Czy tak się rozstaję dojrzała kobieta... - co ja mam ze sobą zrobić? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 15:34   #61
Joline
BAN stały

Dot.: Czy tak się rozstaję dojrzała kobieta... - co ja mam ze sobą zrobić?

Cytat:
Napisane przez emma8 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że rozumiem o co chodzi Twojej dziewczynie. Tak jak napisałeś, skrzywdziłeś ją, zraniłeś- ona chciała wyjść z tego z twarzą, dlatego zerwała a nie od razu rzuciła się w Twoje ramiona. Kiedy zauważyła że Ty jesteś taki pogodzony z rozstaniem i wcale nie masz zamiaru walczyć i naprawić tego co spieprzyłeś, tylko czekasz na jej decyzję, to odegrała takie przedstawienie. Ona po prostu pokazuje Ci że tak, kocha Cię, tak, chce z Tobą być, ale jeżeli Ty masz taką postawe i tylko czekasz na jej łaskę i niełaskę, to ona w pewnym sensie "zawiesiła" Wasz związek i daje szanse Ci się wykazać. Człowieku, jeżeli wiesz że schrzaniłeś i zależy Ci na niej to rusz się, kup bukiet kwiatów, zaproś ją do kina, pokaż jej że Ci zależy i szczerze obiecujesz poprawę. Wtedy ona do Ciebie wróci i nie będzie się z tego powodu sama przed sobą czuła upokorzona.
Zgadzam się.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 17:22   #62
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hamas93 Pokaż wiadomość
Nie potrafię zrozumieć jednego, skoro jej przyjaciółka mi powiedziała, że jest jej smutno, że widać, że chodzi taka zmartwiona, że jej ciężko z tym, bo musiała ode mnie odejść, a tego nie chciała, ale nie dałem jej wyboru, to co ją wstrzymuję by się do mnie odezwać i mi o tym powiedzieć, że jest mi ciężko itd. Szacunek do samego siebie? Naprawdę woli chodzić smutna, przygnębiona bo już tydzień od rozstania minął niż mi o tym powiedzieć... Czemu taka jest, czemu woli się z tym męczyć, zamiast napisać, dać jakiś znak życia... Czy pęknie w niej coś i się przełamie w końcu by odezwać się do mnie...
Acha. Rozumiem, że gdybyś Ty się dowiedział, że dziewczyna Cię zdradza -załóżmy, że sama by Ci o tym powiedziała, to nie chciałbyś jej widzieć przez jakiś czas (bo byłbyś wkurzony, zły, zraniony), ale wciąż byś ją kochał, bo nie przestaje się kochać ot tak. No, ale gdyby tak było, to Ty byś do niej pisał "jest mi smutno bez Ciebie", "jest mi strasznie przykro, że mnie zraniłaś", "ciężko mi bez Ciebie, a jak pomyślę o tym co z nim robiłaś czuję się jeszcze gorzej..". Naprawdę tak byś do niej pisał, zamiast wygadać się przyjacielowi przy piwie? Jakoś nie chce mi się wierzyć... .
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 19:05   #63
Hamas93
Raczkowanie

Aha, czyli porozmawiała z przyjaciółką o tym, albo po prostu przyjaciółka sama widziała po tym jak chodzi smutna, przygnębiona, że jest jej ciężko i przyjaciółka chce byśmy ze sobą byli, albo żebyśmy coś spróbowali zrobić w tym kierunku... Tylko, że co z tego jak przyjaciółce zależy na tym, choć odrobinę, jak ona się nie odzywa... Przyjadę do tego klubu i co nie wiem jaka będzie jej reakcja na mój widok... Nie mam nic do tego, że jej przyjaciółka mi powiedziała o tym, gdzie będzie i z kim, ale ja nawet nie wiem czy jestem mile widziany... Ona się do mnie nie odzywa, zakopała się pod ziemie, nie wiem nawet czy żyję, a skoro jest jej smutno, jest przygnębiona i jej ciężko to czemu do cholery do mnie nie napiszę, nie odezwie się, cokolwiek to wybrała opcję, że wolę się z tym męczyć, ale do niego się nie odezwę - i tutaj nie ma logiki, bo to, że jej przyjaciółce zależy, bo widzi, że ciężko jej beze mnie bo została zmuszona odejść, to przyjaciółka nie będzie za nią ze mną rozmawiać, domyślam się, że jej przyjaciółka też nie wie jak się zachowa jak mnie zobaczy, gdyby tylko ona sama się do mnie odezwała...
Hamas93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 19:14   #64
elsene
Zadomowienie

jak się na kogoś obrażasz, to się do niego nie odzywasz pierwszy. Nie ważne jak bardzo za tym kimś tęsknisz. Po prostu się nie odzywasz.
Nie rozumiem, jak możesz tego nie rozumieć.
Jak się na wkurzasz na kumpla to co chwilę do niego dzwonisz i mówisz: "stary, jestem na ciebie wkurzony, źle się z tym czuję"?!

Daj jej spokój. Zajmij się czymś innym.
Nie widzisz sensu ani możliwości walki o nią, to zacznij zapominać o niej.
I nie denerwuj się na dziewczynę o to, co robi jej przyjaciółka. Ona nie odpowiada za jej zachowanie.

Wiesz co, ja Ci naprawdę dobrze życzę. Może Wy po prostu nie jesteście dla siebie, skoro nie potraficie się dogadać i nie rozumiecie siebie nawzajem? Po co się męczyć? Lepiej uwolnić się od siebie, dla dobra Twojego i jej.
Odpuść, naprawdę.
A może wtedy się jakoś ułoży .

Edytowane przez elsene
Czas edycji: 2014-01-19 o 19:19
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości