![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad-grudzień 2014
Yenna, wiem ze z @ wychodzi wcześniej ale lekarz powiedział ze gdyby było "normalnie" liczone to już serduszko powinno bic, a na razie (przynajmniej z nocy miedzy 27 a 28 lutego) nici z serduszka. no i tez dziwne, ze jak robiłam test 11 lutego, nic na nim nie wyszlo...
ja mam nieregularne bardzo cykle wiec może to dlatego? we wtorek się pewnie dowiem wszystkiego ![]() Lea_ny, mnie już pojedyncza (mniejmy nadzieje ![]() ![]() ![]() nie stresuj się jeszcze, przecież nie zawsze wychodzi za pierwszym razem! my się staraliśmy od października i udało się dopiero teraz ![]() jak dziewczęta u was z objawami? u mnie jedynym jest wlasciwie absolutny brak apetytu mimo ze nigdy nie miałam z tym problemów, wręcz przeciwnie... wcześniej bez sniadania nie wytzrymywalam pol godziny po wstaniu a teraz wmuszam w siebie absolutnie wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
OkoPani, to trzymam kciuki mocno! I żebyś serducho usłyszała!
![]() Z objawów to przede wszystkim ból piersi, momentami bóle brzucha (wiem, że to normalne, ale i tak mnie niepokoją), trochę gorsza forma i problem z sennością i bezsennością jednocześnie. Na razie wszystko do przeżycia ![]() Kasia, no to wychodzi na to, że faktycznie wiek ten sam ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#64 |
Wtajemniczenie
|
Yenna, ja za to ze snem nie mam problemów, o 19 padam jak plotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Mi trochę zajmuje zaśnięcie. Ale jak już padnę to śpię podejrzanie mocnym snem.
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#66 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
mogę dołączyć ? ![]() ![]() Ogolnie jestem oszolomiona i dosc mocno przerazona, ale test robilam w piatek wiec daje sobie jeszcze troche czasu... Milo byloby z kims powymieniac doswiadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczor
![]() Pierogi dzisaj pierwszy raz w zyciu robilam ![]() Nie wyszly najgorsze, ale do pierogow mojej mamy to jeszcze im bardzo daleko ![]() Kostak i OkoPani witajcie i gratulacje ![]() Kasia, wiem latow sie mowi, ale nie przejmuj sie, jset jescze bardzo wczesnie, wszystko sie dobrze ulozy ![]() Yenna dziekuje za odpowiedz w sparawie suplementow ![]() ![]() Ja z objawow, ja z wczesniej pisalam, to ma bole w podbrzuszu, klopoty z zasypianiem w nocy, za to moglabym spac caly dzien, rozkojarzenie, wrazliwosc na zapachy i odczasu do czasu mdlosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Rok temu udzielałam się też na mamusiach listopad- grudzień, tak więc sentymentalnie będe tu pewnie zaglądać
![]() Wszystkiego dobrego mamusie, spokojnych 9 miesięcy ![]() ![]() Mamusia 4-miesięcznego Kamilka ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Kostak, witaj! Jeśli to Cię pocieszy, to mimo iż nasza ciąża jest efektem świadomych starań, to ja i tak się boję. O zdrowie maluszka, o to czy na pewno się odnajdziemy w nowej roli, czy wystarczy finansów. Takie obawy są chyba czymś naturalnym. Mogę zapytać ile masz lat?
Rosalie, brawo! A z czym? Mi ostatnio non stop szpinak po głowie chodzi. Albo w wersji spaghetti, albo naleśnikowej. Dzastin, dziękujemy! I wszystkiego najlepszego dla Twojego Kamilka ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Yenna z kapusta i grzybami
![]() ![]() Zrobilam z maki pelnoziarnistej i niestety chyba ta maka zabila caly smak pierogow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam. Pod warunkiem, że farsz jest ostry. Inna sprawa, że ja w ogóle lubię wszystko dość mocno pikantne
![]() Przynajmniej zdrowo było. A właśnie, staracie się jakoś zdrowiej odżywiać? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#73 |
Wtajemniczenie
|
Kostka, witaj!! przerażenie chyba normalne, ja mimo ze od zawsze chciałam być mama mam teraz ataki paniki
![]() a Tz jak zareagowal na wiadomość? Yenna, mi na razie o odżywianiu ciężko się wymawiać bo jem bardzo mało, mimo ze staram się w siebie wmuszać... ale ze już kilka lat temu zmieniłam nawyki zywieniowe na zdrowsze (typu odzucenie soli, smażenia, słodzenia - powodem była owczesna spora nadwaga), raczej wielkich zmian nie planuje, może poza tym ze pewnie będę musiala zacząć jesc więcej ![]() skoro jesteśmy przy zdrowiu, zna ktoras jakies ćwiczenia które można robic w ciąży? ja z cw które robiłam wcześniej prawie codziennie (brzuszki, przysiady, hantle) zrezygnowałam, ale trochę mi tego brakuje... na razie spaceruje codziennie ale mi nie wystarcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Basen i pilates podobno są ok. Ja jednak z tym czekam do końca I trymestru. Na razie w ogóle nie powinnam szaleć. Zobaczymy co gin powie za dwa tygodnie.
Ja mam ambitny plan wyrzucić z diety słodycze, zobaczymy jak mi pójdzie ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#75 |
Zakorzenienie
|
Tak, ataki paniki to dobre okreslenie
![]() Tzet zachwycony on chcial juz dawno to ja jakos zawsze myslalam ze mam jeszcze czas, tylko, ze wlasciwie to juz prawie ostatni moment - mam 35 lat wiec i ryzyko wieksze i wogole, wiec czarnych mysli mam od groma... A Wy w jakim wieku jestescie? Z dolegliwosci mam problem ze spaniem, tzn. zasypiam normalnie a potem budze sie i ani rusz dalej..pozatym jedzenie wmuszam i jak zawsze zylam zeby jesc ![]() I boli mnie glowa lekko caly czas prawie.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Staram się ![]() Cytat:
![]() Jadę zaraz na pobranie krwi (lekarka mi zleciła tą bhcg, na toxo, morfologię i siuśki do zbadania, bo chyba mam zapalenie pęcherza na dodatek ![]() dzisiaj spać nie mogłam, bo mnie ten pęcherz tak męczył ![]() A później, do pracy ... żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce! ![]() Miłego Dnia! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Kostak, ja mam 30 (w czerwcu 31), więc też nie jestem najmłodsza. Ale czuję się bardzo dobrze ze swoim wiekiem.
Babeczki w wieku 40 lat rodzą zdrowe dzieci, więc nie martw się na zapas. Miłego dnia w ogóle życzę! ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Kasia, ja też właśnie pędzę do labo. Ale właśnie zdałam sobie sprawę, że zapomniałam o moczu! Jak będę jutro odbierać wyniki to podrzucę. Współczuję pęcherza. Mi trochę we znaki daje ta torbiel na jajniku. Kłuje mnie momentami i czuję ją jak stoję ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#78 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim przyszłym mamusiom życzę spokojnych 9 miesięcy
![]() Mam cichą nadzieję, że uda mi się do Was dołączyć ![]()
#79 |
Zakorzenienie
|
Yenna - ja tez wcale nie czuję sie na swoj wiek
![]() ![]() co do ćwiczeń - zamierzam jeździc na rowerze jak tylko będę sie dobrze sie czuła ![]() wieczorem jade do lekarza, bo może powinnam zrobić jakies badania, ostatni @ miałam 26 stycznia więc na usg za wczesnie ale może czegoś ciekawego sie dowiem...? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- co do diety narazie wogóle staram się żeby coś jeść bo apetyt mam tragiczny... i napewno juz schudłam mam pytanie jaką suplementację stosujecie opócz kwasu foliowego? pijecie kawę? bo tu też zdania są podzielone.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marzy mi się parka, a jako, że tyle czasu nawet w jedną ciążę zajść nie mogę, to bliźniaki bardzo by mi odpowiadały ![]() Cytat:
![]() Teraz jest 15 dni po pierwszej i 11 po drugiej owulacji - i na razie ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje przyszłym Mamusiom listopadowo-grudniowym składa Mama grudniowa 2012r.
![]()
#83 |
Wtajemniczenie
|
Yenna, nad basenem już się zastanawiałam, tylko kurcze boje się żeby nie zlapac jakiejś infekcji... mnie w ogole baseny odrazaja od zawsze, sama nie wiem czemu, chociaż plywac lubie.
może nad tym pilatesem pomysle jednak albo joga? kostka, ja nie biore kwasu foliowego tylko magnez bezpośrednio, poza tym nic. co do kawy czasem cappuccino, z espresso się pozegnalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Co oznacza "magnez bezpośrednio" ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
OkoPani, a czemu nie kwas foliowy? Chyba wszyscy lekarze polecają brać przed ciążą i do 12 tygodnia. Zmniejsza ryzyko występowania wad cewki nerwowej u rozwijającego się maleństwa.
Kostka, co prawda to prawda. Ja już widzę różnicę choćby w metabolizmie. Kiedyś chudłam za pstryknięciem palców, teraz trochę więcej wysiłku mnie to kosztuje. Ja też wolę bardziej aktywne ćwiczenia, ale to pewnie będzie zależało od tego jak będę się czuła. Mam nadzieję, że będę mogła dalej ćwiczyć z psami, bieganie po torze agility to jeden ze sposobów, który baaardzo mnie relaksuje ![]() Mąż nie bardzo chce mnie puszczać na basen, bojąc się, że coś złapię. Ale ja lubię pływać, więc chyba i tak postawię na swoim. Na USG teoretycznie masz szansę zobaczyć pęcherzyk. Ale niekoniecznie. Ale i tak warto pogadać z ginem, i zrobić podstawowe badania. Dobrze wiedzieć na czym się stoi. Lea_ny, to trzymam kciuki za drugie jajeczko! Zwłaszcza że zdążyłaś się już trochę naczekać. A cykl miałaś wspomagany czy naturalnie tyle uwalnia Ci się jajeczek? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego tak Was podczytuję, bo na wcześniejsze miesiące, to nawet nie było nadziei - a teraz jakaś tam malutka jest ![]() Cytat:
![]() Co do innych suplementów, to co lekarz, to opinia... ale jeśli chodzi o kwas foliowy, to chyba wszyscy są całkowicie zgodni, że trzeba go łykać, bo to jeden z nielicznych składników, którego nie dostarczy się w wystarczającej ilości z pożywienia - a jego niedobory mogą być tragiczne w skutkach.
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
jednym z glownych zadan kwasu foliowego jest lepsze wchłanianie się magnezu. kiedy rozmawiałam ze swoja poprzednia gin o ciąży wspomniałam ze lykam magnez (zaleconemi przez lekarza rodzinnego), powiedziała ze skoro tak to kwas foliowy jest niepotrzebny a wręcz niewskazany.
podczas staran na jeden miesiąc odstawiłam magnez na rzecz kwasu ale niestety miało to dla mojego zdrowia i samopoczucia zle skutki, wiec wrocilam do magnezu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę wdzięczna za podanie jakichś źródeł dotyczących tej tematyki, bo chętnie się dokształcę na ten temat ![]()
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Lea, poza słowem mojej gin nie mam zadnych zrodel, sama się na tym kompletnie nie znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() ![]() mam 29 lat (w czerwcu 30), udało nam się w 6cs i to nasze pierwsze dziecko ![]() ![]() ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-03-03 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.