Justin Timberlake - pierwszy koncert w Polsce - 19.08.2014 Gdańsk PGE Arena - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 07:48   #61
Martynka92
Przyczajenie

Dot.: Justin Timberlake - pierwszy koncert w Polsce - 19.08.2014 Gdańsk PGE Arena

@up, głupie pytanie ale ok odpowiem Tak mam, transmisję live
Martynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 08:45   #62
dorot_qa
Zakorzenienie

Dot.: Justin Timberlake - pierwszy koncert w Polsce - 19.08.2014 Gdańsk PGE Arena

No to świetnie, cieszymy się twoim szczęściem

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 10:03   #63
Tusia forte
Wtajemniczenie

I jak wrażenia?
Ja odebrałam bardzo pozytywnie. Żałuję tylko, że nie byłam bliżej sceny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 10:26   #64
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
I jak wrażenia?
Ja odebrałam bardzo pozytywnie. Żałuję tylko, że nie byłam bliżej sceny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Było mega mega megaaaa! ja mialam trybuny Q, więc dość blisko, tylko raczej mało miejsca tam jest i jak Justin zaczynał na środku Pusher Love to nie było go widać, trzeba było patrzeć na telebimy. A tak to cały czas na scenę patrzyłam szkoda, że nie było tej jego sceny z plastrami miodu...

Mam wrażenie, że nie do końca wyraźnie było go słychać, ale może to tylko takie odczucie. Ja i tak na pamięć wszystko znałam ale myślę, że im dalej, tym gorszy mógł być odbiór.

Generalnie taki show odstawił i takie wrażenie to na mnie wywarło, że aż się pobeczałam na początku nie mogłam uwierzyć, że tam jestem i że wygląda to wszystko sto razy lepiej niż na filmikach z yt, choć nie sądziłam, że to w ogóle możliwe.

Jak ten gość śpiewa, gra i tańczy!!! Kto nie był niech naprawdę żałuję. Będę wspominać do końca życia i na pewno jeszcze się wybiorę, może Berlin, albo Paryż, zobaczyć jak to będzie tam zorganizowane.

Wrażenia niezapomniane!

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2014-08-21, 17:29   #65
sourissou
Raczkowanie

GG do sourissou

Też byłam!
Miałam GCFT, także stałam zaraz pod barierkami lekko z lewej strony sceny. (z miejsca pozdrawiam bydło, które stało pod bramą 12 i przyszło o godzinie 17 licząc, że przepchają się do przodu; staranowali dziewczynę, która gdyby nie pomoc kilku chłopaków, prawdopodobnie zostałaby tam zadeptana...)

Koncert był faaaantastyczny, JT to klasa sama w sobie. Jeśli chodzi o organizację to tak: minus wielki jak stąd do Pekinu dla Prestige, które nie zajęło się lepiej wprowadzaniem fanów na koncert. Jak już wspomniałam wyżej, było piekło. Znając mentalność niektórych "polaczków" powinni przewidzieć, że tak to będzie wyglądać i mogli zrobić barierki przez całą drogę do bramek, albo tzw. "ślimaka". Cud, że ta pogoń na płytę nie zakończyła się jakąś tragedią...
Minus także za scenę, która wygląda z leksza jak z koncertów na Dni Ciechocinka. Brak plastrów, brak ruchomej sceny, małe telebimy, mała scena ogółem... Ja się dziwię, że to rusztowanie się nie posypało. Jak się spojrzy jak ta scena wyglądała w innych państwach to aż się serce kraja... No i setlista króciutka, ale tutaj to akurat jest raczej wina JT, że nie uznał nas za wystarczająco wart uwagi kraj, by zapodać pełną wersję koncertu :P.

Ale to by było tyle, jeśli chodzi o minusy. Plusów mam całe mnóstwo, czekałam na ten koncert prawie 10 lat i bawiłam się GENIALNIE. Świetna atmosfera, ludzie w GC (nie liczac tego pchania się) byli naprawdę super, wszyscy śpiewali, tańczyli, śmiali się, naprawdę niezapomniane przeżycie. Z mojej strony wielki ukłon dla chórku, tancerzy i muzyków, którzy byli przewspaniali, odmachiwali nam, uśmiechali się do nas, no byli kochani Jeden z piosenkarzy z chórku wskazał nawet palcem na naszą flagę, na której napisaliśmy żarcik o JT i śmiał się i pokazał kciuk do góry .

Udało mi się też pary razy uchwycić spojrzenie JT, EHHHHH Chociaż z jego strony dużo rzeczy leciało z automatu, te same teksty, co na innych koncertach, te same gesty, nawet na urodziny Agnieszki zareagował w taki sam sposób, co na urodziny jakiejś innej laski z koncertu bodajże w Stanach. Ale momentami było widać jego szczere emocje, szczególnie jak wyciągnęliśmy serduszka, naprawdę był w takim szoku, ciągle pokazywał na nas palcem ekipie, a potem wział kamerkę GoPro i nas nagrywał . No i jak się cieszył jak skandowaliśmy jego imię albo krzyczeliśmy "dzię-ku-jemy" . Taki podjarany był i kręcił głową z niedowierzania, widać było, że się nie spodziewał, że polska publiczność to tacy fajni, otwarci i wdzięczni ludzie .

A na openingu jak się wszyscy darli! :O Nigdy w życiu jeszcze nie byłam świadkiem TAKIEGO hałasu, normalnie myślałam, że mi uszy pękną i ogłuchnę. Nawet nie było słychać pierwszych wersów Pusher Love Girl, tak było głośno.
Ale co do nagłośnienia to ogólem nie mam żadnych zarzutów, basy były MOOOCNE ale ja akurat takie lubię.

Czekam teraz na kolejny koncert, chociaż jeśli znowu będzie go organizować Prestige a nie np. Live Nation to chyba się wybiorę za granicę :P

sourissou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 17:51   #66
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sourissou Pokaż wiadomość
Też byłam!
Miałam GCFT, także stałam zaraz pod barierkami lekko z lewej strony sceny. (z miejsca pozdrawiam bydło, które stało pod bramą 12 i przyszło o godzinie 17 licząc, że przepchają się do przodu; staranowali dziewczynę, która gdyby nie pomoc kilku chłopaków, prawdopodobnie zostałaby tam zadeptana...)

Koncert był faaaantastyczny, JT to klasa sama w sobie. Jeśli chodzi o organizację to tak: minus wielki jak stąd do Pekinu dla Prestige, które nie zajęło się lepiej wprowadzaniem fanów na koncert. Jak już wspomniałam wyżej, było piekło. Znając mentalność niektórych "polaczków" powinni przewidzieć, że tak to będzie wyglądać i mogli zrobić barierki przez całą drogę do bramek, albo tzw. "ślimaka". Cud, że ta pogoń na płytę nie zakończyła się jakąś tragedią...
Minus także za scenę, która wygląda z leksza jak z koncertów na Dni Ciechocinka. Brak plastrów, brak ruchomej sceny, małe telebimy, mała scena ogółem... Ja się dziwię, że to rusztowanie się nie posypało. Jak się spojrzy jak ta scena wyglądała w innych państwach to aż się serce kraja... No i setlista króciutka, ale tutaj to akurat jest raczej wina JT, że nie uznał nas za wystarczająco wart uwagi kraj, by zapodać pełną wersję koncertu :P.

Ale to by było tyle, jeśli chodzi o minusy. Plusów mam całe mnóstwo, czekałam na ten koncert prawie 10 lat i bawiłam się GENIALNIE. Świetna atmosfera, ludzie w GC (nie liczac tego pchania się) byli naprawdę super, wszyscy śpiewali, tańczyli, śmiali się, naprawdę niezapomniane przeżycie. Z mojej strony wielki ukłon dla chórku, tancerzy i muzyków, którzy byli przewspaniali, odmachiwali nam, uśmiechali się do nas, no byli kochani Jeden z piosenkarzy z chórku wskazał nawet palcem na naszą flagę, na której napisaliśmy żarcik o JT i śmiał się i pokazał kciuk do góry .

Udało mi się też pary razy uchwycić spojrzenie JT, EHHHHH Chociaż z jego strony dużo rzeczy leciało z automatu, te same teksty, co na innych koncertach, te same gesty, nawet na urodziny Agnieszki zareagował w taki sam sposób, co na urodziny jakiejś innej laski z koncertu bodajże w Stanach. Ale momentami było widać jego szczere emocje, szczególnie jak wyciągnęliśmy serduszka, naprawdę był w takim szoku, ciągle pokazywał na nas palcem ekipie, a potem wział kamerkę GoPro i nas nagrywał . No i jak się cieszył jak skandowaliśmy jego imię albo krzyczeliśmy "dzię-ku-jemy" . Taki podjarany był i kręcił głową z niedowierzania, widać było, że się nie spodziewał, że polska publiczność to tacy fajni, otwarci i wdzięczni ludzie .

A na openingu jak się wszyscy darli! :O Nigdy w życiu jeszcze nie byłam świadkiem TAKIEGO hałasu, normalnie myślałam, że mi uszy pękną i ogłuchnę. Nawet nie było słychać pierwszych wersów Pusher Love Girl, tak było głośno.
Ale co do nagłośnienia to ogólem nie mam żadnych zarzutów, basy były MOOOCNE ale ja akurat takie lubię.

Czekam teraz na kolejny koncert, chociaż jeśli znowu będzie go organizować Prestige a nie np. Live Nation to chyba się wybiorę za granicę :P
Co do tego pogrubionego muszę się ustosunkować czytałam, że to nie Prestige decydowało o scenie... plastry, ruchoma scena to chyba nie było zadanie organizatora, żeby skombinować?

Prestige MJM:
Cytat:
"Jak już wielokrotnie wyjaśnialiśmy to artysta oraz jego management decydują o wszystkich szczegółach związanych z koncertem. Do nich należy również decyzja co do wyglądu sceny oraz tego w jaki sposób ułożona jest set lista. Lokalny promotor koncertu musi dostosować się do tych wymagań. "

Co to za żarcik był?

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63

Edytowane przez dorot_qa
Czas edycji: 2014-08-21 o 17:52
Stary 2014-08-21, 18:28   #67
sourissou
Raczkowanie

GG do sourissou

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Co do tego pogrubionego muszę się ustosunkować czytałam, że to nie Prestige decydowało o scenie... plastry, ruchoma scena to chyba nie było zadanie organizatora, żeby skombinować?
To troche takie pi**lenie o szopenie z ich strony :P Jakby się postarali to by wynegocjowali lepszą scenę, nawet jeśli nie było czasu sprowadzać plastrów, co całkowicie rozumiem, to jednak scena mogła być przede wszystkim większa. Tak się chwalili, że będzie tak jak na całej trasie, "wg światowych standardów", a wyglądała, jak wyglądała.

A żarcik brzmiał tak: "What does JT say when he enters a cab?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TAKE ME TO THE BRIDGE"
łoohoohho, suchar mocno

sourissou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 22:41   #68
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sourissou Pokaż wiadomość
To troche takie pi**lenie o szopenie z ich strony :P Jakby się postarali to by wynegocjowali lepszą scenę, nawet jeśli nie było czasu sprowadzać plastrów, co całkowicie rozumiem, to jednak scena mogła być przede wszystkim większa. Tak się chwalili, że będzie tak jak na całej trasie, "wg światowych standardów", a wyglądała, jak wyglądała.

A żarcik brzmiał tak: "What does JT say when he enters a cab?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TAKE ME TO THE BRIDGE"
łoohoohho, suchar mocno
Haha żarcik dobry

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2014-08-24, 19:22   #69
Lady in Blue
Zakorzenienie

Ja nic nowego nie powiem bo tutaj już wszystko zostało napisane Koncert był fantastyczny! Rewelacyjnie się bawiłam Miejsce miałam na trybunie P

Po tym koncercie zdecydowanie doceniłam Justina jako artystę
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2014-08-25 o 09:01
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości