raz na miesi±c, raz na dwa - ró¿nie.
little_ladybird jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:12   #65
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 496

Cytat:
3 to nie jest wcze¶nie. by³o to w drodze kompromisu. zanim ze sob± byli¶my wraca³ do domu o 8 w ka¿dy weekend - w ¿yciu bym siê na takie co¶ nie zgodzi³a, Dla mnie s± pewne granice. A ja nie mam chêci zawsze z nim wychodziæ wiêc powinien sam wiedzieæ o której wróciæ do domu.
Ja ni w z±b nie pojmujê co jest z³ego w powrocie o 8. Jak wraca o 8 to jest sponiewierany, wraca po kolanach z domu publicznego bez portfela i przegrywaj±c dom w kasynie a jak wraca o 3 to jest wszystko cacy? Nie wiem, dla mnie zbyt wysoki poziom abstrakcji . Co innego jakbym umawia³a siê z facetem konkretnie na nastêpny dzieñ a on nie jest w stanie zwlec siê z ³ó¿ka bo znalaz³ siê w nim godzinê temu. Ale tak dla samej idei wkurzaæ siê rano, ¿e nie wróci³ o 3 tylko o 4..? Szkoda by mi by³o nerwów.
nielubiegrzybow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:12   #66
Kalini
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 134

Cytat:
tak wybra³am sobie te sytuacje nie zdarzaj± siê czêsto bo odk±d jeste¶my razem twierdzi ¿e ju¿ nie wyszala³ (mamy po 26 lat). I to jest raz na miesi±c, raz na dwa - ró¿nie.
Jak widzisz, ch³opak nie szaleje czêsto. Wiêc mo¿e te kilka dodatkowych godzin nie jest niczym z z³ym?
Kalini jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:14   #67
natash88
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 122

Cytat:
przestan dzialac jak cenzor i mama w jednym, i jak babcia moherowa, ktora wyznaczyla abstrakcyjna godzine 3cia jako godzine 'przyzwoita' na powrot.

w przeciwnym razie 'zmusisz' faceta do klamania a to pociagnie za soba powazniejsze klopoty. do zerwania wlacznie.

ja tam ze swoja matka/ojcem w zwiazku bym nie chciala byc.

natash88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:15   #68
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 069

Cytat:
- no i skoro raz, dwa razy na miesi±c, a nie mieszkacie razem- to naprawdê czepiania i pilnowania sensu nie widzê.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:42   #69
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 716

Cytat:
te sytuacje nie zdarzaj± siê czêsto bo odk±d jeste¶my razem twierdzi ¿e ju¿ nie wyszala³ (mamy po 26 lat). I to jest raz na miesi±c, raz na dwa - ró¿nie.
Strasznie ciê¿kie ma ¿ycie ten facet. Jedna godzina w miesi±cu (który ma ich ok. 720), a Ty ju¿ mu suszysz g³owê. Wspolczuje mu.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 13:58   #70
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 430

Serio, masz 26 lat? Obstawia³am, ¿e z 19-20, bo zachowujesz siê mega dziecinnie.

Totalnie nie kumam pilnowania godziny powrotu kogo¶, z kim siê nie mieszka. Jaka to dla Ciebie ró¿nica i co to zmienia, o której on wróci, do swojego domu?
A skoro masz problem z wychodzeniem faceta, lub on po prostu siê na tych wyj¶ciach nie kontroluje (zalewa siê w trupa, przepuszcza kasê), to có¿, z takim siê zwi±za³a¶, niepowa¿nym cz³owiekiem i masz konsekwencje.

Nie kumam dzisiejszych zwi±zków, które w wiêkszo¶ci opieraj± siê na kontrolowaniu i trzymaniu na komórkowej smyczy.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
- no i skoro raz, dwa razy na miesi±c, a nie mieszkacie razem- to naprawdê czepiania i pilnowania sensu nie widzê.
W tej sytuacji, ja w ogóle nie rozumiem tego kompromisu z wracaniem o 3, skoro facet raz w miesi±cu wychodzi. Je¶li nic z³ego nie robi i nikt na tym nie cierpi.
jesienny_lisc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 14:15   #71
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Wiadomo¶ci: 3 394

dla mnie równie¿ sytuacja ¶mieszna i abstrakcyjna.
je¶li siê razem mieszka - ok, umawiamy siê na powrót o danej godzinie i spó¼nieñ nie tolerujê (bez wcze¶niejszego uprzedzenia, ¿e wróci siê pó¼niej).
ale tak? doros³y facet, mieszkacie osobno, raz czy dwa razy w miesi±cu wyjdzie i takie suszenie g³owy, jakie¶ dziwne kompromisy?
i te¿ nie rozumiem tej dziwnej zale¿no¶ci, 3 godzina jest w porz±dku ale 4 ju¿ nie.
uwa¿asz, ¿e porz±dni faceci w zwi±zku mog± mieæ wychodne tylko do 3?
je¿eli facet siê zgodzi³ tylko dla ¶wiêtego spokoju, to uwa¿aj, ¿eby za jaki¶ czas nie zacz±³ bujaæ, ¿e ju¿ jest w ³ó¿ku a tak naprawdê impreza w najlepsze.
a je¶li on podziela Twoje zdanie, ¿e po 3 porz±dni siê ju¿ nie w³ócz±, to zapytaj, dlaczego siê nie stosuje do wytycznych?
Damayanti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 14:22   #72
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 716

Cytat:
I to jest raz na miesi±c, raz na dwa - ró¿nie.
Dziewczyny, to nawet nie jest 1-2 razy w miesi±cu, tylko raz na 1-2 miesi±ce
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 14:23   #73
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 849

Cytat:
Napisane przez Damayanti Poka¿ wiadomo¶æ
dla mnie równie¿ sytuacja ¶mieszna i abstrakcyjna.
je¶li siê razem mieszka - ok, umawiamy siê na powrót o danej godzinie i spó¼nieñ nie tolerujê (bez wcze¶niejszego uprzedzenia, ¿e wróci siê pó¼niej).
ale tak? doros³y facet, mieszkacie osobno, raz czy dwa razy w miesi±cu wyjdzie i takie suszenie g³owy, jakie¶ dziwne kompromisy?
i te¿ nie rozumiem tej dziwnej zale¿no¶ci, 3 godzina jest w porz±dku ale 4 ju¿ nie.
uwa¿asz, ¿e porz±dni faceci w zwi±zku mog± mieæ wychodne tylko do 3?
je¿eli facet siê zgodzi³ tylko dla ¶wiêtego spokoju, to uwa¿aj, ¿eby za jaki¶ czas nie zacz±³ bujaæ, ¿e ju¿ jest w ³ó¿ku a tak naprawdê impreza w najlepsze.
a je¶li on podziela Twoje zdanie, ¿e po 3 porz±dni siê ju¿ nie w³ócz±, to zapytaj, dlaczego siê nie stosuje do wytycznych?

Siê zgadzam, bo widzê zasadnicz± ró¿nice w mieszkaniu razem, a osobno w tym wypadku. I warto przedyskutowaæ porz±dnie tê sprawê bo pó¼niej bêd± jeszcze wiêksze kwasy.

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;44317234]Dziewczyny, to nawet nie jest 1-2 razy w miesi±cu, tylko raz na 1-2 miesi±ce [/QUOTE]

Dla mnie raz na miesi±c to i tak sporo, ale wiem ¿e dla wiêkszo¶ci ludzi to do¶æ rzadko.

Edytowane przez Lemmy is God
Czas edycji: 2013-12-28 o 14:24
Lemmy is God jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 14:29   #74
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 801

jeste¶ marudna, zrzêdliwa i mêcz±ca.
nie zdziwiê siê, jak ciê kole¶ zostawi, bo bêdzie mia³ po same uszy twojego babciowania (bo to nie jest nawet matkowanie, taka zrzêdliwo¶æ ju¿ starcza bardziej ).
Stary 2013-12-28, 14:41   #75
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 798

Umar³abym z tak± kontrol±. M³odzi ludzie bez zobowi±zañ i on ma wychodziæ z imprezy, bo Ty mu ka¿esz? I w ogóle po co umawiacie siê na jak±kolwiek godzinê? Ja sama wychodz±c na imprezê nie mam pojêcia o której z niej wrócê.

Z pracy te¿ ma wracaæ o okre¶lonej porze?

ViLLeMkA jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 14:55   #76
Darkoz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 765

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
No i ? Przynajmniej by siê nie szwenda³ po nocach

Cytat:
Napisane przez _Aneta Poka¿ wiadomo¶æ
Przypominasz mi mojego by³ego

Z tym, ¿e zazwyczaj chodzi³o o wcze¶niejsze godziny wiêc jeszcze nie spa³, a jak minê³a wyznaczona pora to dzwoni³ jak opêtany jakim prawem jeszcze mnie nie ma w domu.
Raz nawet przyjecha³ w¶ciek³y jak osa "natychmiast zabraæ mnie do domu" z grilla u znajomego, bo mia³am siê zbieraæ w okolicach 22, a by³a ju¿ 23

Cytat:
Nie czuje potrzeby wychodzenia za ka¿dym razem jak on siê widzi z kumplami chocia¿ za ka¿dym razem namawia mnie ¿ebym z nimi posz³a (jak to ju¿ na pocz±tku napisa³am), wiêc jakby niektórzy niezauwa¿yli nie chodzi tu o kontrole i o zaufanie te¿ nie - jakbym mu nie ufa³a to bym mu nie mówi³a ¿eby szed³ sam z nimi. Chodzi o sam fakt niewracania do domu o normalnej godzinie.

A dla mnie ma to spore znaczenie bo nie toleruje szwêdania siê po nocach, i skoro jest mówione ¿e siê wraca o 3 to siê wraca.

I tak - ¶pie sobie smacznie. Dziwne ¿e mia³abym na niego czekaæ do 3 w nocy.
Czyli o 3 jest ok, ale o 4 diab³y wychodz± tañczyæ pogo na ulicach?
Niez³y w±tek, w sam raz do Pere³ek.

Darkoz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 15:50   #77
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli o 3 jest ok, ale o 4 diab³y wychodz± tañczyæ pogo na ulicach?
Niez³y w±tek, w sam raz do Pere³ek.
przecie¿ to 3 jest ponoæ szatañsk± godzin±, dziwne, ¿e Autorka zezwoli³a na powrót o takiej niebo¿ej porze.
Stary 2013-12-28, 16:06   #78
_Mia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 119

Ja na miejscu faceta czu³abym, ¿e mnie ograniczasz. Zero spontaniczno¶ci, nie mo¿e wróciæ do domu, kiedy bêdzie mia³ ochotê, tylko kiedy musi, bo dziewczyna ka¿e. To nie jest fajne.
_Mia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 16:40   #79
Harmonija
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

Nie chcia³abym, aby mój facet w swoim towarzystwie mówi³" dobra spadam, bo moja mi wyznaczy³a godzine i sie obrazi", a zapewne tak jest.
Bez kitu, doros³y facet raz w miesi±cu idzie na piwo z kumplami i ty mu wyznaczasz godzinê powrotu. Moze to zazdro¶æ, ¿e ty sama nie masz z kim wyj¶æ i zabalowaæ do pó¼na?
Albo cie zostawi, albo bedzie cie ok³amywa³. I jedno i drugie do dupy. Ale có¿, twoja sprawa.

Nalej Serce, nalej...

Na pocz±tku bóg stworzy³ cz³owieka, ale widz±c go takim u³omnym, da³ mu kota.
Harmonija jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 16:45   #80
201803080934
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 778

Cytat:
mo¿e macie troche racji...

ale denerwuje mnie nies³owno¶æ. skoro mówie ¿e wracam o tej godzinie to wracam, a nie godzine pó¼niej. Gdyby to by³o w dzieñ to inaczej, ale po nocach mnie to poprostu denerwuje
to przestañcie ustalaæ konkretn± godzinê. po co on ma ci siê meldowaæ jak wraca do domu, skoro ty i tak tego nie odczytujesz od razu? umawiajcie siê, ¿e pogadacie na nastêpny dzieñ jak oboje wstaniecie i tyle.

powiedz mu, ¿e poniewa¿ taka nies³owno¶æ ciê z jakiego¶ niezrozumia³ego powodu denerwuje, to od tej pory nie bêdziecie siê meldowaæ, tylko bêdziecie rozmawiaæ rano nastêpnego dnia.

problem solved
201803080934 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 17:17   #81
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 849

Cytat:
Napisane przez Grin Poka¿ wiadomo¶æ
to przestañcie ustalaæ konkretn± godzinê. po co on ma ci siê meldowaæ jak wraca do domu, skoro ty i tak tego nie odczytujesz od razu? umawiajcie siê, ¿e pogadacie na nastêpny dzieñ jak oboje wstaniecie i tyle.

powiedz mu, ¿e poniewa¿ taka nies³owno¶æ ciê z jakiego¶ niezrozumia³ego powodu denerwuje, to od tej pory nie bêdziecie siê meldowaæ, tylko bêdziecie rozmawiaæ rano nastêpnego dnia.

problem solved

Zw³aszcza ¿e w tym wypadku konkretna godzina nie ma wiêkszego znaczenia bo
a) i tak nie czekasz na wiadomo¶æ/telefon od niego.
b) nie mieszkacie razem i jego pó¼niejszy powrót nie zawala np. twojego snu.
Lemmy is God jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 17:48   #82
_Mia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 119

Tak z drugiej strony on bez sensu siê na to godzi. Koniec koñców, w jaki¶ tam sposób s³owa nie dotrzymuje. Powinien by³ od razu ukróciæ Autorce jej babcine zapêdy i wyja¶niæ, ¿e pomys³ jest bez sensu.

No, ale pewnie Autorka mu g³owê suszy³a, wiêc wola³ i¶æ po linii najmniejszego oporu, i po prostu na ten lekko g³upawy kompromis siê zgodzi³ dla legendarnego ¶wiêtego spokoju
_Mia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 17:51   #83
GrumpyCat
Wredny kotecek

Wiadomo¶ci: 11 245

Biedne dziecko.

Yyyy... ch³opak sorry We¼ dziewczyno wrzuæ na luz i nie zachowuj siê jak jego matka. Mam rozwi±zanie: przestañ mu wyznaczaæ godziny powrotu jak dziecku, to siê przestaniesz wkurzaæ ¿e siê spó¼nia
GrumpyCat jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:00   #84
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 974

Je¶li nie mieszkacie razem, an nie mieszkacie w wyj±tkowo niebezpiecznej okolicy i nie czekasz do tej 3ciej ¿eby sprawdziæ czy prze¿y³, to te Wasze umowy s± kompletnie bez sensu.
My¶la³am pocz±tkowo, ¿e siê o niego martwisz. Ale Ty sobie smacznie ¶pisz i po prostu rano chcesz skontrolowaæ, czy piesek wype³ni³ polecenia.
Kup sobie zwierz±tko [tylko nie kotka, bo one te¿ chc± same o sobie decydowaæ], a ch³opakowi daj ¿yæ.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 20:06   #85
201708160922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 440

Cytat:
Witam,

jestem z ch³opakiem rok. Dogadujemy siê ok, nie narzekam w sumie na nic. Prawie. Ma grupkê swoich kumpli, z którymi bardzo siê lubiê, zawsze chce mnie zabieraæ na piwo z nimi czy inne spotkania. Ale ja nie zawsze mam na to czas, chêci i poza tym niech poprzebywa z nimi sam beze mnie - normalne. Tylko jest jedno ale. Nie podoba mi siê wracanie faceta do domu nad ranem (jak ze sob± nie byli¶my by³o to norm±). Wychodzi, umawiamy siê ¿e wraca o 3. Ale nie wraca... Zawsze co najmniej godzina pó¼niej i uwa¿a ¿e przecie¿ nic z³ego siê nie sta³o... T³umaczy³am, rozmawia³am - jak grochem o ¶cianê. Takie wyj¶cia nie zdarzaj± siê czêsto ale jego nies³owno¶æ pod tym k±tem mnie niesamowicie denerwuje. Jak mu to wyt³umaczyæ? Czy mo¿e ja przesadzam?

proszê o konstruktywne rady
Przesadzasz. Grubo.
201708160922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 20:22   #86
Pestka88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 381

Facet jest doros³y, m³ody, bez zobowi±zañ typu ¿ona i dzieci, i nie mo¿e raz na miesi±c/dwa wyj¶æ na piwo z kumplami i wróciæ o której mu siê ¿ywnie podoba? Za jakie grzechy?

2014:

ksi±¿ki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemo¿liwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesi±c z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 21:01   #87
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

Cytat:
mo¿e macie troche racji...

ale denerwuje mnie nies³owno¶æ. skoro mówie ¿e wracam o tej godzinie to wracam, a nie godzine pó¼niej. Gdyby to by³o w dzieñ to inaczej, ale po nocach mnie to poprostu denerwuje
No to mo¿e go nie pytaj kiedy wróci i siê nie "umawiaj"

Bezsensowna sytuacja, szczerze mówi±c. Nie rozumiem jak± ró¿nicê Ci robi ta godzina spó¼nienia. Rozumia³abym gdyby¶ np. czeka³a na niego, mieliby¶cie jakie¶ pany itp, ale do¶æ dziwne jest czepianie siê, ¿e facet mieszkaj±cy osobno wróci³ do domu godzinê po tym jak planowa³.

Poza tym to raczej czêsta sytuacja, ¿e cz³owiek siê zasiedzi z jakiego¶ powodu.

Na dodatek te jego wyj¶cia z tego co piszesz s± do¶æ rzadkie, wiêc w czym problem w ogóle? Zw³aszcza, ¿e ¶pisz sobie wtedy smacznie... Sk±d ta chêæ wyznaczania mu jakich¶ godzin powrotu i kontrolowania tego? Nie jeste¶ jego matk±, a on nie jest dzieckiem wymagaj±cym takiego nadzoru

Wyluzuj, bo robisz problem z niczego
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 21:15   #88
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 974

Autorko, odpowiedz na jedno bardzo, ale to bardzo wa¿ne pytanie:

czemu ch³opak ma wróciæ o 3ciej?

Bo o 4 to nie przyzwoicie?
Bo boisz siê, ¿e siê zasiedzi i zachla?
Bo o 4 przychodz± panny?
Bo po 3 nie ma ju¿ ¿adnego dojazdu i wraca z buta ciemnymi ulicami?
Bo po 3 zamykaj± kluby i bawi±c siê dalej musi i¶æ do kogo¶ na chatê, wiêc boisz siê, ¿e wyl±duje u panny?
Czy jaki jest inny powód?
Tylko konkretnie.
Bo albo odpowiesz logicznie i zmienimy ca³kiem swoje podejscie do problemu, albo sama zauwa¿ysz, ¿e to nie ma na celu nic innego jak tylko sztuczne wprowadzanie nakazów.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-29, 10:57   #89
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

Takie czasy, ¿e siê ludzie trzymaj± na komórkowych smyczach

Mnie zastanawia co ten facet robi na takich wyj¶ciach, czy to jest co¶ zdro¿nego, ¿e jego dziewczyna chce by wraca³ wcze¶niej? Czy chodzi o sam± godzinê?

Mi by nie odpowiada³ typ imprezowicza, ale te¿ dlatego nie wybra³abym sobie takiego faceta - ja mam prawo nie chcieæ imprezowicza, ale ludzie maj± prawo chodziæ sobie na ca³onocne imprezy i mi nic do tego, nie bêdê przecie¿ komu¶ zabraniaæ. Sêk w tym by znale¼æ sobie faceta z podej¶ciem podobnym w³asnemu

Swoj± drog±, wola³abym ju¿ chyba by facet wraca³ o 8 ni¿ o 3, pod warunkiem ¿e czas pomiêdzy tymi godzinami spêdza³by w bezpiecznym miejscu, np. u którego¶ z tych kupli w domu.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-29, 11:10   #90
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez lexie Poka¿ wiadomo¶æ
Mi by nie odpowiada³ typ imprezowicza, ale te¿ dlatego nie wybra³abym sobie takiego faceta - ja mam prawo nie chcieæ imprezowicza, ale ludzie maj± prawo chodziæ sobie na ca³onocne imprezy i mi nic do tego, nie bêdê przecie¿ komu¶ zabraniaæ. Sêk w tym by znale¼æ sobie faceta z podej¶ciem podobnym w³asnemu
masz racjê, ale czy ch³opaka wychodz±cego raz na miesi±c lub dwa mo¿na nazwaæ "imprezowiczem"?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.