![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
no niby nie, ale ja jak jadłam w McDonaldzie, to jadłam często, bo jak raz poszłam, to mnie do niego 'ciągnęło'. Więc to nie jest wizyta raz na parę miesięcy.
Zresztą, z moich znajomych, którzy tam jedzą, nikt nie je tam raz w miesiącu, a znacznie częściej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
My akurat jemy rzadko i nas jakoś specjalnie nie ciągnie. Jak tak sobie myślę to w sobotę akurat był Burger King, wcześniej w listopadzie kubełek z KFC, a poprzednio to chyba w wakacje. Zastanawiam się czy byłoby częściej, gdybyśmy mieli więcej pieniędzy, ale chyba nie. Jak mamy nadmiar gotówki to wolimy sobie iść na zakupy i kupić jakąś dobrą rybę, steki czy sery. A fastfoody traktujemy jako fanaberię, choć częściej (niż powyższe) jemy chińszczyznę, też nie potrafię jej odtworzyć i wydaje mi się, że ona, aż tak niezdrowa nie jest. Za to zdecydowanie bardziej lubię domową pizzę.
I ja oczywiście się zgadzam, że częste jedzenie fastfoodów jest zabójcze, ale z pojedynczymi wypadami organizm sobie poradzi. I oczywiście najchętniej nie widziałabym tam dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po co mimo wszystko sobie truc organizm, ktory mamy tylko jeden i od ktorego zalezy nasze zycie? Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-01-21 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a w McD można zamówić frytki bez soli? Mnie zawsze rozbrajają te zielone jabłuszka, które można u nich kupić. Wszystkie na jedno kopyto, tak samo zielone, taka sama wielkość....
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Podobno się da, wtedy robią dla Ciebie osobną porcję, więc trzeba poczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-21 o 13:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że Ty od wszystkiego stronisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po co, skoro mozna ograniczyc trucie sie, jak tylko mamy taka mozliwosc? Raz do czasu to, raz do czasu tamto, a w ciagu 30-50 lat uzbieraja sie te "kilka dni" trucia sie. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-01-21 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja również uważam, że Mcd i podobne tego typu miejsca nie serwują zdrowej żywności, która powinna codziennie gościć w naszych żołądkach. Ale jak ktoś raz na ruski rok zgrzeszy no to co. Świat sie od tego nie zawali.
Była tutaj mowa o domowym hamburgerze... że zdrowszy mhm. Byłabym tego pewna na 100% gdyby warzywa były z mojego ogródka (nie nawożone, polepszone), mięsko było z mojego zwierzaczka (skąd mam pewność, że zwierze z którego zakupiłam mięso nie było faszerowane antybiotykami?), bułka np grahamka- jaką mam pewność, że komuś w sklepie nie spadła na ziemie/ktoś ją brudnymi łapami nie odłożył na półkę? Podeszłam do tego opisu troszkę z żartem, żeby nie było ![]() Pamiętam jak kiedyś robiłam w domu hot-doga z suszoną cebulką, warzywami, parówką, bułką podgrzaną na parze, sosami... czym on się różnił od tego sklepowego? Mhm ceną.
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Owszem czy to takie dziwne?
Nie palę, nie piję nawet piwa, nie jem w McD i unikam jak ognia przetworzonej żywności, nawet wędliny robię sam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
od wszystkiego sie nie da, ale to co jest w miare moich mozliwosci, to tak. Dlatego nie chodze na smieciowe jedzenie, nie pale papierosow, i staram sie nie przebywac w dymie nikotynowym. Nie pije alkoholu.
Staram sie uzywac jak najbardziej zdrowsze produkty, to co mo0ge: robie w domu sama. Moj onkolog powiedzial, ze 70% nowotworow ukl. pokarmowego to wina zlego odzywiania sie, a reszta to dopiero genetyka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
To mi przykro. Od burgera najwyżej skoczy mi raz poziom cukru, nie sądzę, aby miało to jakieś inne negatywne konsekwencje. I rozumiem, że Wy ani piwa się nie napijecie, ani batonika nie zjecie, a zakupy robicie w sklepach z ekologiczna żywnością
![]() Mnie ręce opadają, jak ktoś świętszy od papieża jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piwa nie pijam. I tak, bardzo czesto bywam w sklepach z ekologiczna zywnoscia. Dzieki Bogu stac mnie na to. I to nie jest oznaka świętości, a szkoda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym widzę na wizażu ,że wiele osób to tylko listek sałaty,mięsko na parze i brązowy ryż, wszystko oczywiście w ilościach mikroskopijnych ![]() Wstyd się przyznać ,że się lubi MD czy KFC,wstyd się przyznać ,że się je sporo-to nie wypada ![]() śmieszy mnie to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
hahaha nie mogę
![]() tak, a nie jedząc McDonalda to nigdy nie zachorujecie i będziecie żyć 150 lat ![]() jak nie zachorujecie na jedną, to zachorujecie na drugą chorobę i tyle, czemu nasi dziadkowie tacy schorowani, skoro za ich czasów McDonalda i innych fatfoodów nie było? cóż, ja wolę cieszyć się życiem i robić to na co mam ochotę, a nie wiecznie się ograniczać; i wcale nie zależy mi na długim życiu, bo starość to nic ciekawego ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4472199 4]
cóż, ja wolę cieszyć się życiem i robić to na co mam ochotę, a nie wiecznie się ograniczać; i wcale nie zależy mi na długim życiu, bo starość to nic ciekawego[/QUOTE] zazdroszcze Ci takiego podejscia ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4472199 4]hahaha nie mogę ![]() tak, a nie jedząc McDonalda to nigdy nie zachorujecie i będziecie żyć 150 lat ![]() jak nie zachorujecie na jedną, to zachorujecie na drugą chorobę i tyle, czemu nasi dziadkowie tacy schorowani, skoro za ich czasów McDonalda i innych fatfoodów nie było? [/QUOTE] tak, masz po czesci racje. Ale wiesz co, wlasnie o to chodzi. Ze Ci nasi dziadkowie dozywaja tych 80 lat. Pozniej choruja, wiadomo -stary organizm. Ale teraz coraz wiecej ludzi nie dozywa tej starosci. Choruja juz w wieku juz 50lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oznaką "świętości" jest robienie afery o zjedzenie raz na jakiś czas śmieciowego jedzenia. Od takiego jednego wypadku, najwyżej mi ten poziom cukru skoczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie jestem zwolennikiem skrajności więc wg mnie używki i niezdrowe jedzenie jest dla ludzi, byle w niewielkich ilościach. Co nie zmienia faktu, że dla mnie smaku w takim żarciu nie ma.
A taka postawa jak Sunprice jest fajna jak się jest bardzo młodym i nie ma ani zobowiązań ani rodziny. Z upływem lat perspektywa się zmienia, więc nie przykładałbym wagi do takich deklaracji.
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4472199 4]hahaha nie mogę
![]() tak, a nie jedząc McDonalda to nigdy nie zachorujecie i będziecie żyć 150 lat ![]() jak nie zachorujecie na jedną, to zachorujecie na drugą chorobę i tyle, czemu nasi dziadkowie tacy schorowani, skoro za ich czasów McDonalda i innych fatfoodów nie było? cóż, ja wolę cieszyć się życiem i robić to na co mam ochotę, a nie wiecznie się ograniczać; i wcale nie zależy mi na długim życiu, bo starość to nic ciekawego ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ![]() Moja babcia nie jest wcale schorowana, nigdy u lekarza nie była. Ma się dobrze, potrafi w lecie sama cały ogródek przekopać. Ale fakt nigdy w Mc nie jadła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-21 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Przed wpisem, aż sprawdziłam. Z kontroli wynikło, ze burgery z sieciówek jako jedne z nielicznych mają w sobie dość dobrej jakości wołowinę. No i miałam znajomych w barach szybkiej obsługi i zwykłych barach i restauracjach. W tych pierwszych rygorystycznie przestrzegano procedur np. wymiany oleju czy czas trzymania w nim frytek (aby nie nasiąkały), tak samo jak nie trzyma się jedzenia na podłodze. Za to w tych zwykłych bywało bardzo... elastycznie, oszczędzano na wszystkim co się da. Choć oczywiście nie we wszystkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak z tymi badaniami zlecanymi i opłacanymi przez koncerny farmaceutyczne, które jeszcze potem same je przeprowadzają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomnial mi sie program Kuchenne R., gdzie widac, w jaki sposob wlasciciele przetrzymuja jedzenie i jakiej one sa jakosci, jak sa przygotowane. A przeciez ich tez dotycza przepisy a z tego co widac, to w wiekszosci jest tragedia. W kazdym razie ja tego sie nie chwytam, moj wybor. I jestem szczesliwa. A kto chce, nie chce sobie je - jego wybor. I tez jest szczesliwy. I wszystko gra ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-01-21 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
A zamykają sieciówki? Raczej to jednostkowe przypadki. Oni bardziej dbają o opinię i jeśli chodzi o przestrzeganie przepisów, można mieć do nich większe zaufanie, niż do przeciętnego baru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.