![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: 30-dniowy shred językowy
Ja się pokornie przyznaję, że gdzie jeszcze na początku zgłoszenia szło całkiem nieźle (czyt. konsekwentnie) to teraz całkowicie przestałam. 2 sesje i magisterka - to na razie pochłania mój czas. Muszę jak najszybciej ogarnąć te tematy i wracam do mojego niemieckiego kompendium.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Będzie shred majowo-czerwcowy?
#63 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciała bo potrzebna mi dodatkowa motywacja a tą kwietniową przeoczyłam.
zresztą sami sobie możemy zrobić a co :P Dziewczyny pisałyście, ze początek miesiąca był dobry a pod koniec brakło motywacji, ale jak dla mnie każda godzina, dzień, tydzień nauki się liczy. Więc nawet jak pracowałam pierwsze dwa tygodnie a kolejne odpuściłam to i tak wiem, ze coś zrobiłam. Dwa tygodnie lepsze niż nic. Do tego wiem, że efekty motywują najbardziej! Jakiś ponad miesiąc temu kupiłam repetytorium i przed przerabianiem go zrobiłam zamieszczony tam test i wyszło mi, ze jestem B1. Dziś zrobiłam ten sam test ponownie (po przerobieniu 80% podręcznika) i mój wynik podskoczył do B2. Takiego kopa mi to dalo, ze pewnie jutro mąż obiadu nie dostanie :p Wiecie dlaczego! Mnie osobiście takie "konkursy" motywują do nauki bo samej mi czasami ciężko. Za dwa, trzy miesiące chciałabym być słabe C1 pod względem gramatycznym. Edytowane przez LoveMessages Czas edycji: 2014-05-23 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Początek miesiąca był ciężki. Zmęczenie obowiązkami domowymi i chorobami dzieci dawały o sobie znać. Sił wystarczało na Anki, a i tak zdarzało się, że przerabiałam talie kilka dni, bo albo zasypiałam przy komputerze, albo absorbowały mnie inne sprawy. Chyba wychodzę na prostą. Od dwóch dni przerabiam podręcznik i kurs internetowy. I czuję się z tym bardzo dobrze
![]() Niesamowite dla mnie są sytuacje, gdy w podręczniku znajduję słówka, które już znam, bo pojawiły sie w Anki. Znacznie poprawiają mi samopoczucie i motywują do dalszej nauki. Zauważyłam, że łatwiej mi zapamiętać słownictwo z podręcznika albo z ćwiczeń gramatycznych, jeśli umieszczę je w Anki. Kojarzę wtedy tekst i całą historyjkę i sobie przypominam, co ono znaczyło. Czytałam o tym na blogach językowych, ale zanim się zabrałam do wprowadzania słówek do Anki, korzystałam z różnych zbiorów słownictwa. Niby dobrze, bo je zapamiętuję w końcu, ale szybciej mi wchodzi do głowy, gdy mam odniesienie do czytanego przeze mnie tekstu. ![]() Wracam do nauki. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() A chcecie? Jak dla mnie nie ma problemu, ale wiadomo, że takie ograniczenie czasowe ma motywować i sprawić, byśmy nauczyły się systematyczności, bez dodatkowych bacików ... jak rozumiem oddzielny, nowy wątek? Będę za jakąś godzinę, mogę się wtedy tym zająć. Cytat:
![]() UOTE=LoveMessages;4657565 7]Dziewczyny pisałyście, ze początek miesiąca był dobry a pod koniec brakło motywacji, ale jak dla mnie każda godzina, dzień, tydzień nauki się liczy. Więc nawet jak pracowałam pierwsze dwa tygodnie a kolejne odpuściłam to i tak wiem, ze coś zrobiłam. Dwa tygodnie lepsze niż nic. Do tego wiem, że efekty motywują najbardziej! Jakiś ponad miesiąc temu kupiłam repetytorium i przed przerabianiem go zrobiłam zamieszczony tam test i wyszło mi, ze jestem B1. Dziś zrobiłam ten sam test ponownie (po przerobieniu 80% podręcznika) i mój wynik podskoczył do B2. Takiego kopa mi to dalo, ze pewnie jutro mąż obiadu nie dostanie :p Wiecie dlaczego! Mnie osobiście takie "konkursy" motywują do nauki bo samej mi czasami ciężko. Za dwa, trzy miesiące chciałabym być słabe C1 pod względem gramatycznym.[/QUOTE] Świetnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
No mnie by się kop motywacyjny przydał,żeby nie zaniedbać włoskiego i mimo sesji jednak jakoś iść do przodu z angielskim prawniczym bo kurka za rok o tej porze rekrutacja do Amerykańskiej Szkoły Prawa, a mój angielski prawniczy się tu kurzem pokrywa zamiast się rozwijać.
Wczoraj walczyłam z włoskim- passato prossimo. Utknęłam na 15 lekcji z podręcznika, który ma 29 lekcji. Chciałabym przed wakacjami dojść do jego końca i zakupić 2 część. No i Advanced Legal English for Polish Purposes powinnam w końcu zacząć przerabiać (14 jednostek lekcyjnych). A przy 8 egzaminach w sesji mam lenia w tyłku :-/
#67 |
Kawaii strona mocy
|
Zapraszam w takim razie do nowego tematu i tym razem nie chcę słyszeć żadnych wymówek
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post46586344 Wątek zamykam, 30 dni kwietnia już dawno za nami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.