|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() Ja musiałam zrobić prawko do pracy i teraz nawet idzie ta jazda, bo musiałam w pracy jeździć. Jednak praktyka robi swoje, jak zdałam egzamin to jednak zielonym kierowcą byłam. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po to się ma Tż’tów żeby się powydzierać trochę, normalne. Ważne żeby się ostatecznie pogodzić. Co do avatora to na górze strony masz zakładkę "Ustawienia", wchodzisz w nie i po lewej będziesz miała "Edytuj Avatar" i tam możesz sobie dodać swoje zdjęcie. ![]() Cytat:
![]() Stach czasami się przebrać przy nim.
|
||||||
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Teraz sobie pozwalam na jedną paczuszkę co 2 tyg. i jest ból bo uwielbiam ziemniaki. Prosta baba ze mnie.
|
|
|
|
|
#63 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
Cytat:
bardzo zżyte jesteśmy i przynajmniej raz dziennie muszę wejść, poczytać i coś napisać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
biszkopt upiekłam wczoraj, zaraz biorę się za robienie reszty. planuję zrobić coś podobnego, tylko zamiast masy cukrowej obsypię go wiórkami ( nie lubię tej masy) http://magicznakuchnia.blox.pl/2014/...istaKomentarzy Jaki smak torta robisz? Natka ja też dziękuje ![]() mamuśka
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny w nowym wątku
Ja też przyłączam się do podziękowań dla natki zuken nieźle sobie poradziłaś z założeniem wątku ![]() Dziś mam nadzieję ze powróciłam już do normalnie funkcjonujących... Nie byłam wstanie nic wczoraj zrobić, nawet mężuś jak wrócił z pracy musiał sobie sam poradzić z przyrządzeniem obiadu Angelika Tak miałam biegunkę i wymioty jednocześnie A potem jak sie skończyły to potworny ból brzucha mnie męczył...Ale ok 20 poczułam sie lepiej i zjadłam coś treściwego, zachciało mi sie pierogów , tż skoczył do chinczyka i mi kupił Jak już zgłodniałam wiedziałam ze będzie dobrze Miałam straszne wyrzuty sumienia, że nie mogę jeść(ale maleństwo cały dzień mnie kopało, to chyba sie nie obraziło mój się na mnie denerwował że chce dziecko zagłodzić, i tak na śniadania(12:00) zjadłam 3 jajka na twardo i chyba pomogły zatrzymać biegunkę...Warto było sie zmusić Kochana pamiętaj jak nie poznasz plci nie denerwuj sie najwazniejsze aby dzidzia była zdrowa Ja już wyluzowałam, jak sie dowiem to super a jak nie to trudno , jestem w 20 tyg i też nie wiem .....Ale im dłużej jestem w ciąży tym bardziej jest mi to obojętne(chociaż wiadomo chciała bym córcię, ale do synka tez się pozytywnie już nastawiłam Najważniejsze aby maluch był zdrowy ![]() Twin maid na szczęście już jest oki, wracam do żywych daisy dot wiadomo zawsze bezpieczniej zrobić, ja głuptas nie wiedziałam i nie zrobiłam ... A słuchaj połówkowe nie wykazuje wad, bo gdzieś czytałam, że to właściwie jest najważniejsze badanie...i wszystko ładnie pokazuje... Maluch jest już ładnie rozwinięty i mi osobiście się wydaje że łatwiej w tedy wykluczyć wady.....Ale nie jestem lekarzem wiec się nie znam....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-21 o 08:10 |
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się jak już zrobisz ![]() Któraś z Was wcześniej pisała, że ciąża i remont na raz to za dużo. Ja po prostu nie przewidziałam, że z kupnem mieszkania pójdzie tak ciężko, a z zajściem w ciążę tak łatwo trudno by było teraz zostawić mieszkanie puste, płacić kredyt i czekać aż urodzę z nadzieją że mi humory przejdą
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robie cos takiego http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/01...inka-peppa.jpg zobaczymy co wyjdzie a tort robie truskawkowy na swoich truskawkach wiec smak nieziemski
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dodatkowe gabaryty to 53kg i 170 wzrostu, płaskodupie i płaskocyc. U mnie celulit nie miał się po prostu z czego robić. A tu taki brzydal teraz wyszedł. ![]() Cytat:
A to jest prosty i szczery chłopak. ![]() Ja zdałam prawko dwa lata temu bo była okazja. Potem nie jeździłam wcale, a 3 tygodnie temu kupiliśmy auto, no i ktoś musi prowadzić ![]() Młody coraz częściej jest aktywny. Regularnie po śniadaniu a potem ile i kiedy mu się zachce. Wczoraj męczył mnie pół popołudnia i tak jak u Ciebie zuken, chyba lubi jeździć samochodem.
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój uparcie twierdzi, że wygladam przepięknie! ![]() Cytat:
Ja dziś rano atakowałam uda rękawica ;0 :kicuki: Cytat:
Z reszta, to właściwie bez znaczenia, nie powinno się mówić komuś takich rzeczy. Na pocieszenie, teść mi powiedział z miesiąc temu 'no niezły z Ciebie pączek' Cytat:
ale powiedzmy sobie szczerze, takie sklepowe chipsy z ziemniakami mają mało wspólnego ![]() Cytat:
![]() No to faktycznie, tym bardziej przykre - spoko pozbędziemy się go po ciąży
|
|||||
|
|
|
#69 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#70 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie powinnam bo sama nie wiem co mnie czeka ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
JESTESMY Z TOBA ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Tez sie kloce z Tz bo wiele rzeczy nie rozumie itd. ale jak czasem pomysle jaka ja dla niego jestem to i tak wiele wytrzymuje ![]() Remonty juz takie bywaja stresujace, niestety. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() zeby wszystko bylo dobrze no i zeby byla dziewczynka tak jak chcialas |
||||
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#72 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
mój synek , podczas badan, zawsze miał wyższy puls niż 140 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za jutrzejszą wizytęCytat:
super ![]() Cytat:
|
|
#73 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super, ze chlopcy sie dogaduja, bo znam rodziny, ktore maja pieklo z chlopakami w podobnym wieku Trzymam kciuki, zeby tort wyszedl ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Ciesze sie ze u Ciebie juz lepiej oby tak juz zostaloA ja juz od listopada czekam na lepsze dni ale jakos ich nie widac
|
|||
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się chciałam przywitać w nowym wątku
Nadal nie mogę dodawać odpowiedzi z domowego lapka. Zapowiedziałam już TŻ, że musi to naprawić albo mi kupić tableta! Ja z telefonu nie umiem... Widzę na pierwszej str, że są imiona i wiek, ja jestem Iza i mam 27 lat ![]() optymistyka - nic a nic się nie dziwę, że jesteś na zwolnieniu. Powiem tak: ja bym poszła,, bo poranki są najgorsze później jest ok tylko to siedzenie na pupie i patrzenie w komputer... Ale nie moge teraz... Kiepsko. Ale powiedziałam sobie, że od maja idę!!! mamuska11 - ale słodziak z Twojej Zuzi!!! Moni26 - ja jeszcze nie robiłam połówkowego, mówiłam o tym pierwszym. Połówkowe na pewno zrobie. Ja robie wszystko co zaleca lekarz nawet jak nie jest konieczne ale warto zrobić ![]() Może ciąża nie choroba, bo przede wszystkim jest przyjemna. Ale tak gadają te osoby, które nigdy w ciąży nie były. Mi ost manager zaznajomionego lokalu powiedział, że ciąża nie choroba, bo opowiadałam koleżance, że mi ciężko w pracy, to mu powiedziałam, że mogę z nim o tym pogadać jak sam zajdzie w ciążę, do tej pory g... wie o tym! wrrr uda- zmuszacie mnie do oglądania swoich, a ja chce wierzyć, że moje są piękne i gładkie hihih - są troszkę miększe... więc pewnie co nieco tam się pojawiło. Ja mam jutro cotygodniowe ważenie i mierzenie, które skrupulatnie odnotowuję w moim magicznym poradniku. zgaga - mi się pojawia po pikantnych lub lekko pikantnych potrawach, więc odstawiłam. zobaczymy jak bedzie dalej. jednak mam zgage. Jutro dziewczyny drogie mamy sesję plenerową, a mój brzuszek jest lekką piłeczką i trochę się martwię jak to będzie wyglądać... Poproszę foto, żeby troszkę przytuszował chyba... Co to jest ciążowy kalafior?
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-21 o 09:40 |
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz napisać przepis?
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kiedy się jest młoda? ![]() To taki wyrafinowany żarcik, że mózg zmienia się w ciaży w kalafior
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to od grudnia chodze spac o 20 a wstaje o 6-7 i jakos przestawic sie nie moge
![]() wczorajsze zakupy sie udaly w mojej kuchni czekaja na mnie : sliwki, maliny, jablka, grejfruty, kiwi kupilam dwa dzemy jeden morelowy drugi malinowy i cos czuje ze szybko ich nie bedzie ![]() dobra teraz pora na sniadanko bo burczy mi w brzuchu co do pogody jest juz 15 stopni a wczoraj bylo 21 jestem troche zla bo jak Tz w pracy to po 20 stopni jest a w weekend znowu ma padac juz coraz blizej wyjazd do Polski, bardzo sie cieszeeee jakos przetrwam te 16 godzin w autobusie
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
Mieszkamy już u siebie, remont ukończony, czekamy tylko na drobne poprawki w kuchni i meble do pokoju. Mniej więcej Was nadrobiłam Mamuśka bardzo współczuję Ci tych stresów i trzymam kciuki żeby z małą było wszystko dobrze. Cieszę się że masz tam dobrą opiekę. Ja jutro mam połówkowe a dziś zwykłą wizytę, właśnie siedzę w poczekalni. |
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczarowanadlaniego dzięki mam nadzieję, że ty też w końcu lepiej się poczujesz |
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Hehe, no to ja kalafiora też czasem mam
Ja zawsze mówię mężowi, że zapominam bo jestem w ciąży, albo nie rozumiem bo jestem w ciąży, a on mówi, że ja chyba od zawsze jestem w tej ciąży Trzymajcie kciuki za jutrzejszą pogodę żeby nam ładne fotki wyszły ![]() Moni26 - masz rację z tymi prywatnymi. Ale ja się już nie przejmuję, na początku się denerwowałam, Mama i Mąż mi mówią, że mam robić wszystko jak można
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-21 o 10:09 |
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy leżałam w szpitalu, to kobiety 30-letnie już były stare
![]() Powiesiłam pranie na balkonie w samym sweterku i się zgrzałam Inna sprawa, że nie mam płaszczyka, w którym się zapinam i wyglądam dobrze. Zapięłam się w jednym, ale ledwo w nim oddycham w drugim się zapinam ale nie wyglądam dobrze
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny po dłuuuugiej nieobecności.
Piszecie tak dużo, że nie mogę nad Wami nadążyć Podczytywałam Was ostatnio na telefonie, ale umęczyłam się przy tym nieźle a w domu nie miałam dostępu do komputera bo się popsuł.Odliczam ostatnie dni w pracy, od 1 kwietnia wybieram się na zasłużony odpoczynek ale za to teraz pracuje prawię za dwie osoby, bo ciężko mi wszystko po przekazywać i wytłumaczyć jak zrobić. Czytam o cellulicie i tyciu i mnie przeraża jedno - schudłam 3 kilogramy a cellulitu mam mnóstwo. Sama nie wiem co stosować żeby potem jako tako wyglądać. Czuję się ok, jedyne co mnie martwi to to, że nie czuję ruchów a to 19 tydzień. 1 kwietnia mam wizytę u lekarza, może w końcu mój mały wstydzioszek się ujawni, bo jak na razie zapowiada się tak że płeć poznam po porodzie Chciałabym zacząć kupować już jakieś ciuszki noooo Na razie zaopatrzyłam się w spódnicę i legginsy z allegro dla siebie bo w nic się nie mieszczę, brzuszek już duży.
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też od kiedy jestem w ciąży chodzę spać wcześnie a wstaje ok 6 , dziś już od 5,45 wstałam a i jeszcze niejednokrotnie zrobię sobie do tego drzemkę po południu ![]() Ja o dziwo jeszcze się w mój ukochany płaszczyk wiosenny zapinam , a w razie czego zawsze mogę przestawić trochę guziki , bo szczerze to szkoda mi kupować nowy tylko na chwilę. |
||
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba też dziś przeszyję guziki
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowej części
![]() Dziękuję Natka za poprzednią i dziękuję Zuken za obecną![]() 2-gi dzień pod rząd zOstałam królową przypalonego garnka Nastawiłam obiad ale zachciało mi się siku...Jak poszłam tak zapomniałam. Przypomniałam sobie czytając na forum coś o kuchni.Wchodzę ryż przypalony, mięso kipi. Ja w ryk że miało być pycha a będzie bleeee a Tż na to ze obiad bedzie pyszny bo ja go zrobiłam a zawsze robię świetne, a garnek on doczyści. Od razu przestałam płakać Kurczak w sosie korma, ryż, mizeria ze szczypiorkiem na słono i sałata ze śmietaną szczypiorkiem natką pietruszki i pomidorem na słodko![]() Poza obiadem mam ochote tylko na nie zdrowe rzeczy ![]() 21 stopni i słonko!! Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-21 o 10:42 |
|
|
|
#88 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za poznanie płci i poczucie ruchów, ja kończę 17 tydzień i też nie czuję, a tu widziałam, że niektóre Dziewczyny już czuły. Moj supergin mówi ze dopiero od 20 tyg, wiec staram się nie martwić ![]() Cytat:
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
masa chyba najprostsza pod słoncem ale ja ja uwielbiam i moje chłopaki tez wiec czesto ja robie
![]() truskawki rozmrazam dodaje troszeke wody i cukru i miksuje trzeba to zagotowac i w goracym roxpuszczam galaretke truskawkowa. Jak zacznie gestniec dodaje do ubitej smietany 30% ( smietane ubijam ze smietanfixem) i to tyle.super tez smakuje z malinami ale je trzeba przetrzec przez sitko. Proporcje: ja na jedno op smietany daje jedna galaretke, jak jest duzy tort trzeba podwoic a truskawek to ciezko mi powiedziec wagowo bo mam swoje mrozone popakowane w woreczkach ale tak jak teraz patrze to tej masy truskawkowej z galaretka mam nieco ponad szklanke. Wiadomo im wiecej truskawek tym masa ma intensywniejsxy smak nie wiem czy jasno to opisałam ale czasem kalafior ciaxowy i mnie dopada. Wczoraj pojechalismy do lekarza i na zakupy, nie było nas ponad 3 godz...wracamy a tu patelnia na palniku... Dobrze ze indukcja to nie miało sir jak zapalic....no i na szvczescie na najmniejszym poziomie . A wszystko dlatego ze przed wyjazdem czekajac na meza wczesniej odgrzałam mu krokiety i dałam na najnizszy poziom zeby tylko temp utrzymac do jego powrotu...a potem on jadl a ja juz pakowałam dzieci do samochodu no i nie wiadomo kto zapomniał...zwala na mnie... |
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie 2 dni na forum a tu już nowy watek. Ale pędzicie.
Wczoraj cały dzień byłam poza domem - praca. Jak wyszłam przed 8 rano tak wróciłam przed 20 wieczorem. Wykapałam się i poszłam spać po 20. Obudziłam się po 4 rano wyspana ale udało mi się jakoś, na szczęście, usnąć po godzinie.Wróciło mi dziś poranne Po ponad 2-tygodniowej przerwie. Dziś też w pracy ale dziś dzień lajtowy -siedzę do 12 i uciekam na shooping. Idę po sukienkę - tą 3 którą Wam ostatnio wklejałam. No i baletki muszę sobie kupić bo w szafie prawie same buty na obcasie.. Właśnie - śmigacie jeszcze na obcasach? Idę nadrabiać wątek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

zrobił mi się okropny, nawet mój tż stwierdził, że już jest źle. :/

i milion podobnych pretensji z zazdrości oczywiscie.....a w tym czasie pies wyje w pokoju bo suczka ma cieczke, a suczka zagryza majtki i brudzi mi naokoło i oczywiscie wisienką na torcie jest Tż ktory czasem mam wrażenie ze jest dzieckiem....poprostu dom wariatów 

ale powiedzmy sobie szczerze, takie sklepowe chipsy z ziemniakami mają mało wspólnego 

do kiedy się jest młoda? 

żeby nam ładne fotki wyszły
i dziękuję Zuken za obecną
Po ponad 2-tygodniowej przerwie.