|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmiana kodu na 3 z przodu, coraz bliżej do porodu - Mamy V-VI 2014 cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmiana kodu na 3 z przodu, coraz bliżej do porodu - Mamy V-VI 2014 cz. VII
A ja mam takie pytanko z innej beczki...
Bo normalnie chodzę do lekarza tak co miesiąc lub nawet większe odstępy mam, a gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży to by wypadało nawet co 2 tygodnie... Po co tak często (jakie tam robią badania?) i od którego tygodnia dokładnie trzeba częściej? A może coś źle doczytałam i nie trzeba? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Kasian to strzel tam link i melduje Nikki, że dałyście rade
![]() To przepisze - dla słodkich mamusiek - w gazetce Biedronkowej Smaki Życia są przepisy na ciasta bez cukru (i glutenu ![]() Asia a te wymioty i mdłości to poprostu nie nawrót w 3 trymestrze?? Ja też 32tc i od kilku dni mdli i to drugie też ![]() Skapłam sie że ja 8 m-ąc ![]() Byliśmy 3 h na spacerku i na placu, Oliś potrzebuje brata bo sie bawił z pluszowym psem :p w ogóle tutaj plac zniszczony i dzieciaki obsiadły siłownie tą podwórkową ![]() Młody śpi to ide dalej ogarniać i szukac inspiracji urodzinowych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Pallas tak naprawde to ważne jest robienie ktg pod koniec, bo na wizycie nic może nie wyjść. Co ile wizyty zależy od lekarza, ja z Olim miałam do końca co 4 tyg, teraz już co 3, ale poprzednio między wizytami ktg co tydzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- A MamaKtosia ta czekolada zamula, lepsze mleko czekoladowe z Biedry :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#64 |
Zakorzenienie
|
Madziuula nie zazdroszczę zasypiania i wstawania, chociaż akurat jeśli chodzi o to drugie to trochę zazdroszczę, bo lepsza pobudka o 6 niż o 5
![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam wrzucić link, ale wątek już zamknięty ![]() Vampirka zazdroszczę świeżości w mieszkaniu ![]() ![]() Kasiab jak można się truć praniem? ![]() ![]() Iemand udane zakupy ![]() Sylvunia na badanie glukozy nie trzeba się przygotowywać, chodzi o to, żeby właśnie pokazało jak organizm walczy z cukrem przy normalnym jedzeniu, więc jak będziesz pościła parę dni wcześniej to też niedobrze ![]() Ramona to zaszalałaś z tymi oknami ![]() ![]() Ja Hani też nie kupowałam zabawek typu grzechotki itp. Dużo ludzi przynosiło potem takie bajery ![]() MAMY STUDNIÓWKOWE dołączam się do świętowania ze szklanką coli ![]() ![]() Ilkas mega szybko doszło zamówienie ![]() Asia27100 najważniejsze, że legginsy się znalazły jeszcze jak jesteś w ciąży i ubierzesz ![]() Monijaa fajna tapeta, bo widziałam właśnie ![]() Powiem Wam, ze brakuje mi Nikii normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak paczusie mniam. No,ale UWAZAJCIE. KUPUJCIE U SPRAWDZONYCH SPRZEDAWCOW - BADZ ZROBCIE SAME. Tydzien temu bylismy w biedronce, i wiecie co?! Bralismy z zamrazalki wiosenna mrozonke - i co? ZAMROZONE PACZKI na dnie zamrazalki!! ![]() Ja tez wiele razy chciałam nagrac mała - ale niestety sie nie da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sorry, że tak dopytuje, ale nic nie wiem w tym temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle ja od jutra będę już co wizytę miała KTG robione, jutro pierwszy raz ![]() Cytat:
![]() Gratulacje za 8 miesiąc ![]() Ja od rana się wzięłam za sprzątanie u Hani, pomyłam wszystkie zabawki dokładnie, zrobiłam segregację tych zabawek, pomyłam kaloryfery, ramy okienne, ramy od moskitier, szafki zewnątrz i wewnątrz, drzwi, kontakty, listwy przypodłogowe itp itd ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
No trudno Kasian
![]() ![]() ![]() Pallas jak dziewczyny mówia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny odnośnie moich porannych wymiotów,
byłam u lekarza ogólnego i od razu pobrali mi krew, morfologia, cukier, potas i sód. Zrobili mi też ekg, wyniki po południu, mam nadzieje że wszystko ok. Mała się rusza, wierci więc się nie martwię już. Spotkałam też położną (u nas w przychodni należy się do niej zgłosić po 20tc) i umówiłam się z nią na wizytę w piątek, ciekawe czego nowego się dowiem ![]() Jutro mam ostatnie usg 3D nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Małą ![]() Dziewczyny kiedy pakujecie torby do szpitala ?
30.04.2014 3:15 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niki wracaj do nas! Umowiłam się właśnie do szkoły rodzenia, znalazłam bezpłatna w k-ce, bo wszędzie tylko kase chcą a i tak będę chodzić sama, wiec mi szkoda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Ja tak chyba miesiąc przed porodem... |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
No to henna na wlosach, ciasto sie chlodzi w lodowce mozna odpoczywac
![]() Musze tylko jeszcze w piecu rozpalic Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Idę z pieskiem na spacer.. Nie chcę mi się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to chyba z miesiąc przed bym chciała mieć spakowaną.. Tylko najpierw muszę zakupić jakąś ![]() ![]() Dziś nic konstruktywnego nie zrobiłam.. Zbieram się powoli, jeszcze listę zakupów muszę ogarnąć ![]() Odezwę się zapewne po USG, albo już jutro, bo może z Mężem będziemy świętować ![]() Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-02-25 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam na spacer do sklepu
![]()
![]() |
#80 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejku to już 14 , kiedy to zleciało? ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja.
Janeczka ![]() Ciągle piszecie o wizytach położnej, że i ja się zmobilizowałam i zadzwoniłam. Najpierw do takiej typowej przychodni pediatrycznej. Wow, ale kobieta, która odebrała telefon była niemiła. Ona pierwsze słyszy o czymś takim jak wizyta położnej przed porodem. Później zadzwoniłam do przychodni, w której "chodzę" do internisty i tam też pani nie słyszała o czymś takim, ale była na tyle kompetentna, że poprosiła pielęgniarkę do telefonu. No i oczywiście jest coś takiego w teorii jak ona to określiła. Zobaczymy jak będzie z praktyką, bo ma zadzwonić dziś wieczorem o szczegóły, które wyciągnie od położnej, bo też niewiele potrafiła powiedzieć. Ale przynajmniej była uprzejma. Ale zaszalałyście już na nowym wątku. ![]() ![]() Gosiu, a ja właśnie nadziałam się na takiego pączka w biedrze. Co prawda był upieczony, ale marmolada w środku była jeszcze zamrożona ![]()
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
karlain i pomarańcza, super że się zapisałyście na szkoły rodzenia
kasian super że masz taką wenę na porządki, wiosna w powietrzu to aż chce się działac ![]() a ja się chwalę ubiegłotygodniowymi zdobyczami w lumpku, wszystko po 2zł i po 1zł ![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Zostawić Was na godzinę
![]() ![]() ilkas to dobrze, że piszesz, będę wiedzieć na przyszłość, jak to jest z tymi zamówieniami ![]() i w takim razie zamawiam ten otulacz, bo też mi chodzi o cienki materiał na lato ![]() asia ![]() ![]() pomarańcza ![]() Myskao, karolkya wybaczcie mój budyń, ale o jakim dogadywaniu z położną rozmawiacie? czy to coś obowiązkowego, czy ja mam dopaść jakąś położną? ![]() gosius ![]() madziula ![]() justiwi - widzę, że z ubrankami celujesz w chłopca ![]()
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 ![]() 06.2011 ![]() 05.2014 ![]() Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-02-25 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Chansons ja na razie zostawiłam temat laktatora. Zobaczę co mi powiedzą w szkole rodzenia. I jak już coś to zastanawiam się, czy nie kupić takiego ręcznego z Medeli i później ewentualnie wypożyczyć silniczek do tego, bo wiem, że i taka możliwość jest. Chyba jakoś nie mogę się przekonać do kupna używanego laktatora
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no to jednym słowem - odprawiły dziewczyny z kwitkiem ![]() Co do torby - ja już mam częściowo spakowaną ![]() tylko nie bijcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laktator na pewno kupię po porodzie, bo nie wiem, czy w ogóle będzie mi potrzebny. Jak będę mieć nawał, to na te 2-3 dni wypożyczę sobie. No a co do ciuszków to tak jak Ci wczoraj pisałam, że Ci zazdroszczę tych sukieneczek i spódniczek bo ja w ciemno tego nie kupię ![]() Celuję w unisexy na tyle na ile się da a różu i tak nie chcę dla dziewczynki ![]() Tu jeszcze mam zestaw (Zielony 5cio częściowy) na 6-9 m-cy kupiony za 20zł bo sklep likwidują Body z bucikami i czapką to pierwsze ciuszki od teściowej W tym sklepie co go likwidują częściowo, kupiłam też śliniaczek za 4zł, kaftanik za 11 (drogo ale kolory mnie urzekły) i za 8zł ręczniczek z kapturkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że albo kupić elektryczny albo wypożyczyć sobie, bo ręcznym jak sie nie potrafi, to więcej bólu mozna sobie sprawić niż to warte ![]() a najlepszy laktator to mąż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.