![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie chce psa na swoim ślubie!!!
a co Ci ten pies przeszkadza? nie każdy pies biega po stolikach i zaczepia gości. może ich pies jest wychowany i będzie całkowicie bezproblemowy, w końcu gdyby był dziki to nikt by go ze sobą nie chciał zabierać. a ze będą z nim wychodzić? normalne, przecież rodzice nie są od pilnowania gości i też mogą wyjść na dwór odpocząć to przy okazji zabiorą ze sobą psa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4584107 1]a co Ci ten pies przeszkadza? nie każdy pies biega po stolikach i zaczepia gości. może ich pies jest wychowany i będzie całkowicie bezproblemowy, w końcu gdyby był dziki to nikt by go ze sobą nie chciał zabierać. a ze będą z nim wychodzić? normalne, przecież rodzice nie są od pilnowania gości i też mogą wyjść na dwór odpocząć to przy okazji zabiorą ze sobą psa.[/QUOTE]
Ty tak serio czy ironicznie? ![]() Nie przyszło Ci do głowy, że niektórzy goście zwyczajnie boją się psów i na ich widok wpadają w panikę? Nie ma znaczenia, czy pies jest dziki czy nie, pies to pies. Wesele to nie jest miejsce dla zwierząt. Dzieciom opiekunkę można załatwić, a psu nie? Paranoja. Poza tym, co by nie było, PM nie życzą sobie psa i mają do tego święte prawo, a teściowie powinni to uszanować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4584107 1]a co Ci ten pies przeszkadza? nie każdy pies biega po stolikach i zaczepia gości. może ich pies jest wychowany i będzie całkowicie bezproblemowy, w końcu gdyby był dziki to nikt by go ze sobą nie chciał zabierać. a ze będą z nim wychodzić? normalne, przecież rodzice nie są od pilnowania gości i też mogą wyjść na dwór odpocząć to przy okazji zabiorą ze sobą psa.[/QUOTE] Co do psa to sama byłam na dwóch weselach (tylko był plener) I mieli dwa psy mysliwskie-wytresowane i były wręcz dodatkową atrakcją wesela. Może umknęło mi i nie doczytałam a jaka jest rasa tego psa? Wystresowany? Fakt na sali to kiepsko widze psa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a PM mogą chcieć, mogą nie chcieć, a póki co wesele finansowane jest przez rodziców i wypadałoby chociażby z tego względu uszanować ich wolę, zwłaszcza, ze nic strasznego nie chcą, chcą tylko zabrać członka rodziny ze sobą. a jak ktoś ma wizję psa biegającego między stołami i psującego całą imprezę to serio współczuję doświadczeń z psami... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- oni też mają psa myśliwskiego, labradora. w sumie rodzice chcą zabrać tego psa do hotelu, bo wesele jest 40km od domu więc trudno, żeby pies przez tyle czasu nie miał możliwości się załatwić, a nie powiedzieli, że będą z tym psem tańcować na sali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4584820 4]no ale co z tego, ze się boją? jeśli pies ich nie zaczepia, nie ma w ogóle z nimi kontaktu tylko po prostu sobie jest, a ktoś mimo to wpada w panikę to niech zacznie się leczyć, bo to normalne nie jest i nie widzę powodu, dla którego ktoś przez takich ludzi ma zmieniać swoje plany.[/QUOTE]
Przemiłe to. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
każdy ma prawo ustalić sobie wesele takie jakie mu się podoba, mogą sobie nawet w ramach atrakcji zamówić pokaz tygrysów czy kucyki puścić, żeby po ośrodku biegały i gościom serio nic do tego. a rodzice nie przewalają im całej imprezy na swoją modłę, nie chcą jej ustawić pod siebie, nie wybierają im sali, zespołu, terminu czy czegoś jeszcze tylko po prostu chcą zabrać ze sobą psa. to nie jest decyzja, która zaważy na całości imprezy, a dla rodziców będzie znaczyła dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Ja również nie rozumiem oburzenia tym,że każdy płaci za swoich gości, u nas w rejonie też tak jest i nikt sie nie bulwersuje-biorąc pod uwagę, że cena za gościa w restauracji jest wysoka niech to będzie ok.140zł/os, a każdy zapraszając gości liczy się z budżetem przecież, a gorzej jak jedna strona nawet jak jej nie stać, nie będzie się ograniczać w liczbie gości, bo co tam- druga strona i tak mnie pokryje
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4584907 8]nie powinno, bo? bo Tobie się to nie podoba? bo nie rozumiesz, ze nie każdy widzi w psie jedynie worek mięsa i kości obleczony skórą tylko niektórzy się w tym temacie dokształcili i wiedzą, jakie uczucia w psie siedzą i potrafią tak samo to zwierzę uczuciami darzyć i chcieć jego obecności na ważnej uroczystości rodzinnej?
każdy ma prawo ustalić sobie wesele takie jakie mu się podoba, mogą sobie nawet w ramach atrakcji zamówić pokaz tygrysów czy kucyki puścić, żeby po ośrodku biegały i gościom serio nic do tego. a rodzice nie przewalają im całej imprezy na swoją modłę, nie chcą jej ustawić pod siebie, nie wybierają im sali, zespołu, terminu czy czegoś jeszcze tylko po prostu chcą zabrać ze sobą psa. to nie jest decyzja, która zaważy na całości imprezy, a dla rodziców będzie znaczyła dużo.[/QUOTE] nie atakuj mnie takimi stwierdzeniami, bo nigdzie nie napisałam w taki obraźliwy sposób o psach. oczywiście, że każdy może sobie na SWOIM WŁASNYM weselu robić co mu się żywnie podoba, tylko nadal nie widzisz tego, że to NIE JEST wesele teściów, którzy tego psa chcą, tylko PM którzy go NIE CHCĄ. no nie wiem jak jaśniej wytłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4584907 8]nie powinno, bo? bo Tobie się to nie podoba? bo nie rozumiesz, ze nie każdy widzi w psie jedynie worek mięsa i kości obleczony skórą tylko niektórzy się w tym temacie dokształcili i wiedzą, jakie uczucia w psie siedzą i potrafią tak samo to zwierzę uczuciami darzyć i chcieć jego obecności na ważnej uroczystości rodzinnej?
każdy ma prawo ustalić sobie wesele takie jakie mu się podoba, mogą sobie nawet w ramach atrakcji zamówić pokaz tygrysów czy kucyki puścić, żeby po ośrodku biegały i gościom serio nic do tego. a rodzice nie przewalają im całej imprezy na swoją modłę, nie chcą jej ustawić pod siebie, nie wybierają im sali, zespołu, terminu czy czegoś jeszcze tylko po prostu chcą zabrać ze sobą psa. to nie jest decyzja, która zaważy na całości imprezy, a dla rodziców będzie znaczyła dużo.[/QUOTE] Może troszkę przyhamuj... no właśnie, każdy ma prawo ustalać wg siebie. warto przeczytać wszystkie wypowiedzi autorki, a będzie wiadomo jak wygląda sprawa od a do z. Ale to nie jest wesele rodziców, tylko autorki i jej narzeczonego! więc skoro oni nie chcą, to może warto to uszanować, bez względu na to, o co chodzi w sprawie... ![]()
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
każdy ma prawo ustalić sobie wesele takie jakie mu się podoba, mogą sobie nawet w ramach atrakcji zamówić pokaz tygrysów czy kucyki puścić, żeby po ośrodku biegały i gościom serio nic do tego. a rodzice nie przewalają im całej imprezy na swoją modłę, nie chcą jej ustawić pod siebie, nie wybierają im sali, zespołu, terminu czy czegoś jeszcze tylko po prostu chcą zabrać ze sobą psa. to nie jest decyzja, która zaważy na całości imprezy, a dla rodziców będzie znaczyła dużo.[/QUOTE] O jejuniu! Skandal! Państwo Młodzi nie chcą pieseczka wpuścić na SWOJE WŁASNE WESELE I DO KOŚCIOŁA! Przecież to tak bardzo rani uczucia pieska, że to do Strasburga trzeba zgłosić! Zastanawiam się, co ty kobieto gadasz? To nie jest wesele rodziców, którzy tylko dokładają grosze, w porównaniu do całościowych kosztów imprezy, tylko Młodych, którzy nie mają zamiaru oglądać zwierzaków na weselu w innej formie niż na talerzu. Ich prawo nie chcieć zwierząt czy dzieci. Zwierzęciu NIC się nie stanie, jak zostanie pod czyjąś opieką. Pies nawet nie zauważy, że ominęła go wspaniała zabawa weselna i nie będzie mu żal. Mam dwa koty i psa, ale nie wyobrażam sobie ich brać na wesele, bo bym sama musiała się nimi opiekować, tak samo jak Pan Młody (jak już autorka napisała, rodzice Młodego właśnie jemu zostawiają pilnowanie psa), a nie od tego jest własne wesele. A może jak szaleć, to szaleć? Niech każdy z gości przyprowadzi swoje zwierzaki! Będzie wesoło! U nas byłoby 9 psów, w tym trzy duże, jeden średni, dwa szczuromopy i trzy szczeniaki; trzy koty, w tym jeden piekielnie złośliwy, a drugi gruby i wielki; chomiki; rybki i bodajże papuga. Tylko doktora Dolitlle brak. I doczytaj - tak, rodzice próbują narzucać swoje zdanie, wybierając chociażby Dj-a. W dniu ślubu nie są najważniejsi rodzice, tylko Młodzi. To jest ich impreza, święcenie ICH MIŁOŚCI, a nie miłości rodziców do zwierzęcia. Dla Młodych jest ważny spokój gości i ich własny, bezpieczeństwo itd, a dla rodziców pies, a nie Młodzi. Tu jest największy problem, a nie w psychice biednego, odrzuconego i uciśnionego pieseczka. Niestety, widzę, że rodzicom bardziej na psiaku zależy, niż na uczuciach syna (sugeruję się opisem sytuacji). Mam (miałam, bo pies zdechł) takich szalonych psiarzy w rodzinie. Własnemu synowi kazali na podłodze spać, bo kanapa jest pieska i nikt na niej nie będzie nawet siadał o.O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem proponuję z wesela wyprosić dziadka z Alzheimerem oraz dzieci z zespołem Downa bo też zepsują gościom nastrój ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-04-02 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
PM mogą zrozumieć, ze zwierzę potrzebuje opieki, a psu się nie da wytłumaczyć, ze zostaje z kimś, bo oni jadą na wesele i wrócą. chyba, ze PM mają w czterech literach uczucia zarówno rodziców jak i tego psa i taką tragedią i rozwaleniem wesela będzie to, ze gdzieś w hotelu będzie pies i trzeba będzie do niego zajść od czasu do czasu. a reszta gości to nie to samo co rodzice pana młodego, chyba, że dla Ciebie Twoja mama na weselu znaczy tyle samo co ciotka widywana od świąt i pogrzebów, wtedy pytań nie mam. jak się wzięło zwierzę to trzeba się z nim liczyć, a nie egoistycznie patrzeć na wszystko. tak samo jak się ma rodziców to na pewne rzeczy można się dla nich zgodzić, a nie jedynie zapatrzeć się w siebie i swoje "nie życzę sobie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4584820 4]no ale co z tego, ze się boją? jeśli pies ich nie zaczepia, nie ma w ogóle z nimi kontaktu tylko po prostu sobie jest, a ktoś mimo to wpada w panikę to niech zacznie się leczyć, bo to normalne nie jest i nie widzę powodu, dla którego ktoś przez takich ludzi ma zmieniać swoje plany.
a PM mogą chcieć, mogą nie chcieć, a póki co wesele finansowane jest przez rodziców i wypadałoby chociażby z tego względu uszanować ich wolę, zwłaszcza, ze nic strasznego nie chcą, chcą tylko zabrać członka rodziny ze sobą. a jak ktoś ma wizję psa biegającego między stołami i psującego całą imprezę to serio współczuję doświadczeń z psami... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- oni też mają psa myśliwskiego, labradora. w sumie rodzice chcą zabrać tego psa do hotelu, bo wesele jest 40km od domu więc trudno, żeby pies przez tyle czasu nie miał możliwości się załatwić, a nie powiedzieli, że będą z tym psem tańcować na sali.[/QUOTE] Labradory są przecież mega urocze!!!Przekochane psiska. Ja nie widzę problemu,trzeba wyluzować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Naczelny Hipster
|
Autorka pisała też w kilku miejscach, że mają co z psem zrobić tylko teraz wymyślają, że niby nie - z czego wnioskuję, że chyba wie co pisze
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak pisałam, mam koty, mam psa. NIC im się nie dzieje, jak są zostawiane na parę godzin same. Wbrew pozorom niesamowicie kocham moje kotałki i psa, ale nie personifikuje ich aż tak. Nie pozwalam by działa się im krzywda, ale wyimaginowane krzywdy psa, który nie zobaczy syna właścicieli w garniturze i ślubującego żonie już są śmieszne. To nie są maleńkie dzieci, których nie zostawia się bez opieki, tylko zwierzęta, którym się nie stanie nic, gdy zostaną pod opieką innej osoby niż właściciel. Niedługo będę opiekować się kolejnym psem, bo jego właściciele wyjeżdżają na urlop. To może od razu ich zamknąć, a psa odebrać, bo nie potrafią się opiekować pieskiem, tylko, dranie, oddają je innym pod opiekę AŻ NA TYDZIEŃ? Autorka pisała, że są osoby, które mogą się opiekować psem, TYLKO RODZICE jej przyszłego męża WYMYŚLAJĄ przeszkody. Edytowane przez 201607141620 Czas edycji: 2014-04-02 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
No skoro autorka lepiej wie od Teściów czy mają z kim psiaka zostawić... wg mnie ona tak pisze bo jest emocjonalnie zaangażowana i chciałaby żeby dali byle komu byle nie psuć jej dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
odnoszac sie do wypowiedzi osob ktore twierdza ze pies moze byc na weselu
![]() nikogo nie chce urazic, ale czy jak idziecie na wesle do znajomych, rodzinych etc tez zabieracie wtedy swojego pupila ? ja rozumiem traktowanie psa jak domownika, ale bez przesady . na weselu moga byc rozni ludzie, jedni moga sie bac psow, inni ich nie lubic, a inni moga miec uczulenie. Za psa tez nigdy nie mozna byc pewnym ww 100% ze on cale wesele wysiedzi sobie spokojnie i nie bedzie robic zadnych problemow. Rowniiez uwazam ze jjesli ma sie na uwadze dobro psa, to sie go ze soba nie bierze na wesele, gdzie jest pelno obcych dla niego ludzi, obce otoczenie i przedewszystkim glosna muzyka co dla psa moze byc nie przyjemne ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
a ten pies mieszka cały czas w domu?? teściowie mieszkają w bloku? czy jednorodzinnym domku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() niech mi tylko nikt nie zarzuci, że nie jestem wrażliwa na cierpienia zwierząt. otóż jestem, ale bardziej mnie rusza cierpienie drugiego człowieka. amen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4585687 8]
a reszta gości to nie to samo co rodzice pana młodego, chyba, że dla Ciebie Twoja mama na weselu znaczy tyle samo co ciotka widywana od świąt i pogrzebów, wtedy pytań nie mam. [/QUOTE]Czyli co, stary pudel cioci Stasi jest już gorszy, mniej ważny niż labrador rodziców Pana Młodego, jego uczucia się nie liczą? Dlaczego ciocia Stasia nie może wziąć swojego Pimpusia na wesele, skoro Azorek rodziców PM będzie? Skoro labrador będzie cierpiał i nie da mu się wytłumaczyć, że to tylko wesele i państwo na pewno do niego wrócą, to skąd przekonanie, że pudel cioci Stasi zrozumie? A może ciocia nie ma go z kim zostawić, może też by go wzięła? ![]() W życiu nie słyszałam gorszych bzdur... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Wy tak poważnie bo dawno większych trolli nie widziałam
![]() Gdybym pozwoliła wpuścić psa na wesele to 1/5 gości musiałaby je opuścić z powodu alergii. To była były ciężki wybór... pies teściowej czy moje rodzeństwo... Ciekawie co by było gdyby PM'ka miała alergię ![]() Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-04-02 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45864326]Czyli co, stary pudel cioci Stasi jest już gorszy, mniej ważny niż labrador rodziców Pana Młodego, jego uczucia się nie liczą? Dlaczego ciocia Stasia nie może wziąć swojego Pimpusia na wesele, skoro Azorek rodziców PM będzie? Skoro labrador będzie cierpiał i nie da mu się wytłumaczyć, że to tylko wesele i państwo na pewno do niego wrócą, to skąd przekonanie, że pudel cioci Stasi zrozumie? A może ciocia nie ma go z kim zostawić, może też by go wzięła?
![]() W życiu nie słyszałam gorszych bzdur...[/QUOTE] Hahaha, ale się uśmiałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
lipstick89
![]() ![]() Popieram w 100%. Sama mam psa i kota. Na weselu oczywiście ich nie będzie ![]() Najprawdopodobniej więc będziemy musieli na czas wesela zamnknąć ją w zagrodzie ![]() Kocham swojego psa i nie chciałabym, aby musiała z mojej winy przesiedzieć sama noc i dzień w zagrodzie, ale niestety nie ma innego wyjścia. Także droga autorko wątku możesz opowiedziec teściom o mojej sytuacji i może coś do nich dotrze. Czasem na prawdę są sytuacje bez wyjścia. Poza tym może niech pójdą do schroniska i tam zobaczą jaki los spotyka psy. Niech przejdą się po ulicach miasta i zobaczą ile jest bezdomnych psów, które oddałyby życie za kawałek chleba i kawałek deski na której mogłyby się przespać. Skoro jest to pies, który nie boi się ludzi, może zostać na podwórzu, bo nigdzie nie ucieka - ja nie widzę problemu. Zostawiłabym go komuś zaufanemu, a jeśli mieszkają w domu jednorodzinnym, albo macie w swojej miejscowości dom z podwórkiem ja bym go tam zostawiła. Zapewniła pożywienie i wodę. Zapewniam, że pies będzie szczęśliwy ![]() Teraz można mnie pożreć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
eech masz racje ale oni nie chca tego psa nikomu zostawiać bo ( tak odpowiedzieli synowi) " jak ty byś się czuł jakbyśmy cię porzucili na dwa dni" szkoda gadac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.