|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
Dot.: Nies³owno¶æ ch³opaka apropo wracania do domu po piwie z kumplami
Cytat:
I tak, mnie nie odpowiada³by kto¶, kto co weekend baluje ca³± noc, ale Ty sama sobie takiego imprezowicza wybra³a¶, prawda? |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 134
|
Cytat:
Autorka sama napisa³a, ¿e zna i lubi jego znajomych, nie widzê, aby ch³opak robi³ jakie¶ g³upie rzeczy. I tu problemem jest tylko godzina, poczucie dziewczyny, ¿e dobrze bêdzie jak wróci o 3, a nie o 8. Czy jest jaki¶ inny powód? Bo je¶li nie to ja stojê bo stronie ch³opaka. Bo w tym przypadku, gdy nie mieszkaj± razem, jedynym powodem jest to, ¿e dziewczyna jest zadowolona, ¿e ch³opak wraca o "przyzwoitej porze", |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 122
|
facet zgodzil sie na ten 'kompromis', bo pewnie mu o to glowe suszylas, a Cie kocha.
ale ja sie nie dziwie, ze nie dotrzymuje regul kompromisu, bo ten KOMPROMIS ma malo zrozumialy sens, ciezko jest sie trzymac czegos, czego sensu nie widac. to tylko i wylacznie TWOJE widzimisie, ze ma byc 3cia... szkoda mi Twojego wieznia. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Cytat:
tak wybra³am sobie te sytuacje nie zdarzaj± siê czêsto bo odk±d jeste¶my razem twierdzi ¿e ju¿ nie wyszala³ (mamy po 26 lat). I to jest raz na miesi±c, raz na dwa - ró¿nie.
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 496
|
Cytat:
. Co innego jakbym umawia³a siê z facetem konkretnie na nastêpny dzieñ a on nie jest w stanie zwlec siê z ³ó¿ka bo znalaz³ siê w nim godzinê temu. Ale tak dla samej idei wkurzaæ siê rano, ¿e nie wróci³ o 3 tylko o 4..? Szkoda by mi by³o nerwów.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 134
|
Jak widzisz, ch³opak nie szaleje czêsto. Wiêc mo¿e te kilka dodatkowych godzin nie jest niczym z z³ym?
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 122
|
Cytat:
w przeciwnym razie 'zmusisz' faceta do klamania a to pociagnie za soba powazniejsze klopoty. do zerwania wlacznie. ja tam ze swoja matka/ojcem w zwiazku bym nie chciala byc. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
- no i skoro raz, dwa razy na miesi±c, a nie mieszkacie razem- to naprawdê czepiania i pilnowania sensu nie widzê.
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 716
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 430
|
Serio, masz 26 lat? Obstawia³am, ¿e z 19-20, bo zachowujesz siê mega dziecinnie.
Totalnie nie kumam pilnowania godziny powrotu kogo¶, z kim siê nie mieszka. Jaka to dla Ciebie ró¿nica i co to zmienia, o której on wróci, do swojego domu? A skoro masz problem z wychodzeniem faceta, lub on po prostu siê na tych wyj¶ciach nie kontroluje (zalewa siê w trupa, przepuszcza kasê), to có¿, z takim siê zwi±za³a¶, niepowa¿nym cz³owiekiem i masz konsekwencje. Nie kumam dzisiejszych zwi±zków, które w wiêkszo¶ci opieraj± siê na kontrolowaniu i trzymaniu na komórkowej smyczy. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- W tej sytuacji, ja w ogóle nie rozumiem tego kompromisu z wracaniem o 3, skoro facet raz w miesi±cu wychodzi. Je¶li nic z³ego nie robi i nikt na tym nie cierpi. |
|
|
|
|
#71 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
Wiadomo¶ci: 3 394
|
dla mnie równie¿ sytuacja ¶mieszna i abstrakcyjna.
je¶li siê razem mieszka - ok, umawiamy siê na powrót o danej godzinie i spó¼nieñ nie tolerujê (bez wcze¶niejszego uprzedzenia, ¿e wróci siê pó¼niej). ale tak? doros³y facet, mieszkacie osobno, raz czy dwa razy w miesi±cu wyjdzie i takie suszenie g³owy, jakie¶ dziwne kompromisy? i te¿ nie rozumiem tej dziwnej zale¿no¶ci, 3 godzina jest w porz±dku ale 4 ju¿ nie. uwa¿asz, ¿e porz±dni faceci w zwi±zku mog± mieæ wychodne tylko do 3? je¿eli facet siê zgodzi³ tylko dla ¶wiêtego spokoju, to uwa¿aj, ¿eby za jaki¶ czas nie zacz±³ bujaæ, ¿e ju¿ jest w ³ó¿ku a tak naprawdê impreza w najlepsze. a je¶li on podziela Twoje zdanie, ¿e po 3 porz±dni siê ju¿ nie w³ócz±, to zapytaj, dlaczego siê nie stosuje do wytycznych? |
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#72 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 716
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 849
|
Cytat:
Siê zgadzam, bo widzê zasadnicz± ró¿nice w mieszkaniu razem, a osobno w tym wypadku. I warto przedyskutowaæ porz±dnie tê sprawê bo pó¼niej bêd± jeszcze wiêksze kwasy. [1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;44317234]Dziewczyny, to nawet nie jest 1-2 razy w miesi±cu, tylko raz na 1-2 miesi±ce [/QUOTE]Dla mnie raz na miesi±c to i tak sporo, ale wiem ¿e dla wiêkszo¶ci ludzi to do¶æ rzadko. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2013-12-28 o 14:24 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 801
|
jeste¶ marudna, zrzêdliwa i mêcz±ca.
nie zdziwiê siê, jak ciê kole¶ zostawi, bo bêdzie mia³ po same uszy twojego babciowania (bo to nie jest nawet matkowanie, taka zrzêdliwo¶æ ju¿ starcza bardziej ).
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 798
|
![]() Umar³abym z tak± kontrol±. M³odzi ludzie bez zobowi±zañ i on ma wychodziæ z imprezy, bo Ty mu ka¿esz? I w ogóle po co umawiacie siê na jak±kolwiek godzinê? Ja sama wychodz±c na imprezê nie mam pojêcia o której z niej wrócê. Z pracy te¿ ma wracaæ o okre¶lonej porze?
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 765
|
Cytat:
Cytat:
Niez³y w±tek, w sam raz do Pere³ek. ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#77 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 119
|
Ja na miejscu faceta czu³abym, ¿e mnie ograniczasz. Zero spontaniczno¶ci, nie mo¿e wróciæ do domu, kiedy bêdzie mia³ ochotê, tylko kiedy musi, bo dziewczyna ka¿e. To nie jest fajne.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 955
|
Nie chcia³abym, aby mój facet w swoim towarzystwie mówi³" dobra spadam, bo moja mi wyznaczy³a godzine i sie obrazi", a zapewne tak jest.
Bez kitu, doros³y facet raz w miesi±cu idzie na piwo z kumplami i ty mu wyznaczasz godzinê powrotu. Moze to zazdro¶æ, ¿e ty sama nie masz z kim wyj¶æ i zabalowaæ do pó¼na? Albo cie zostawi, albo bedzie cie ok³amywa³. I jedno i drugie do dupy. Ale có¿, twoja sprawa.
|
|
#80 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 778
|
Cytat:
powiedz mu, ¿e poniewa¿ taka nies³owno¶æ ciê z jakiego¶ niezrozumia³ego powodu denerwuje, to od tej pory nie bêdziecie siê meldowaæ, tylko bêdziecie rozmawiaæ rano nastêpnego dnia. problem solved |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 849
|
Cytat:
Zw³aszcza ¿e w tym wypadku konkretna godzina nie ma wiêkszego znaczenia bo a) i tak nie czekasz na wiadomo¶æ/telefon od niego. b) nie mieszkacie razem i jego pó¼niejszy powrót nie zawala np. twojego snu. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 119
|
Tak z drugiej strony on bez sensu siê na to godzi. Koniec koñców, w jaki¶ tam sposób s³owa nie dotrzymuje. Powinien by³ od razu ukróciæ Autorce jej babcine zapêdy i wyja¶niæ, ¿e pomys³ jest bez sensu.
No, ale pewnie Autorka mu g³owê suszy³a, wiêc wola³ i¶æ po linii najmniejszego oporu, i po prostu na ten lekko g³upawy kompromis siê zgodzi³ dla legendarnego ¶wiêtego spokoju
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wredny kotecek
Wiadomo¶ci: 11 245
|
Biedne dziecko.
Yyyy... ch³opak sorry We¼ dziewczyno wrzuæ na luz i nie zachowuj siê jak jego matka. Mam rozwi±zanie: przestañ mu wyznaczaæ godziny powrotu jak dziecku, to siê przestaniesz wkurzaæ ¿e siê spó¼nia
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 974
|
Je¶li nie mieszkacie razem, an nie mieszkacie w wyj±tkowo niebezpiecznej okolicy i nie czekasz do tej 3ciej ¿eby sprawdziæ czy prze¿y³, to te Wasze umowy s± kompletnie bez sensu.
My¶la³am pocz±tkowo, ¿e siê o niego martwisz. Ale Ty sobie smacznie ¶pisz i po prostu rano chcesz skontrolowaæ, czy piesek wype³ni³ polecenia. Kup sobie zwierz±tko [tylko nie kotka, bo one te¿ chc± same o sobie decydowaæ], a ch³opakowi daj ¿yæ. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 440
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 381
|
Facet jest doros³y, m³ody, bez zobowi±zañ typu ¿ona i dzieci, i nie mo¿e raz na miesi±c/dwa wyj¶æ na piwo z kumplami i wróciæ o której mu siê ¿ywnie podoba? Za jakie grzechy?
|
|
|
#87 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Cytat:
Bezsensowna sytuacja, szczerze mówi±c. Nie rozumiem jak± ró¿nicê Ci robi ta godzina spó¼nienia. Rozumia³abym gdyby¶ np. czeka³a na niego, mieliby¶cie jakie¶ pany itp, ale do¶æ dziwne jest czepianie siê, ¿e facet mieszkaj±cy osobno wróci³ do domu godzinê po tym jak planowa³. Poza tym to raczej czêsta sytuacja, ¿e cz³owiek siê zasiedzi z jakiego¶ powodu. Na dodatek te jego wyj¶cia z tego co piszesz s± do¶æ rzadkie, wiêc w czym problem w ogóle? Zw³aszcza, ¿e ¶pisz sobie wtedy smacznie... Sk±d ta chêæ wyznaczania mu jakich¶ godzin powrotu i kontrolowania tego? Nie jeste¶ jego matk±, a on nie jest dzieckiem wymagaj±cym takiego nadzoru ![]() Wyluzuj, bo robisz problem z niczego |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 974
|
Autorko, odpowiedz na jedno bardzo, ale to bardzo wa¿ne pytanie:
czemu ch³opak ma wróciæ o 3ciej? Bo o 4 to nie przyzwoicie? Bo boisz siê, ¿e siê zasiedzi i zachla? Bo o 4 przychodz± panny? Bo po 3 nie ma ju¿ ¿adnego dojazdu i wraca z buta ciemnymi ulicami? Bo po 3 zamykaj± kluby i bawi±c siê dalej musi i¶æ do kogo¶ na chatê, wiêc boisz siê, ¿e wyl±duje u panny? Czy jaki jest inny powód? Tylko konkretnie. Bo albo odpowiesz logicznie i zmienimy ca³kiem swoje podejscie do problemu, albo sama zauwa¿ysz, ¿e to nie ma na celu nic innego jak tylko sztuczne wprowadzanie nakazów. |
|
|
|
|
#89 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Takie czasy, ¿e siê ludzie trzymaj± na komórkowych smyczach
Mnie zastanawia co ten facet robi na takich wyj¶ciach, czy to jest co¶ zdro¿nego, ¿e jego dziewczyna chce by wraca³ wcze¶niej? Czy chodzi o sam± godzinê? Mi by nie odpowiada³ typ imprezowicza, ale te¿ dlatego nie wybra³abym sobie takiego faceta - ja mam prawo nie chcieæ imprezowicza, ale ludzie maj± prawo chodziæ sobie na ca³onocne imprezy i mi nic do tego, nie bêdê przecie¿ komu¶ zabraniaæ. Sêk w tym by znale¼æ sobie faceta z podej¶ciem podobnym w³asnemu Swoj± drog±, wola³abym ju¿ chyba by facet wraca³ o 8 ni¿ o 3, pod warunkiem ¿e czas pomiêdzy tymi godzinami spêdza³by w bezpiecznym miejscu, np. u którego¶ z tych kupli w domu. |
|
|
|
|
#90 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

te sytuacje nie zdarzaj± siê czêsto bo odk±d jeste¶my razem twierdzi ¿e ju¿ nie wyszala³ (mamy po 26 lat). I to jest raz na miesi±c, raz na dwa - ró¿nie.
. Co innego jakbym umawia³a siê z facetem konkretnie na nastêpny dzieñ a on nie jest w stanie zwlec siê z ³ó¿ka bo znalaz³ siê w nim godzinê temu. Ale tak dla samej idei wkurzaæ siê rano, ¿e nie wróci³ o 3 tylko o 4..? Szkoda by mi by³o nerwów.

).

We¼ dziewczyno wrzuæ na luz i nie zachowuj siê jak jego matka. Mam rozwi±zanie: przestañ mu wyznaczaæ godziny powrotu jak dziecku, to siê przestaniesz wkurzaæ ¿e siê spó¼nia