|
|
#61 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Przegięcie w mieszkaniu studenckim
Ja w sumie nie ogarniam czemu autorka jakoś tak pomija opcję z wcześniejszym wstawaniem, co skłania mnie do myśli, że to prowo
Bo w sumie skoro ci ludzie ogólnie są raczej ugodowi - czemu by do nich nie pójść, zebrać wszystkich razem i powiedzieć "Słuchajcie, ja nie chcę się kąpać przy otwartych drzwiach ani nie chcę patrzeć na wasze kąpiele, bo to mnie krępuje. Ale rozumiem, że rano wszyscy się spieszą i chcą szybko wyjść, dlatego powiedzcie mi od której najwcześniej używacie łazienki, to wstanę 20 minut wcześniej i zwolnię ją wam do tej godziny"? |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro nic nie chcesz zrobić, to możesz tylko polubić taki sposób korzystania z łazienki
Jak koledzy mają fajne klaty i zgrabne tyłeczki, to może nie być tak źle
Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2014-03-18 o 18:58 |
|
|
|
|
#63 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
TY bys sobie wynajela. W lodzi. W wawie zycze powodzenia
|
|
#65 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to jakiś kosmos.
umowa z korzystania z łazienki nie była zawarta w umowie najmu,więc nie jest obowiązująca ,możesz nie wyrażac zgody na taki układ i niktnie może ciebie do niej zmusić.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolega ze studiów wynajmował kawalerkę w kamienicy z 1944 r. .Bez łazienki, woda w ujęciu na podwórku, z takim piecem z fajerkami służącym do gotowania i ogrzewania. Płacił 600 zł, to było 9 lat temu. O Warszawie mowa. A znam ludzi którzy mieszkali w czynszówkach w centrum jeszcze 6 lat temu bez łazienek i czynsz nie był niski, ale to temat na inny wątek. Edytowane przez rickybobby Czas edycji: 2014-03-18 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To co próbujesz mineralka bez gazu oznacza wojnę- zaczęłoby sie uprzykrzanie życia na wszelkie mozliwe sposoby. Np. to ściszenie muzyki, czy nawet ostrzejsze rzeczy- gdybym miał takie zasady jak oni i bym chciał dopiec drugiej osobie (na szczescie nie mam takich zasad i równiez wydaje mi sie dziwna taka łazienka koedukacyjna) to bym wykręcił zamek, powiedział, że spręzyna w nim pękła i trzeba kupić, ale nie mam czasu :P Nie wiem jak autorka radzi sobie z takimi robótkami ręcznymi, ale sporo dziewczyn, które znam nie umiałyby zamontować nowego zamka |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
no nie wiem właśnie
to chyba zależałoby od moich odczuć przy spotkaniu tych ludzi, bo nie z każdym się czuję swobodnie może rozwiązaniem [poza wcześniejszym wstawaniem] byłoby wchodzić pod prysznic/wannę w majtkach i zdejmowanie ich już w środku [jakaś półka potem, żeby odłożyć czy coś] albo w ręczniku i potem ręcznik powiesić na drzwiach od prysznica lub drążku na zasłonkę w wannie
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kawalerka za 800 zł? Chyba za miastem i poiwerzchnia 10 m2 na Dolnym Śląsku za kawalerkę to koszt 1200-1500 zł Mieszkania we Wrocławiu to różnie, jak się tafi gdzieś dalej od centrum to mozna wyrwać za 550 zł jedynkę. Jednak w ścisłym centrum 600-650 to cena minimalna jaką znajdziesz przy dobrych wiatrach
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. nie pamietam wiekszych zatorów lazienkowych - ludzie mieli w różnych godzinach zajęcia i raczej nie było tak że wszyscy sie zwalali jak jeden mąż do drzwi łazienki 2. skoro niby jednak wstają wszyscy na raz , wystarczy wstac te 15-30 min wcześniej i luzik 3. skoro ludzie mieszkaja niemal jak hippisi w komunie to pewno da sie z nimi dogadać 4. może moznaby kupić zasłone na prysznic żeby nie tylko para kryła Twoja nagość? (ups, tu doczytałam, że mogłabys przypadkiem kogoś zobaczyć, a to problem) Mam jak Grin (sama sie dziwię :P), że mi tam taki styl kapieli by nie przeszkadzał. Ciało to ciało, szczególnie jesli własnego nie musiałabym wystawiac na widok publiczny(vide:zasłona), ale skoro masz z tym problem, to pozostaje albo to wstawanie rano przez te miesiące z kaucja, albo strata 1,5 tysia i wyprowadzka. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, co by w takiej sytuacji zrobiła moja była współlokatorka, która nawet te małe, matowe szybki w okienkach drzwi łazienki i wc pozaklejała czarną folią, żeby jej nie podglądać
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym, że ja teoretycznie nie muszę, ale na miejscu autorki tak właśnie bym zrobiła i to jest póki co najlepsze rozwiązanie. Nikt jej nie będzie kazał otwierać drzwi, bo będą spali, a ona zdąży się spokojnie umyć bez świadków.
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. ja to bym w ogóle takiemu terrorowi się nie poddała, ale ja to ja. Jak Autorka chce być ugodowa to musi zwalczyć swoje śpiostwo i tyle.
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkałam przez 3 lata z TŻ-em i dwiema współlokatorkami. Czasem zdarzało się, że np. ja się kąpałam, jedna kumpela myła zęby, a druga wpadała po szczotkę do włosów
Natomiast dotyczyło to nas, dziewczyn, przyjaźniłyśmy się i przyjaźnimy do dzisiaj i nas to nie krępowało. Nie było to jakąś normą, kto chciał to się zamykał i na pewno nie przyszło by nikomu do głowy, żeby mój TŻ właził którejś z dziewczyn do łazienki albo odwrotnie
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
haha wymyslili sobie striptiz dla ubogich
![]() ja bym powiedziala, wprost ze nie i koniec. Nie wyobrazam sobie czegos takiego.
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
"Problem to nie problem. Problem to Twoje podejście do problemu" Jack Sparrow
tak mi się skojarzyło ![]() więc droga Autorko, rozumiem, że nie chcesz "robić sobie wrogów" i rozumiem, że cenisz prywatność, bo ta sytuacja też byłaby dla mnie krępująca Polecam asertywność i oto recepta na Twój problem ( którą już udzielili Ci inni). Napiszę w punktach.1) Zbierasz współlokatorów, mówisz im, że z racji tego, że Ty wprowadziłaś się do nich, a nie oni do Ciebie nie chcesz zmieniać ich zwyczajów. 2) Zaznaczasz, jednak, że w pewnych sytuacjach potrzebujesz trochę więcej prywatności ( możesz powiedzieć, że każdy człowiek ma do tego inne podejście i jeżeli im nie przeszkadza wspólne korzystanie z łazienki to ok, ale TY potrzebujesz więcej prywatności )3) Po 3 mówisz, że w związku z powyższym będziesz wstawać wcześniej, żeby zdążyć się ogarnąć i nie robić kolejki ( no bo jedna łazienka na 6 osób, to mało ;/ ) 4) Zapytaj o której wstają i wtedy się dostosuj. 5) Podziękuj za wyrozumiałość 6) po 3 miesiącach możesz się wyprowadzić
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
swoją droga co ja bym zrobiła:
zamykała sie normalnie i powiedziała wprost że striptiz dla ubogich to mają w dzielnicy czerwonych latarni a nie gdy ja się kąpię. jakby zaczęli mi uprzykrzać życie to powiedziałabym że w przyszłym miesiącu się wyprowadzam a osobie której przekazałam pieniądze wręczyłabym przedsądowe wezwanie do zapłaty, tj zasadniczo do spłaty pieniędzy powierzonych. jest spora szansa że by się przestraszyli tak że zrzuciliby się po 200 zł i szybko znalazłaby się twoja kasa. |
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
orientuję się w cenach bo niedawno sama szukałam z TŻ-tem ale przez sprawy rodzinne niestety mi się nie powiodło... nie ważne, nie napadajcie na mnie bo po 1 Łódź to nie jakieś zadupie... tutaj są najmniejsze zarobki w Polsce ale za to ceny bardzo bliskie Wawie a poza tym zależy co kto lubi czy pokój w centrum, czy coś trochę oddalone... nie mówię od razu, że zadupie...
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
W zasadzie... wgl takie rzeczy powinno się uzgadniać tzn. jak będzie wyglądać to wasze "wspólne" mieszkanie powinniście przed podpisaniem umowy ale rozumiem, że widocznie były z tym problemy, no nic jakoś musisz się przemęczyć i kombinować choć powinnaś ich olać i ich walenie do drzwi i myć się jak uważasz... nikt nie może zmusić Cię do takich rzeczy !!!
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
można się jeszcze kąpać w bikini - tak robili w big brotherze
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.