Elita - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 01:01   #61
la fresa del vidrio
Raczkowanie

Dot.: Elita

Nie musisz być elitą, żeby z nim być. Tyle, tylko, że (z doświadczenia wiem), musisz pokonać kilka typowych trudności. A więc:

1. faceci z elity zwykle nie zwracają uwagi na ludzi z "szarej masy"
2. jeżeli zwróci na ciebie jakimś cudem uwagę, pamiętaj, że ludzie z "elity" są w "związkach" średnio 2-3 miesiące i to głównie na seks.
3. jeżeli okaże się, że jednak jesteście razem, taki związek nie będzie łatwy, bo jego drwiący znajomi, jego zakrapiane imprezy, twój spokój i "dobra grupka przyjaciół", jego lans itp, itd

Ja bym się na twoim miejscu nie zakochała w facecie "z elity", bo tacy ludzie zawsze mnie odrzucali. Zawsze wszyscy ubrani w tym samym, "hipsterskim" stylu, słuchający tej samej "hipsterskiej" muzyki, ostrzyżeni tak samo hipstersko (dziewczyny długie, proste włosy + ombre, faceci jakieś coś wygolone a'la Macklemore). Wszyscy imprezujący do białego rana w każdy weekend, na zdjęciach z najmodniejszych klubów, bogaci, jeżdżący limuzyną na studniówkę, o ograniczonym światopoglądzie w stylu: "on nie imprezuje, to go nie lubimy. ona nie ma sukienki z Zary takiej jak my, to jej nie lubimy. ona mieszka w bloku, a nie w willi na przedmieściach, to jej nie lubimy. ona nie ma alternatywnego iksa/galaktyki/kotów w kosmosie/czarno-białych jeleni, tygrysów w tle na fejsbuku, to jej nie lubimy. ITP, ITD. Ale twój wybór.

There's somethin', somethin' about this place...
Somethin' about lonely nights and my lipstick on your face."
la fresa del vidrio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 15:57   #62
imsherlocked
Przyczajenie

Masz rację. Twój opis elity brzmi tragicznie. W sumie bardzo zbliżony do mojego, ale myślę, że AŻ tacy to nie są.
"Nie musisz być elitą, żeby z nim być. (z doświadczenia wiem)." Miałaś kiedyś podobną sytuację?
Wszystkie twoje punkty są w sumie prawdziwe, najbardziej póki co rozmyślam nad pierwszym, bo to samo mi powiedziała koleżanka.
Ale myślę, że w sumie jest szansa, że zwróciłby na mnie uwagę, nawet mam czasami wrażenie, że patrzy się w moją stronę. Czasami gadam na przerwie z kolegą (no w sumie coś w stylu elity, ale nie takiej, jak opisałaś), a on jego zna... Jak go widzę, to najczęściej odwracam wzrok, bo głupio mi się tak gapić perfidnie, boję się, że jakoś dziwnie będę się zachowywać, ze to będzie widać...
Nie ma dziewczyny, z tego co wiem.
A, i nie jest na 99% typem chłopaka, co by łaził po klubach, ewentualnie ze znajomymi na piwo.
Myslisz, że tu chodzi tylko o seks? W takich związkach? A może okaże się, że ma w sobie jednak coś z człowieka?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Wiem, ze taki jeden chłopak z tej wlasnie elity ma dziewczynę, z którą jest już dość długo.
imsherlocked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 16:05   #63
Imperialista
BAN stały

Nie rozumiem tych podziałów i pojęcia "elita". U mnie w szkole nie było "elit". Większość klasy stanowiła zwartą całość. Co najwyżej były jakieś "nerdy", ale one same się dystansowały od reszty klasy (nie chodzili na 18stki, byli zniesmaczeni niektórymi zachowaniami, włazili w tyłek nauczycielom).
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 16:11   #64
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la fresa del vidrio Pokaż wiadomość
Nie musisz być elitą, żeby z nim być. Tyle, tylko, że (z doświadczenia wiem), musisz pokonać kilka typowych trudności. A więc:

1. faceci z elity zwykle nie zwracają uwagi na ludzi z "szarej masy"
2. jeżeli zwróci na ciebie jakimś cudem uwagę, pamiętaj, że ludzie z "elity" są w "związkach" średnio 2-3 miesiące i to głównie na seks.
3. jeżeli okaże się, że jednak jesteście razem, taki związek nie będzie łatwy, bo jego drwiący znajomi, jego zakrapiane imprezy, twój spokój i "dobra grupka przyjaciół", jego lans itp, itd

Ja bym się na twoim miejscu nie zakochała w facecie "z elity", bo tacy ludzie zawsze mnie odrzucali. Zawsze wszyscy ubrani w tym samym, "hipsterskim" stylu, słuchający tej samej "hipsterskiej" muzyki, ostrzyżeni tak samo hipstersko (dziewczyny długie, proste włosy + ombre, faceci jakieś coś wygolone a'la Macklemore). Wszyscy imprezujący do białego rana w każdy weekend, na zdjęciach z najmodniejszych klubów, bogaci, jeżdżący limuzyną na studniówkę, o ograniczonym światopoglądzie w stylu: "on nie imprezuje, to go nie lubimy. ona nie ma sukienki z Zary takiej jak my, to jej nie lubimy. ona mieszka w bloku, a nie w willi na przedmieściach, to jej nie lubimy. ona nie ma alternatywnego iksa/galaktyki/kotów w kosmosie/czarno-białych jeleni, tygrysów w tle na fejsbuku, to jej nie lubimy. ITP, ITD. Ale twój wybór.
Za dużo hamerykańskich komedii się naoglądało, jak widzę.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 16:18   #65
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Strach mieć iPhone'a i modną fryzurę, bo zaraz wyjdzie, że się bzyka po kątach i jeździ limuzyną...

Tak na serio to ja się obracałam w takiej "elicie" i to, że ktoś jest modny/bogaty/lubi imprezować ze znajomymi nie znaczy, że jest potworem. Owszem, kilka osób było zarozumiałych, wrednych, fałszywych - ale wydaje mi się, że w innych kręgach jest tak samo. Nie ma z góry oceniać ludzi.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 11:58   #66
imsherlocked
Przyczajenie

Wiesz, po pierwsze to już miałam kiedyś styczność z taką 'elitą' i oprócz bycia modnym, pięknym i bogatym, byli też zarozumiali i fałszywi. Niestety często to idzie w parze.
Cytat:
Napisane przez la fresa del vidrio Pokaż wiadomość
Nie musisz być elitą, żeby z nim być. [...] (z doświadczenia wiem)
Mogłabyś coś więcej powiedzieć?
Stary 2014-01-18, 22:07   #67
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imsherlocked Pokaż wiadomość
Wiesz, po pierwsze to już miałam kiedyś styczność z taką 'elitą' i oprócz bycia modnym, pięknym i bogatym, byli też zarozumiali i fałszywi. Niestety często to idzie w parze.

Mogłabyś coś więcej powiedzieć?
A ci, co się specjalnie z tłumu nie wyróżniają, to nie rąbią nikomu tyłka pokątnie?
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 22:33   #68
imsherlocked
Przyczajenie

Zależy od osób. Większość - nie. ;]
Zwykle 'szare myszki' (ale nie tylko) są pozytywnie nastawione do każdego.

Nie muszą nikogo udawać, nie zależy im na tym, z kim inni ich widzą. Większość elit zazwyczaj zwraca uwagę na to, z kim się trzyma, pokazuje publicznie, rozmawia. Dlatego niektórzy chcą być w związkach na pokaz. "O, patrzcie, jaką mam ładną dziunię".
Stary 2014-01-18, 23:16   #69
irkamirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez imsherlocked Pokaż wiadomość
Cześć
Chodzę do liceum. Chyba większość z was kiedyś spotkała się z "elitą" jak nie w swojej klasie, to szkole. Są różne elity, np. imprezowicze, modelki (tak im się wydaje), hipsterzy itd... Brzmi to w sumie żałośnie, jak nazywa się rzeczy po imieniu.
Kto jest w elicie? Popularni, lubiani, bogaci, ładni i przystojni. Generalnie tacy. Niektórzy nadrabiają charakterem. Muszą być pewni siebie.
Powiem tak: obecnie "mam możliwość" dołączenia do "elity", jakkolwiek dziwnie i głupio to brzmi, ale od zawsze nienawidziłam i nienawidzę wszelkich elit. Zresztą jestem introwertykiem, nie przepadam za imprezami, gdzie się chleje itp. Mam stałą grupkę dobrych znajomych i z nimi bawię się super nawet bez alko.
No i mogłabym tak sobie żyć, wzajemnie tolerując się z elitą, gdyby nie to, że od niedawna spodobał mi się pewien chłopak... Właściwie to zupełnie go nie znam, tylko z widzenia. Jednakże moja koleżanka go zna i kilka rzeczy się o nim dowiedziałam.
Naprawdę mi się podoba. Niestety, trzyma się z taką "elitą" i sam chyba w niej jest... Bardzo, bardzo nie lubię typu ludzi, z którymi on się trzyma. Jednak mam wrażenie, że podświadomie się do nich powoli upodabniam, zeby zbliżyć się do niego. A nie chcę tego. Nie chce zmieniać się dla kogoś, tracić moją osobowość itd.
Bardzo brzydka nie jestem, (a czy ładna? nie mi oceniać), zawsze staram się być zadbana, mam swój styl. Tylko że nawet, jeśli bym go poznała i może nawet próbowała czegos więcej, to i tak ciągle czułabym się pod presją, że nie mam 200 like'ów pod zdjęciem, że nie jestem super mega popularna, że nie chodze na imprezy co piątek itd. On raczej tak nie robi, ale ja bym się tak CZUŁA. Bo im bardziej staram się słuchać rozumu, a nie serca, tym bardziej myślę, że wolałby laskę na pokaz, która jest GĄSKĄ.
I nie chcę skomentować tego wszystkiego słowami "każdy facet jest taki sam", ale to nie pierwszy taki przypadek...
Najgorsze jest to, że nie masz wpływu na to, w kim się zakochujesz...
Ale o co Ci chodzi? Piszesz, że nienawidzisz wszelkich "elit" przez wzgląd na ich powierzchowność, a podkochujesz się w facecie będącym członkiem takiej elity. Trochę to wewnętrznie sprzeczne. Poza tym, w liceum takie "elity"są raczej wyśmiewane i jak panienka stwierdzi, że z tą się zada, a z tą nie, bo za biedna/brzydka/mało "cool", to zostanie zmieszana z błotem. Owszem, niektórzy ludzie uważają się za lepszych od innych i wszędzie istnieje jakaś hierarchia - ale to, co opisujesz, to świat rodem z filmów Disneya. Jako introwertyczka i outsiderka nie mam wielu znajomych, ale dobrze mi z tym. Tobie chyba gdzieś tam w głębi marzy się bycie taką "it girl" i stąd ten wątek.
irkamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 23:21   #70
imsherlocked
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez irkamirka Pokaż wiadomość
Ale o co Ci chodzi? Piszesz, że nienawidzisz wszelkich "elit" przez wzgląd na ich powierzchowność, a podkochujesz się w facecie będącym członkiem takiej elity. Trochę to wewnętrznie sprzeczne. Poza tym, w liceum takie "elity"są raczej wyśmiewane i jak panienka stwierdzi, że z tą się zada, a z tą nie, bo za biedna/brzydka/mało "cool", to zostanie zmieszana z błotem. Owszem, niektórzy ludzie uważają się za lepszych od innych i wszędzie istnieje jakaś hierarchia - ale to, co opisujesz, to świat rodem z filmów Disneya. Jako introwertyczka i outsiderka nie mam wielu znajomych, ale dobrze mi z tym. Tobie chyba gdzieś tam w głębi marzy się bycie taką "it girl" i stąd ten wątek.
No i właśnie ta sprzeczność jest dziwna i własnie o nią chodzi. Może faktycznie trochę podkoloryzowałam mój opis, zwlaszcza, że nie znam akurat ICH aż tak dobrze, ale tak mniej więcej wyglada mój obraz elit. Uwierz mi, że ja również jestem raczej introwertyczką i outsiderką i w żadnym wypadku nie marzy mi się bycie 'it girl', bo nie pytam na forum 'jak być it girl', tylko o tą sprzeczność, o której wspomniałaś.
Poza tym nie jestem nadal w 100% pewna, czy on jest taki jak 'elita' czy po prostu ma takich, a nie innych znajomych ze wzgledu na to, ze zna ich jakiś czas juz lub jest po prostu przystojny i dlatego mogą ganiać za nim laski.
Stary 2014-01-18, 23:32   #71
irkamirka
Raczkowanie

Ale po co dzielisz sobie świat na "elity" i "szare myszki"? No dobrze, nie świat, tylko szkolną społeczność. Naprawdę, ludzie uważający się za "elitę' są zazwyczaj żałośni, a to dlatego, że nikt ich za elitę nie uważa, poza nimi samymi i poza kilkoma osobami, które lubią utrudniać sobie życie. A chłopaka na dobrą sprawę nie znasz. Trudno ocenić, czy to fajny gość, po pozorach tego nie poznasz.
irkamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 14:05   #72
imsherlocked
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez irkamirka Pokaż wiadomość
A chłopaka na dobrą sprawę nie znasz. Trudno ocenić, czy to fajny gość, po pozorach tego nie poznasz.
Racja.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości