|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
jeszcze napiszę,że sos do pizzy gotuję ok.2 godzin.. im dłużej jest gotowany tym lepiej
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
EVI w Chorwacji tez goraco
. W Turcji w czerwcu juz bedzie skwar a w lipcu to juz masakra. Moj wujek był w Chorwacji to mogę go zapytać , gdzie było o ile dziuras bedzie pamiętał, był zadowolony ,zaś moja koleżanka nie była zadowolona , . Nie wiem w jakich miejscowościach byli. CURLY dzieki. Drożdże świeże czy w proszku , czy jakie tam sa Ja nigdy ciasta drożdżowego nie robiłam , w sumie ten jeden raz to zero wprawy
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dajesz pół kostki czyli 50g.Nic trudnego .Wyrabiam minutę.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Sa jakies wskazówki przy wyrabianiu ciasta drożdżowego ?
Długo? Powoli? Szybko? Krótko? ![]() LIBRA bede robic w mikserze to ktora końcówka najlepsza ten hak czy ta K? I na jakiej mocy ? I jak długo ? Deser galaretkowy , poszedł w "try migi" , robiłam w blaszce na kształt serca, wiec duza były . Polecam. Fajny bajer i smaczny. Bede robic , wkrece dzieciakom smak dzieciństwa , potem wnuki beda na galaretki do babci monki wpadac Jeszcze ten drugi musze zrobic, miałam czekać do następnego tyg, ale chyba zrobie w tym
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Załącznik 5613981Nie jadę już do lidla.Własnie o te z motylkami mi chodziło..ale już wiem,że powinnam był jechać po nie najpóźniej o 8.00
.Trudno.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-20 o 20:27 |
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja wyrabiam ok minutę ,dwie energicznie ,jedną ręką obracam je.Jak wyrobisz to kładziesz w ciepłe miejsce w misce i przykrywasz sciereczką.Ja kłade na ciepłej płycie do gotowania i wyrasta ok40min.Potem dzielę i część chowam a z części robię ciasto.Pierwsza moja pizza nie była taka dobra.Za grubo ciasto rozwałkowywałam.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-13 o 10:33 |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeoczyłam... |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...y-zawrot-glowy
Robiłam z tego przepisu. Miałam 5 kolorów , 6 kolor sie nie zmieścił ( takie jakie miałam) Dzieliłam sobie galaretke ( proszek) na dwa kieliszki , po równo i potem po kolei rozpuszczalam w tej nie całej szklance wody , jedna porcje a potem druga. Szybko tezala bo warstwy były cienkie . W momencie wkładania galaretki do lodowki w foremce gotowalam juz wodę na druga szklane ,zeby ja rozpuścić i zeby wystygły w momencie ,kiedy galaretka w lodowce ( w foremce) bedzie juz gotowa. I tak jedna za druga , jedna była w lodowce- tezala ,a druga juz stygla . Chciałam zrobic tym sposobem w foremce silikonowej, jest tam 6 domków, ale wyszlyby tylko 3 warstwy bo one nie sa tak duże jak normalna foremki na ciasto, ale porobie z mniejszej porcji galaretki te domki miały wiecej warstw . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-13 o 11:31 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Półsłodkie być musi . Zresztą winiarz ze mnie kiepski bo jakoś zawsze mi te najtańsze smakują . Poćwiczyła z rana i ma lenia ![]()
|
|
|
#70 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepisała claritine w syropie i zobaczymy i immunotrofinę Cytat:
to dobrze ![]() Cytat:
też zrobiłam znowu w dużej tortownicy i już pół nie ma od wczoraj ![]() Cytat:
ale pogoda piękna aż się nie chce wierzyć że ma padać śnieg w sobotę
|
||||
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA moze to jednak alergia
tylko na co pokarm czy cos innego , da sie to jakos wiarygodnie potwierdzić ? Możecie sobie kupić piec do pizzy domowy http://jakumammy.pl/domowy-piec-do-pizzy , a jak ktos sie uprze to moze wybudować w ogródku ![]() U nas dla odmiany zimno, z rana 1 stopień był , mgła , czapki im ubrałam , na szczęście ubrali bez problemu ![]() Co na obiad ??? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-13 o 12:36 |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że czysto osłuchowo u was
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a i jeszcze lekarka zwróciła uwagę że ma bardzo suchą skórę i on ma taką kaszkę na policzkach nie mocno ale tak delikatnie ,nie widać tego ale jak się dotknie ,ja mówię że on ma tak cały czas i jak był mały to kąpaliśmy w emolium bo miał takie suche placki ale później zeszło i przestaliśmy i mówiła że warto wrócić do tego i że ta skóra jej wygląda na atopową ![]() zgłupieć można to była inna lekarka ,naszej nie było a immunotrofinę stosowała któraś? |
||
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanki córki cały czas były chore . Włączyli leki na alergie i jest spokój. Nie łapią tak często i nie schodzi nigdzie. Zdrowia dla Was |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze to spóźnione życzenia dla czterolatek i czterolatków: Igora, Gabrysi, Kaliny i Lenki
Po drugie to wszystkiego naj dla Lind żebyście wreszcie nie musieli się martwić o pieniądze Po trzecie to w imieniu Oli dziękuję za życzenia Nie odzywałam się chyba tydzień, bo najpierw szykowałam urodziny Oli a potem się rozchorowałam i nie ruszałam laptopa. Libra - dobrze że oskrzela czyste a alergia to może być dobry trop W Lidlu byłam dziś rano po odstawieniu Oli do przedszkola (dzisiaj wyjątkowo mogłam pójść zanim wszystko zniknie) i kupiłam Oli te spodnie w motylki i miętowe. Oprócz tego zestaw bluzek z długim rękawem. Ale ale miałam pisać o książkach edukacyjnych: właśnie w Lidlu są po 10 zł różne takie - m.in. połącz kropki, labirynty, szukanie szczegółów (i różnic). Dość grube (po 115 stron z zadaniami), różny poziom trudności, jeśli komuś nie chce się się bawić w drukowanie - polecam. |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem zobaczymy starszy jak ma katar też mu zyrtec podaję i przechodzi a testy też negatywne wyszły ![]() Catro no mam nadzieję że to jakiś trop zdrówka życzę |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na testy jadę w poniedziałek z Szymkiem
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co wam wyjdzie
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, nic tak szybko nie znika ze stołu jak to "ptasie mleczko" i jeszcze się nikomu nie znudziła. Tylko białą warstwę robię inaczej: gotuję mleko, dodaję żelatynę i cukier, studzę i miksuję ze śmietaną 18-stką. Teraz na urodziny dziewczynek też zrobię, miałam robić w silikonowej foremce w kształcie motyla ale doszłam do wniosku, że będzie tego za mało.Cytat:
, wino musi być słodkie ewntulanie półsłodkie. Pamiętam jak w Bułgarii piliśmy ze znajomymi różne kadarki i po jednej mieliśmy wszycy czerwone języki i usta, a że piliśmy ją w półmroku to niezły był ubaw jak się zobaczyliśmy po zapaleniu światła .U nas miała być impreza urodzinowa dla dziewczynek w niedzielę ale nie wiem jak to będzie bo wszyscy się pochorowali tzn. dziadkowie i chrzestni dziewczynek. Moje dopiero co wyzdrowiały więc nie chciałabym żeby miały kontakt z chorymi. Niech już przyjdzie ciepła wiosna. Pamiętacie zeszłoroczną wielkanoc? Tak było 30 marca
Edytowane przez JASTA79 Czas edycji: 2014-03-17 o 08:43 |
||
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
weź ty ten śnieg usuń!!!! a sio ... won... słońce tylko ma byc nie sniegi!!!
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Te testy już Wam kilka razy pisałam jak u mojego starszego wychodzą.
Libra mój młodszy na pewno ma na coś alergie, bo ten katar to nie jest tak od niczego, dziecko zdrowe a wiecznie ma katar, na policzkach też ma taką kaszkę. Testy mu oczywiście wyszły wszystkie negatywnie, ale miał te pyłkowe. Jesienią chyba mu zrobię testy z krwi i zobaczymy co wyjdzie
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
JASTA to ty chyba mówisz o takim deserze ? http://wkuchennymraju.pl/index.php?/...ass_jello.html , to juz LIBRENCJA
dała przepis i tez bede robic Ten co ja robiłam , jest tylko ze śmietana kremówki 50 ml ,ktora dodaje sie do wystudzonej galaretki i tyle Pamiętamy pamiętamy , a zwłaszcza balwankowe wielkanocne króliki w ogródkach Mietowee spodenki
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Tak właśnie było na Wielkanoc,wiec i mnie snieg jeszcze nie zdziwi ,1 zdjęcie z drugiego dnia świąt wielkanocnych .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-13 o 14:53 |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta co szykujesz do jedzenia na urodziny? ja w ogóle nie mam pomysłu, myślałam żeby na ciepło podać karczek z zupie cebulowej do tego sałatkę grecką i bagietki. Ale jakie sałatki, czy inne rzeczy to nie mam pomysłu w ogóle
![]() mam nadzieję, że z tym śniegiem który ma padać w sobotę to jakiś żart
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
A tak jest dzisiaj 16 C
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2014-04-08 o 13:50 |
|
|
|
|
#86 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobny, tylko ja robię warstwowo galaretka - śmietanka i ze zwykłego mleka i śmietany. Cytat:
), obiad tradycyjny (rosół + ryż z warzywami i kurczakiem) i kilka sałatek: mieszanka sałat z sosem (zestaw biedronkowy), sałatka z tuńczykiem i kaszą kuskus, sałatka z ananasem i z piersią kurczaka i oczywiście tradycyjnie brokuły z pomidorami, jajkiem polane sosem czosnkowym. Może jeszcze jajka faszerowane pieczarkami, jakieś śledzie, wędlina. Na gorąco tylko obiad bo goście to sami swoi i nie wiadomo czy wszyscy przyjadą bo choróbska ich dopadły. Babcia jak przyjedzie to też coś przywiezie (ciasto, sałatkę wielowarzywną), chrzestna też coś dowiezie to i tak tego nie przejedzą. Lepiej żeby zjedli trochę a ze smakiem . Zresztą jak ja zacznę "pyćkać" te torty to już na nic innego mi czasu nie wystarczy . Tylko, że jeszcze nie wiem jakie te torty będą. Jeden tiramisu a dugi .
|
||
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za sałatka- mieszanka sałat z sosem (zestaw biedronkowy)? jajka polewasz sosem czosnkowym czy coś jeszcze się dodaje? ja tort zrobię chyba z śmietaną z mascarpone i każdy blat posmaruje dżemem malinowym śliczna Nataszka
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojechałam jednak do lidla po drodze z przedszkola.Miałam nosa bo jednak udało mi się jeszcze kupić Ali kilka rzeczy
.Spodnie w motylki,rózowe,buty rózowe-starszne są no to ma do przedszkola,skarpetki i sweterek biały z paski,za duzy wzięliśmy i musze oddać.Miałam farta .
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam właśnie różne opinie u jednych super u drugich np. bardzo uczula ,no nic zobaczymy jak u nas będzie ,drogi ten syrop ponad 37 ![]() co do pogody to ja coś czuje że to ciepło co teraz jest nic dobrego nie przyniesie ,jak dowali zima to się nie pozbieramy |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

. W Turcji w czerwcu juz bedzie skwar
a w lipcu to juz masakra.
.
, w sumie ten jeden raz to zero wprawy
.Wyrabiam minutę.
, potem wnuki beda na galaretki do babci monki wpadac
.Trudno.
pokarm czy cos innego , da sie to jakos wiarygodnie potwierdzić ?