|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() Ja musiałam zrobić prawko do pracy i teraz nawet idzie ta jazda, bo musiałam w pracy jeździć. Jednak praktyka robi swoje, jak zdałam egzamin to jednak zielonym kierowcą byłam. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po to się ma Tż’tów żeby się powydzierać trochę, normalne. Ważne żeby się ostatecznie pogodzić. ![]() Co do avatora to na górze strony masz zakładkę "Ustawienia", wchodzisz w nie i po lewej będziesz miała "Edytuj Avatar" i tam możesz sobie dodać swoje zdjęcie. ![]() Cytat:
![]() Stach czasami się przebrać przy nim. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() Teraz sobie pozwalam na jedną paczuszkę co 2 tyg. i jest ból bo uwielbiam ziemniaki. Prosta baba ze mnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() planuję zrobić coś podobnego, tylko zamiast masy cukrowej obsypię go wiórkami ( nie lubię tej masy) http://magicznakuchnia.blox.pl/2014/...istaKomentarzy Jaki smak torta robisz? Natka ja też dziękuje ![]() mamuśka ![]()
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny w nowym wątku
![]() ![]() zuken nieźle sobie poradziłaś z założeniem wątku ![]() Dziś mam nadzieję ze powróciłam już do normalnie funkcjonujących... ![]() ![]() Angelika Tak miałam biegunkę i wymioty jednocześnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Twin maid na szczęście już jest oki, wracam do żywych ![]() daisy dot wiadomo zawsze bezpieczniej zrobić, ja głuptas nie wiedziałam i nie zrobiłam ... A słuchaj połówkowe nie wykazuje wad, bo gdzieś czytałam, że to właściwie jest najważniejsze badanie...i wszystko ładnie pokazuje... Maluch jest już ładnie rozwinięty i mi osobiście się wydaje że łatwiej w tedy wykluczyć wady.....Ale nie jestem lekarzem wiec się nie znam....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-21 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Któraś z Was wcześniej pisała, że ciąża i remont na raz to za dużo. Ja po prostu nie przewidziałam, że z kupnem mieszkania pójdzie tak ciężko, a z zajściem w ciążę tak łatwo ![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robie cos takiego http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/01...inka-peppa.jpg zobaczymy co wyjdzie a tort robie truskawkowy na swoich truskawkach wiec smak nieziemski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zdałam prawko dwa lata temu bo była okazja. Potem nie jeździłam wcale, a 3 tygodnie temu kupiliśmy auto, no i ktoś musi prowadzić ![]() Młody coraz częściej jest aktywny. Regularnie po śniadaniu a potem ile i kiedy mu się zachce. Wczoraj męczył mnie pół popołudnia i tak jak u Ciebie zuken, chyba lubi jeździć samochodem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój uparcie twierdzi, że wygladam przepięknie! ![]() Cytat:
![]() Ja dziś rano atakowałam uda rękawica ;0 :kicuki: Cytat:
Z reszta, to właściwie bez znaczenia, nie powinno się mówić komuś takich rzeczy. Na pocieszenie, teść mi powiedział z miesiąc temu 'no niezły z Ciebie pączek' ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to faktycznie, tym bardziej przykre - spoko pozbędziemy się go po ciąży ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#69 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz nie powinnam bo sama nie wiem co mnie czeka ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() JESTESMY Z TOBA ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() Tez sie kloce z Tz bo wiele rzeczy nie rozumie itd. ale jak czasem pomysle jaka ja dla niego jestem to i tak wiele wytrzymuje ![]() Remonty juz takie bywaja stresujace, niestety. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() zeby wszystko bylo dobrze no i zeby byla dziewczynka tak jak chcialas ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#73 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super, ze chlopcy sie dogaduja, bo znam rodziny, ktore maja pieklo z chlopakami w podobnym wieku Trzymam kciuki, zeby tort wyszedl ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Ciesze sie ze u Ciebie juz lepiej ![]() A ja juz od listopada czekam na lepsze dni ale jakos ich nie widac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Ja też się chciałam przywitać w nowym wątku
![]() Nadal nie mogę dodawać odpowiedzi z domowego lapka. Zapowiedziałam już TŻ, że musi to naprawić albo mi kupić tableta! Ja z telefonu nie umiem... Widzę na pierwszej str, że są imiona i wiek, ja jestem Iza i mam 27 lat ![]() optymistyka - nic a nic się nie dziwę, że jesteś na zwolnieniu. Powiem tak: ja bym poszła,, bo poranki są najgorsze później jest ok tylko to siedzenie na pupie i patrzenie w komputer... Ale nie moge teraz... Kiepsko. Ale powiedziałam sobie, że od maja idę!!! mamuska11 - ale słodziak z Twojej Zuzi!!! ![]() Moni26 - ja jeszcze nie robiłam połówkowego, mówiłam o tym pierwszym. Połówkowe na pewno zrobie. Ja robie wszystko co zaleca lekarz nawet jak nie jest konieczne ale warto zrobić ![]() Może ciąża nie choroba, bo przede wszystkim jest przyjemna. Ale tak gadają te osoby, które nigdy w ciąży nie były. Mi ost manager zaznajomionego lokalu powiedział, że ciąża nie choroba, bo opowiadałam koleżance, że mi ciężko w pracy, to mu powiedziałam, że mogę z nim o tym pogadać jak sam zajdzie w ciążę, do tej pory g... wie o tym! wrrr uda- zmuszacie mnie do oglądania swoich, a ja chce wierzyć, że moje są piękne i gładkie hihih - są troszkę miększe... więc pewnie co nieco tam się pojawiło. Ja mam jutro cotygodniowe ważenie i mierzenie, które skrupulatnie odnotowuję w moim magicznym poradniku. zgaga - mi się pojawia po pikantnych lub lekko pikantnych potrawach, więc odstawiłam. zobaczymy jak bedzie dalej. jednak mam zgage. Jutro dziewczyny drogie mamy sesję plenerową, a mój brzuszek jest lekką piłeczką i trochę się martwię jak to będzie wyglądać... Poproszę foto, żeby troszkę przytuszował chyba... Co to jest ciążowy kalafior? ![]()
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-21 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() możesz napisać przepis? ![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To taki wyrafinowany żarcik, że mózg zmienia się w ciaży w kalafior ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja to od grudnia chodze spac o 20 a wstaje o 6-7 i jakos przestawic sie nie moge
![]() wczorajsze zakupy sie udaly w mojej kuchni czekaja na mnie : sliwki, maliny, jablka, grejfruty, kiwi ![]() kupilam dwa dzemy jeden morelowy drugi malinowy i cos czuje ze szybko ich nie bedzie ![]() dobra teraz pora na sniadanko bo burczy mi w brzuchu ![]() co do pogody jest juz 15 stopni a wczoraj bylo 21 jestem troche zla bo jak Tz w pracy to po 20 stopni jest a w weekend znowu ma padac ![]() juz coraz blizej wyjazd do Polski, bardzo sie cieszeeee ![]() jakos przetrwam te 16 godzin w autobusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
Mieszkamy już u siebie, remont ukończony, czekamy tylko na drobne poprawki w kuchni i meble do pokoju. Mniej więcej Was nadrobiłam Mamuśka bardzo współczuję Ci tych stresów i trzymam kciuki żeby z małą było wszystko dobrze. Cieszę się że masz tam dobrą opiekę. Ja jutro mam połówkowe a dziś zwykłą wizytę, właśnie siedzę w poczekalni. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczarowanadlaniego dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Hehe, no to ja kalafiora też czasem mam
![]() Ja zawsze mówię mężowi, że zapominam bo jestem w ciąży, albo nie rozumiem bo jestem w ciąży, a on mówi, że ja chyba od zawsze jestem w tej ciąży ![]() Trzymajcie kciuki za jutrzejszą pogodę ![]() ![]() Moni26 - masz rację z tymi prywatnymi. Ale ja się już nie przejmuję, na początku się denerwowałam, Mama i Mąż mi mówią, że mam robić wszystko jak można ![]()
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-21 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Gdy leżałam w szpitalu, to kobiety 30-letnie już były stare
![]() Powiesiłam pranie na balkonie w samym sweterku i się zgrzałam ![]() Inna sprawa, że nie mam płaszczyka, w którym się zapinam i wyglądam dobrze. Zapięłam się w jednym, ale ledwo w nim oddycham ![]() ![]()
#83 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny po dłuuuugiej nieobecności.
Piszecie tak dużo, że nie mogę nad Wami nadążyć ![]() Odliczam ostatnie dni w pracy, od 1 kwietnia wybieram się na zasłużony odpoczynek ale za to teraz pracuje prawię za dwie osoby, bo ciężko mi wszystko po przekazywać i wytłumaczyć jak zrobić. Czytam o cellulicie i tyciu i mnie przeraża jedno - schudłam 3 kilogramy a cellulitu mam mnóstwo. Sama nie wiem co stosować żeby potem jako tako wyglądać. Czuję się ok, jedyne co mnie martwi to to, że nie czuję ruchów a to 19 tydzień. 1 kwietnia mam wizytę u lekarza, może w końcu mój mały wstydzioszek się ujawni, bo jak na razie zapowiada się tak że płeć poznam po porodzie ![]() Chciałabym zacząć kupować już jakieś ciuszki noooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja też od kiedy jestem w ciąży chodzę spać wcześnie a wstaje ok 6 , dziś już od 5,45 wstałam ![]() ![]() Ja o dziwo jeszcze się w mój ukochany płaszczyk wiosenny zapinam , a w razie czego zawsze mogę przestawić trochę guziki , bo szczerze to szkoda mi kupować nowy tylko na chwilę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba też dziś przeszyję guziki ![]()
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam się i ja w nowej części
![]() Dziękuję Natka za poprzednią ![]() ![]() 2-gi dzień pod rząd zOstałam królową przypalonego garnka ![]() Wchodzę ryż przypalony, mięso kipi. Ja w ryk że miało być pycha a będzie bleeee a Tż na to ze obiad bedzie pyszny bo ja go zrobiłam a zawsze robię świetne, a garnek on doczyści. Od razu przestałam płakać ![]() ![]() ![]() Poza obiadem mam ochote tylko na nie zdrowe rzeczy ![]() 21 stopni i słonko!! ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-21 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
masa chyba najprostsza pod słoncem ale ja ja uwielbiam i moje chłopaki tez wiec czesto ja robie
![]() truskawki rozmrazam dodaje troszeke wody i cukru i miksuje trzeba to zagotowac i w goracym roxpuszczam galaretke truskawkowa. Jak zacznie gestniec dodaje do ubitej smietany 30% ( smietane ubijam ze smietanfixem) i to tyle.super tez smakuje z malinami ale je trzeba przetrzec przez sitko. Proporcje: ja na jedno op smietany daje jedna galaretke, jak jest duzy tort trzeba podwoic a truskawek to ciezko mi powiedziec wagowo bo mam swoje mrozone popakowane w woreczkach ale tak jak teraz patrze to tej masy truskawkowej z galaretka mam nieco ponad szklanke. Wiadomo im wiecej truskawek tym masa ma intensywniejsxy smak nie wiem czy jasno to opisałam ale czasem kalafior ciaxowy i mnie dopada. Wczoraj pojechalismy do lekarza i na zakupy, nie było nas ponad 3 godz...wracamy a tu patelnia na palniku... Dobrze ze indukcja to nie miało sir jak zapalic....no i na szvczescie na najmniejszym poziomie . A wszystko dlatego ze przed wyjazdem czekajac na meza wczesniej odgrzałam mu krokiety i dałam na najnizszy poziom zeby tylko temp utrzymac do jego powrotu...a potem on jadl a ja juz pakowałam dzieci do samochodu no i nie wiadomo kto zapomniał...zwala na mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Nie było mnie 2 dni na forum a tu już nowy watek. Ale pędzicie.
Wczoraj cały dzień byłam poza domem - praca. Jak wyszłam przed 8 rano tak wróciłam przed 20 wieczorem. Wykapałam się i poszłam spać po 20. Obudziłam się po 4 rano wyspana ![]() Wróciło mi dziś poranne ![]() Dziś też w pracy ale dziś dzień lajtowy -siedzę do 12 i uciekam na shooping. Idę po sukienkę - tą 3 którą Wam ostatnio wklejałam. No i baletki muszę sobie kupić bo w szafie prawie same buty na obcasie.. Właśnie - śmigacie jeszcze na obcasach? Idę nadrabiać wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.