|
|
#61 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Oszustka(?)do Zło
Cytat:
Dodatkowo dziewczyna dostała BANa. I tak sobie myślę, że Nutka ma wiele racji - troszkę zbyt ostre słowa tutaj padają, troszkę zbyt daleko idące wnioski... |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Mrs Mrau
|
przeczytałam wszystkie agrafkowe wątki
i aż przetarłam oczy z niedowierzania ![]() ps.a mi sie wydawało,że wątek na plotkowym "FREE SAMPLES" osiągnął niepokojące rozmiary a w porównaniu z tym z forum13 to pikuś
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
sama przegladęłam to forum... boziu...
a tu wszystkie wpisy agraffki : http://www.magazyn13.pl/forum/search...author=candy13 brak mi słów
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
porazka jak dla mnie . nie wiem jak wy dziewczyny ale ja w wieku 14 lat mialam inne pomysly na zabawy ale widze ze jednak dzisiejsze 14stolatki bija nas na leb na szyje . gratuluje pomyslowosci.zalosne po prostu...
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja proponuję zdobyć adres i napisać listem poleconym (!) list do jej rodziców i opisać to , co się wydarzyło - trudno , taka nauczka w internecie to nie nauczka , zmądrzeć nie zmądrzeje od tego co tu piszemy . Adresując go po prostu jako Rodzice [ imię i nazwisko delikwenta ] . Policja to ostateczność , myślę , że rodzice powinni się dowiedzieć i przemówić jej do rozsądku . Bo zmieni nick i zaserwuje nam kolejną łzawą historyjkę . Albo zrobi to jakaś inna małolata .
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babciu Ja mam wrażenie, że inni chcą się wyżyć na niej za wszystkie swoje krzywdy. No i przyjdzie do niej policja, zobaczy materiały i gadżety promocyjne no i co z tego? Raczej padną ze śmiechu, bo zamiast zajmować się poważnymi sprawami to zajmują się ******łami.Wiele dziewczyn wytykało jej, że ma komputer i stałe łacze, dla mnie to żaden luksus, ale konieczność w naszych czasach. Znam osoby, które mają bardzo tani internet, cos koło 25 zł miesięcznie. Zresztą ja swojej paczki nie chce z powrotem, bo i po co? żebym to teraz do kosza wyrzuciła, bo i tak nie będę używać?
|
|
|
#68 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do nadzoru nad pociechą - uważam , że jest to obowiązek każdego rodzica , o którym nie trzeba mu przypominać . A jeżeli o tym zapomniał - to takie pismo mu o tym obowiązku przypomni .
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
Neuilly calkowicie sie z Toba zgadzam. Mądra Z Ciebie kobitka
Jak tak sie zastanowilam, to rzeczywiscie wplatywanie w to policji byloby niepowazne. a rodzice moga nawet skuteczniej "zablokowac" jej dzialalnosc na przyszlosc. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale z Was Sherlocki
, normalnie gały mi z orbit wyskoczyły czytajac ten (i Targowiskowy) wątek. Ja równiez podzielam zdanie dziewczyn ze zawiadamianie o sprawie policji to chyba jednak pewna przesada. Oczywiscie smarkata powinna dostac nauczkę, zeby na przyszłosc jej takie kretynskie pomysły do głowy nie przychodzily, rodzice bezwzględnie powinni się dowiedziec o sprawie - skoro maja stałe łącze to mogą przeczytac cały wątek i wyciągnac w stosunku do córeczki konsekwencje. A tak swoją droga to pamietam jeszcze (jak przez mgłe ) jak sama byłam w tym co by tu nie gadac glupim wieku ... tez miałam durne pomysły, na pewno nie aż takie , ale to jest naprawde cielęcy wiek
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze sie tu nie wypowiadalam ale sledze watek od poczatku. Najpierw tez bylam za ingerencja policji - chocby dla nastraszenia. Ale teraz wydaje mi sie ze pomysl neuilly jest bardzo dobry
No swoje powiedzialam - wiecej nie zrobie ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
kazdy ma prawo do bledow. a tym bardziej 14latka.
dam wam pewien przyklad- dziewczyna (notabene miala wtedy 14 lat o zgrozo )zabierala tzw gratisy z supermarketow przyklad- kup nasz produkt X, gratis dostaniesz Y! no to ona brala sobie ten gratisik bo to przeciez za darmo.. zlapala ja ochrona. chyba nigdy nie widzialam jej takiej przestraszonej, jak wtedy gdy mi to opowiadala. spisali jej dane, zawiadomili rodzicow. ojciec podszedl do tego spokojnie, wytlumaczyl jej jej blad. matka zaczela histeryzowac..to byl najgorszy dzien w jej zyciu. Teraz po ladnych paru latach, cieszy sie, ze stalo sie jak sie stalo. bo nigdy czegos takiego by nie powtorzyla, ma nauczke i ogromny szacunek do cudzej wlasnosci. nigdy nie wezmie niczego bez pytania, a kto wie czy bylo by tak gdyby nie ta cala sytuacja? Dostala niezla lekcje.Zgadzam sie jak najbardziej z neuilly i babcia watpie, ze Agraffka w ogole zastanawiala sie nad tym czy robi zle, czy moze poniesc jakies konsekwencje.Widac, ze ma respekt do rodzicow, skoro tak przestraszyla sie ich mozliwej reakcji. Poza tym dla 14latki policja to cos bardzo odleglego, instytucja ktora zajmuje sie kryminalistami i juz samo nastraszenie jej ich interwencja dalo jej niezlego kopa tak mi sie przynajmniej wydaje..
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Też uważam, że już robi się z tego wielki show..czepiacie się nawet emotek..aż robi się niesmacznie. Ja osobiscie bardzo lubię tę emotę i generalnie jeśli w kimś nieufność wzbudzają emoty to sytuacja jest conajmniej nienormalna. Dzieciak z niej i tyle. Poczekajmy czy odda paczki i zobaczymy co dalej. Czepianie się każdej literki sprawia, że sprawa zaczyna nabierać niesmacznego wydźwięku.
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że najlepiej będzie jak zakończymy dyskusję na ten temat.
Zło dobrze wie co robi i napewno postąpi słusznie- tak jak uważa. Pozdrawiam
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
najpierw zmasowany atak na agraffkę teraz równie mało przyjemne komentowanie wizażanek które to robiły
Aga i Zło podjęli decyzję i nie ma sensu dalej roztrząsać tej sprawy. |
|
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja tam sie ciesze, ze mialam dobra intuicje, co do agraffki. a ze "rozszyfrowalam" ja po emitikonce. Coz... "skutecznosc jest miara prawdy"
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
O ludzie...!I po raz kolejny dziekuje Bogu ze nie mam mlodszej siostry bo jak by mi sie takie cos wyleglo w domu to bym udusila za takie zabawy wlasnymi raczkami
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, ale nieprzyjemna sprawa...
Z jednej strony zrobiło mi się po tych przeprosinach i prośbach Agrafki o litość żal dziewczyny, a z drugiej jestem w ciężkim szoku tego co za durny pomysł wpadł jej do głowy... Powiem szczerze, że nie umiałabym chyba podjąć decyzji co należy zrobić z tą sprawą.
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kochane miałam nie zabierac głosu ale szkoda mi tej dziewczyny, poza jednym razem zapytania o konkretne rzeczy raczej prosiła o jakiekolwiek nam niepotrzebne, wiem jak to jest kiedy się chce ładnie wyglądać...
Pewnie jej rodzice mają pieniążki ale nie koniecznie na kosmetyki i ubrania wiadomo jak to bywa, nie każdą rodzinę stać na wszystko. Nie bądźcie surowe, bo jeśli nawet głupio postąpiła to żal mi jej:-( |
|
|
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Livy , bez obrazy , ale ( wyrażam tu moje osobiste zdanie) takie " rozszyfrowywania" po emotikonce są conajmniej bezpodstawne. Coprawda mnie także nie kojarzy sie ona najlepiej i tu sie z Tobą zgadzam, ale nie generalizujmy, moja najlepsza przyjaciółka ciągle jej używa , nawet w rozmowach ze mną i ...o niczym to nie swiadczy. Obawiam się, że jeśli zaczniemy siebie " rozszyfrowywać" po emotach to do genialnych wniosków nie dojdziemy. Z tym , że akurat ten przypadek jest znamienny,tylko po co wciagać w to styl pisania i emotikony......To tyle z mojej strony. Oczywiście nie miałam zamiaru Cie urazić, to tylko grzeczna polemika z mojej strony
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
a fakt że ktoś znalazł na tym forum dla 13. agrafke z powodu tego samego avatara nie było z początku bezpodstawne?
moze nie "rozszyfrowałam" ale równiez wzbudziła moją nieufnosc tą emotką |
|
|
|
|
#87 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bo dziwne mi sie wydalo wstawianie tej emotki tam gdzie powinien byc normalny usmiech.
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
uzywam czasami, ale w innym kontekscie. nie zamiat normalnego usmiechu ![]() zreszta skoro (podobno) mozna wykryc czyjes cechy charakteru po charakterze pisma, to moze wstawianiu pewnych emotikonek tez ![]() moze za pare lat rozwinie sie caly oficjalny dzial psychologii na ten temat. nigdy nic nie wiadomo ![]() oczywiscie nie chce sie znowu klocic, o to kto ma racje. takie tylko moje przemyslenia
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To dla mnie coś przerażającego. Gdy byłam w jej wieku też niewiele miałam, ale zrywałam czereśnie po to ,żeby sobie zarobić na jakieś potrzeby nastolatki. Wydaje mi się, że nie są to już normalne pragnienia nastolatki, tylko jakaś mania posiadania, czegokolwiek. To chyba taka odmiana kleptomanii. Gdzie są rodzice? |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi mi o jej opinie na różne tematy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

i aż przetarłam oczy z niedowierzania 
. Ja proponuję zdobyć adres i napisać listem poleconym (!) list do jej rodziców i opisać to , co się wydarzyło - trudno , taka nauczka w internecie to nie nauczka , zmądrzeć nie zmądrzeje od tego co tu piszemy . Adresując go po prostu jako Rodzice [ imię i nazwisko delikwenta ] . Policja to ostateczność , myślę , że rodzice powinni się dowiedzieć i przemówić jej do rozsądku . Bo zmieni nick i zaserwuje nam kolejną łzawą historyjkę . Albo zrobi to jakaś inna małolata .

Ja mam wrażenie, że inni chcą się wyżyć na niej za wszystkie swoje krzywdy. No i przyjdzie do niej policja, zobaczy materiały i gadżety promocyjne no i co z tego? Raczej padną ze śmiechu, bo zamiast zajmować się poważnymi sprawami to zajmują się ******łami.

, normalnie gały mi z orbit wyskoczyły czytajac ten (i Targowiskowy) wątek. 

uzywam czasami, ale w innym kontekscie. nie zamiat normalnego usmiechu