|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Plotkując uzupełniamy kosmetyczkę od podstaw!
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakie ?
![]() Ja mam lakiery i pomadkę i są ok, ale kuszą mnie np. kredki
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Bardzo lubię lakiery i eyeliner z tej firmy no ale oczywistą wadą są bardzo tandetne i mało praktyczne opakowania.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wredny kotecek
|
Mam rozświetlacz kupiony w biedronce i jest spoko i kilka lakierów z "air" w nazwie i są fajne
Miałam też korektor pod oczy ale wykręcany i szybko się skończył;p A i błyszczyk mam o zapachu gumy balonowej Ogólnie fajne kosmetyki ale np w biedronce o połowę taniej niż na wyspach
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam czasem, ale tak połowicznie jestem zadowolona
![]() Zakochałam się
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
ja również używam kosmetyków Bell mam lakier do paznokci,korektor pod oczy i cienie do powiek lubię kosmetyki Bell dobra polska firma
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho?
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam lakier z Bell
ciemny fiolet od I 2 maseczki do twarzy i szampon
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam fluid długotrwale matujący i bazę pod makijaż Bell Perfect skin.
Fluid jest w zasadzie w porządku, krycie średnie, świetne opakowanie z pompką, ale nie matuje w ogóle. Dośc szybko sie po nim świecę. Kupiłam, bo potrzebowalam coś na szybko, a drogerii osiedlowej był niewielki wybór. Może byc, ale więcej nie kupię. A baza zapycha. I działanie tez na klana nie powala, w mojej opinii calkowicie zbędny produkt. Ja zużywam na bieżąco, zapasów nie mam (nie dotyczy perfum )Staram się przechodzić na jak najbardziej naturalną pielęgnację ze względu na moje alergie, AZS. Teraz przymierzam się do zakupu dobrego mineralnego podkładu. |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś miałam Everyday Minerals czy jakoś tak i byłam zachwycona, Pixie też spoko, ale nie pamiętam jaki odcień
![]() Miałam podkład z Dr Eris i był ok i chyba znowu go sobię kupię, ale potrzebuję też minerałków...
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się
Cytat:
chodzi mi o pędzle Sunshade Minerals https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...anym-etui.html. Za 9 pędzli zapaciłam z przesyłką ok.50zł, jak będziesz zainteresowana to podeślę Ci linka z aukcją.Ja już od pewnego czasu kompletuję kosmetyczkę, ale wciąż szukam idealnych: - cieni(myślę o tych ze Sleeka), - rozświetlacza, - bronzera/różu(mam bronzer Honolulu i róż z Miss Sporty, ale do żadnego nie jestem przekonana), - korektora(chcę coś na cienie pod oczami,mam taki na syfki z Maybeline mineralny, ale też mi nie odpowiada), - i czegoś do podkreślania brwi, mam ten zestaw do brwi z Essence, ale wydaje mi się, że średnio mi pasuje. Więc jak widać, większość rzeczy mam, ale nie odpowiadają mi co poniektóre, więc mam zamiar komplementować kosmetyczkę idealną
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje rady na uzupełnianie kosmetyczki, czyli czego według mnie potrzebuje kobieta:
1. PODSTAWOWE/KONIECZNE: - dobry krem na dzień i na noc, dostosowany do cery, - podkład dobrej jakości - jeśli chodzi o wydajność najlepsze są w szklanych buteleczkach z pompką (jeśli ktoś ma cerę bezproblemową - krem bb z powodzeniem zastąpi podkład), - puder (najlepiej sypki, transparentny) - polecam inglot (starcza na mega długo, nie zatyka porów i trzyma się na skórze), - tusz do rzęs, - błyszczyk poza twarzą, to oczywiście: żel pod prysznic/mydło, szampon, odżywka/maska, płyn do higieny intymnej, dezodorant/antyperspirant (nie pozostawiający śladów na ubraniu), coś do demakijażu (np. płyn micelarny). 2. PRZYDATNE - ulubiony kolor lakieru do paznokci + bezbarwny (łatwy w utrzymaniu) + zmywacz do paznokci, - cienie do powiek (do podstawowego makijażu wystarczy 5 odcieni) --> ponownie polecam inglot; można za 50 zł (około) skomponować własną paletę, - róż do policzków i bronzer, - profesjonalne pędzle (polecam Maca - drogie, ale czadowe) - kredka do oczu/eyeliner - szminki - baza pod makijaż (strasznie przydatna rzecz, makijaż zdobywa trwałość +30 pkt.) - krem pod oczy, - korektor (zielony do cery naczynkowej to niemal konieczność), - inne: ulubione perfumy, odżywka do wysuszonych włosów, rzeczy do stylizacji - pianki, żele, gumy, pasty itp.), kremy do rąk i stóp, płyny do kąpieli z boskim zapachem (polecam zapach wafelkowy - piękny), 3. DOBRZE MIEĆ, ALE JAK KTO WOLI: - suchy szampon, odżywki do paznokci, więcej wszystkiego co w pkt. 1 i 2, serum, duże palety cieni i innych szminek/różów, maski do twarzy - hm... w sumie nie wiem co jeszcze
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, proszę http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...879072211.html. Wklejam tutaj, może więcej dziewczyn skorzysta
![]() Stokrotek ,o właśnie, serum! Miała ostatnio fajne na oku w internecie, ale akurat nie mieli na stanie co do korektora zielonego - uświadomiłaś mnie, bo w sumie nie wiedziałam, że do cery naczynkowej zielony korektor jest wskazany. Ja mam dosyć mocno kryjący podkład(Revlon), na to puder sypki, i jestem zadowolona z efektu jaki uzyskuję. Polecasz szczególnie jakiś korektor?
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie wyglądają te pędzle, ciekawią mnie jakościowo w porównaniu do EDM, bo tylko te miałam. Ale cena wygląda mocno zachęcająco
Chciałabym jeszcze kiedyś Hakuro, bo ponoć biją na głowę wszystkie inne ![]() Na allegro cały zestaw, bagatela 200zł
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki potrójny i sobie chwalę
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze muszę sobie kupić farbę do włosów, ale nie ma tej co chcę.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaką chcesz?
Ja czasami kupuję ale szampon koloryzujący bo po farbie to mi włosy wyłażą i straaaasznie wysusza włosy. Szampon koloryzujący - koszt ok. 5-6zł, i wystarczy na 1-1,5 miesiąca (24 mycia, a że ja prawie co dzień myję łeb to akurat )Robię listę kosmetyków, które będę kupować, ale jeszcze wszystkiego nie mam. Na razie takie must have, bez większych szaleństw...
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dzisiaj
![]() - BB Eveline - > KWC - krem na dzień nivea - > KWC - krem na noc nivea -> KWC Do tego eyeliner Wibo, którego używam od xxx lat już KWC
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś zapłaciłam za farbę do włosów, przyjdzie pewnie koło piątku. Kupiłam też razem z farbą 2 pędzle do cieni, ale dużo się po nich nie spodziewam.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej z chęcią dołączę do wątku.
Używam pędzli z Hakuro H50S do podkładu, do róży/bronzera (biały ), i skośny do eyelinera i sobie chwale. Mam już je około roku i nic mi się nie odkształca, włosie nie wypada. Ja chciała bym znaleźć idealny krem do cery wrażliwej, ze skłonnością do wyprysków, rozszerzonych naczynek. Do tej pory trafiałam na buble, i nadal szukam. Znacie możne coś godnego uwagi? Plus dobry szampon do cienkich włosów.
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak zachce im się wyjść to długo się goją, ech. Używałam "cudownego" Effeclaru, jednak mi zaszkodził. Poprawa żadna, a nawet zafundował mi więcej wyprysków. Co do naczynek, to ja używam na dzień i na noc Kurację Naczynkową z Ziajki. Popełniłam kolejne zakupy w sklepie internetowym i czekam z utęsknieniem na dostawę:- pudru z Max Factora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...e-powder.html( ja kupiłam połowę taniej) - serum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...warzy-4d.html( ponoć fajne jako baza pod podkład) - i cienie http://puderek.com.pl/userdata/gfx/9...612142e3cf.jpg A jutro jadę odebrać na pocztę pędzle, ciekawa jestem jaka jakość. Polecacie jakiś rozświetlacz sypki do twarzy? Ja mam High Light w płynie, niestety ciężko mi się go nakłada
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie uzywam rozswietlaczy bo mam tłusta cere i zawsze się swiece.
Co do pędzli to najwcześniej i tak na jesien kupie bo chce caly komplet od razu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiałam sie właśnie nad tym kremem Effaclar, ale mam pewne obiekcje, podobno dobry ale ... niektórym robi właśnie krzywde.
A mi ostatnio wszystko nie pasuje co nakładam na twarz, dlatego na razie się wstrzymam z zakupem. Kilka sprawdzonych swoich kosmetyków mam, ale do makijażu. Polecam paletki ze sleeka, mam ich obecnie 5 , i swietnie się spisują. Płyn Micelarny również mam , z Biedronki (dziś zakupiłam dużą butlę 400 ml na promocji w Biedzie ). Masło do ujędrniania biustu z Ziaji również lubię, i kupuję od roku. Cieżej mi wybrać najbardziej kremy do twarzy, bo zawsze się boje że bedę miała wysyp.
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Krem do twarzy to też moja zmora. Na razie próbuję tych z Nivei i jest dobrze, ale to za krótki czas żeby stwierdzić...
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
A próbowałyście kremu Apis z żurawiną? Dobry jest. Teraz czaję się na krem z firmy "Biały Jeleń". Ekstremalne nawilżenie czy jakoś tak.
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znam, nie próbowałam. A to na dzień, na noc, do jakiej cery ?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

co do korektora zielonego - uświadomiłaś mnie, bo w sumie nie wiedziałam, że do cery naczynkowej zielony korektor jest wskazany. Ja mam dosyć mocno kryjący podkład(Revlon), na to puder sypki, i jestem zadowolona z efektu jaki uzyskuję. Polecasz szczególnie jakiś korektor?
no i jak zachce im się wyjść to długo się goją, ech. Używałam "cudownego" Effeclaru, jednak mi zaszkodził. Poprawa żadna, a nawet zafundował mi więcej wyprysków.