|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Magiusa nieźle
Bart pewnie nie ma 9kg nawet wydaje mi się, że on zostanie taki drobny, mały owsik
|
|
|
|
#62 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Ha ha no w sumie racja, ale pokój ma jeszcze nie wykończony
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
No
Cytat:
![]() chciałabym pocytować to i owo..ale to jutro z kompa ..nuna cysie dadzą rade..zresztą Jula je dużo z tego co piszesz...moze po prostu ma taką drobną figurkę i już...owszem zrób badania..ale skoro je i cysia chce ..wesoła jest to moim zdaniem wszystko dobrze jest... Gabrynio ciągle cyc (różnica dwóch dni z Julą) i dopiero zaczynamy próbować jedzonka..wieczorem manna lub ryżowa do mojego mleka..uwielbia!!! waży 9 na mojej wadze(niekoniecznie dobrej)niedługo też sie szczepimy to dokładnie zobaczymy... ale długo to pisałam...banka ![]() |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna! Właśnie rozmawiam z Potterką, Rafał od jakiegoś czasu jest na mm i od miesiąca... stoi z wagą. A doszło mu jedno karmienie w nocy, bo do niedawna nie jadł, przesypiał noc.
Tak dla pocieszenia |
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Megusia ciagle zapominam odp.z tym burakiem. Zgodnie z tym co mowila nam ta bielegniarka to w tego buraka nie wkladasz ile sje zmiesci cukru tylko 2 lyzeczki i z tego sie zrobi sok i ten sok podajesz. Mysle ze ti tak samo dziala jak cebula z miodem...tez sie tworzy sok. Tylko na pewno ta moetoda to nie 1x a co najmniej z 2 tygodnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa no dla mnie drobnica, w porównaniu np. z Leonem Anoxee to Bart jest naprawdę drobny
nie krótki ale szczuplutki
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe karota...ja sie ciągle cofam..wymazuje..nosz kuźwa (w myslach)mowie
..i dalej pisze dwa słowa "X czasu"![]() dzis na kolacje młodemu ściągłam niebieskawo zielone mleko ![]() zachodzę w głowe..po czym? jadłam dziś dużo różnych sałat ogórka i pomidorki śliwkowe..oprócz obiadu i pączków które upieklam... myslicie ze po sałatce z wielosałat?? |
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sr. Bylismy u lekarki a ona tylko nasivi i inhalacje jutro dzwonie gdzie indziej i idziemy znowu, mam nadzieje, ze to nic powaznego
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no nic niebieskiego nie szamałam!
na pewno...he he---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- eee...ide spać bo głupoty pisze...iiiii nie wiem już czy widziałam niebieskie mleko |
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a tego amarantusa to trzeba gotowac czy jaki pierun? Mam jakis eko z PP i tak sie zastanawiam jak wy to dorzucacie, bo on twardy jest z opakowania
![]() Ash
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopiero jak zaczął z t ągłówką no i cholerka, tylko prawy bok w użyciu :rolleyes : próbuję aktywizować lewy i czasem się udaje no ale no... to przecież nie musi być nic złego? my też robimy niektóre rzeczy prawą ręką, niektóre lewą, jak tam lepiej ![]() biedna Nelcia ![]()
|
||
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc w nowym wątku
![]() Justi dobrze, że wszystko ok na tym usg. Kilka z Was je ostatnio robiło i sie teraz zastanawiam czy my nie powinnysmy bo ciemiaczko jeszcze jest ![]() Magiusa ciekawy sposob na anemie ![]() Ankaaa fajne wakacje kiedy jedziecie?Banka jak to wracasz do pracy? A nasze spacerki? Ash pieknie sie Sofcia wozi po Dubaju <3 |
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
ale masz jakieś podstawy aby je robić?
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i wtedy nadaje się do spożycia "na surowo", bo jest jeszcze mąka i ziarno , które trzeba gotować ![]() Ja mam taki: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/ds/delika...paign=sklepy24 ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------
|
|
#79 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ee ha po wlosku liczyc umiem tez uno due tre quatro sej seto... hhehe aaa jednak cos w tej wielojezycznosci jest hehe Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
cos dzisiaj malo nadrabiam.. czasu brak... :/
Xal i jak tam jabluszko na parze ? Mysia o ile dobrze pamietam to eksmitujesz malego ( )postaram sie jutro byc na biezaco w co watpie bo rano szuram do sklepu bo juz nie bylo truskawek takze dobranoc ja jeszcze popracuje troche a padam na twarz :/
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-02-07 o 23:35 |
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
Chciałam się pochwalić, że mamy 4 ząbek !!! Dziś w nocy przebiła się druga górna jedynka... U nas ok, pogoda dopisuje. Od dziś na kilka dni mamy wypożyczone auto i zwiedzamy wyspę, a W. dostał fotelik montowany tyłem. Do usłyszenia! |
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie. Tak tylko jestem zdziwiona, że u kilku z Was teraz akurat zbieglo się to badanie w czasie.
My teraz czekamy na konsultację u innego okulisty jeszcze, ale rozumiem, że u Ciebie to wynikało z czego innego, więc chyba u nas nie powinnam tego łączyć. Banka ok będziemy spacerować wieczorami
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
pojde sobie spamowac facebook! ![]() za mna ciezki dzień, potworny bol glowy, spanie, rzyganko - jak za starych dobrych czasów nie wiem czym się przytrulam, ale tz spisal się na medal. przejal mala zaraz po powrocie z pracy, bawili się tak, ze zupełnie ich nie slyszalam. obudziłam się, kiedy Nelcia już spala - nakarmiona, wykapana. zabawki posprzątane, naczynia pozmywane, kanapki i herbata czekaly... a ja mam chwile by tu zajrzeć.---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Mysia - synek znajomej pomimo antybiotyku nadal goraczkowal, dlatego w szpitalu musieli zostac dluzej. teraz jest juz w domu, wiec moze u Was tez potrzeba odrobine wiecej czasu. zdrowka dla Piotrusia! najwazniejsze, ze sie nie meczy. Ash - chcemy wiecej zdjec! a ten dior...kurcze nic nie wypatrzylam wole allegro hehehehAgnes - kto stal sie perfekcyjnym gospodarzem? az chce sie wracac do pracy!Magiusa - moze pediatra mysli, ze gastrolog cie uspokoi, wiec dla swietego spokoju daje skierowanie? Ankaaa - cudny "psiak" z tego twojego synka usmialam sie z tej chusteczki. nie zjadl jej?Nuna - nie sluchaj durnych bab tylko rob swoje. Glodne dziecko darloby sie w nieboglosy! mnie kiedys pielegniarka powiedziala, ze mala spi i nie placze, bo pewnie juz nie ma sil taaaaka jest wyglodzona i tez miala etap, ze nie przybierala zupelnie nic. Julka to nadrobi, zobaczysz. zaufaj sobie, cycom i nam, a nie jakims obcym babom :P mleko jest bardziej kaloryczne, Wy od niedawna karmicie sie czyms innym, wiec waga na chwile zwolni, ale pozniej znow ruszy...nie wat w cyce i nie rob takiego bledu jak ja. dokarmianie raz dziennie zupelnie nic nie daje...jak dasz butle raz to bedzie chciala dwa i calkiem zrezygnuje z piersi. mleko mamy jest najlepsze dla dziecka - tak to natura wymyslila, a mm jest tylko jego odwzorowaniem. jesli chcesz i mozesz karmic to to rob i juz. kolejna sprawa to wygoda. kurcze, nawet nie wiesz jakie to fajne wyciagnac cyca (gdziekolwiek!) i dac jesc. nie martwisz sie mieszanka. w nocy spisz i dajesz jesc. nie musisz wychodzic z cieplego lozka, bawic sie w mycie butelki po jedzeniu (nie zostawiam tego do rana, bo smierdzi :P)Nela tez spadala w siatkach, ale później znow szla w gore. wazcie się co miesiąc, rob notatki - sama to kontroluj według siatek who. pilnuj regularności posilkow i będzie ok. Nela w wieku Julci wazyla 7500, a urodzila się dużo wieksza! także wyluzuj i olej durne rady... |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#87 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malutki zdrówka i oby szybko przeszło No to eksmitujcie się z dobrym rezultatem ![]() Ja kiedyś może Barta z łóżka eksmituję ![]() Pokoik ma piękny <3 mój Bart też ma takie literki ![]() Cytat:
Tiaa tortilla u nas była hiciorem ![]() Tylko ja robiłam taki tuning: Posmarowalam sosem meksykańskim, sałata lodowa, podsmażona szynka, ser żółty i na to majonez. Mmmmmmmm pikantne i dobre ![]() Cytat:
Zaraz pęknę ze śmiechu ale żeś dowaliła super hahahahahahCytat:
Ok, dzięki, jutro robię tego buraka. Oby pomogło. QUOTE=JennyAniolek;450421 25]Witam w nowym wątku Chciałam się pochwalić, że mamy 4 ząbek !!! Dziś w nocy przebiła się druga górna jedynka... U nas ok, pogoda dopisuje. Od dziś na kilka dni mamy wypożyczone auto i zwiedzamy wyspę, a W. dostał fotelik montowany tyłem. Do usłyszenia! Brawo za ząbek ![]() Piękne widoki, aż się wakacji chce ![]() Cytat:
Brawo, TŻ na medal ![]() Ja swojego nie widzę w takiej zaawansowanej roli ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy wyniki dzisiejszej morfologii, jakieś wskaźniki są poza normą, ale nie wiem co znaczą tzn. +/- wiem, ale wolę sama nie interpretować bo z tego co wiem to morfologię ocenia się całościowo, a nie na podstawie pojedyńczych wyników, więc jutro poproszę o interpretację i tyle. Dam znać.
|
|
#89 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sok z buraka moja mama robila nam w dziecinstwie - fuj jak ja go nie lubilam
ciekawe czy nie zdrowiej byloby wrzucic buraki do sokowirowki - po co ten cukier? :PAsh - przypomnialas mi Nelusiowe ladowanie z lozka brrrr. jutro obnizamy lozeczko na najnizszy poziom, bo mloda zaczyna wspinaczke.Lonely - Nela wlasnie tak nam spadla - lezac posrodku. wyczolgala sie do tylu, a na koncu lozka jest dziura. aaa i odkad Nela przesiadla sie do spacerowki miala motywacje do dzwigania i ogladania wszystkiego wokol. sprobujcie. Pawie - ukaze, chyba z samego rana jedziemy po materialy juz sie nie moge doczekac. to chyba bedzie najlepszy kop do dzialania.Clo - dokladnie! jak dla mnie to Nela przez 2 miesiace prawie nic nie przybrala, bo w 21 tyg. wazyla 7kg i w 27 tez. a po drodze byl spadek. pozniej w 3 tygodnie. pol kg na plusie kolejne 5 tyg. i znow pol kg. ja juz odpuscilam, bo mam w domu fajna klusunie!Nuna napisze wiecej: na forum kp poradzono, abym dawac czesciej piers, a mniej deseru (pol sloika) i obiad (maly sloik). Nela miala okazje byc glodna i pila wiecej. MAM PYTANIE - czy Wasze dzieci spia z glowa odgieta do tylu? Nelusia dobija glowa do sciany lozeczka i odgia ja do tylu. spi taka wykrzywiona. to chyba malo wygodna pozycja. Magiusa - dzieki za inspiracje tunelowa odgapimy! a w lecie wywioze go do Szymka do ogrodu i w ten sposob wszyscy beda zadowoleni.sliczna ta panda - nie dziwie sie Darusiowi, ze ja wybral. fajne ma oczy ![]() a miseczki smaska? ja poluje na sliniak zabe, ale jak na zlosc ikea katowice brak pozostaje allegro :PMegusia - moja mam odkrawala gore buraka (klapka) wydrazala odrobine srodek i wsypywala cukier. burak stal na parapecie, bo w cieple szybciej puszcza sok. co chwile bedzie produkowal kolejny syrop, wystarczy co jakis czas dosypywac cukier. ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- eee, w ostatnim chyba nie bylam na pierwszym staram się, ale prowokujecie Cytat:
ladniej wygladaja na plasko, ale czy wygodnie się je wtedy zajada? obejrzałam fotki i widze tortillowe koreczki/roladki z lososiem i awokado i zjemy wszystko we dwoje, goście sa zbędni która salatke wybralas? Ash - alez ja Ci zazdroszczę tego Dubaju! cudne widoki i wcale się nie dziwie, ze zwiedzacie nawet CH (swietny koloro wozka!) dwie sofije Esskapada- licze, ze w końcu mnie zepchniesz z podmium, bo to już jest nudne! ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
![]() w tym watku możecie go sobie slinic ile chcecie! :P Cytat:
![]() Cytat:
pojecie woda, slabe mleko, mało treściwe...kto to wymyslil?
|
||||
|
|
|
#90 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie będziecie się urlopować? miałam dzwonic, bo trochę mailowalysmy, ale odpuscilam... ![]() Nuna - rozum powinien wolac,: "jestem mama, mam wlasna intuicje" zrob morfologie, zobaczysz jak tam hemoglobina wyluzuj, bo będziesz swirowac jak ja.Magiusa - Daro idzie jak burza! 9600? masz co dzwigac widzisz, nie warto było się stresować jego przybieraniem, teraz Ci syn udowadnia, ze jest moc! ![]() Cytat:
pozdrow ja i sciagnij tutaj :P niech się chociaż przywita ![]() ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Cytat:
Cytat:
o neurologu nawet nie pomyslalam, ale chyba wybiorę się do tego centrum wczesnego wspomagania rozwoju dziecka. wszyscy specjaliści na miejscu, niech ja obejrza i będę miała czyste sumienie, ze nic nie przegapiłam.Cytat:
Ash pisala, ze możesz go sama ekspandować, ale nie wiem jak (czy strzela jak popcorn? hehe)
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Bart pewnie nie ma 9kg nawet
wydaje mi się, że on zostanie taki drobny, mały owsik 

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

ale to sobie wejdziesz w poprzedni wątek, coooo?
w sr. Bylismy u lekarki a ona tylko nasivi i inhalacje
jutro dzwonie gdzie indziej i idziemy znowu, mam nadzieje, ze to nic powaznego 

(
nie wiem czym się przytrulam, ale tz spisal się na medal. przejal mala zaraz po powrocie z pracy, bawili się tak, ze zupełnie ich nie slyszalam. obudziłam się, kiedy Nelcia już spala - nakarmiona, wykapana. zabawki posprzątane, naczynia pozmywane, kanapki i herbata czekaly...

zdrówka i oby szybko przeszło