|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kto komu powinien ustąpić?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Niekulturalne to jest przychodzenie do kogoś do domu/samochodu i zmuszanie go żeby się dostosował do twoich widzimisie.
Zachowujecie się tak jakby ktoś kto zapali koło was jednego papierosa fundował wam 100% gwarancję na raka płuc bo standardowo żyjecie w komorach hiperbarycznych i oddychacie niemal czystym tlenem, a tymczasem żyjecie w miastach, wdychacie spaliny, kurz, większość z was pewnie pije alkoholo i naraża się na mnóstwo innych czynników powodujących choroby. |
|
|
|
|
#63 | |
|
ctrl alt delete
|
Kto komu powinien ustąpić?
Cytat:
no pewnie, jeden papieros nie zaszkodzi, po jednym piwie spokojnie można prowadzić itp. sorry, ale takie argumenty są śmieszne. i tak, jak ktoś mnie zaprasza do siebie, to liczę, że będzie umiał mnie bez wiochy przyjąć, tzn. umyje w dniach poprzedzających wizytę sedes, żebym mogła bez obrzydzenie użyć, posprząta w salonie, żebym mogła usiąść, zaoferuje mi chociaż szklankę wody do picia i powstrzyma sie od oddawania swoim nalogom typu palenie i granie w gry komputerowe, kiedy przyjmuje gości. Poważnie niektórzy uważają, ze takie podstawowe oczekiwania są niekulturalne? i tak swoją drogą paląc przy mnie gospodarz zafundowałby mi 100% gwarancji, że natychmiast po wizycie będę sobie musiała umyć włosy, zmienić i uprac wszystkie ciuchy i ewentualnie nawet zanieść płaszcz do pralni. zapewne to mniej niz rak, ale i tak wystarczająco, żeby znajomość kontynuować na mieście albo raczej w ogóle. Edytowane przez cranberry juice Czas edycji: 2014-01-26 o 19:59 |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli rodzić chciałby zabrać dziecko do mnie do domu, a ja uprzedzam że palę i nie będę wychodzić, bo nawet nie mam gdzie, to odwołałabym zaproszenie. A dorośli ludzie, skoro przychodzą do mnie wiedząc o paleniu to sami się zgadzają na to żeby przy nich palić.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
A może po prostu przychodzą, żeby Cię zobaczyć i porozmawiać, a nie truć się przy okazji?
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przecież to logiczne. Jak Ty idziesz do znajomych, a oni wiedzą, że palisz, to automatycznie sami się zgadzają, żeby przy nich palić .
Edytowane przez Bothi Czas edycji: 2014-01-28 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Lol, niby dlaczego? Jak ktoś ma kota czy psa to idąc do niego zgadzam się na zwierzęce towarzystwo ale to wcale nie znaczy, że zapraszam do siebie z psem.
Jeśli chcą mnie zobaczyć czy ze mną porozmawiać i nie chcą żebym przy nich paliła to żaden problem. Idźmy do kawiarni dla niepalących albo niech zaproszą mnie do siebie do domu to u nich palić nie będę. |
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie przerw na papieroska:
Miałam nieprzyjemność w sezonie pracować z osobami, które paliły, każda jedna. Akurat byłam kelnerką(oni też) i jak nie było ruchu to nagle wszyscy się zmywali na papieroska, a ja zostawałam jako jedyna przy barze, bo przecież trzeba sobie razem pójść na papieroska. To było nie do pomyślenia, żebym ja sobie w trakcie pracy wyszła o tak, posiedzieć, odpocząć, bo przecież nie mam takiej potrzeby, a oni na papierosa to wychodzili. Nawet jak był ruch, ja nie miałam czasu zrobić siku, ale ZAWSZE palacz znalazł czas, żeby zapalić. Nie mówiąc o tym, że wszystko śmierdziało fajkami, palili nawet w kuchni, gdzie były przygotowywane potrawy dla klientów(!). A wszystko uchodziło im na sucho, bo szefa zazwyczaj nie było + sam był palaczem. Ja osobiście nienawidzę dymu papierosowego. Ludzie z którymi pracowałam byli bardzo w porządku, oprócz tego ciągłego palenia. Niestety, jako jedyna niepaląca musiałam się dostosowywać i jak szliśmy na imprezę/na miasto, to nawet się mnie nie pytali, czy mogą zapalić, mimo moich głośnych sprzeciwów. I bardzo mnie to wkurzało,że ja musiałam stać przy barze/obsługiwać klientów, a oni sobie wychodzili na papieroska (10-20minut). No i oczywiście pensja ta sama. A odnośnie palenia przy osobie niepalącej: uważam to za szczyt buractwa w trakcie rozmowy wyciągnąć sobie fajeczkę i tak kopcić komuś prosto w twarz, nie ważne w czym domu sytuacja ta ma miejsce. Zawsze można wstać i podejść przynajmniej do okna. Normalne jest, że się odwiedza przyjaciół, znajomych, ale nie koniecznie przy tym musi być papieros. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2014-01-28 o 22:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

no pewnie, jeden papieros nie zaszkodzi, po jednym piwie spokojnie można prowadzić itp. sorry, ale takie argumenty są śmieszne.
.