![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja dziewczyna chce mnie zostawić-pół roku na Erasmusie...
Cytat:
Poza tym masz chyba rodzinę i znajomych, sam nie będziesz. I siedzenia też nie polecam, rusz czasem siedzenie, to Ci głupoty i ciągłe marudzenie z głowy wyleci. Poza tym masz jeszcze studia. A jak czasu za dużo, to idź do pracy, będzie na bilety lotnicze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
ma zielone pojęcie
|
Tak Ci powiedziała?
![]() |
#63 |
.
|
czy przypadkiem nie pomagasz w gospodarstwie rolnym?
a twoja dziewczyna według twojej opinii nie dostała dzięki wyglądowi w pracy, bo dzięki znajomemu wyhaczyła ciekawą pracę?
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówi "widziała kura co dziobała" tzn. zawsze podkreślała, że jej marzeniem jest wyjazd na Erasmusa, i nie ukrywała tego. Twierdzi, że jak mamy być ze sobą, to pół roku nic nie zmieni, bo ona będzie pisać, wysyłać zdjęcia, chce mnie zaprosić do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Nie, mieszkam w Warszawie od dziecka. Moja dziewczyna na razie nie pracuje, w wakacje dorabiała jako kelnerka, też byłem zazdrosny bo chodziła w spódnicy i miała wysokie napiwki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żenua. Lepiej latem kisić się w spodniach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
ma zielone pojęcie
|
No to sprawa jest jasna – albo akceptujesz jej wyjazd i dalej jesteście razem, albo nie akceptujesz i się rozstajecie. Skoro ona od początku mówiła, że jej marzeniem jest Erasmus, to naprawdę mogłeś się spodziewać, że w końcu na niego pojedzie.
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Był niedawno wątek dziewczyny, która pomaga erazmusom i jej facet znalazł jakiegoś maila w skrzynce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- ile punktów wspólnych jest w tych kilku zdaniach? "Jestem z TŻ od 1,5 roku. W sumie w związku było ok, ale ma charakter buntownika i marudera, a w dodatku czasem wydawało mi się, że sprawdził by się jako mąż kobiety muzułmanki [zły na moją pracę, zły że wychodzę bez niego z koleżankami w spódnicy i w szpilkach, zły że chodzę na pole dance, bla bla bla]. W dodatku jadę na erasmusa za rok, i jest bardzo na to zły. Nienawidzi Erasmusów - twierdzi, że przyjeżdżają do Polski po łatwą zdobycz a ja jak pojadę to będę miała romans z Francuzem. No ale dużo podróżowaliśmy, dużo mi pomagał w problemach, mieliśmy wspólne plany. W czerwcu zataiłam przed nim pewną rzecz. Ostatnio - w poniedziałek - przeglądał moją pocztę elektroniczną i znalazł pewne wiadomości z czerwca, no i wydało się, że go oszukałam... Rozmawialiśmy przez telefon. Był wściekły. W sumie mu się nie dziwię, też bym była, nie ważne jaką prawdę by przede mną zataił - klamstwo to kłamstwo. Wiem, głupio zrobiłam." dodam, że wiek i miasto się też zgadza ![]()
![]() |
![]() |
#72 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wytrzymałabyś tygodnia bez swojego faceta? ![]() Dobranoc. Cytat:
Ona sama nie potrafi powiedzieć natrętnemu adoratorowi "nie"? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale Ty od samego początku wiedziałeś o tym, że ona o tym marzy. Cytat:
![]() Wolałbyś żeby chodziła w worku i nie miała żadnych napiwków? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czyli mamy gościa, którego dziewczyna marzy o wyjeździe, a on się nie zgadza, bo będzie musiał siedzieć sam w domu i ona będzie się dobrze bawiła, a on nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Wyjazd na Erasmusa oznaczałby dla mnie koniec związku. Głównie dlatego, że związki na taką odległość i tak się posypią. No i musiałbym mieć pas cnoty dla niej, bo 90% Erasmusów prowadzi frywolny tryb życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
A zastanów się nad tym - nawet jeśli ona zrezygnuje z wyjazdu dla Ciebie, ze swojego dużego marzenia, którego nie ukrywała i na które musiała zapracować, to myślisz, że nie będzie Ci miała kiedyś tego za złe? Za jakiś czas, może nawet nie tak długi, wasz związek może się rozpaść przez jej ukrywane (lub nawet jawne) pretensje i żal do Ciebie.
Zamiast być z niej dumny, że było ją stać na to, żeby mieć taką szansę, Ty jej stawiasz ultimatum i jeszcze jesteś przekonany, że jedzie tam Cię zdradzać... Strasznie to smutne. Byłam w baaaardzo podobnej sytuacji, chodziło o miasto studiowania. Też dostałam ultimatum. I wybrałam swoje marzenia, bo gdyby facet naprawdę mnie kochał, zrobił by wszystko, żebyśmy byli razem nadal. I wiesz co? ANI RAZU nie żałowałam tej dezycji (od dwóch lat). Moim zdaniem: jeśli nie potrafisz zaakceptować jej marzeń, daj sobie z nią spokój. A tak BTW. Jeśli ona wg Ciebie jest hmm... puszczalska, to dlaczego z nią nadal jesteś? Edytowane przez anonimka77 Czas edycji: 2014-01-01 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna nie jest własnością, a Ty uznałeś, że masz prawo o czymkolwiek decydować.
Związek nie jest żadną formalną umową, jesli któryś z partnerów z czeokolwiek rezynuje, to tylko i wyłącznie jego własna wola. Ty możesz albo zaakceptować jej wybory, albo szukać dziewczyny, która nie ma planów, ambicji i marzeń. Pomijam fakt, że jesteś typowym niepewnym siebie chłopczykiem, który uważa, że jak zabroni dziewczynie nosić szpilki to będzie ją miał na zawsze na własność. Wybacz, ale to naiwne. Właśnie w taki sposób pchasz ją w ramiona innego. Niepewność bije z faceta na kilometr. Więc po co kobieta ma być z jakimś niepewnym siebie nudnym byle jakim facetem, skoro w koło tylu prawdziwych mężczyzn? Jak chcesz ją zatrzymać, to powinieneś pracować nad sobą, nie nad nią. ps. i żeby nie było - także nie wierzę w związki na odległość. Ale masakrycznie wspominam związek z panem 'nie rób nic bo ktoś może na Ciebie spojrzeć'. Tak bardzo mi zakazywał, że w końcu, mimo całej mojej pracy, żeby być kobietą wierną zostawiłam go dla innego. Bo miałam dość wymówek, kazań i sprawdzania przed każdym wyjściem, czy spódnica nie jest centymetr za krótka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Autorze, nie dość że jesteś bardzo dziecinny, to na dodatek jeszcze ograniczony. To widać w każdej Twojej wypowiedzi - a po co ma tam jechać, do klubu może iść w Wawie, 3 mi wystarczy. Nawet studentem Cię za bardzo nie można nazwać, raczej pandą od "pan da 3". Nie wiem, może sobie uświadom, jak ciasne masz horyzonty i zacznij coś z tym robić, bo to trochę przykre, u takiego młodego człowieka. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() No bo co on zrobi bez niej przez pół roku? Przecież nie będzie się uczył? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733412 Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2014-01-01 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Już znalazłam
![]() Nieprawdopodobne podobieństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
... piękny Nowy Rok. Nie wiem, czy moja dziewczyna ten wątek zalożyła, w sumie pasuje i może specjalnie zmieniła kilka szczegółów... Albo ktoś bardzo podobny.
Jeśli to wątek o mnie to zbyt kolorowo mnie tam nie oceniłyście.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy możesz odpowiedzieć mi na pytanie ilu Twoja dziewczyna ma kolegów? Takich kolegów, z którymi sama może wyjść, a Ty nie obgryzasz w tym czasie paznokci z nerwów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Tak myślałam. A dlaczego tak jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i byłam niemal pewna, że tutaj będzie chodziło o to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Weź się chłopie zastanów nad sobą, bo masz tak spaczone myślenie, że mi się to w pale nie mieści. Strasznie mi żal tej dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAPRAWDĘ myślisz, że wystarczy, że jakiś koleś się koło niej zakręci, a ona rozchyli majtki? Wiesz ile ja miałam okazji do zdrady? Wiesz ilu facetów proponowało mi mniej i bardziej poważne rzeczy? I co? I nic. Bo mam faceta i nie zdradzam. I nie musi mnie trzymać na smyczy i odganiać kolegów. Sama potrafię wyznaczyć granice. Po co Ci związek, w którym nie ufasz swojej dziewczynie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- nie, nie chodziło o załatwienie noclegu. ale chodziło o erasmusa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak długo masz zamiar ją pilnować? Aż się zestarzeje i zbrzydnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.