![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieniądze a chłopak.
Pamietajcie, że faceci są prości jeśli chodzi o takie rzeczy i moga nie wpaść na to, że stawiaja partnerke w krępującej czy niezrecznej sytuacji. Zamiary miał dobre przecież
![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że w związku powinno się nie tylko nauczyć dawać ale i przyjmować. Nie do końca rozumiem rady w stylu: niech ci kupi kartę podarunkową, perfumy, kosmetyki, ubrania, zamiast wciskać kasę. Ale czym to się różni? NICZYM. To nie będą prezenty z okazji urodzin, świąt ani rocznic. Wyjścia są dwa: nauczyć się brać, bez skrępowania, wierząc, że kiedyś będziesz w stanie zrobić to samo dla niego, jeśli będzie w gorszej sytuacji materialnej albo jasno powiedzieć, że nie chcesz żeby dawał ci pieniądze w jakiejkolwiek formie, czy to "żywej" gotówki czy prezentów bez okazji.
Nie wieszałabym na nim psów tylko dlatego, że chce ci dać to, czego Ty teraz nie masz a on ma w nadmiarze. O ile relacja jest zdrowa i nie polega wyłącznie na sponsoringu, plus nie oczekuje za to dozgonnej wdzięczności, w sensie - te dotacje nie są zapłatą za miłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
and cigarettes
|
Cytat:
W soboty i niedziele też Ukochany pracuje? ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Dobra, ale ona przecież też prosto mu powiedziała, że ją to krępuje i jej głupio. A on znów "mam dla ciebie bejb trzy stówki, kup sobie szpilki". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Nie widziałabym problemu. Sprawia mu przyjemność, że możesz sobie coś fajnego kupić i stać go na to. Czemu nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Pewnie jako nastolatka czułabym się niekomfortowo. Jako osoba w wieku "dorosłym", jakoś tego dyskomfortu nie mam. Może trzeba do tego dojrzeć (ew. przyzwyczaić się).
Wydaje mi się ze w społeczeństwie ogólnie jest złe zapatrywanie się na dawanie komuś pieniędzy. Danie pieniędzy jest złe, ale danie za taka sama kwotę gotowego już prezentu jest OK. I rozumiem dawanie gotówki. Do zakupów mam podejście ciut "męskie". Nie znoszę zakupów! Jestem w stanie zapłacić za coś drożej jeżeli nie muszę za tym chodzić a dostanę pod nos. Może Twój partner nie znosi chodzić po sklepach i dlatego daje gotówkę by nie musieć tego robić? Zwłaszcza ze jak napisałaś jesteś niezdecydowana i co się z tym wiąże "zwiedzanie" sklepów było by "rozrywką" długotrwałą?
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Tak sie robi w zwiazku, jedno nie ma to drugie pomaga... tez mojemu kiedys zasponsorowalam pewien wyjazd, na ktory chcial jechac a byl splukany. Zrobilam to z radoscia (pozniej zazadalam seksu, wiadomo
![]() Dla mnie to co pisza dziewczyny, ze sponsoring, ze to nietaktowne... to niemadre. Skoro ktos by sie poczul jak dzi*ka tylko dlatego, ze wlasny facet daje jej pieniadze, bo CHCE sprawic jej przyjemnosc, to dla mnie dziwne. I nie kazde danie pieniedzy ukochanej osobie to rzucenie ich na stolik z mysla 'odbiore to sobie inaczej'. No prosze was ![]() Rozumiem, ze mozesz sie krepowac ale to tez kwestia rozmowy, powaznie i spokojnie wytlumaczyc, ze to dla Ciebie baaardzo mily gest ale jednoczesnie krepujacy. A jak nie dociera i da znowu to coz, bierz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasz związek nie polega na sponsoringu. Dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Addicted of makeup.
|
Cytat:
Cytat:
Jak się chce to się da. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast w niedzielę nie robimy NIGDY zakupów, w niedzielę idziemy do kościoła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
oj dIewczyny nigdy Wam sie nie da dogodzić, sknera źle, nie ma hobby źle, kupuje nietrafione prezenty źle, daje kasę źle
![]() ![]() jak ktorąś z dziewczyn napisała do przyjmowania i dawania kasy(to tylko kasa) trzeba dojrzeć. miala okres w życiu ze to ja w ziwązku mialam dużo pieniędzy i ja placiłam - potem role się odwróciły. porzadny chłopak dziewczynie ma szpilki chce dać - studniówka raz w życiu. widać że nie żyje samą kasą ma inne priorytety ![]() ![]() co innego gdyby dawal, a potem żygał ze dał ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
w sklepie internetowym odpada, bo w normalnym ciężko jest mi dobrać na stopę
![]() Jest szczęśliwy, że dał i nie wypomina mi tego, chociaż wiem, że mu je oddam jak tylko znajdę pracę, albo kupię mu coś o czym marzy, ew dołożę się do czegoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Addicted of makeup.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd wierz ze się nie zawali? Wyrzuty sumienia po złamaniu zasad mogą długo męczyć!
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2014-01-28 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie tłumaczenie, że nie macie kiedy jechać na zakupy jest słabe, bo tak naprawdę macie kiedy, ale wam się nie chce/bo kościół, bo 30 km/ bo.../bo... czyli trylion powodów, by nie jechać.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ja jednak wolałabym zmierzyć buta, czy jest mi w nim wygodnie, i czy pasuje na moją stopę.
Myślę, że każdy ma prawo do tego by decydować co chce robić w wolną niedzielę. I też nie zawsze chce nam się jechać, jak każdemu, Jezu jesteśmy tylko ludźmi! Edytowane przez sebusiowa69 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
No dobra.. bo wątek zaczyna się robić w stylu "mój misiaczek"
Autorko czego jeszcze oczekujesz po tym wątku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobotę kończy facet pracę o 18 i kumam, że nie zawsze się chce, ale chyba są i takie soboty, gdy moglibyście to zrobić, prawda? Dlatego nie rozumiem hasła "nie mamy kiedy iść na zakupy", bo macie kiedy, ale wam się nie chce i tyle ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
jeżeli są takie soboty to z tego korzystamy i idziemy na te zakupy. I przyznam, że czasami nam się po prostu nie chce.
kopnienta- niczego, dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednak chodzicie czasem na zakupy. Moze ustal jedną wersje
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Autorka juz odpowiedzi dostała. Potem zaczęla sie tlumaczyć, ze w sumie to sie jej to przyda bo ma nie najlepszą sytuacje finansową a na wspolne zakupy nie mają czasu. Więc pytam po co powstal ten wątek? facet chce dac pieniądze to niech da, jak jej to nie odpowiada to niech z nim porozmawia albo zrobi z tych pieniedzy mądry użytek.
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, ze stara, dobra i szczera rozmowa jest dobra na wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dwa, w sumie co z tego, że im się nie chce? Musi im się chcieć? To obowiązek jakiś, nie mogą spędzać niedzieli tak jak lubią, mają ochotę, bo koniecznie muszą razem na te zakupy? ![]() ![]() Szczególnie, że facet tego nie znosi, więc po co ma sobie psuć dzień czymś co dla niego jest przykre? Mnie jakoś nie dziwi, że w takiej sytuacji on woli dać dziewczynie kasę do ręki, niech sobie wybierze buty jakie chce, po co on ma z nią jechać? Chyba tylko po to by ta kasa przeszła z jego dłoni do dłoni ekspedientki, zamiast z dłoni dziewczyny do dłoni ekspedientki ![]() Zapewne jakby mieli jakąś kryzysową sytuację i na gwałt trzeba by coś wspólnie upić, to by stanęli na głowie, poprzesuwali coś, kombinowali, i by na te zakupy poszli. No teoretycznie nie jest tak, że "nie mają kiedy", ale możliwe, że "nie mają kiedy iść razem na zakupy tak, by im obojgu to pasowało i było wygodne" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Chciałam się tylko poradzić, ale niestety komuś to nie pasuje, że dołączyłam do tej społeczności i zadaję JAKIEKOLWIEK pytania. w takim razie po co jest to forum? żeby sobie było i tylko niektórzy mogli zadawać pytania? ;(
Tym co mi pomogli bardzo dziękuję. Natomiast widzę, że jednak jestem tu niechciana. Cześć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
może i przesadzam, ale jestem za bardzo wrażliwa.
na zakupach w ciągu tych 2 lat byliśmy 3 razy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.