![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Dot.: Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele
Jednoznacznie stwierdzam, że znajomości internetowe są nic niewarte i są stratą czasu. Oczywiście mówię o portalach randkowych, bo znam fajny przypadek ziomków, co poznali się przez grę internetową i jeszcze inne (z forum dyskusyjnego). Dziewczyny które zakładają konta na takich portalach to chyba mają jakieś choroby społeczne ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak widzę, należysz do tych, którzy jak im się nie powiedzie, to choćby i setki przykładów przeciwnych mieli, i tak na swoim obstawią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Ja z racji tego, że mieszkałam na prowincji miałam niewielkie szanse na poznawanie nowych osób w podobnym wieku - korzystałam z internetu. Niektóre znajomości koleżeńsko utrzymuję do dziś, a swojego chłopaka poznałam na pewnym forum przypadkiem i dzisiaj mieszkamy razem za granicą
![]() Też uważam, że większość znajomości z neta to lipa, ale nie wszystkie, bo niedawno poznałam też koleżankę ![]() Jak byłam młoda miałam konto na portalu randkowym, ale faceci szukają tam tylko seksu. Edytowane przez Wieszczka Czas edycji: 2014-10-18 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
Moim zdaniem o wiele łatwiej jest kogoś poznać w rzeczywistym życiu niż przez internet, tylko trzeba przełamać nieśmiałość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
BAN stały
|
Ogólnie nadziałem się na kogoś, z kim widziałem się tylko raz od prawie półtora roku ... I wiecznie nie chce się spotkać, bo coś "wypada". A odległość tylko 200 km.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
A najgorzej to poznać i spotkać się z facetem poznanym przez portal randkowy, który nie wierzy w internetowe znajomości...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Ja pisałem z dwoma fajnymi na badoo ostatnio całkiem. Dopiero co założone konta. Nawet w miarę dziewczyny. Z jedną piszę na gg. Obie po kilku dniach usunęły konta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co prawda nigdy nie byłam na żadnym randkowym portali, bo w sumie mam skłonności do bycia singielką, ale swojego eksa poznałam na jednym z for internetowych absolutnie niezwiazanych z randkowaniem. Dlaczego mam się tego wstydzić? Ludzie poznają się w rózny sposób a my równie dobrze mogliśmy poznać się w pociągu, jak na tym forum hobbystycznym. Fakt, że dzieliła nas odległość, ale popsulo się z innych przyczyn. Nigdy nie masz gwarancji, że związek przetrwa, nawet jeśli poznajesz kogoś w realu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy z takiego sposobu nie korzystałam, bo również uważam to za lipny sposób poznawania człowieka. Ale z opowieści znajomych wiem, że zdecydowana większość ludzi na necie robi sobie najpierw castingi, angażuje się w kilka znajomości na raz a potem nagle ucina kilkanaście wobec jednej czy może dwóch, raniąc pozostałych. Nie wspominając o tych, którzy szukają tylko seksu pod przykrywką poszukiwania partnetki oraz tych, który kłamią przez internet i w rzeczywistości okazują się innym człowiekiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Trudno w ogóle mówić o czymś takim jak "znajomość internetowa". Ja bym mówiła - jeśli już - to o znajomościach zapoczątkowanych w internecie. No bo wiadomo, że jeśli fajnie nam się rozmawia, pojawia się chęć na spotkanie, które właściwie wszystko weryfikuje. Myślę, że w necie można poznać ciekawe osoby, tak jak i w realu zresztą. Zależy tylko gdzie się szuka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poznałam mojego Tż-ta na czacie. Jesteśmy ze sobą już prawie 1,5 roku. Nie wiem ile jeszcze będziemy ze sobą, ale patrząc na Nasz związek to jest to bardzo trwała relacja. Nie dzieli nas 300 km, nie wstydzimy się mówić że poznaliśmy się przez internet, może na początku niektórzy byli w szoku trochę ale nie usłyszeliśmy żadnych niepochlebnych komentarzy pod naszym adresem. I nie brakuje nam niczego w wyglądzie, ani mojemu Tż-towi ani mnie. Może masz jakieś przykre doświadczenia po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Imperialista, Ty to trochę durny jesteś, wiesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. jednoznacznie stwierdzam z doświadczenia, że imprezowe związki nie są trwałe, jeśli w ogóle do związku dochodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie uważam, żeby to był wstyd, jak się ludzie poznają w internecie. Co w tym złego? Jakimś cudem się na siebie napatoczyli, zaczęli znajomość i jest im dobrze, więc co w tym złego i wstydliwego? A z pogrubionego to się śmiałam, bo jakoś nie uważam, żebym ja (i parę osób, które znam) była w desperacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Znam pary które poznały się prze internet są wiele lat po ślubie mają dzieci i jest wszystko ok.
Rożni ludzie rożne doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Źle zabrałeś się do całej sprawy. Zwróć uwagę, że internet to tylko narzędzie do poznania drugiej osoby, dlatego nie należy szukać osób, które mieszkają daleko. Takie relacje rzadko wychodzą nawet wtedy, gdy ludzie poznają się tradycyjnie, a potem przebywają daleko od siebie i rzadko się widują. Szczerze mówiąc to nie chciałoby mi się jechać 200 km, żeby się spotkać z kimś, z kim rozmawiałam online. Myślę, że tobie jest potrzebny psycholog. Masz poważne problemy ze sobą oraz z postrzeganiem kobiet. Wystarczy poczytać twoje wątki, żeby się o tym przekonać, ten o dziewczynie w klubie, która była niedobra, bo nie poleciała na szklankę taniego alkoholu przebił wszystko, co do tej pory przeczytałam na wizazu, a tu jest całkiem sporo dewiantów i kiepska moderacja, więc wiesz- to jest wyczyn. W prawdziwym życiu gubisz się totalnie i nie potrafisz się zachować w najprostszych sytuacjach- mam tu na myśli watek o ślubie siostry oraz te o dziwnych dyskusjach na imprezach. Naprawdę specjalista jest ci potrzebny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam parę, która poznała się na portalu randkowym, w sobotę idę na ich ślub. Natomiast kolega poznał dziewczynę przez wspólne grono znajomych i nic z tego nie wyszło. Laska okazała się być nieuczciwą. Także szczęścia trzeba szukać wszędzie. Akurat mamy takie czasy, że internet też możemy wykorzystać. Mam wrażenie, że też trudniej jest poznawać nowych ludzi gdy mamy swoje grono znajomych, skończone studia i pracę...wtedy najlepiej zapisywać się na jakieś kursy ale też nie zawsze owocuje to, że z kimś utrzymamy dłuższy kontakt. Niestety Polacy to zamknięty naród na innych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli po dłuższym czasie rozmów przez internet ciągle wykręca się przed spotkaniem, to: - nie podobasz jej się, ale nudzi jej się więc szuka kogoś z kim może popychać pierdoły na okrągło bez wychodzenia z domu - chce poflirtować bez konsekwencji, usłyszeć parę komplementów - ma faceta i szuka urozmaiceń na boku - jest nieśmiała Ja mam spore doświadczenia z portalami i tylko dwóm facetom udało się namówić mnie na spotkanie, jeden z nich bardzo mu się podobał ale miałam masę wątpliwości, natomiast jeżeli chodzi o drugiego nie miałam zupełnie żadnych, sama dążyłam do spotkania i nikt mnie do niczego nie musiał namawiać. A tym facetem jest mój obecny TŻ. W sieci można spotkać mnóstwo psycholi i ludzi ze złymi intencjami, ale kiedy zrobi się odsiew można w końcu spotkać perełkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ja poznałam kilku facetów przez neta, z 2 byłam w dłuższych związkach. Niestety muszę przyznać rację osobom, które twierdzą, że faceci oceniają przede wszystkim po zdjęciach. Co ciekawe większy odzew miałam wtedy, kiedy praktycznie nie zamieszczałam opisu na portalu randkowym niż kiedy napisałam jakie mam wymagania- a nie były to wymagania kosmiczne, tylko np. ambicja, szacunek do ludzi itp. Osobiście wolalabym poznawać facetow w normalnym świecie niż w necie, ale będąc ok 30tki i obracając się w stałym gronie, głównie sparowanych ludzi, jest to trudne i pozostaje niestety net.
Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2014-10-21 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
a znajomośći zawarte w klubach? To niby co?
![]() ![]() dwóch z moich byłych poznałam przez internet i było wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Różnie sie trafia.Na portalu takim nie wytrzymuję więcej niż tydzień,nie mam cierpliwości.Udało mi się poznać jedną dziewczynę i umówić się z nią,ale na spotkaniu nie była tą samą osobą.
Dla mnie,nieśmiałego faceta, takie portale to jedna z niewielu opcji jakie pozostały do poznawania kobiet.Zazwyczaj trafiam na zajęte,a te to przynajmniej wiem,że wolne.Gorzej tylko,że ciężko jakąś złapać bo dziewczyny masę wiadomości tam otrzymują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poznawanie ludzi przez internet jest dla mnie wygodne. Szybciej można poznać daną osobę i wstępnie ocenić czy ma cechy dyskwalifikujące, czy generalnie ma pasujący mi charakter. Cytat:
Internet służy mi do wstępnego odsiania osób z innej bajki niż moja. Tak na prawdę poznaje się osobę dopiero w realu. Jeśli chce się z kimś utrzymywać kontakt, mimo wielkiej zajętości znajdzie się możliwość na spotkanie. Mimo że nie narzekałam na powodzenie, miałam masę znajomych, obracałam się w wielu kręgach towarzyskich, mam męża z internetu. Okazało się że mieszkamy w tym samym mieście, studiowaliśmy na tej samej uczelni, ale gdyby nie internet, pewnie nigdy byśmy się nie poznali. Za to po pierwszym spotkaniu okazało się, że zna go "służbowo" mój najlepszy przyjaciel. edit: trudno mi teraz policzyć, ale myślę że spotkałam się z ok.20-30 facetami poznanymi w sieci. Dwóch z nich to byli kosmici, reszta całkiem normalna. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2014-10-22 o 14:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Mojego obecnego mężczyznę poznałam na portalu randkowym. Znamy się półtora roku, od roku mieszkamy razem i jest to najwspanialszy facet jakiego kiedykolwiek udało mi się spotkać. Czasem się da
![]()
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Na którym portalu to było?Szczerze mówiąc to jedyny w miarę "fajny" jaki znam to Sympatia,ale 1 wiadomość/dzień oraz masa prób kontaktu bez odzewu jest straszna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie znajdą sposób na zarobienie, nawet na takich portalach randkowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.