Project Runway- polska edycja - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 09:37   #61
izka222
Rozeznanie

Dot.: Project Runway- polska edycja

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
A ja mam nadzieję, że będzie tak jak w amerykańskiej wersji z wybieraniem sobie modelki. Lubiłam te moment; te dramaty gdy któraś odpadało, albo gdy ktoś komuś podebrał modelkę.
A w wersji amerykańskiej nie było też czegoś takiego, że modelka, która zaszła najdalej otrzymywała nagrodę? Bo z tego co pamiętam im bardzo zależało na tym, żeby wybrał je jak najlepszy projektant, a jak odpadały to był wielki płacz.
izka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 10:34   #62
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izka222 Pokaż wiadomość
A w wersji amerykańskiej nie było też czegoś takiego, że modelka, która zaszła najdalej otrzymywała nagrodę? Bo z tego co pamiętam im bardzo zależało na tym, żeby wybrał je jak najlepszy projektant, a jak odpadały to był wielki płacz.
Było tak.

Józef Czechowicz
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 12:04   #63
MaLibu 2o
Raczkowanie

chyba jednak zmienią modelki bo w tej video zapowiedzi kolejnego odcinka Jakub ma inną modelkę (tą Magde z tap madl) niż przy pokazie sukien wieczorowych
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 12:54   #64
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez izka222 Pokaż wiadomość
tak, modelka, której projektant wygrał również otrzymywała nagrodę.
tam w zależności od sezonu różne zasady panowały jeśli chodzi o "przyznawanie" modelek. w niektórych co zadanie, w niektórych wcale nie wybierali, w innym tylko w jednym zadaniu mieli możliwość zmiany.

a co do tvn: porażka, od kiedy to zdanie modelki ma być tak decydujące. sama się zdecydowała na taki zawód, a teraz fochy. litości...
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 13:23   #65
aer
O RLY?

W polskiej edycji też jest nagroda dla modelki - sesja zdjęciowa w magazynie mody - była o tym mowa w pierwszym odcinku.

BTW, czy Dorota nie brała udziału w jakimś innym programie TVN-u? Skądś ją kojarzę, ale nie umiem sobie przypomnieć skąd.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 15:15   #66
camillie
Wtajemniczenie

czyli modelki są już na stałe?

Mnie najbardziej podobały się projekty Natalii, Liliany, Arletty, Doroty, Macieja(Marcina????Ten małomówny w okularach ) i Mility
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 15:21   #67
Medussaa
Raczkowanie

Ogólnie to ten cały project Runway Polska wersja nudzi. Nic co by zaciekawiło i w projektach i w wypowiedziach jury.
Medussaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 19:16   #68
Syrena91
Przyczajenie

Dziewczyny gdzie można obejrzeć zagraniczne edycje PR z napisami/lektorem?
Syrena91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 22:27   #69
Triss Merigold
Raczkowanie

Co do dzisiejszego odcinka - modelka, która nie chciała założyć projektu Serafina - DO WYWALENIA i mam nadzieję, że więcej już jej nie zobaczymy (nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek jeszcze chciał z nią pracować). I to wypowiedziane z kamienną twarzą "każda modelka ma swoje wartości' - no komedia i porażka.
Odpadła Paulina i bardzo dobrze - zgadzam się, że jej projekt całkowicie spłaszczał biust.
Wygrany projekt Liliany rzeczywiście piękny Moim zdaniem ona na 100% będzie w finale. Projekt Jakuba też mi się podobał, chociaż nie trawię typa - nie lubię takich facetów rzucających tekstami 'kilkanaście staników już zdejmowałem' - taaaa jasne....'każda moja była miała twarz Pameli Anderson' - ekhem...
A co do Piotra - moim zdaniem będą go przepychać z odcinka na odcinek, bo jest barwny i zawsze znajdą coś na jego usprawiedliwienie...
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 23:11   #70
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
Co do dzisiejszego odcinka - modelka, która nie chciała założyć projektu Serafina - DO WYWALENIA i mam nadzieję, że więcej już jej nie zobaczymy (nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek jeszcze chciał z nią pracować). I to wypowiedziane z kamienną twarzą "każda modelka ma swoje wartości' - no komedia i porażka.
najlepsze podsumowanie jurora, że zachowywała się jak "szpieg z krainy deszczowców"
ale fajnie, że tyle innych modelek chciało pomóc

nie podoba mi się to tworzenie na siłe pary z tej modelki Magdy i tego projektanta Kuby
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 23:16   #71
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Odpadła Paulina i bardzo dobrze - zgadzam się, że jej projekt całkowicie spłaszczał biust.
zgadzam sie
Cytat:
Wygrany projekt Liliany rzeczywiście piękny Moim zdaniem ona na 100% będzie w finale.
też bardzo przypadł mi do gustu
Cytat:
Projekt Jakuba też mi się podobał, chociaż nie trawię typa - nie lubię takich facetów rzucających tekstami 'kilkanaście staników już zdejmowałem'
a ja odczułam, ze musial cos powiedzieć, skoro nachalnie wypytuje go drugi facet o staniki i cala polska patrzy... miał sie przyznać jak piotr ze cycków nie widział? to nie w męskim stylu....
Cytat:
A co do Piotra - moim zdaniem będą go przepychać z odcinka na odcinek, bo jest barwny i zawsze znajdą coś na jego usprawiedliwienie...
racja. ale jego projekt nie był najgorszy. na modelce naprawde fajnie sie prezentował. ale pelerynka do bani

nie podobał mi sie projekt maćka. a juz zwłaszcza to co zrobił z marynarką. zresztą.... jaki on miał problem z higieną tego stroju

podobał mi sie tez projekt jednej ze starszych babek, projekt ten prezentowała ola z tap madl. z pończochami. te majtki sama bym chętnie założyła

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 23:18   #72
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Syrena91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie można obejrzeć zagraniczne edycje PR z napisami/lektorem?
Dołączam do prośby chociaż może być bez tłumaczenia. Dawno temu oglądałam pierwszą edycję amerykańską i bardzo mi się podobała. Chętnie bym sobie odświeżyła.
Cytat:
Napisane przez alexandrika Pokaż wiadomość
najlepsze podsumowanie jurora, że zachowywała się jak "szpieg z krainy deszczowców"
ale fajnie, że tyle innych modelek chciało pomóc

nie podoba mi się to tworzenie na siłe pary z tej modelki Magdy i tego projektanta Kuby
Też mnie to rozśmieszyło.

A fochy "wstydliwej" modelki to przegięcie. Powinni ją wywalić, a raczej nie wybrać ponownie.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 23:30   #73
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Ta modelka Serafina to jakaś porażka Przecież potem jak Magda wyszła w tym projekcie to wcale tak bardzo piersi nie było widać. Myślę, że już nikt jej nie wybierze

Podobały mi się projekty Liliany i Doroty, Ola ten Doroty projekt bardzo fajnie zaprezentowała.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez alexandrika Pokaż wiadomość
też mi się to nie spodobało

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Dołączam do prośby chociaż może być bez tłumaczenia. Dawno temu oglądałam pierwszą edycję amerykańską i bardzo mi się podobała. Chętnie bym sobie odświeżyła.
Bez tłumaczenia to na watchseries

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 23:42   #74
iksinska
Raczkowanie

Jakoś mało tvnowski ten program - żadnych dramatycznych historii Ale za to historię miłosną chyba chcą na siłę stworzyć.

Też mi się wydaje, że Piotrka będą długo trzymać, bo jest barwną postacią.

Kolejny raz zgadzam się z jury - projekt Liliany był świetny Jeszcze bardzo podobała mi się bielizna Doroty, świetna! A zachwytu projektem Kuby w ogóle nie rozumiem
iksinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 00:01   #75
aer
O RLY?

Cóż... zadaniem drugiego odcinka było stworzenie bielizny dla kobiety, która wybiera się na randkę i ma zamiar powalić mężczyznę na kolana.

Wg mnie z zadania nie wywiązali się:
1. Natalia - jej projekt jak dla mnie przypominał zwykłą tunikę bez ramiączek - nic specjalnego - randka out.
2. Paulina - strasznie spłaszcza, dla mnie strój wygląda raczej na kostium na plażę niż seksowna bielizna.
3. Aleksandra - o ile lubię tego typu wzór na spodniach o tyle na bieliźnie - dla mnie totalnie aseksualny. W dodatku ten kolor. Nie, nie, nie - randka out.
3. Paulina - narzutka całkiem fajna. Reszta nie - od razu skojarzenie z bielizną dla babci - na randce "babci style" mówimy nie.
4. Piotr - jego projekt wg mnie nadaje się na bazę dla kostiumu na karnawał w Rio - gdybym była facetem, taka bielizna na randce na pewno by mnie nie powaliła. Panu dziękujemy.
5. Serafin - zwyczajny, może trochę bardziej wycięty kostium kąpielowy - jestem na nie.

Wygrane:
1. Liliana
2. Dorota

Reszta w porządku.

Laczki Przybylskiego

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-03-10 o 00:15
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 00:32   #76
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość

Laczki Przybylskiego
Ano! Masakra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 08:19   #77
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Ta modelka Serafina to jakaś porażka Przecież potem jak Magda wyszła w tym projekcie to wcale tak bardzo piersi nie było widać. Myślę, że już nikt jej nie wybierze

dokładnie.

Ta modelka to dla mnie jakaś porażka.
I te jej głupie wytłumaczenia o 'wartościach'.
To jakby zgodziła sie pracować jako kurier, a powiedziałaby:"nie, nie będę nosić paczek, bo one taaaaaakie ciężkie'.

Projekt Liliany

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 08:24   #78
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, co to za modelka, która wybiera stroje które założy
po za tym wcale tych piersi widać nie było

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
dokładnie.

Ta modelka to dla mnie jakaś porażka.
I te jej głupie wytłumaczenia o 'wartościach'.
To jakby zgodziła sie pracować jako kurier, a powiedziałaby:"nie, nie będę nosić paczek, bo one taaaaaakie ciężkie'.

Projekt Liliany
zgadzam się

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 09:53   #79
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
allshowsdaily. com - usuń spację, bez tłumaczenia, znajdziesz tam ostatni sezon PR i PR All Stars

Co do odcinka: podobały mi się wszystkie projekty z najlepszej trójki, zwłaszcza Liliany. Włożyłabym Odpadła właściwa osoba, choć dla mnie projekt Piotra był tragiczny - miks Pocahontas i spaghetti, masakra.
Modelka, która nie chciała się pokazać - do odwalenia. To jej robota, żeby ubrać to, co projektant przygotował. Myślę, że nikt nie będzie jej chciał wziąć w następnym odcinku i się nie dziwię.

Przypomniał mi się pierwszy odcinek PR USA, gdzie mieli zrobić ubranie z materiałów ze sklepu spożywczego i projekt Wendy Pepper, gdzie nakleiła cukierki na biust modelki Tam to dopiero modelka mogła mieć opory żeby się pokazać, a jakoś wyszła

http://photos1.blogger.com/blogger2/.../1600/2.25.gif

To, że projekt straszny to swoją drogą
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 10:44   #80
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
allshowsdaily. com - usuń spację, bez tłumaczenia, znajdziesz tam ostatni sezon PR i PR All Stars
Tam występują wszyscy Ci co wygrali w poprzednich seriach, czy ktoś inny??

Stary 2014-03-10, 11:22   #81
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Tam występują wszyscy Ci co wygrali w poprzednich seriach, czy ktoś inny??
Ci co brali udział w poprzednich edycjach i jakoś się wyróżniali ale nie wygrali, czasem też dorzucają 2-3 osoby które wcześniej wygrały
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 12:12   #82
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Co do dzisiejszego odcinka - modelka, która nie chciała założyć projektu Serafina - DO WYWALENIA i mam nadzieję, że więcej już jej nie zobaczymy (nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek jeszcze chciał z nią pracować)
Zgadzam się. Jak dla mnie dziewczyna wyskoczyła z niepotrzebną histerią i tyle. Za to modelka Piotra świetna Jeśli chodzi o projekty, kompletnie nie podobał mi się ten Natalii. Oglądając zdjęcia na stronie PR nie powiedziałabym, że to jest bielizna. Poza tym ta czapka...okropne. Ten Mility też bardzo średni. Połączenie kolorów i materiałów jak dla mnie na nie. Bardzo podobał mi się projekt Liliany i ten Moniki, który według mnie był najlepszy. Bielizna i narzutka idealnie dobrane.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 12:51   #83
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

nie podobał mi sie projekt maćka. a juz zwłaszcza to co zrobił z marynarką. zresztą.... jaki on miał problem z higieną tego stroju
O to to to. Ten projekt to porażka, dorównał mu też Piotr ze strojem z żelków...tylko z tym mi się kojarzy ten seksi strój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Capture.jpg (15,5 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez wskazówka
Czas edycji: 2014-03-10 o 12:52
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 13:03   #84
WhiteCherry
Zakorzenienie

rozwaliła mnie ta modeleczka, która bała się ściągnąć marynarkę. Magda wyszła w tej bieliźnie i wcale nie było aż tak strasznie. No kurna, modelki wychodzą na wybieg w przeźroczystych mgiełkach z widocznymi sutkami i nikogo to nie szokuje, a ona taki cyrk odstawiła.
Stary 2014-03-10, 13:50   #85
Bea_91
Zadomowienie

Na siłę tworzony romans projektanta i modelki
No i skąd oni wzięli tą dziewczynę co bała się zdjąć marynarki Nie dziwie się że modelki tak chętnie chciały pokazać się w tym stroju, przecież to dla nich dodatkowe punkty przy wyborach w następnym odcinku A pro po Ksenia pierwsza odpadła w Top Model i znowu historia się powtórzyła :P

Stroje:
natalia - masakra, na pewno nie powiedziałabym że to jest bielizna....
Arletta - podobało mi się ale jednocześnie troche za tanie to było
Paulina - ciesze się że już jej nie ma, strasznie zapatrzona w siebie - dostało jej się w końcu za wykałaczkową sukienkę!
Maciek - okropnie, tandeta :P
Dorota - założyłabym! 2 miejsce u mnie
Monika - gacie zaburzające proporcje modelki, ale podobały mi się kolory i ta narzutka fajnie współgrała
Kuba - takie miny robił w czasie pokazu Podoba mi się Magda i podobała mi się bielizna, chociaz d**y nie urwało.
Milita - fajnie to wszystko uszyte tylko z przodu coś bym dodała bo za mdło
Aleksandra - masakra jak ostatnio, mam nadzieje ze odpadnie za tydzień
Piotrek - aaaa mi się bardzo podobało Modelka pasowała do stylizacji. Chetnie założyłabym coś takiego na plaże, fajnie też taka bielizna wyglądałaby na pokazie VS. Miejsce 3.
Liliana - uuuuu cuudo Miejsce 1.
Serafin - fajne, czegoś takiego mi brakowało
Stary 2014-03-10, 14:07   #86
pati0090
Zakorzenienie

Liliana cudo stworzyła

Stary 2014-03-10, 14:07   #87
paula78
Zakorzenienie

Modelka- cnotka powinna wylecić z programu- myslała, że worki pokutne będzie tylko prezentować- pomijam już, że niewiele miala do pokazania- i mowie to jako wlascielka malego biustu

Wnerwia mnie, że jak na razie(kolejny odcinke także) bedzie to moda nie do noszenia, takie wymyslane bzdury- powinni robic rzeczy na ulicę bo takiej modzie najtrudniej wymyslic cos zaskakującego, nowego.

Liliana- góra jej bielizny miała przepiękny krój i majtki tej starszej blondynki- nie pamietam imienia.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 14:23   #88
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Modelka- cnotka powinna wylecić z programu- myslała, że worki pokutne będzie tylko prezentować- pomijam już, że niewiele miala do pokazania- i mowie to jako wlascielka malego biustu
ja sobie mogę dac rękę uciąć, że każdy będzie się bał z nią teraz pracować i że wyleci w następnym odcinku

Stary 2014-03-10, 14:28   #89
MaLibu 2o
Raczkowanie

Moim zdaniem projekt Piotra był bardzo ładny, chociaż wcale nie był sexy i w sumie zgadzam się z Bea_91 piękny projekt na plażę

No i beka z tej modelki co nie chciała kompletu serafina założyć, po jej słowach i dramacie myślałam, że tak faktycznie te cycki bedzie widać czy coś, ale jak magda w tym komplecie wyszła to zaczęłam się zastanawiać o co ta afera(ot taki większy dekolt po prostu), wszystko co najważniejsze było zasłonięte ale bielizna sama w sobie brzydka
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 17:28   #90
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

A mi się jeszcze bardzo podoba, że jednak będą w każdym odcinku zmieniać modelki, zawsze to ciekawiej

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości