![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakieś leczo, gulasz- to łatwo się mrozi a można zjeść ze wszystim
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
OOOO nowa czesc
![]() Cytat:
Gosia MUSISZ!!! Ile biedna mozesz sie meczyc!!! ![]() Soleil- cudny brzuszek!!!! Wlasnie przyszla sasiadka ze skarga, ze musimy cos zrobic bo za glosno chodzimy ( mieszkamy na 3 pietrze, ona na 1) ![]() Kiedys zwrocila nam uwage, ze sie smiejemy na klatce schodowej!!!! Biedny nasz sasiad mieszkajacy pietro nizej....Ma dosyc glosna partnerke seksualna ![]() Ja wczoraj mialam dzien pod znakiem nieustannego placzu ![]() Przez pol ciazy probowalam przekonac siebie, ze zmiany ktore nastapia sa konieczne i ze je polubie....Zaczelismy robic plany z Tz na przyszlosc, ogarnac na tym etapie chociaz psychicznie powrot do Chin, lub przeprowadzke do Nowej Zelandii, a wszyscy dookola jakby sie uparli, zeby mnie uswiadomic jaka nieodpowiedzialna matka bede....Ze czas kiedy mysli sie tylko o sobie sie skonczyl....A moja mama to juz w ogole jest przekonana, ze my to dziecko uszkodzimy zaraz po urodzeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- No chyba że ty kochana jak Alexis z Dynastii pomykasz po mieszkaniu w szpilkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#67 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Migotka bierz apap. Mnie kazali w szpitalu brać 2 tabletki co 6 godzin jesli boli. I faktycznie, pomagało.
#69 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=lidkaa82;44514722]Się w te pedy wzięłam za gotowanie zupy, no bo przecież jak będę musiała jechac do szpitala to chłopaki musza coś jeśc. Nienormalna jestem jakaś. Szczególnie ze mój mąż jest ogarniety i wiem że sobie poradzi ale moje chore poczucie obowiązku działa. To chyba mamie muszę "podziekować" za ten syndrom matki Polki[/QUOTE] haha -ja zawsze dziekuje mojej mamie za jego brak ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() sasiadke olej - lubi sie czepiac, niech sie czepia, ale Ty sie tym w ogole nie przejmuj. a jak cos to powiedz jej po angielsku, albo chinsku ze nie rozumiesz to sie odwali. ![]() a co do przeprowadzki do innego kraju, to ja nie widze problemu: z dzieckiem czy bez, przeciez czy Chiny czy Nowa Zel to kraj jak kazdy inny: sa szkoly, lekarze, wszystko co trzeba. nie polecalabym wyprowadzki co srodkowej Afryki z malym dzieckiem, ale Chiny wydaja mi sie ok, zwlaszcza ze juz znasz ten kraj.
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak to moja babcia powiedziała - teraz krawców mają dobrych to mnie ładnie pozszywają ![]() Chociaż chciałabym mieć możliwość rodzić naturalnie... No ale cóż - może następnym razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |||
Zadomowienie
|
zawsze był taki, to hamowanie się zepsuło:p
a tak na poważnie to naprawdę było moje pierwsze skojarzenie... Cytat:
![]() ale to chyba dobrze, znak że się macica obkurcza Cytat:
Cytat:
a w ogóle mam kolejne pytanie (tak, dziś cały dzień przy kompie to Was będę męczyć ![]() czy skurcze mogą być takie bardziej kłujące (przez chwilę) czy to raczej wynik potyczki syna z jelitami mnie dopadł? cały czas się boję że nie rozpoznam skurczy ![]()
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, ja również witam się w nowym wątku. Czytam cały czas, nie piszę, bo zwyczajnie nie nadążam, ale staram się być na bieżąco
![]() U nas leci 38 tc, wczoraj byliśmy na USG, mały ma już ponad 3600 i lekarz przewiduje ponad 4 kg w dniu porodu. Wizytę mamy dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy się dowiemy, czy w ogóle dopuszczą nas do naturalnego porodu, czy od razu cc (czego bardzo bym chciała uniknąć). Dlatego staram się zmobilizować swojego Niuniusia do wyjścia wcześniej, wczoraj chyba odszedł mi czop (piszę chyba, bo pod prysznicem usłyszałam "chlup" i widziałam resztki takiego jakby gluta z odrobiną krwi - to chyba to, prawda?). Ale nic poza tym nie zwiastuje szybkiego rowiązania sytuacji. Przy okazji gratuluję (i po cichutku zazdroszczę!) wszystkim rozpakowanym Mamusiom życząc wszystkiego dobrego ![]()
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję sytuacji z mamą- to Wasza sprawa jak ułozycie sobie życie a dziecia na pewno nie uszkodzicie
![]() |
#74 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle jak tak czytam o tych wszystkich sąsiadach to wpadłam na genialny pomysł - zróbmy jakiś zlot, opanujmy całe osiedle gdzieś i będą dookoła sami swoi ![]() ![]() Cytat:
W sumie jakby patrzeć po wartości energetycznej to akurat słodycze by mogły być dobre dla tż, jeden dzień jak zje niezdrowo to przeżyje, pytanie czy lubi/naje się nimi? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- A osiedle nasze nazwać na cześć skaczącego, dopingujacego banana!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Problem polega na tym, ze ona mieszka 2 pietra nizej ![]() Ajjjjjj co ja bym dala za pomykanie w szpilach!!!!! Taka wersja ciezarnej sarenki :PAle obawiam sie, ze tz musialby mnie z podlogi zbierac [QUOTE=Soleil_Rouge;445151 26]ja tez tak o tym myslalam, ale cos mi sie wydaje, ze tak pieknie to nie bedzie... Cytat:
Cytat:
Moja mama od kilku lat sugerowala, ze chcialaby zostac babcia. Znajac moje podejscie do bycia mama powoli tracila nadzieje, wiec jak sie dowiedziala o ciazy, to oszalala na punkcie Leona.... Zauwazylyscie moze, ze od chwili zajscia w ciaze relacja ze znajomymi sie zmienila? Albo raczej tematy rozmow??? Ja z moimi mam kontakt tylko przez internet, ale inne tematy poza dzieckiem nie istnieja... Wczoraj to juz sie mocno wkurzylam i slyszac po raz setny jak to na pewno nie moge sie doczekac na Leona, odpowiedzialam, ze owszem nie moge sie doczekac na koniec ciazy, bo marze, zeby zaczac funkcjonowac jak czlowiek!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co prawda nie do mnie ale mój TŻ w ogóle słodkiego nie je... żadnych batonów/ciastek nic takiego i tutaj problem bo przecież nie będę między skurczami mu kanapek robić ![]()
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Później na podwórku poznałam rodziców, któzy mają dzieci w podobnym wieku do starszaka. I tu to są przyjaźnie! Wspólne gadanie o kupach, gorączkach, przedszkolach. Wspólne wakacje, wyjazdy weekendowe, grillowe, pijackie imprezy (oczywiscie meżów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mnie kiedyś wkurzało dziecko sąsiadów, które ewidentnie jeździło na jakiejś, bo ja wiem, hulajnodze, tuż nad moją głową, ale dziecko było duże - z pięć lat na oko, i miało w zwyczaju nasuwać na tym czymś codziennie od 6.30 rano. Ja wtedy pracowałam do 23, w domu byłam zwykle po północy, więc rano mały pobudkę mi robił - jeździł w pokoju bezpośrednio nad moim, który swoją drogą miał wymiary 3m x 4m - dużo razy rozkminiałam, jak on to robi że tam jeździ ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie że trafiłaś na szpital w którym normalnie karmią, a nie trocinami ![]()
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy "z miasta"
![]() ![]() A w ogóle to jak emma napisała jak ubiera Dorotke, to zaczęłam sie zastanawiać czy nie przegrzewam Emila ![]() ![]()
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najgorsze że tracę chyba umiejętność normalnej rozmowy, normalnie zaczyna mi brakować tematów jak ciągle koło jednego krążę ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia jaki; nie sprecyzowała. Nam nie zwróciła uwagi nigdy tylko innym sąsiadom. Mieszkam w nowym bloku i naprawdę mam wygłuszone mieszkania. Nic nie słychać. NIC. Zwyczajnie bycie upierdliwym się pani właćzyło
![]()
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
O rany już myślałam że rodzę w Dino, dostałam takich skurczy kujących że odechciało mi się dalszych zakupów, w połowie listy już stałam przy kasie blada jak ściana, na szczęście otworzyli drugą kasę i szybko się tam ustawiłam, w aucie czekałam aż przejdzie dopiero ruszyłam, już się nigdzie nie wybieram sama
![]() Strach mnie obleciał jak nie wiem... ![]()
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Aniołek napisała w tajnej grupie że do 8cm rozwarcia chodziła, ziewała i mówiła że głodna jest.... a samo parcie trwało 20 min, ja ją podziwiam, tez tak chcę
![]()
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.