|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Cytat:
A ja się wróciłam. Tak wieje u nas, że nawet książki się nie da otworzyć - do dupy jednym słowem. A więc skazana jestem na siedzenie w domu. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Cytat:
u mnie też wieje ale i tak idę
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
- jesteś wytrwalsza jednym słowem.Mam pytanie do mam. Czym można maluszka smarować po kąpieli? Lepiej oliwką, czy jakimś balsamikiem? Ja kupiłam taki o http://www.blizejciebie.pl/hipp-mlec...20,3214,1.html - czy polecacie? No i czy w ogóle smarować skórę dziecka? Jestem zielona w tym temacie. |
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#65 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Faktycznie pogoda sliczna kolo 13 trzeba isc na spacerek! ![]() Cytat:
slicznie Cytat:
Cytat:
jesli nic zlego nie bedzie sie dzialo, wole pomeczyc sie troszke w domku, a najwazniejsze dopiero zalatwic w szpitalu hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i rowniez trzymam kciuki za badania dobrze ze Twoj maz ma neta w telefonie, bo my tu bedziemy na pewno czekac ![]() Cytat:
za 30tc Czekam na info po usg Cytat:
![]() Dobrze, ze z nia i mala wszystko dobrze Niech więc Lili nabiera sil
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że jagodzia wychodzi i że z Lili wszystko dobrze
![]() Mnie ciągnie na słoneczko, ale mam sporo roboty komputerowej, a tak mi się nie chce
|
|
#68 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamuśki wróciły więc do czerwca na pewno będzie kolejna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wystarczy welurowy pajacyk wątpię, żeby aż tak było zimno ![]() Cytat:
i za wizytę.Ja jeszcze do porodu nie mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sumie to na 3 różnych |
||||||||||
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a daleko macie do szpitali?? bo tak włąśnie widzę piszecie że jak najdłużej w domu itp ale właśnie mnie to logistycznie zastanawia bo ja mam 30 km do przejechania np i nie wiem ycz bym nie zeschizowała w domu
a korki a to a tamto
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Chustonoszenie- KIESZONKA - od pierwszych dni zycia :
http://www.youtube.com/watch?v=R92x0CHgAiQ znalazlam na razie tylko taki filmik ![]() i takie cos : http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...eszonka-2.html Chociaz polozna mowila, zeby takiemu malenstwu odwrocic buzie w jedna strone i naciagnac ta chuste na glowke leciutko, tak aby moglo swobodnie oddychac
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Bałabym się nosić syna w takiej chuście kilka dni po urodzeniu - jak już to zaczęłabym w momencie gdy sam zacznie trzymać główkę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jednego kuriera czekam z tym że tym razem to ja sprzedawałam. Wyzbyłam się swojego rowerka miejskiego i zostawiłam sobie tylko górski. Za dużo miejsca schodziło na trzymanie obu. No i kupujący uparł się że sam zamówi do nas kuriera. Ciekawe ile zaśpiewają za wysyłkę. Ja mogłam tą pakę za 4-5 dyszek wysłać z tej samej firmy co on ją zamówił ale tak to nie wiem ile to wyjdzie Jeszcze on płacić za kuriera przy odbiorze chce. Jak wyjdzie koło 100 zł to będę musiała do tego gościa dzwonić żeby później nie było
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiałam się ostatnio z przyszłą chrzestną Mai, że jakby się zaczęło to biorę torbę na plecy przeskakuję płotek i jestem Cytat:
![]() Przyszła pierwsza paczka zamawiałam: -pampersy zielone -płyn dzidziuś do prania -proszek dzidziuś -nakładki sedesowe -prześcieradełko do wózka -ochraniacz na materac |
||
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 minut autem. Grunt to nie trafić na godziny szczytu bo to jest najgorsze |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi smakowiciemi to się dzisiaj strasznie chce lodów i gdyby nie kurier to już bym była w drodze do sklepu |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wam fajnie ja musze taki kawał jechać
U mnie wiatr wieje ale cieplutki idę się zapisać do fryzjera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Mi google maps pokazuje do szpitala 11 km, ok. 1o min. drogi samochodem
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
750 m :p i 2 min autem.
|
|
|
|
|
#83 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że trafisz w dobrym momencie i nie będą Cię nigdzie odsyłali!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- No i teraz po wizycie: wszystko pięknie, ładnie Szyjka elegancka, pozamykana, Lusia ułożona dalej główkowo, waga 1721 g---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Aha i jak zwykle zapomniałam dopisać, że kolejna wizyta 11.04, będę wdzięczna Zubi za dopisanie
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2014-03-21 o 12:54 |
||||||||||
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
No to bardzo daleko
![]() Cytat:
![]() Jezu musiałam wracać się do domu prysznic brać całkiem zapomniałam ze ten antybiotyk to wypływa jako papka i wkładka nie wystarcza blech mam dość tych infekcji niby żadnych objawów a są i musze znosić te specyfiki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle tak rozmawiałyście o oczyszczaniu, porodach... Ja Wam powiem, że w pierwszej ciąży do samego końca nie miałam żadnych bolesnych przepowiadaczy, regularnych twardnień, oczyszczania organizmu, wypadania czopa, opadania brzucha, skracania szyjki, NIC. Poród wziął mnie totalnie znienacka w środku nocy od razu regularnymi skurczami co 5 minut, wody odeszły dopiero po przebiciu pęcherza w szpitalu, czopa na oczy nie widziałam, także wszelkie porodowe "atrakcje" mnie ominęły, ciekawe jak będzie teraz
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale czas pokaże, bo położna mi powiedziała że ten remont to już rok temu mieli zacząć ale mi się wydaje że w tym roku już ruszą bo dopiero co skończyli remontować z wierzchu bo usuwali starą elewację azbestową, więc teraz wezmą się za oddziały ![]() A najciekawsze jest to że ta inwestycja ta przybliży szpital do … formalnego zakończenia budowy. Bo mimo, że rozpoczęła się ona 34 lata temu, a pacjentów przyjmuje od 23 lat, to wciąż w świetle prawa budowlanego jest placem budowy no ale takie rzeczy to tylko u nas ![]() W ogóle dopadłam właśnie jakiś artykuł na necie i piszą tam o warunkach na sali porodowej w naszym szpitalu, no i tak: - jedna sala porodowa z czterema stanowiskami porodowymi, dostępna nieodpłatnie, - jedna sala o podwyższonym standardzie, dostępna nieodpłatnie, - sala porodowa nie posiada łazienki – sanitariat znajduje się jedynie w sali o podwyższonym standardzie (razem z siedziskiem i stanowiskiem do relaksacji), - sale porodowe dostosowane są porodów rodzinnych – stanowiska porodowe oddzielone są boksami, - osoba towarzysząca w czasie porodu rodzinnego powinna mieć założoną odzież ochronną, którą można nabyć w szpitalu. Opłata w wysokości 24,60 zł jest dobrowolna, - dodatkowe wyposażenie ułatwiające poród: worki sako, aparat masujący, piłki, drabinki, materace, - sala operacyjna do cesarskich cieć. Pokazali nawet jak wygląda sala a właściwie fotel do rodzenia no to mam już wizję siebie tam |
||
|
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super A co do terminu - hihi sama nie wiem, dlaczego sugerowałam się pierwszym USG No, już bliżej jak dalej. Nie wiem nawet czy będzie mi dane zjeść śniadanie wielkanocne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- zazdroszczę.
|
|||
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długonoga Hania teraz ciekawe ile na prawdę waży ale tego an pewno dowiesz się dopiero po porodzie ![]() Już zapisuję ![]() Przyszedł i przewijak |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku wpisywałam termin z usg a teraz już wiem, że to jest bez sensu bo co wizytę mam nowy termin także najlepiej jest patrzeć na om.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypaliły mi się ciastka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Lili zostaje bo jeszcze muszą ją wzmocnić ale jest wszystko ok 

ja też trzymam kciuki 
za 30tc 

brzmi smakowicie
Mam nadzieję, że trafisz w dobrym momencie i nie będą Cię nigdzie odsyłali!
no ale takie rzeczy to tylko u nas